Şimdi Ara

İşletim Sisteminin Geç Açılması Unsuruna Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kullandığım harici disk olan ; Western Digital 1 TB Home Edition - Esata & FireWire kullanıyorum. FireWire den bağlı olarak kullanıyorum. İçinde Download Merkezi ; Filmlerim, Setup Oyunlarım, Fotoğraflarım, Resimlerim, Müziklerim vs olduğu için normal bilgisayarın içindeki sabit disk gibi kullanıyorum. Ama işletim sisteminin açılırken harici diskimide taradığı için hali ile windows normalden geç açılıyor . Bios başlangıc ayarım cd- rom da acaba bunu hdd-0 yaparak mı çözebilirim. Yoksa wd yi sürekli kapatarakmı ki diski kapatmadan açılış problemini nasıl çözebilirim.

Sistem Özellikleri:

Anakart : Gigabyte EP45C- DS3R ddr2 / ddr3 1600 mhz fsb
    İşlemci: İntel core 2 quad q 9500 @ 2.83 ghz. / stok fanlı.
    Bellek: 2X2 GB Ocz vista performans DDR2 800 mhz ram
    Sabit Disk: 2 x500 gb seagate 7200.11 ve 7200.12 32 mb cache ncq.
    Ekran Kartı: 1919 / 512 MB zotac 9800 gt amp edition.
    Kasa: Thermaltake RC 101 650w psu.Önceden 400w dı . 650 w oldu.
    Ekran: 19 inch syncmaster 932 b plus samsung
    İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium Sp2 - Şuana kadar ki tüm güncelleştirmeler alındı ve gayet stabil çalışıyor.

Bu arada sistem özelliklerim nasıl sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitahi -- 12 Kasım 2009; 18:46:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitahi

1919 / 512 MB zotac 9800 gt amp edition.

Ekran kartın bana biraz düşük geldi.Fakat ne alanlarda kullandığını bilmiyorum.Oyun oynarken kullanıyorsan düşük.Paran varsa fiyatlar düşmüşken değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Kemalist--

quote:

Ekran kartın bana biraz düşük geldi.Fakat ne alanlarda kullandığını bilmiyorum.Oyun oynarken kullanıyorsan düşük.Paran varsa fiyatlar düşmüşken değiştir.

Evet haklısınız. Cebim bolluk görsün .Zaten listede görüyorsunuz . Önce power supply i değiştirerek ekran kartına hazırlık yaptım En azından Gtx 275 ayarında bir kart lazım Ama şimdilik yetiyor. Bu arada sorunuma yardımcı olabilecekmisiniz acaba ?

• Yardımlarınızı bekliyorum ? Rica ediyorum yorumlarınızı eksik etmeyin. Yardım edebilecek olan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitahi -- 12 Kasım 2009; 17:43:39 >
  • Bilgisayarır ahatlatmak ve biraz hızlandırmak için nir de şunu dene, fark edecektir umarım.

Proğram/donatılar/sistem araçları/disk temizleme ve disk birleştirici

Bunları uygula.
  • Setup program derken harici HDD'de kurulu olan programlar mı var. Eğer Harici HDD'de kurulu program yok ise windows açılışta harici HDD'yi taramaz. Eğer güvenlik programı(veya windows defender) kullanıyorsan hariciyi tarayan odur. Güvenlik programının ayarlarını biraz kurcala.
  • Arkadaşlar bilgisayarın hızı ile ilgili hiç bir sıkıntı yok. Sadece Harici disk bağlı olduğu zaman açılış normalden 2 - 3 kat daha yavaş açılıyor. Harici diske kurulu setup programı yok. Sadece ham olarak kurulmamış programlarım,oyunlarım vs mevcuttur. Windows açılırken harici diski tarattırmayı nasıl engelleyebiliriz ? Windows vistanın ilk açılışı ekranında yani ; Microsoft Corporation yazısında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozkan1987

Setup program derken harici HDD'de kurulu olan programlar mı var. Eğer Harici HDD'de kurulu program yok ise windows açılışta harici HDD'yi taramaz. Eğer güvenlik programı(veya windows defender) kullanıyorsan hariciyi tarayan odur. Güvenlik programının ayarlarını biraz kurcala.

Windowsun açılış esnasıyla ; Windows defenderin bağlantısı olabilirmi yani; Şuan güvenlik duvarım kapalı ama.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mozkan1987

Setup program derken harici HDD'de kurulu olan programlar mı var. Eğer Harici HDD'de kurulu program yok ise windows açılışta harici HDD'yi taramaz. Eğer güvenlik programı(veya windows defender) kullanıyorsan hariciyi tarayan odur. Güvenlik programının ayarlarını biraz kurcala.

Windowsun açılış esnasıyla ; Windows defenderin bağlantısı olabilirmi yani; Şuan güvenlik duvarım kapalı ama.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: --Kemalist--

quote:

Evet haklısınız. Cebim bolluk görsün .Zaten listede görüyorsunuz . Önce power supply i değiştirerek ekran kartına hazırlık yaptım En azından Gtx 275 ayarında bir kart lazım Ama şimdilik yetiyor. Bu arada sorunuma yardımcı olabilecekmisiniz acaba ?

Sorununuzu daha detaylı bir şekilde açıklarsan sevinirim.Bilgisayarını ilk açtığında yavaş mı açılıyor?Format atmayı denedin mi ?HDD'nin yuvasına tam oturduğuna emin misiniz?

• Arkadaşlar sorunumu net yazamamışım herhalde. Kusura bakmayınız... Yada yazdığım yazıyı tam okumuyorsunuz ? Sistemimin hızı ile hiç bir sıkıntı yok. Sadece harici diskim bağlı iken ( bağlantı noktası firewire ) işletim sistemi açılış ekranında ( microsoft corparation ekranında ) işletim sistemi yüklenirken. Harici diskimde bağlı olduğu için geç açılıyor. İşte demek istediğim ; Windows harici diskimi açılırken taramasın istiyorum. Harici diskimini devre dısı bıraktığımda 5 sn de geçiyor açılış ekranını ama harici diskim bağlı iken süre çok sürüyor.
  • Bilgisayarını açtıktan sonra harici diski bağla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.