Şimdi Ara

işLetim sistemi sorunu (2HDD 2 is sistemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, biLgisayarımda 2 tane hdd var.. 1. HDD 360 GB Seage 2. Hdd 80 GB. Ben 80 GB Lik olanı, isLetim sistemine ayırmısdım ve dğer hdd'i ise depo oLarak kuLLanıyordum.. 80 Gb'e, windows 7'e gecirdim. Fakat, internet baglantım cok yavas oLdugu icin, sorunun windows7'den kaynaklandıgını dusundum. Bunun üzerine, 2. 360 Gb, yedek olarak kullandıgım hdd'e xp'i yükLedim.. Hersey normaL bir $ekilde oLdu, yükLememi gerceklestirdim.. Fakat, sorunumu xp'de cözmedi.. Bunun uzerine, tekrar, 80'likde yuklu olan windows 7 'e dönmek icin, bios'dan hdd boot'u, windows 7 nin yüklü oldugu yani 80'Lik hdd'i seçtim.

Fakat acılırken hata verdi.. Hata'da su, reboot and select proper boot device. Bu hata biLindikdir zaten. İşletim sisteminden bir dosya silindiğinde filan karsina cıkar.. iyi ama ben hicbirsey siLmedim. 2. hdd'e xp yükledim diye, neden ßöyle bir sorunla karsılasiyorumki?? Sonucda 2 ayri hdd. Bunlarin bootlari farklı deiLmi ? windows7nin yüklü oldugu hdd'i secdiğimde, normaL bir sekiLde acıLması gerekmiyormu? Yardımcı olursanız cook sevinirim arkadaslar.. Simdiden ilginiz icin tesekkur ediyorum..

• win7'den farklı olarak başka bir işletim sistemi kurmak beraber kullanımda problem çıkarmaktadır. o nedenle 80gb harddiske win7 kur vede xp ihtiyacın varsa win7 içersinde xp mod var onu kullanırsın. XP MOD win7'nin ultimate, professional ve enterprise sürümlerinde bulunmaktadır.
  • peki, win7 yükLü oLan sistemi kurtarma sansım yokmudur?
  • Sonradan kurulan işletim sisteminin öncekini tanıması gerekir tanımıyorsa sorun çıkar.
    Bu durum özellikle microsoft işletim sistemleri ile ilgilidir.
    Linux kurarken daha önceden var olan işletim sistemlerine saygılıdır. (diğerleri ona tanıtılmıştır)
    ama windows öncesinde linux varsa bunu önemsemez. Linked list ini kırar.
    xp; kendinden sonra üretilen win7 yi tanımaz ve önemsenmez, bunun sonucu onun etkinliğine (bios yükleme sırası-Linked lists) zarar verir.

bu nedenle çoklu partition kurulumları sırasında bu silsileye dikkat etmek lazımdır.
    çoklu hdd de ise kurulum sırasında sistemde mutlaka tek hdd bırakılmalıdır. usb hdd ler dahi sökük olmalıdır. kurulum bitince diğer hdd ler tekrar takılabilir.
  • Evet, söylediğiniz cok mantıkLı.. Fakat, dediğim gibi.. win7nin yuklu oldugu hdd'e, format atmadan, kurtarma sansımız varmı ? Cunki, hdd'e sistem oLdugu gibi duruyor? xp'i yüklerken, bios'daki xp'e yönelik yaptiği o değişimleri, win7'e uyarlama gibi ßir sansımız varmı ? yada, win7 cd'si ile, sistem onarma sekmesinden denesem bir faydası olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLackeLectro

win7 cd'si ile, sistem onarma sekmesinden denesem bir faydası olurmu ?

Deneyiniz ama tek disk bırakarak.
  • Cok tesekkur ederim ilginiz icin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.