Konu sahibi gibiler için kedi ve kedileri beslemek de sorun. Görüşülen yasa kedileri de kapsıyor ve hedefliyor. |
İsmail Saymaz : Pekçok Avrupa Ülkesi Gezdim Sokakta Ne Köpek nede Kedi Gördüm (2. sayfa)
-
-
Benim bulunduğum yerde marketlere sokak kedileri sokuluyor. Bunlar çok sıkıntılı durumlar . Sağlık bakanlığının marketlere evcil kedi bile sokulmasının yasak kılan yönetmeliğine rağmen bu iş artık iyice cıvıdı ve halk sağlığını görmezden gelen bir noktaya evrildi.
-
sokağa mama dökmüyorum. yolda gördüğüm kedi köpeğin önüne yiyebileceği kadar mama koyuyorum o kadar.
-
Orta yol bulmak istemediğiniz için siz ne kadar uç noktaya giderseniz karşılığı da öyle oluyor. Sokakta hatta evinde kedi besleyen insanlara devamlı laf atarsanız, hapse girsinler, dövülsünler derseniz bunun böyle olur. Siz bu şekilde konuştukça artık orta nokta bulmak için tartışma bile olmuyor. Bu işin buralara geleceği belliydi.
-
Hocam sadece sahiplendiğiniz hayvanları besleseniz inanın çok daha iyi olur. Sokak hayvanı bir şekilde yiyeceğini bulur. Siz eğer beslediğiniz hayvan kısır değilse yapay bir şekilde üremeye yol açarsanız , bu sakıncalı.
Belki normalde 1 - 2 tane iken hiçbir zararı olmayan ve dikkat çekmeyen hayvanlar 15 - 20 tane olunca sıkıntı yaratırlar. Köpekler konusunda yaşadığımızda tam olarak bu aşırı nufus artışı sorunu.
-
baktığım kuzum çoktan kısırlaştı. evde sakin sakin oyun oynuyor. lütfen kuzuma laf edip durma. sinirleniyorum.
-
Dostum aslında sizin bahsettiğini orta yol 2005'ten beri uygulanıyor ve gördük ki Türkiye şartları böyle bir yasa için uygun değil. Kısırlaştırma ve yerinde bakım dedik Halk şikayetçi olsa bile sokaktan alınmayacak dedik .
Ancak bunun bize getirisi hayvan nufusunda patlama. Köpek saldırılarında ciddi oranda artış. İnsanların spor faailyetlerine , gece etkinliklerine katılmakta fgüçlük çekmesi , sosyal hayatın zarar görmesi. Özellikle gece çalışanların çok büyük zorluklarla karşılaşması. Şehirler hayvan kaynaklı parazit hastalık oranlarında muazzam bir artış. Cadde ve sokaklardaki hijyende - temizlikte belirgin bir düşüş.
Zaten bu işi bu noktaya getiren o orta noktanın iflası değil miydi ? 2005'twn beri tamamen sizin arzu ettiğiniz yasa devlet zorlaması ile zaten uygulanıyor.
Ayrıca bizde uygulanan bu yasanın aynısı yani kısırlaştır , sokağa sal uygulaması Hindistan'da da uygulanıyor. Ve Hindistan'da bu işler kontrolden çıkmış halde. Çok sayıda insan ölümü , kuduz vakalarında ciddi yayılma ve protestolar mevcut. Biraz olsun Hindisatan basınını takip edersen onlarda 2001'de çıkan yasanın sorunu çok ağırlaştırdığını ve lağvedilmesini asavuınuyorlar. Bizdeki gibi infial yaratan çocuk ölümleri nedeniyle protesto gösterileri düzenleniyor.
-
Hocam sen beni anlamıyor musun ? Seninevde baktığın kedi kimin umrunda. Sokakta hayvan bakıyorum diyorsun onun için söylüyorum. Her neyse bu konuyu kapatalım bende sinirlenmeye başlıyorum çünkü ne dediğimi anlamadığınız için.
-
şeker kardeşim bak. saldırgan ve yasaklı ırklar toplatılsın. ama masum olanların uyutulmasına karşıyım. ötesi yok bu işin.
-
En iyisi bu konuda bir referandum yapıp halka sormak.
-
bence de..
-
Hayvan sever ya da hayvan hastası olduğumu nerden çıkardınız? Ona bakarsan tavuğu danayı da kesip yiyoruz. Kedi insana faydalı ve sevimli bir hayvan,
fare ise insana ve malına zararlı bir haşere. Sokakta fare ve kedi arasında seçim yaparsam insana yakın bir hayvan olan kedileri seçeceğim tabi.
Siz anti-köpek lobisi herkesi siyah-beyaz olarak algılamaya başlamışsınız bile. Bu arada Avrupada sokakta gürültü yapan çocuk da yok, sizin argümanınız bu ya "çolumuz çocumuz var".
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 19 Temmuz 2024; 21:8:30 > -
Zararli hasere ve sokak hayvanlari arasindaki farki bile anlamaya akliniz yetmiyor hocam. Insan sagligini tehlikeye dusurecek fare, hamam bocegi, akrep, yilan, tarantula gibi hayvanlar insanlardan uzak bir yerde yasamali. Biraz kafanizi calistirin lutfen artik.
-
Kim masum? Hayvanın alnında mı yazıyor masum diye? Neye göre masum? Hepsi öğleyin masumca yatıyor akşamdan sonra biri bir insana havlayınca hepsi uyanıp o insana saldırmaya başlıyor. Her köpek havlar her köpek ısırır. Masum dediğin hayvan saldırısı insan parçalayınca mı saldırgan olduğunu anlayacaksın ölen insan ne olacak yine saçma sapan konuşmaya başlamışsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konularda Alman'lar bence en dikkatlidir, Berlin rakamı 17000-35000 diye aralık vermiş. Devasa bir aralık. Her sene nüfus değişiyor çünkü. Daha da iyi sayılamaz herhalde. Diğerleri hayvan edindirme programları, belediyelere ait takip oraganları var. Türkiye'deki gibi sahiplenilmemiş hayvanları kış şartlarında özellikle takip ediyorlar, destekliyorlar. Gıda götürdükleri için biliyorlar. Tabii ki bütün rakamlar tahmin. Doğu ve Güney Avrupa'daki rakamların nüfus başına düşen hayvan sayısı olarak yakınlığına ben de şaşırdım.
Asıl fark kamusal, yani ortak kullanımlı yeşil alan. Avrupa'da yapılaşmış kent alanlarının %40~57'si kamusal yeşil alan. İstanbul'da %2.2. Kamausal alanının AVM'den başka bir şey olmadığı çöl içindeki Dubai'de kamusal yeşil alanın oranı da %2. Hindistan'ın Bombay'ında %2.3. İstanbul biraz çalışırsa Hindistan'ı yakalar...
Hayvanlarla karşılaşma bu yüzden de artıyor ve azalması mümkün değil. Sahipkendirilse hayvanla değil bir de sahibiyle kavga edilecek. Burada kuduz da olur, taksoplazma da, hepaptit de. Bu kadar savruk, her türlü mimari ve kentleşme teorisine boşvermiş, kötü yönetimin markası Hindistan'dan bile daha az kamusal alanla ne belkliyorduk. Bir günde böyle olmadık, 45 senelik rant düzeninin sonuçlarından birisi sadece.
Avrupa'da anıtları dolaşıp haftaya ülkesine dönen kedileri ve köpekleri görmeyebilir. Kedi de ağaç gölgesi varken 30°C'de betonların arasında toprak aramaya meraklı değil. Orada ortak alan fazla, karşılaşmıyorsunuz, karşılaşsanız da rahatsız olmamak için mesafeler var. Asıl fark hayvan sayısı değil, kent planları.
-
ABD'den Avrupa'dan bana ne kardeşim.
Ben sokakta dolaşamıyorum belli saatten sonra, kaç defa elimde sopa ile metroya yürüdüm, bir defasında köpek saldırdı yola çıktım refleks olarak, yoldan araba geçse araba çarpıp ölmüştüm bir tane it yüzünden. Bu köpek ilkelliğinden vazgeçin yeter ya, al evinde besle bu kadar sahip çıkıyorsan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 19 Temmuz 2024; 21:16:49 >
Otobüsle getirip bir mahallenin oratsına yemek dökmek bence de yanlış. Ayrıca Avrupa'da doğru yapmıyor olabilir. Avrupa da deniyor, arda sırada kuralları değiştiriyorlar. Sorunu onlar da tam olarka çözebilmiş değiller. Herşeleri doğru demek değil.
Tepkim "Avrupa'da kedi de görmedim, köpek de görmedim"e. Görmediyse gezmemiş demek ki. Avrupa'dan haberleri yok, bir de bütün Avrupa'yı dolaştım diyor. Nasıl dolaşmak bu anlamak mümkün değil. Yanlışlıkla Arktika'ya mı gitti acaba :) Tartışmanın sonucu olması için dürüst olmak lazım. Yoksa boşuna tartışmak.
-
sen neden sokakta kedi yada köpek görmek istiyorsun? senin keyfin yüzünden dünyanın sonuna kadar bu hayvanlar sokaklarda ömürleri 3 de 1 katına inmiş bir şekilde mi yaşayacak? nasıl bir fanteziniz var sizin? keyfiniz yüzünden bu hayvanlar acı mı çekecek hep sokaklarda?
-
Bir tane video var en fakir Afrika ülkesinde, adam Afrika'lıya soruyor "hiç sokak köpeği görmedim burada sokak köpeği yok mu hiç" diyor. Afrikalı yamyam "sokak köpeği ne sokakta köpek mi olur" diyor.
Ne kadar ilkelsiniz buradan anlayın.
ne diyon la sen? kafan mı iyi? barınakların hali ortada.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X