Herkese selamlar , 18 Şubat 2013 günü bölgemde ki bir ispark görevlisinin uyarması sonucu plakama ait daha önceki dönemlerden iki adet borç olduğunu öğrendim. Şahıs olarak bu konuya çok dikkat ettiğim için İstanbul da olmadığım sürede aile üyelerimden birisinin bu borçları yansıtmış olacağını düşündüm , yine de ispark müşteri hizmetlerini aradım ve borçlardan birisinin 2012 yılının Mart ayında yansıtıldığını öğrendim , konuda ki ilginç nokta ise benim aracı 2012 yılının haziran ayında sıfır olarak almam.Telefonda ki görevli ise bu durumun plakanın daha önceki sahibine kesildiğini belirtti. Yani ben merak edip sorgulama rica etmesem boşu boşuna bir miktar para ödemek durumunda kalacaktım.Burada ki konu kesinlikle 3-5 ya da 10 lira ödemek değil.burada ki konu başka bir şahısa kesilmiş olan borcun benim adıma yansıması.Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.
Ayrıca siz sayın üyelere sormak istediğim bir soru var , ben aracımı haziran ayında daha önce trafik tescili yapılmış araçlardan satın aldım(kotayı karşılamak için trafik tescili yapılan araçlardan )Aracıma bindiğim de araç yalnızca 4 kilometre göstermekteydi. Şahıs olarak Zeytinburnu bölgesinde ikamet ediyorum , ispark tarafından çıkartılan ve benim şikayet ettiğim borç ise şişli bölgesinde işleme konmuştu. Gelelim soruma , benim aracı aldığım yerin bir düzenbazlık yapması mümkün müdür?Yani burada günahsız olan ispark olabilir de aracı aldığım galeri tarafından dolandırılmış olabilir miyim?
İnsan okuyacak biliyorum ama biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Yanlışlıkla sizin plakaya kesilmişte olabilir , bir önceki plaka ihtimali daha düşük sanki
Şirketinde sıfır arabayı galerinin dışına çıkaracağını pek sanmıyorum o riski göze almazlar zaten 4 km diyorsunuz büyük ihtimal galeride ileri geri yerini oynatırken yapmıştır o yolu
Hiç bişey olmaz, ödemeyin. Nerde belgesi ispatı ! Benim eski aracımda hiç alakası olmayan bir caddede sözde bir gün bırakmışım gibi ceza yazmışlardı. Yazın tahtaya bi ara alırsınız dedim, öyle duruyor.
Yapmayın etmeyin. Yasal dayanağı oturmak üzere. Borçlu kalmayın. Ya ödeyin ya da o tarihte aracın size ait olmadığını bir dilekçeyle ispatlayın. Değerli butterfly_effect_53 emin ol yazdılar tahtaya, bir ara alacaklar.
Borcu yoktur yazısında çıkmıyor. Bir yaptırımı da bildiğim kadarıyla yok. İstanbul'un yarısının plakasında bu cezalardan mevcut.