Şimdi Ara

İsmail Saymaz : Pekçok Avrupa Ülkesi Gezdim Sokakta Ne Köpek nede Kedi Gördüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsmail Saymaz : Pekçok Avrupa Ülkesi Gezdim Sokakta Ne Köpek nede Kedi GördümSÖZCÜ Televizyonuyoutube
    'Hayvanseverlerin Gücü Yetmez' İsmail Saymaz'dan AKP'nin Sokak Hayvanları Teklifine Olay Yorum Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz? Digiturk: 60 D-smart: 93 Turkcell TV Plus: 69 Tivibu: 69 Türksat Kablo TV: 76 Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 Sosyal Medya Hesaplarımız; https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/ https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu https://twitter.com/szctelevizyonu https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=krxuGVk9cQo&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Usta senin evindeki kediyi kim ne yapsın? Konunun evlerde bshcekerde yasayan sahipli hayvanlar olmadığını sizde biliyorsunuz.

Sokak hayvanları, sahipsiz hayvanlar tartışılıyor.

Yani hiçkimse milletin evini vb basmayacak merak etmeyin. Her hayvanın çipi olacak ve hayvanın sizin oldugu bilinecek. Kaybolursa vb çipten bakıp size geri getirecekler.

ABD, İngiltere, Japonya gibi uyutma In oldugu yerlerde çok sayıda kedi ve köpek yasıyor ancak hepsi sahipli. Hatta özellikle Avrupada evcil kkedi köpek oldukça yaygın.

Şu Avrupa palavrası da iyice sıktı:

Avrupa...

bunlar da Avrupa...

dubleks + loft

Avrupa lojmanları, çocuk parkında

tripleks

Avrupa toplu konutları, sahipli ev kedileri sokakta evcilik oynuyorlar :)

konut edindirme projesi, numarası da var

hala Avrupa'dayız

Avrupa'da bunların fabrikası var:

öbür fabrika

sipariş için:

https://www.gdansk.pl/wiadomosci/Chcesz-zadbac-o-bezdomne-koty-Mozna-postawic-im-domki-specjalnie-przygotowane-przez-Miasto,a,66253

başka fabrika:

Kedi şapeli:

katedral:

park:

iğrenç iğrenç yemekler döküyolar haklısınız, ama burası da Avrupa:

meşhur Almanya

hi-rise

Almanya'yı Hindistina'a çeviriyorlar, yetişin...

evde bakılıyorlar ya onun içn bunlar

Bu kadar yetsin, yoruldum, malum Avrupa kocaman bir kıta. Bilsem kendim de resim çeker, çok daha metropollerden çarpıcı kareler bulurdum.

Batı Avrupa'daki hayvan sahipliğini de yanlış anlamayın, kedinin sahipli olması evde bakılacak anlamına gelmiyor. Bu kurallar daha çok hayvan refahı için düşünülmüş programların sonucu. Kedileri kısırlaştıran hayvanseverlere belediyeler para ödüyor. Norveç'te kedi kendi imkanlarıyla dışarı çıkamıyorsa evde kedi bakmak yasal değil.

Paris'te de, Londra'da da, Berlin'de de sokakta kedi görüyorum. Daha az, ama var. Berlin'de 17000 - 35000 arası tahmin edliyor sokak kedileri. Doğu Avrupa'da bayağı var. Polonya kentlerini kontrol ettim, 10000 kişiye 95 düşüyorken İstanbul'da 105 falan düşüyor. Yani kedi kenti İstanbul'da kedi oranı sıradan Gdańsk'ın 1.5 katı bile değil.

Ben bunları nasıl buluyorum. Çünkü Avrupa'yı gezdim, biliyorum. Arkadaş herhalde metroyla gezdi, kedileri görmedi köstebekleri gördü.

Tartışılsın tabii. Tartışalım. Ama önce dürüst olmak gerek.

Ben de pekcok Avrupa Ulkesini gezdim boyle ANA MUHALEFET gormedim ... Boyle CHP in cakma muhalefeti de olmaz olsun ... AKP kuklasi estekci baskan kafasinin icine dusuncelerine estetik yapsa bari ... Gerci bu tur seyler zerk etmeylen olmaz. Tekamul sart .. Sindirmeceler onemlidir . Gonulden sindirmeceler ... Zoraki olmaz cakma O.O. ... Cakma Imamoglu vs ..

Usta sadece Texplazma adı verilen kedi paraziti nedeniyle Urfa'da 70 kadının çocuğu ya düşük doğum yada körlük - gerizekalılık gibi sorunlarla doğdu.

Sokak hayvanları temiz değil ve bazı bilinçsiz insanlar bunları marketlere meyve sebzelerin yanlarına saokuyorlar. Bu hayvanların çoğu aşılı değil ve parazit taşıyıcısı. Yani sizin görünürde bir zararla karşılaşmamanız toplumun zarar görmediği anlamına gelmiyor. Bir düşünün neden tüm gelişmiş ülkeler köpekleri toplayıp kedileri serbest bırakmıyor ikisini birden topluyor.

Çünkü sokakta bırakmak kamu sağlığı için uygun değil.

Bu nedenle şehirler yaşayan tüm hayvanlar kedi ve köpekler sahipli , sahipleri hayvanın eğitimi ve sağlığı ile ilgileniyorlar bu sayede pekçok hastalık kaynağında yokediliyor.

Türkiye'de büyükşehirler rastgele kişiler üzerinde yapılan kist hidatik hastalığı araştırmasında yüzde 20ye yakın oranda insanın bu paraziti taşıdığı sopnucu ortaya çıktı. Bu çok pis bir parazittir. Köpek dışkısının kuruyup rüzgarla havaya karışması sonucu bulaşır. Bağırsaklarda kistlere neden olur. İlaçla temizlemek çok zordur çoğu durumda ameliyat gerektirir.

İşte sizler işin bu boyutunu atlıyorsunuz.

Siz evinize alın , saHİPLENİN , BAKIN HAYVANLARINIZA KİMSENİN BİR İTİRAZI YOK ANCAK LÜTFEN SOKAĞA YİYECEK DÖKMEYİN , SOKAKLARDA HAYVAN YETİŞTİRMEYİN. bu yaşadığınız topluma zarar vermemeniz için önemli. Uygar toplumlarda sokak hayvanı kavramı yoktur. Evcil hayvan vardır. Bizde bu noktaya işi götürmek durumunbdayız insanların zarar görmemesi için.

Hayvan düşmanı olanlar zaten o videodaki kafada. Forumda da bunlardan var. O yüzden onlardan bu tipler için ses çıkmıyor. Hatta şu videoya ses edenleri köpeğe tapar ilan ediyorlar. Normal değiller.

Ayrıca bazıları bunları bilerek yapıyor. O köpek yaşlı olmasaydı ya da çevrede başka köpekler olsaydı bu tiplere karşılık vereceklerdi değil mi? O zaman şu forumda "köpekler durup dururken insanlara saldırdı" diye konu açılacaktı. Yalan mı?

Bu zihniyeti yok edersek ülkedeki suç oranı %90 falan azalır.

Haftalardır beni tahrik etmeye çalışıyordu ama asıl yüzünü ortaya çıkardı sonunda. Zaten böylelerine laf attım diye kin tutmaya başlamıştı. Bu kitleyle mücadele ediyoruz işte.

• Ben de pekcok Avrupa Ulkesini gezdim boyle ANA MUHALEFET gormedim ... Boyle CHP in cakma muhalefeti de olmaz olsun ... AKP kuklasi estekci baskan kafasinin icine dusuncelerine estetik yapsa bari ... Gerci bu tur seyler zerk etmeylen olmaz. Tekamul sart .. Sindirmeceler onemlidir . Gonulden sindirmeceler ... Zoraki olmaz cakma O.O. ... Cakma Imamoglu vs ..

• Göremezsin zaten ilkel duygularla hareket etmiyor insanlar orada

• bolca fare var zaten..

• Ayu??
    Ayu da mı yok??
    Ayular parkurlarda geziyor. İçiçeyiz.

Ayusuz şehirler istiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 19 Temmuz 2024; 19:34:48 >
  • SISU kullanıcısına yanıt

Londra ve Paristeki fareleri görmemiş anlaşılan, sokakta fare besliyor onlar da İsmail Saymaz : Pekçok Avrupa Ülkesi Gezdim Sokakta Ne Köpek nede Kedi Gördüm 

Yerine kedi gibi sevimli bir hayvanı 100 kere tercih ederim.

• seneler önce uber mevzusu açılmıştı

haşmetli reisimiz aynen şunu söyledi: efendim avrupada varmış banane avrupadan ya

şimdide öyle desin banane avrupadan ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vain kullanıcısına yanıt

biricik kara kuzum var. biri ona bişi yapsın dünyaya doğduğuna pişman ederim onu zaten.

Usta senin evindeki kediyi kim ne yapsın? Konunun evlerde bshcekerde yasayan sahipli hayvanlar olmadığını sizde biliyorsunuz.

Sokak hayvanları, sahipsiz hayvanlar tartışılıyor.

Yani hiçkimse milletin evini vb basmayacak merak etmeyin. Her hayvanın çipi olacak ve hayvanın sizin oldugu bilinecek. Kaybolursa vb çipten bakıp size geri getirecekler.

ABD, İngiltere, Japonya gibi uyutma In oldugu yerlerde çok sayıda kedi ve köpek yasıyor ancak hepsi sahipli. Hatta özellikle Avrupada evcil kkedi köpek oldukça yaygın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Temmuz 2024; 20:5:13 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

bir kaç münferit olay için tüm hayvanların suçlanması komediden öteye geçmez. saldırgan ve yasaklı ırklar uyutulsun itirazım yok. masum olanlar neden uyutulacak? ona itirazım var.

Usta sadece Texplazma adı verilen kedi paraziti nedeniyle Urfa'da 70 kadının çocuğu ya düşük doğum yada körlük - gerizekalılık gibi sorunlarla doğdu.

Sokak hayvanları temiz değil ve bazı bilinçsiz insanlar bunları marketlere meyve sebzelerin yanlarına saokuyorlar. Bu hayvanların çoğu aşılı değil ve parazit taşıyıcısı. Yani sizin görünürde bir zararla karşılaşmamanız toplumun zarar görmediği anlamına gelmiyor. Bir düşünün neden tüm gelişmiş ülkeler köpekleri toplayıp kedileri serbest bırakmıyor ikisini birden topluyor.

Çünkü sokakta bırakmak kamu sağlığı için uygun değil.

Bu nedenle şehirler yaşayan tüm hayvanlar kedi ve köpekler sahipli , sahipleri hayvanın eğitimi ve sağlığı ile ilgileniyorlar bu sayede pekçok hastalık kaynağında yokediliyor.

Türkiye'de büyükşehirler rastgele kişiler üzerinde yapılan kist hidatik hastalığı araştırmasında yüzde 20ye yakın oranda insanın bu paraziti taşıdığı sopnucu ortaya çıktı. Bu çok pis bir parazittir. Köpek dışkısının kuruyup rüzgarla havaya karışması sonucu bulaşır. Bağırsaklarda kistlere neden olur. İlaçla temizlemek çok zordur çoğu durumda ameliyat gerektirir.

İşte sizler işin bu boyutunu atlıyorsunuz.

Siz evinize alın , saHİPLENİN , BAKIN HAYVANLARINIZA KİMSENİN BİR İTİRAZI YOK ANCAK LÜTFEN SOKAĞA YİYECEK DÖKMEYİN , SOKAKLARDA HAYVAN YETİŞTİRMEYİN. bu yaşadığınız topluma zarar vermemeniz için önemli. Uygar toplumlarda sokak hayvanı kavramı yoktur. Evcil hayvan vardır. Bizde bu noktaya işi götürmek durumunbdayız insanların zarar görmemesi için.

• Şu Avrupa palavrası da iyice sıktı:

Avrupa...

bunlar da Avrupa...

dubleks + loft

Avrupa lojmanları, çocuk parkında

tripleks

Avrupa toplu konutları, sahipli ev kedileri sokakta evcilik oynuyorlar :)

konut edindirme projesi, numarası da var

hala Avrupa'dayız

Avrupa'da bunların fabrikası var:

öbür fabrika

sipariş için:

https://www.gdansk.pl/wiadomosci/Chcesz-zadbac-o-bezdomne-koty-Mozna-postawic-im-domki-specjalnie-przygotowane-przez-Miasto,a,66253

başka fabrika:

Kedi şapeli:

katedral:

park:

iğrenç iğrenç yemekler döküyolar haklısınız, ama burası da Avrupa:

meşhur Almanya

hi-rise

Almanya'yı Hindistina'a çeviriyorlar, yetişin...

evde bakılıyorlar ya onun içn bunlar

Bu kadar yetsin, yoruldum, malum Avrupa kocaman bir kıta. Bilsem kendim de resim çeker, çok daha metropollerden çarpıcı kareler bulurdum.

Batı Avrupa'daki hayvan sahipliğini de yanlış anlamayın, kedinin sahipli olması evde bakılacak anlamına gelmiyor. Bu kurallar daha çok hayvan refahı için düşünülmüş programların sonucu. Kedileri kısırlaştıran hayvanseverlere belediyeler para ödüyor. Norveç'te kedi kendi imkanlarıyla dışarı çıkamıyorsa evde kedi bakmak yasal değil.

Paris'te de, Londra'da da, Berlin'de de sokakta kedi görüyorum. Daha az, ama var. Berlin'de 17000 - 35000 arası tahmin edliyor sokak kedileri. Doğu Avrupa'da bayağı var. Polonya kentlerini kontrol ettim, 10000 kişiye 95 düşüyorken İstanbul'da 105 falan düşüyor. Yani kedi kenti İstanbul'da kedi oranı sıradan Gdańsk'ın 1.5 katı bile değil.

Ben bunları nasıl buluyorum. Çünkü Avrupa'yı gezdim, biliyorum. Arkadaş herhalde metroyla gezdi, kedileri görmedi köstebekleri gördü.

Tartışılsın tabii. Tartışalım. Ama önce dürüst olmak gerek.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Siz de tipis tipis oy vermeseydiniz, Ak Trollerden farki yokmus Ok Trollerin! Kusura bakma hocam, memleketin sorunlarini cozecek Muharrem Ince gibi adama biz bi siylimlirdin biktik diyip gavura basar gibi Dersimli Kemal'e basarken hic bugunleri dusunmediginizi ve hata ettiginizi anlayip efkarlanin biraz.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Usta evde yaşayan kedi ve köpek tabiki dışarı çıkacak. 7/24 evde vb durmayacak . Yalnız bunlar sahipli hayvanlar buna dikkat çekmek gerekiyor.

Hiçbir sahibi olmayan , hiçbir kimsenin bakmadığı hayvanın sokakta başıboş gezmesi sıkıntı . Sizin attığınız resmilerde eve giriş çıkışlar var doğrudan.

Bu konuda yabancı araştırmalarda kediyi evde tutun vb demiyorlar. Ancak dışarı saldığınızda boynuna ses çıkartan birşeyler takmanızı öneriyorlar kuşları vb öldürmemeleri için. Ev hayvanı olduğundan ayrıca bunların çoğu aşılı ve kısırlaştırılmış oluyor.

Dolayısıyla orta bir sorun olmuyor.

Hayvanların sahipli olması gerek biz bunu söylüyoruz. Biri gelip otobüsle birinin mahallesinin ortasına yiyecek döküp ardından çekip gidemez bu doğru değil.

Sahipsiz hayvan için kedi evi gibi şeyler yapılıp ortalığa koymak ise yanlış bir iş . Bu yapılıyorsa yanlış yapılıyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Temmuz 2024; 20:33:8 >

• Vain kullanıcısına yanıt

Hocam bak bu H.A.L.K yine cok yanlis bir ise kalkisiyor, ben yine her zaman oldugu gibi uyariyorum ama H.A.L.K da her zaman oldugu gibi burnunun dikine gidiyor. Bu kedi kopekleri sokaklardan aldiklari anda olacaklari yaziyorum:

- Sokaklari fareler basacak

- Araplar dusman ve mundar gordukleri kopekler temizlenince her yerden ev alip cogalacaklar.

- Sehirler yabancilara peskes cekilecek.

- Farelerin artmasindan dolayi salgin hastaliklar bas gosterecek.

- H.A.L.K denen beynini bir turlu kullanmayi becerememis organik obje de yine pisman olacak

- Son olarak H.A.L.K bu konuda da yapmis oldugu hatadan ders cikarmayip siradaki hatasini yapmak icin sabirsizca bekleyecek.

- Suclu olarak da H.A.L.K'i israrla uyaran bizleri gosterip kendileri zeytin yagi gibi uzerimize cikacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 19 Temmuz 2024; 20:35:39 >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kedileri kim çıkardı yahu, mesele köpek, kedilerin toplanmasına gerek yok en fazla kısırlaştırılır. Gerçi köpekler toplanınca, kedilerin popülasyonu artacaktır, bu da ayrı sorun olacak gibi ama kedilerde itlafa falan gerek kalmadan kısırlaştırma ile iş çözülür. Ayrıca kedilerde barınak kısmı daha kolay. Birde insanlar kedileri daha kolay sahipleniyor, köpek işi meşakatli herkes alamıyor. Kediler sokakların maskotu, tatliş şeyler İsmail Saymaz : Pekçok Avrupa Ülkesi Gezdim Sokakta Ne Köpek nede Kedi Gördüm 

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Bu rakamları nereden edindiniz? Avrupa 'da sokak kedi köpeği sayısı bellidir belki ama İstanbul' da bir sayım yapıldığını sanmıyorum. Yalnızca afaki rakamlar söyleniyor.

Avrupa 'da sokak hayvanı vardır illaki ama bizdeki kadar olduğunu iddia etmiyorsunuz herhalde. Üstelik sorun sokak hayvanları olması değil bu yüzden insanların ölmesi. Ben Avupa' da bu yüzden ölen insan haberi görmedim. Üstelik artık hepimiz biliyoruz ki Avrupa 'da ve diğer pek çok ülkede uyutma gibi uygulamalar var. Tabii kontrol altına aldıkları için uygulanmıyordur.

Açıkçası artık ben de sıkıldım bu konudan. Çünkü ülkenin binlerce sorunundan belki de en önemsizlerinden. Fakat tartışma o kadar anlayışsız ve inatlaşma ile yürüyor ki ister istemez bu yasa çıkınca bu konu gereksiz yere gündemde kalacak.

• Niye farelerin sokakta yaşama hakkı yok mu? Nasıl hayvanseverlik bu; sokakları fare basmadan bile yıllardır, çeşitli yöntemlerle öldürülüyorlar. Kimse de bundan rahatsız değil; ayrıca fareler gerçek sokak hayvanı. Olmadı onlarıda beslersiniz, barınak yaparsınız ya da sahiplenirsiniz. Fare sevmeyen insan olamaz. Nerede eşit hayvandaşlık?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.