KUDÜS — İsrail Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Iron Beam sistemlerinin bir yıl içinde İsrail'in hava savunma silahları ağına entegre edileceğini duyurdu. Bu açıklama, Savunma Bakanlığı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Eyal Zamir'e göre hükümetin Rafael ve Elbit müteahhitleriyle Iron Beam yönlendirilmiş enerji silahının geliştirilmesini hızlandırmak için bir silah anlaşması imzalamasının ardından geldi. Askeri Araştırma Şefi Daniel Gold, Iron Beam'in Demir Kubbe bataryalarıyla birlikte İsrail hava savunma sisteminin bir parçası olarak çalışacağını belirtti. “Lazer müdahalesi ve füze müdahalesi arasındaki kombinasyon, roketler, füzeler, insansız hava araçları, seyir füzeleri ve diğer tehditlere karşı savunma kalkanını daha da güçlendirecek” dedi. Rafael, Iron Beam sisteminin ana geliştiricisiyken, Elbit buna lazer topunu sağlıyor. Anlaşma, Rafael'in payının yaklaşık %60, Elbit'in payının ise %40 olduğu tahmin edilen 2 milyar NIS'lik (536 milyon $) bir tutarda. Iron Beam, roketler, havan mermileri, insansız hava araçları, seyir füzeleri gibi çeşitli hava tehditlerine karşı çalışan bir lazer hava savunma sistemidir. Düşük irtifada uçan hedefleri izleyip onları devre dışı bırakmak için yeterli enerjiyle vuracak şekilde programlanabilir. İlk kez Şubat 2014'te Singapur Havacılık Fuarı'nda tanıtılmış ve üç yıl önce İsrail'in güneyinde yapılan bir dizi testte yeteneklerini kanıtladıktan sonra operasyonel gelişim ve savaş alanına uyarlama sürecine girmiştir. Iron Dome tarafından fırlatılan Tamir füzesi yaklaşık 100.000 dolara mal olurken, lazer kalkanı kullanılarak yapılan müdahalenin maliyeti, fırlatma sırasında kullanılan elektriğin fiyatıdır. Lazer müdahalesi, şimdiye kadar füzelerin ve insansız hava araçlarının düşürülmesinin maliyet açısından saldırganlara avantaj sağladığı hava savunmasının ekonomisini devrim niteliğinde değiştirmeyi amaçlıyor. İsrail hava savunması, Lübnan, Irak ve Yemen'den gelen drone tehditleriyle ve Hamas ve ilişkili terör gruplarıyla yürütülen savaşın başlangıcından bu yana ülkeye fırlatılan on binlerce füze ile başa çıkıyor. Öte yandan, lazer sistemi, yoğun roket saldırılarına karşı Demir Kubbe kadar etkili değil ve bulutlar, yağmur veya kum fırtınaları gibi düşük görüş koşullarında sınırlamaları bulunuyor. Tzally Greenberg, Defense News'un İsrail muhabiridir. Ekonomi, savunma ve siber şirketler hakkında raporlama deneyimine sahiptir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İsrail, bir yıl içinde Demir Işın hava savunma lazerlerini devreye alacakmış
-
-
Böyle bir şey yaparlarsa tanrının neden seçilmiş kulları oldukları ortaya çıkar.
Saka bir yana çalışan ve çalışmayan arasındaki fark.
5 milyon adam 1.5 milyar Müslümana üstün geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
750 lira gönderin de biz de alalım
Abi şimdi de füzelere ayna takacaklar ne değisecek? Füzenin dışını o lazerin iç dizaynındaki yansıtıcıdan yaparlar, füzeyi görmek de güçleşir bonus olarak.
Hatta şimdi iranla yaptıkları gibi "ben vurdum, sıra sende" tarzı kolpa savaş yerine gerçek bir savaşta elektrik üreten yerleri vurulunca lazer yine çöp olur.
Lazerin yanına jeneratör koysalar bu sefer de motorun ısısından direk hedef olurlar, kamikaze dronlara falan.
Ben olsam plazma atıcı yapardım. Gazla çalışır, yakın mesafede daha etkili olur, tankı bile yokeder. Füze sürüsüne karşı da EMP kullanırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 29 Ekim 2024; 15:47:25 >
senin elektrik ve elektronikten pek anladığını düşünmüyorum ben. sen bu iki teknolojiyi haşa ilah gibi görüyor olabilir misin? şimdi bu iki teknoloji de insanı, hiç umulmadık anlarda terk etme özelliğine sahiptir. teknoloji insanı seçilmiş kul yapmaz. bir karga gelir, sistemin üzerine konar ve orayı pisletir. sonra bir bakmışsın, bütün teknoloji iflas etmiş. firavun da seçilmiş, hatta dünyada gözlerini ama açmış ama açamamış olan her insan da seçilmiştir. amasonuçta herkesin varacağı yer de aynı. mezar taşları hazır. ad soyad ve ölüm tarihi. kimileri buna da sahip olamıyor. bildiğim güzel bir söz var. "Alemlerin Rabbi size soracak: Ey kulum! ben senin için en iyisini yaptım ama sen benim için en iyisini yaptığını düşünüyor musun?" soru budur. cevapı da yine güzel bir sözle şudur: "insanın değeri ve şerefi; adaleti, saygısı, sevgisi ve merhametince olur." bunlardan yoksun oldun mu, mao gibi yine seçilmiş ama akıbet olarak cehennemlik olursun.
-
gerçekten seninle dini bir tartışma yapmak isterdim ama önce şuna cevap vermen gerekiyor.
5 milyon yahudiyi 1,5 milyar müslümana karşı galip getiren tanrı mı yoksa 1,5 milyar müslümanı 5 milyon yahudiye esir yapan tanrı mı alemlerin rabbidir?
-
sen daha bir şey yapmadan, senin ne yapacağını bilen bir yaratıcımız var. kimi insan bazen Allah için örneğin; "bir kötü olaya neden müdahale etmiyor?" diyor. halbuki; inançlı biri için kuran'da ayet var. Allah kuıluna:" taşı sen atmadın, ben attım" diyor. bu senin sorunun cevabıdır. bunun açıklaması şudur: dünyada edindiğin, dünyada kalacak. ahirete ise yanında ne götüreceğin önemlidir. galip görünen mağlup, mağlup gibi görünen de galip olabilir. artık galip olan kimmiş, bunu arasat ve mizan günü her insan görecek. (galip olan Allah'tır.)
-
Soruma cevap olmadı ancak tartışmayı sürdürmek istiyorsan din bölümüne gelebilirsin. Ancak baştan diyeyim benle tartışıp da imanı elden gitmeyen yoktur
bizede yapıversin BOP
-
Teknolojilerin makesef beklendigi gibi calismama gibi bir huyu vardir. Hicbir sistem kusursuz degildir. Kagit ustunde mumemmel gorunen sistemler pratikte islevsellik yonunden sorunlari olabiliyor.
Guncellemeler ve yeni teknolojilerle bu gibi sistemlerin daha islevsel hale getirilebilmesi, pratik alanda kullanilip aciklarin kapatilmasi zaman alir. Kotu hava sartlari sis yagmur gibi hava kosullarininda etkisi buyuk olur.
Lazer noktalama yontemi olarak kullanilip Hava savunma sistemi olarak kullanilsa yuzlerce havadan gelen tehlikeyi isaretleyip rokaetlere hedef olarak kitleyen bir arac olarakta kullanilabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- yossi kohen kadir mısıroğlu
- israil asgari ücret
- kadir mısıroğlu neden vatandaşlıktan çıkarıldı
- devlet dairelerinde atatürk resmi kanunu
- singapur pasaportu neden güçlü
- togg ortakları
- drone uçurma cezası
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- kaliforniyum nedir
- bina yıkım kararı sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X