Bizde akli dengesi yerinde olmayan çok insan var. Az önce bir video izledim. Köpek yerde adamı parçalıyor, tam sırtından ısırmış vaziyette polis köpeğe ateş ediyor. Kadın bağırıyor vurma vurma diye. Şimdi sen insandan ne bekleyebilirsin. |
İsmail Saymaz : Pekçok Avrupa Ülkesi Gezdim Sokakta Ne Köpek nede Kedi Gördüm (4. sayfa)
-
-
O saydıklarınızı evinde besleyenlerde var; hiçte şikayeti yok. Ona bakarsanız içtiğiniz sütüde kaynatmazsanız, hasta olabilirsiniz. Kedi ısırığı sonucu ne tür enfeksiyonlar kapacağınızın farkındasınızdır herhalde. Yaşam hakkını şu sevimli, şu sevimsiz diye belirleyemezsiniz. Ette yemeyin ne olur. O güzelim koyunları, keçileri öldürmek hayvanseverliğinizle çelişiyor gibi. Avrupa'nın hali ortada, refahın içinde yalnız bireyler. Sokakta çocukta yok gibi iddia ettiğiniz gibi. Çocuk sahibi olmak yerine köpek sahibi olmayı tercih ediyorlar. Ama en azından sorumlu bireyler, sokağa atmıyorlar. Gürültü yapıp rahatsız etmek genel suç. İnsan, hayvan, makine fark etmez. Saat 10 dan sonra çam. makinesi çalıştırmakta yasak. Bakın bakalım Alamanya'da sosyal konutların önünde, sosyal-ekonomik düzeyi daha düşük olan insanların yaşadığı yerlerde bile benzer manzaralar var mı? Hayvan hastası ibaresini ben kullanmadım; birilerini anti-köpek lobisi şeklinde suçlamanız; birilerininde sizi anti- koyun, keçi, tavuk, fare, karınca, sinek lobisi ya da anti- çocuk lobisi şeklinde suçlamasına benzer mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Olay hicbir zaman hayvan severlik falan degil hocam, biz realistiz, kalbimizle degil beynimizle dusunuyoruz, o saydigim nedenlerden dolayi insan - kedi - kopek etkilesimi devam etmeli, yoksa IQ seviyesi 85'lerden 75'lere 2 tik daha geriye gider yani.
Keci, koyun da yerim, sokakta kedi kopek de severim, siz toplumun gerceklerinden cok bihaber kalmissiniz. Hayvanlari sevdigimiz icin kedi kopek sokakta kalsin demiyoruz. Ulkemiz Arap istilasina ugramasin, mundar olan kopekler sokaklardan cekilince butun daireleri Araplara satacaklar, Araplar sart kosuyor kopekleri cekin de terligimizle, beyaz kanduralarimizla yururken kopek salyasi bulasmasin diye (Araplarin giydigi beyaz carsafa kandura denir)
Yani bu ulkenin bilincli akilli insanlari Suriye'deki mayinlar temizlenirken oralari tarim arazisi yapacaz dediklerinde de sizi uyarip linc yemislerdi.
Simdi yine sizi uyariyoruz, ne zaman anlayacaksiniz Allah bilir.
-
Bu anlattıklarınızın konuyla alakasını anlamadım. Kendi sorumsuzluklarınızın bedelini birilerini günah keçisi ilan edip yüklemekte ayrı çelişki. Bu keçilerden ne istiyorsunuz; hem öldürüp etini yiyorsunuz hem de günahkar ilan ediyorsunuz. Pes vallahi. Kedi, köpek besleyenin zeka seviyesi yüksek; koyun- keçi besleyenin ya da beslemeyenin düşük şeklinde ifade etmeniz de ayrı bir çelişki. Tam tersi insanları insanlardan soyutlayıcı, uzaklaştırıcı etkisi olmasın; teknoloji gibi. Ayrıca etrafımda iddia ettiğiniz gibi besleyenlerinde zeka seviyesi yüksek değil, standart. Sanatsal da hiçbir yetenekleri de yok. +Bonus olarak et tüketimleride oldukça iyi. Ama hiçbir işe yaramamış gibi; hastalıklarla boğuşuyorlar. Ben de mi bir problem var acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam blokluyorum, zeka seviyene gore, anladim yani olayi kusura bakma. Ben ne diyorum sen ne anliyorsun. Pratik zeka zaten yerlerde daha da kedi kopegi toplayalim diyorsun :)
-
Birçok Avrupa şehri gezdim, yaşadım, gördüm. Bir tane bile sokak köpeği görmedim. Toplamda 3 tane falan sokak kedisi görmüşümdür.
-
Dış kapıyı açsa kedi 2 dk durmaz kaçar evden.
Kedi/köpek evcil bir canlı değil. Eve hapis eden insanoğlu.
Bloklayabilirsiniz; ben kimseyi bloklamıyorum. Siyasi müteahhitliği yanlış konularda ve platformlarda yapıyorsunuz gibi. Onu siyaset arenasında fiili olarak yapsanız; daha mı faydalı olur acaba? Kendisi bu ülkenin vatandaşı olduğu halde; diğer vatandaşlarının, çocuklarının sokakta ki hayvanlar tarafından gördüğü zarar sonucu yaralanmalarını veya ölmelerini dert etmeyenlerin; köpekle insanı mukayese edip eşdeğer görenlerin, başka hayvanların ölmesinden de rahatsızlık duymayanların, sorumluluk almaktan kaçanların, bazı şeylere olan antipatisini de köpekleri bir nevi paravan olarak kullanıp dolaylı yoldan dile getirenlerin, insan canı - maddi menfaat ikilemi arasında bocalayanların zeka seviyesinin yüksek olmasının reelde hiçbir faydasının olmaması da ayrı dram. 80 ler de 90 lar da sokaklarda köpeklerde yoktu; çocuklar sabahları yalnız şekilde okula gidebiliyordu, servisle de değil. Bugün ki nahoş durumlar yoktu; mültecilerde yoktu, özel güvenlikte, kameralarda, cep telefonuda. Tembel öğrencinin yazılıdan düşük not alıp öğretmenini suçlamasına benziyor durum sanki.
-
hadi ya. ne çok biliyorsun sen öyle? kaç sefer saldık gezsin diye. sonuç olarak evde yanımda duruyor.
-
Sokaklarda birlikte yaşamak zorunda bırakıldığımız sokak köpeği ismi altındaki sokak teröristleri.
Hepsi itlaf edilecek, nasıl bir günde binlerce tavuk binlerce büyükbaş hayvan kesiyorsak bu sokak itleri de itlaf edilecek bu kadar basit.
x (formerly twitter)Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on Xhttps://x.com/bosunatiklama/status/1814321505569853550?t=Gt8gJsAmFaDFbJMjsCnjtA&s=19 -
kontrolsüz üreyen insan dahil tüm hayvanlara müdahale edilmelidir.
itlaf çok canınızı sıkıyorsa toplayıp boş bir adaya da atılabilir, sokaklar güvenli hale gelsinde yönteme bakmıyorum.
-
Öncesinde veriyordum. İmamoğlu'na bile verdim şansı hak ediyor demiştim kötünün iyi misali ama TIRT çıktı. 2.sinde oyumu İmamoğlıuna vermedim . Hiçbir CHP liye de mauhtarlık tan tutun ilçe belediye başkanlığına hepsinde de herhangi bir CHP liye de vermedim.
CHP kapatılmış tekrardan açılmış bir parti zararı çok. Atatürk in CHP si ile alakası yok. Göstermelik Atatürkçüler ...
Şekilci Atatürkçüler önce hizmet nedir ? Kendi adamlarını kayırmayı bilir ve AKP in isimsel değiştirilmiş halidir ...
CHP ye oy verdiğim dönemlerde bile CHP nin hataları varsa da eleştirdim eleştirirm de başka tüm partililer için de hatta oy verdiğim partiye de ...
Fanatiklik partizanlık sağlıklı değildir ...
Bir kişi işi iyiyse her yozlaşmamış partide de görev alabilir . İdeolojiler lükstür. Bu ülkeyi kalkındıracak politikalar ahlaksızlığın temeli olan Enflasyon HARAMDIR ı beyan edebilecek gerekçeleriyle ( yozlaşma kalitesizlik ahlaksızlıkların türlü türlüsü hepsi .. ) ..
Dersim li olmasına bakmadım. De-Facto elde olan potansiyel iktidar olabilir mi saflığı vardı ! Bunu gördüm ... Kasetle gelen Kemal ... Yani kendisi siyasetin olağan zorlu özümsenme süreçleri emek verme süreçlerini sırf yıllardır siyasette diye CHP in başına getirilmesi doğru değildi ...
Baykal'ı da eleştiriyordum ... Amerika nın Komünizm potansiyeline karşı Türkiye'e hatalı bir kararla Dincilerin önünü açan 12 Eylül öncesi ve sonrasındaki süreçlerde de Deniz Baykal klişe Atatürkçülük kisvesi altında kritik kararlarda Dincilerin önünü açan kararlar imza atmıştır dolaylı da desteği cabası ! ...
Beni geçmişte ve gelecekte fanatikvari bir duruşumu bulamazsın çünkü yapıma aykırı ... Şekilci değilim ... Çekinmem de ...
-
Köpekler giderse ortalığı fareler basan diyen birinin iq su 69 dur
-
Endonezya'da sokakta iguana gördüm.
-
Yazmayayım Yazmayayım Dedimde Baştan Beri Okuyorum, Verilen Cevapları Okumuyorsun ya da Trollük Yapıyorsunuz. Sizin Sahiplendiğniz Hayvancağızı Kimse Konuşmuyor, O Konuda Sorun Yok. Neden Anlamaj İstemiyorsunuz ya da Kasıtlı Böyle Davranıyorsunuz. Özel Bir Sorun mu Var? Anlamadım. Söyleyin Yardımcı Olsun Arkadaşlar.
Bi de Ayda Yılda Bi Bu Tarz Konulara Bakarım 3-4 Kişi Her Zaman Konularda Var. Siyasi ve Sosyal Medyada Patlayan Konularda. İşleri mi Yok, Maaşlı Çalışanlar mı Anlamadım. Hayatınıza Birax Rebk Katın Burada Yatıp Kalkmayım. Yazık Bünyeye. Zihni Etkimemiş Bari Bünyeyi Kurtarın.
boş konuşan biri daha. özellikle mi seçip yolluyorlar bilmiyorum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X