Şimdi Ara

İşlemciniz belirlediğiniz ısıyı geçince bildirsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Malum yaz aylarındayız pcmizin herhangi bir parçasının yanma riski var.Özellikle işlemcilerimizin.Bunun için bir yazı hazırladım ve anakartımızın bios'undan uyarı sesinin kaç derecede başlayacağını ayarlayabiliyoruz.

İlk öncelikle pc'mizi yeniden başlatıyoruz.Sonra del tuşuna basarak(Başka tuş olabilir anakartınızn bios'u hangi tuşla açılıyorsa ona basın)bios'umuzu açıyoruz..Aşağıdaki resimde biosumu görebiliyorsunz..

Pc Health Status'a giriyoruz.Ve aşağıdaki resimdeki gibi en başta 3 sekme var.Genelde hepsi Disabled olur.Asıl işimiz bu sekmelerde.

Shutdown temp.'den işlemci sıcaklığına göre pc'mizin otomatik olarak kapanmasını sağlayabiliriz.Neyse warning temp.'e giriyoruz.Disabled altında 50/122 derece gibi seçenekler var resimdeki gibi

Buradan istediğimiz sıcaklığı seçtikten sonra bir kez esc basıyoruz ana ekrana geliyoruz.Buradada F10'a basarak cmos ayarlarını kaydetmemiz lazım.F10'a basarak y tuşuna basıp enter lıyoruz.Ve pcniz istediğiniz sıcaklığı geçince anakart üzerindeki buzzer devamlı ince bir ses çıkartacak.İşlemcinizin yanmasını önleyebileceksiniz

Not:Fotoları iphone 3gs ile çekmeme rağmen kötü çıkmış kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R19EUROPA -- 22 Ağustos 2012; 12:31:51 >

• güzel paylaşım bilmeyenlerin işine yarıyabilir
  • Teşekkürler Güzel Paylaşım
  • iyide bu anakartlar kaç derecesi normal 50 mi 122 mi onuda yazsaydınız tam süper olacaktı.
    ben 90 derece çalışanını görmedimde.cahilliğime verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

iyide bu anakartlar kaç derecesi normal 50 mi 122 mi onuda yazsaydınız tam süper olacaktı.
    ben 90 derece çalışanını görmedimde.cahilliğime verin.

Sen yanlış anlamışsın anakrt sıcaklığı değil işlemcinin sıcaklığının uyarısını açmayı gösterdim.
    Ha birde 50/122 derken biri celcius biri fahrenheit.

Ayarlayacaksan en az 60 dereceye ayarla
  • yanlış anlaşıldı madem bnde başlığı değiştirdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.