AMD atlon 3000 64 bit işlemciye sahip bir pc`ye 32 bit win7 kurmuşum yanlışlıkla 64 kursaydım dahamı hızlı çalışırdı.Bide bir sürü seçenek vardı starter home basic falan filan ben profosonal`li kurdum yavaş çalışması ondanmı hangisini kurmalıyım yardımlarınız için teşekkürler.
3 gb den fazla ramin varsa kesinlikle 64 bit işletim sistemi kur. eğer yoksa 3 gb den az ise senin zevkine kalmış tabiki 64 bitden daha çok performans alırsın örneğin 64 bit bir winrar kullanırsan 64 bit işletim sisteminde 32 bitdekinden epey farklı olduğunu görüceksin. o home basic,starter,profesyonel kısmına gelirsek bu sadece işletim sisteminin özelikleriyle alakalı mesela starter sürümünde masaüstü resmini değiştiremiyosun yani özellik kısıtlamaları felan var tavsiyem varsa Ultimate kur yoksa profesyonel iyi. kolay gelsin
Teşekkür ederim sağolun bayağı faydalı oldu yavaşlık için HDD Tune ile tarıyorum şu an yer yer saniyedeki 22mb 2-4 mb`ta kadar düşüp bayılıyor tahminim bad sector var bi yerlerde tahminim bana gelmedende ondan göçmüş yanlız arada çalışırken arada 3 kere kesik kesik bios ötüyor neden olabilir acaba
3 kısa ses Belleğin ilk 64klık bölümünde hata oldugunu bildirir buda Ramlerinizin yerine tam oturup oturmadığını kontrol edin.Birden fazla ram kullanıyorsanız tek tek kontrol edin hangisinde sorunun olduğunu bulabilirsiniz.eger 2 uzun 1 kısa ise Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı) ekran kartınızı kontrol edin
quote:
Orijinalden alıntı: GHoST BoY
3 kısa ses Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata oldugunu bildirir buda Ramlerinizin yerine tam oturup oturmadığını kontrol edin.Birden fazla ram kullanıyorsanız tek tek kontrol edin hangisinde sorunun olduğunu bulabilirsiniz.eger 2 uzun 1 kısa ise Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı) ekran kartınızı kontrol edin
ok o hata kodlarını bende biliyorum ama mesela ekrana görüntü gelmeyip açılışta yapsa dicem ram ama şu an hem neti hemde HDD Tune arama yaparken yani kısacası sistem normal çalışırken yapıyor bu olayı hababam hdd`deki dosyalarınızı yedekleyin diye uyarı veriyor ama daha bad sector bulamadı.110GB`nin 65`deyim şu an yanlız saniyedeki veri hızı 30 50 mb giderken ilk 5 gb`de 2 2.5mb`ta kadar düştü yardımlarınızı yada tahminlerinizi bekliyorum teşekkürler
hdd tune taradı bad sector çıkmadı sistem normal çalışırken yapıyor numaraya devam hababam hdd`deki dosyalarınızı yedekleyin diye uyarı veriyor saniyedeki veri hızı 30-50 mb giderken ilk 5 gb`de 2 2.5mb`ta kadar düştü pc çok yavaş ve arada 3 kez kesik kesik ötüyor ama çalışma fual durumda yapıyor bu ötmeyi ekranda görüntü var yardımlarınızı yada tahminlerinizi bekliyorum teşekkürler ve
Üstte belirtildiği gibi ramlerinizi kontrol edin yoksa yakında mavi ekranla tanışırsınız gibime geliyor.
Ayrıca HDtune ile quick scan değil normal scan yaptırın bir de öyle bakın eğer quick scan yaptıysanız tabi.
Slm normal yaptırıyorum qick badleri atlıyor zaten normal yapmadınmı.İkinciyi yaptım bad sector bulamadı yine ama ilk 100 karede 30-50mb arası olan saniye okuma hızı 2-4 mb`ta kadar düşüyo akşam bi remleri silerim silgiyle ama hdd gidici galiba teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: piracz
Slm normal yaptırıyorum qick badleri atlıyor zaten normal yapmadınmı.İkinciyi yaptım bad sector bulamadı yine ama ilk 100 karede 30-50mb arası olan saniye okuma hızı 2-4 mb`ta kadar düşüyo akşam bi remleri silerim silgiyle ama hdd gidici galiba teşekkürler
Harddiskin okuma-yazma lafası pert olmuş bence yoksa yapmaması lazım. Güç kaynaklı bir problemde olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme