Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
590.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Usenmeden yaklasik 2 saat yazilanlarin bir kismini okudum.Sorulara cevap veren kisilerede bizzat tesekkur etmek isterim. Subat 23 de bende teslim olacagim.

Ic guvenlik egitim ve tatbikat merkez komutanligi 40. piyade egitim alayi 2. piyade egitim taburu isparta merkez

Silusumu 2 gun once aldim.

K.K.K. Ligi AVCI ERI VE MUV. OZELLIGI yaziyor. ( Kara kuvvetler komutanligi acilimi biliyorum ankca, MUVAZZAF ozelligi ne anlam tasimakta ? ( Bu kisimi cok merak ediyorum )

Parantez icinde ise ( P-101 baya uzun bir rakamlar var fakat zarfin altinda kaldigi icin okuyamiyorum. )

Mesleki bolumde ise meslegim yaziyor ( bilgisayar bakim onarim )

Ayrica silusume komutan onayladiktan sonra OZEL HAREKAT diye butun evraklarima kirmizi damga vurdu.

Simdi ben ne olarak askerlik yapacagim.

Bilgilendirirseniz minnettar kalirim.

Saglicakla kalin.
  • Arkadaşlar lütfen bilgisi olann arkadaşlar yardımcı olsunnn ? Piyade er olarak gidiyorum komando seçmeleri oluyormuu ?
  • 26 şubatta bende ordayım

iç güvenlik egitim ve tatbikat merkez komutanligi 40. piyade egitim alayı 3. Tabur :)
  • tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksın kaçış yok dostum... intikal, intikal, intikal... eğitim eğitim eğitim... atış atış atış.. birde coook sürünürsün...istikamet yersin
  • selam arkadaşlar
    öncelikle tüm asker yolu bekliyenlere bol sabır askerlerimize hayırlı tezkereler..
    25 martta kardeşimin yemin töreni var
    ailece ıspartaya gelicez kalabılcegımız uygun bı yer bılıyormusunuz?
    öğretmen evı full dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gül_ym -- 28 Mart 2011; 14:50:41 >
  • bugün çarşıya çıktım çarşısı dandik. Kafe köşelerinde sürtüyoruz
  • yine çarşıdayız yarın denetlemeye gelicekler atış için bizim kolu seçtiler 35. kol hk 33 lerle atıcaz...

45 gündür burdayım 1 ün rahat etmedik dağıtımı buraya düşenler kaçın gelmeyin ben mg3 nişancısıyım 11.5 kilo silahla 16 km. yol yürüdüm dag tepe gezdik iğrenç bi yer
  • bu hafta intikal var 3 gece 4 gün bizde salı günü davrazdayız...
  • Mehtap 6 Dağıtım Tekirdağ merkez :) kaydırma birliğe düştük şansıma ...
  • İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40'INCI P.EĞT.A. 1'İNCİ P.EĞT.TB./MERKEZ
    düşen arkadaslar tanısmak ısterım.. ayrıca bısey merak edıyorum dövme faca falan sorun oluyor mu cok fazla?
    düştüğüm tabur hakkında bılgısı olan varsa bıraz bılgı verebılır mı ? simdiden tesekkurler. herkeze hayırlı görevler
  • Ben 91-1 olarak Kayseri 1.Komando Tugayında yaptım acemiliği.

Dağıtımım İç Güv.Eğt. ve Tatb.Mrk.K.Lığı Isparta'ya çıktı. Acemiliği Isparta'da yapmış olan Kayseri'deki kadro(usta) askerler, "yaşadın orası acemiye zor kadroya cennet" diyorlar.

Burada usta birliğini yapmış arkadaşlar biraz bilgi verirlerse sevinirim.
  • selam bende ısparta 40.piyade er eğitim alayına düştüm kardeşim adım semih sevinen memleket kocaeli izmit tanışalım gitmeden görüşelim izmitli başka gidecek arkadaş var mı ayrıca?
    quote:

Orijinalden alıntı: tLg91

İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40'INCI P.EĞT.A. 1'İNCİ P.EĞT.TB./MERKEZ
    düşen arkadaslar tanısmak ısterım.. ayrıca bısey merak edıyorum dövme faca falan sorun oluyor mu cok fazla?
    düştüğüm tabur hakkında bılgısı olan varsa bıraz bılgı verebılır mı ? simdiden tesekkurler. herkeze hayırlı görevler
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihsevinen

selam bende ısparta 40.piyade er eğitim alayına düştüm kardeşim adım semih sevinen memleket kocaeli izmit tanışalım gitmeden görüşelim izmitli başka gidecek arkadaş var mı ayrıca?
    quote:

aga ben komando eğitim alayındayım piyade alayında değil

• quote:

selam arkadaşım öncelikle hayırlı olsun . ben daha yeni bitirdim acemiliği ısparta da. dağıtım iznindeyim şimdi. ıspartada askerlik hakkında biraz bilgi vereyim hem.dövme faça sormuşsun sorun olur muhakkak çünkü nizamiyeden içeri girince soyunuyorsun sadece alt fanilan kalıyor üzerind e . dövme fazla sorun değilde faça falan varsa büyük bi ihtimalle refize taburuna alırlar seni . yani 3. tabur. şimdi senin taburun 1 orada büyük bi ihtimalle tabur ve bölük değşir . çünkü benim silüste 2 taburdu. gittiğimde 1 tabur 4 blk . de yaptım acemiliği.şunuda belirteyim dağıtım 100 de 100 doğu , güneydoğğu batıyı unut. (kırklarli trabzon falan da olabilir ama onlara da kaydırma oluyor 1-2 ay sonra hakkari sırnak sınırlarına gider) eğer refize olmazsan 23 kişilik guruplar olacaksınız orada kol diyorlar . bu kol da mg3 havan roketçi mayıncı vs herkezin görevi ayrı. dağıtımlara da 23 kişi aynı gidiyorsunuz. yani acemideki arkadaşlarında usta birliğine dağıtımlarınız oluyor.

• ıspartadaki kadro askerlerin hepsi keşke doğuda olsaydım diyor bende orda acemiliği yeni bitirdim iyi kötü günlerim geçeti çokta iyi arkadaşlarım oldu kadrolarında hepsini tanırım geneli refüze saçma saçma işlerle uğraşıyorlar acemi asker normal eğitimini yaparken bunlarda askeriyede yapılması gereken günlük işleri yapıyolar nöbetler kadrolara kolay geçiyo o kadar kolayki nöbetini uyumadan tutan adam yok

acemiler içinse pekte kolay olduğunu söyleyemem piyadeysen keşke komandoya verseler beni diceksin zaten ıspartadaki komando piyadeden hafif eğitim yapıyor ve tugayda jandarma komando ve piyade komando alayları var kadrolar mavi bere takar acemiler her zamanki gibi kep

yemekleri o kadar kötü değil ama bazı yemekler hakkaten yenmiyor tim tim her gün sırasıyla farklı bir tim yemekhaneye girer
    tahsiline göre boyuna posuna göre branşlara ayırırlar bende 1.80 boy var tahsilim lise makineli tüfek nişancısıydım gitmeyenler bilmez makineli tüfek olarak mg3 verilir ve o alaydaki en ağır silahtır o silahı teslim aldıktan sonra eski silahını silahlıktan çıkarmıyosun bu olay sadece mg3 te oluyo yoksa rpg7 yani roket yada havan alırken g3 piyade tüfeğin yine yanında oluyor

acemilerde yemin töreninden sonra çarşı başlar kadrolardada teslim olduktan 1 veya 2 hafta sonra başlar
    kadro askerlerin alaya giriş saati acemilerden 1 1,5 saat daha geçtir ama acemilerin durumlarına göre çift çarşı alanlarıda oluyor kadrolarda bu yok
    acemi eğitiminin ilk haftası selamlamayı öğrenirsiniz diğer hafta yanaşık düzen sonraki 2 hafta branş eğitimi geriye kalan haftaların hepsinde iç güvenlik eğitimi bol bol intikale çıkıcaksınız girdiğinizde etrafınızdaki dağlara bakın hepsine çıkıcaksınız
    son intikalde 3 gün alaya girmiyceksiniz 3 gün aynı dağdada kalmıyorsunuz ilk gün akşam 9-10 arası yola çıkarsınız 3-4 arası mevzilere varırsınız çıkarken fazla yemeyin bol bol su alın ilk gün küçük dağlar aşa aşa gidiceksiniz son kalıcağınız dağ yüksek olur ve gece kalır sabahı tekrar yola çıkarsınız
    2.gün 3 tane bayağa büyük ve dik dağ tırmanıcaksınız 3.nün üstünde kalıcaksınız öğlen varırsınız diğer günün sabahı tekrar yola çıkarsınız
    3.gün pusu ve bölge araması yaparak gidiceksiniz ama yol yormicak sonrada alaya yakın bir yerde mevzileniceksiniz sabahıda alaya doğru yola koyulucaksınız
    bakın dağda mıntıkanızı iyi yapın dağda cezaya kalmayın bizzat bizim bölük 5 saat cezaya kaldı 5 saat aç susuz oturduk uçurumun kenarında
    türkiyenin en zor acemi birliği olduğunu duydum cehenneme hoşgeldiniz falan demez kimse ama bilinen en zor yer şuan piyade için
    hepinize allah güç sabır versin allaha emanet olun

• mavi bereyi iç güvenlik askeri oldukları için takıyorlar dyqhu. 40. alay'da askerlik yapan herkes iç güvenlik askeridir ve mavi bere takar. ama acemilikten sonra tabi. acemiyken kep giyerler.

benim bahsettiğim usta askerler. acemiler 75 günlük sürede ister komando olsunlar ister piyade kep takarlar, dağıtımlarda eğer olur da ısparta'da kalırlarsa da mavi bere.

Bizim kadrolarda nefteli şapka takardı bizden sonra değişti sanırım.

Isparta İç güvenlik eğitim ve tatbikat merkez komutanlığı 40.piyade eğitim alayı na düştüm..Kafama takılan husus şu şimdi acemilik boyunca kep takacağımızı anladım..Usta birliğinde iç güvenlik askeri olduğumuz belli olsun diye mavi bere,buraya kadar anladım..Şimdi sorum şu dağıtımlarda eğer ıspartada kalırsak mı sadece mavi bere takacaz,yani acemilik bitip dağıtımda Hakkari,Şırnak,Tunceli vs başka bir yere düştüğümüzde mavi bere takmayacakmıyız???

• Arkadaslar smlar

2010 yılında bende burarada acemigimi yaptım.40.pyade alayı ic guvenlik egt ve tat merkz kom

1 dustugunuz en kotu yerlerden biridir. Kotu derken yattıgınız yatak tan yediginiz yemege egitime kadar

180 kisilik kogusları var yatak aralarından gecerken kamuflajım yırtılmstı gece uyurken kolunuzu attıgınızda yandaki adamla akraba oluyonuz.

yemekler ortadan gecirilir arabayla yemekhanede tabagı uzatırsınız acemisiniz ya sonlara kalırsınız etli yemegin sadece suyundan koyuldugunu cok gordum ekmekler nimettir elestirmegi sevmem fakat tek ve toparlak biraz da serttir sabahları dun den kalan lar olur genelde onlarda kırmak icin caba gerektirir.

kıs ise egitimde donarsınız camur olur havası berbat yaz ise heryer toz duman olur sıcak kemiginize isler sapkanın izi suratınıza cıkar acemlikte sapka takarsınız usta ya giderken mavi bere olur orası guzeldi bi :D

19 agustosa denk geldiyseniz ve uzun boyluysanız yandınız baya bi yuruyus calısması ardından sehirde yurutme gerci o duyguyu yasamaya degdi 10 gun calısmanın ardından.

su olur kantinde fakat ani yıgılmala bitebilir hava sıcaksa soguk su ve kola beklentiniz olmasın :D cesmeler var her egitim alanının yanında carsamba gunleri kloru basıyolardı bizim zamanımızda o su ole bi kolarlu olurki bembeyaz rakı gibi icersiniz ztn icmemek elinizde deil 2 ltr iciyon cesmenin basına gittinmi :D

dus genelde soguk suyla yaparsınız 180 kisilik kogusta 2 dusu da acarsa soguk suyla la dus yapabişleceginiz 10 adet dus var genelde 3-4 u arızalı olur.

sigara cuzdan ve tras aletinize sahip cıkın yedek bıcaklara falan size bir sır siyah kirli camasır torbanıza koyun onu kirli torbası diye acmayıp 3 parlement 2 malboromu kaptırmamıstım yan dolapları hep patlatmıslar.
    dolaplarda kilit yoktur sadece 2 kilit goturun botlarınız ve spor ayakkabılarınız icin. alınan mallar yer değistirme diye tabir edilir genelde komutanlar alttan alır ve arkasından gitmez.

egitim veren manga uzmanlarından iyisine denk gelirseniz yasadınız.

yaz ise mevsim yuttugunuz tozun haddi hesabı yoktur surunurken cakıl tası kum cim ve dikenlik olmak uzere cesitli bolumler var alanda rastgele:D hic kacmaya calısmayın muhakkak denk geliyo :D

+ sı unutmazsınız aldıgınız egitimi insanı disipline eder ki amac budur. guzel arkadaslıklar yakalayabilirsiniz kalabalık oldguu icin aksam muhabbetleri ve dostluk guzel yasanabiliyor 15 gun sonra baslar.

ordaki ustalarla cok muhabbete girmeye calısmayın amacları ya sigaranızdan otlanmaktır ya yemek ısmarlatmaktır. kesinlikle cep tel sokmaya calısmayın gum e gidersiniz ve donusu affı yok.

yardımcı olmayı basardıysam ne mutlu bana sorularınnz olursa cvplayabilirim .

herkese hayırlı teskereler

• Orijinalden alıntı: uzmansavas

mavi bereyi iç güvenlik askeri oldukları için takıyorlar dyqhu. 40. alay'da askerlik yapan herkes iç güvenlik askeridir ve mavi bere takar. ama acemilikten sonra tabi. acemiyken kep giyerler.

benim bahsettiğim usta askerler. acemiler 75 günlük sürede ister komando olsunlar ister piyade kep takarlar, dağıtımlarda eğer olur da ısparta'da kalırlarsa da mavi bere.

Bizim kadrolarda nefteli şapka takardı bizden sonra değişti sanırım.

Isparta İç güvenlik eğitim ve tatbikat merkez komutanlığı 40.piyade eğitim alayı na düştüm..Kafama takılan husus şu şimdi acemilik boyunca kep takacağımızı anladım..Usta birliğinde iç güvenlik askeri olduğumuz belli olsun diye mavi bere,buraya kadar anladım..Şimdi sorum şu dağıtımlarda eğer ıspartada kalırsak mı sadece mavi bere takacaz,yani acemilik bitip dağıtımda Hakkari,Şırnak,Tunceli vs başka bir yere düştüğümüzde mavi bere takmayacakmıyız???

dostum herturlu mavi bere takıyolar cunku turkiyede sadece 3 yere manga manga yani kol dedigimiz 12-13 kisilik ekibimle birlikte gidiyosun ve acemigilign biter bitmez kutsal mavi beremizi takıyoruz

• Arkadaşlar hangi malzemeleri götürmeliyiz? Teslim olurken kapıdan ilk girdiğimiz andan itibaren hangi işlemler yapılıyor? Sadece yazlık bot mu veriyorlar? Botu kilitleyip nereye koyuyoruz? Dolabımızı kilitleyemiyorsak eşyalarımızı çantamıza, çantamızı da kilitleyip yatağın altına veya dolaba koyabilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum..
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.