Şimdi Ara

İşletme 2.sınıfta mezun olunabilirmi????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işletme 2.sınıfa geçtim 3.yıla devam etmek istemiyorum 2 yıllık diplomayı almak istiyorum mümkünmü acaba işletme bölümünde??

• İşletme 2 yıllık ise , alırsın..
  • ben afyon kocatepe işletmeyi kazandım orda yönetmelikte okudum 4 yıllık bölümü kazandıgında 2.yılın sonunda derslerinde başarılı isen 2yıllık mezun olup okuldan ayrılabiliyormussun.. üniversiteye göre degişen bi durumda olabilir.. kendi okulundan bilgi almayı dene..
  • quote:

Orijinalden alıntı: axi___

ben afyon kocatepe işletmeyi kazandım orda yönetmelikte okudum 4 yıllık bölümü kazandıgında 2.yılın sonunda derslerinde başarılı isen 2yıllık mezun olup okuldan ayrılabiliyormussun.. üniversiteye göre degişen bi durumda olabilir.. kendi okulundan bilgi almayı dene..

hiçbir geçerliliği yoktur. ne yurtdışında ne de yurtiçinde... çünkü eğitim yılları tamamlanmamıştır.
  • evet böyle bişey yapabilirsin.Eğer ilk 2 yılın derslerini vermişsen ve ortalaman 2.00 üzerinde ise önlisans diploması alıp ayrılabiliyorsun okuldan.Diplomada aynen şu ibare yer alıyor. 4 yıl süreli işletme bölümünün 2 yılını filan tarihte başarıyla tamamlayarak bu diplomayı almaya hak kazanmıştır.Üstte ise önlisans diploması yazıyor. Bu diploma ile işletme önlisans olarak kpssye başvurabilirsin ya da herhangi bir işyerine işletme önlisans işletme mezunuyum diye başvurabilisin.

@bodyguard26 bana kızacak ama böyle bir diploma bende var onun için söylüyorum yanlış anlaşılmasın
  • yok ne kızayım.. aksine o diploma ile iş bulunabildiği sürece sorun yok.
  • gençler gençler çok teşekkür ederim bilgiler için.. 2 yıllıkta olsa diploma çok işe yarıyo özel sektörde ve banada bu gerek şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

ben afyon kocatepe işletmeyi kazandım orda yönetmelikte okudum 4 yıllık bölümü kazandıgında 2.yılın sonunda derslerinde başarılı isen 2yıllık mezun olup okuldan ayrılabiliyormussun.. üniversiteye göre degişen bi durumda olabilir.. kendi okulundan bilgi almayı dene..

hiçbir geçerliliği yoktur. ne yurtdışında ne de yurtiçinde... çünkü eğitim yılları tamamlanmamıştır.

Elimde 2 adet yarıda kesilmiş lisans programına ait önlisans diploması mevcut (bir tanesi maden, diğeri aöf işletme), ikisi de rulo şeklinde çekmecede bekliyorlar çerçevelenip asılacakları günü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 16 Eylül 2010; 14:52:41 >

• yapma böyle yapma böyle aga...
  • Önlisans diploması sizin için rulo yapıp çekmecede bekletilen bir kağıttan ibaret ise dediğiniz doğrudur.Bu ülkede Tıp fakülteside dahil olmak üzere bitirdiğinizde gel seni işe alalım demiyorlar.Elbeteki sizin birazcık uğraşmanız gerekiyor.O yarım kalmış işletme diplomasıyla kpssye girip atanabilirsiniz.Tabi sizin seçiminiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

http://www.ogrenci.aku.edu.tr/kanun4.htm 3.maddede yazıyor.. nerelerde geçerli bilmiyorum ama onuda arkadaş açıklamış yani böyle bişeyin geçerliligi var demekki..

• quote:

Orijinalden alıntı: erdenar
    Önlisans diploması sizin için rulo yapıp çekmecede bekletilen bir kağıttan ibaret ise dediğiniz doğrudur.Bu ülkede Tıp fakülteside dahil olmak üzere bitirdiğinizde gel seni işe alalım demiyorlar.Elbeteki sizin birazcık uğraşmanız gerekiyor.O yarım kalmış işletme diplomasıyla kpssye girip atanabilirsiniz.Tabi sizin seçiminiz...

İşletme önlisans iş imkanı hakkında pek bilgim yok dediğiniz gibi kpss puanı ile atama vardır ama puanın hiç de düşük olacağını sanmıyorum, maden önlisans diploması ile neler yapılabildiğini araştırmıştım. Bu diploma ile TTK ya başvuru yapıp tekniker olarak çalışma fırsatı var fakat TTK çalışma şartları pek iyi değil. Bu sene yeni bir lisans programı kazandım ve buna yoğunlaşmam gerek.
    Maden mühendisliği ve işletme lisans mezunları bile boşta gezerken özel sektörde bir önlisans mezununun çok fazla şansı yok, olsa bile kölelikle eşdeğer.

• ön lisans diplomasıyla köle olmaya razıyım lise mezunu diplomasıyla ezilmekten başvuru bile yapamamaktan iyidir herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.