bilgisayara Xp kurmaya çalışıyorum sistemimi kurdum cd mi taktım bios ayarlarımı yaptım cd den boot ederek xp yi kurmaya başladım hdd yi biçimlendirdikten sonra dosyaları kopyalamaya başladı herşey normal gibiydi ancak dosyalar kopyalandıktan sonra pc kapanıp tekrar açıldığında İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEME HATASI diyor
YAPILANLAR:
1-hdd değişti 2-cd rom değişti 3-hdd kablosu değişti 4-cd değişti
bu problemin çözümünü bilen biri varsa bi yardımcı olursa çok seviniceğim!!!
disk kablonu değiş derim olmazsa anakartına bios update deneyebilirsin
ilk olarak ramleri test et.Daha sonra anakartı
KABLOLARI DEĞİŞTİRDİM
RAM LERİ DEĞİŞTİRDİM
SORUN DEVAM EDİYOR!!!
O zaman geriye kalan şüpheli Anakart
son çare olarak şimdi bios update yi deniycem bakayım board ın updatesini bulabilrsem
gigabyte 8Ik1100
dostum umarım yanlış anlamamışımdır sen kurulum sırasında bir hata alıyorsun heralde ama bu yaptıklarının hiçbirine gerek yok kuvvetle muhtemel hata senin xp cd inde yani eğer kurulum sırasında bir hata alıyorsan bu %70 xp cd sinden sonra biostan kaynaklanır tabii diğer ihtimallerde mevcut ama sen sağlam bi xp cd siyle bir daha deneyebilirmisin
belki inanmıycaksın ama 8 tane xp cd si ile denedim ve hata yine aynı İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEME HATASI
Şöyle birşey anlatayım... Geçen gün işyerinde çalışan arkadaşlardan birisi evdeki dizüstü bilgisayarını getirdi.Dedi ki format atalım buna ama dedi bir sorunu var.Durup dururken kapanıyor.Ne ise aldım pcyi, disk birleştirme yaptım.pcyi yoracak birkaç program çalıştırdım ama hiç kapanmadı.Dedim herhalde evde başka birşey oldu,sorun yok formatı atayım dedim. Xp cdsi ile boot ettim, formatladı diski, kur dosyaları kopyalıyor ekranında iken - ben görmedim- kapandı. Yeniden başlattığımda hdd den boot etmeye çalıştı çünkü diske bazı dosyaları kopyalamıştı ama hepsini kopyalamadan kapanmış herhalde o yüzden sendeki hatanın aynısını verdi.Sıcaklıklara bir baktım, işlemci çok ısınıyordu. Laptopu parçaladım, fanından birsürü pislik çıktı.Kapattım, mis gibi formatımı attım pcye..
Şimdi gelelim senin konuya. Cdden boot ediyor, hdd yi formatlıyor.Bak buraya kadar sorun yok.Sonra hdd ye geçici dosyaları kopyalıyor. Sonra pcyi restart ediyor.Normalde hddye kopyaladığı dosyalardan sistemin çalışıp cd ile birlikte işletim sisteminin kurulması lazım.Fakat sende hdd ye kopyalanan geçici dosyalalrda sorun oluşuyor.Bu yüzden de işletim sistemi kurulmasını bir türlü devam ettiremiyor. Peki format esnasında hddye geçici dosyalar neden tam olarak kopyalanamaz?
Bunun en büyük nedeni "RAM" ya da RAMLER dir.Yani ramler normalde sağlam gibi görünür ama parite hatası yüzünden dosyalar ıeksik ya da bozuk kopyalayabilir. Hdd,hdd kablosu,cd,cdrom,ram değiştirdim demişsin. O zaman cdrom kablosunu da değiştir.Bir de öyle dene.Mümkünse power supply değiştirerek de dene belki ondan da yapabilir. Kasayı yeni topladın sanırsam?Lütfen tüm bağlantıları iyice kontrol et.
Bunun yanında şöyle de birşey anlatayım.Geçen gece bir arkadaşım çağırdı (kendisi bilgisayar tamiri yapar) Bir pc düşün.Boot ekranında ram sayıyor ve orada kalıyordu.Baktık üzerinde ddr2 ram var ama mhz si yazmıyordu.Çıkarttık ramler bozuktur diye başka ddr2 ram taktık yine aynışeyi yaptı. Sonra o eski ramlerin 533 mhz olduğunu anladık.Bizim pcye taktığımız ramler ise 667 idi. Başka 533 mhz ram bulduk.Onu taktık, çatır çatır çalıştı bilgisayar. Buradan nereye geleceğim?
Ramler sağlam olabilir ama anakart ile mhz - timing ile alakalı olarak uyumsuzluk gösteriyor olabilir. İyice dikkat etmeni öneririm..
Bunların en sonunda bir bios update yaparsın.Eğer yine düzelmez ise işlemciyi değiştirmeyi düşünebilirsin. Yine yemezse anakarta bakmak gerekecek gibi görünüyor.
Saygılar
Bence Birde Kurmaya çalıştıgın Bölümü Değiştir yani C: ye kurmaya çalışıyorsan Bu sefer başka bir bölüme kurmayı dene bazen HDD deki Badsector 'lerden dolayı Böyle Problemler yaşanabiliyor
quote:
Orjinalden alıntı: lamerstyle33
Bence Birde Kurmaya çalıştıgın Bölümü Değiştir yani C: ye kurmaya çalışıyorsan Bu sefer başka bir bölüme kurmayı dene bazen HDD deki Badsector 'lerden dolayı Böyle Problemler yaşanabiliyor
Hdd değişti demiş.SAygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme