Şimdi Ara

İsrail’in nüfusunun 9,7 milyon olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

İsteseler alirlar. Alabilecek güçleri fazlasiyla var ama almazlar. Güçleri HTSye mi yetmeyecek? 7 milyon yahudiyle mi dolduracak o kadar topraği?

ABD mi İsraili destekliyor? İran saldirisinda sonra irana saldirmaniza gerek yok diyen, israil Rafaha girdikten sonra muhimmat sevkiyatini donduran ve eğer Lübnandan çekilmezlerse BM yoluyla büyük çapli bir silah ambargosuyla tehdit eden ABDye mi dayaniyorlar? Demokratlarda israilin öyle güçlü bir lobisi yok. Cumhuriyetçiler destekliyorlar. Trump gerçekten destekleyecek. İsraille savunma anlaşmalari var, Biden bile mecburen destek verecek ama sorun çikartarak destekledi sürekli.

Suudi Arabistanda MBS, ABDyle savunma anlaşmasi imzalamak için her şeyi yapti, senatoda 3/2te çoğunluk gerektiğinden ve senatonun çoğunluğunun Suudilerden nefret etmesi yüzünden geri adim atmak zorunda kaldi. İsraille normalleşme için savunma anlaşmasini şart koşuyordu. BAE gibi ilimli müslüman ülkeleriyle zaten iyi ilişkileri var. Misirla fena bir ilişkileri yok. Ürdüne temiz içme suyunu bile israil satiyor. Ürdünün de israille bir sorunu olmaz. Dört bir tarafi kavgali dediğiniz Hamas, Hizbullah ve iran. Yani iran ve kollari. iranin ekseni zaten dağildi. İranin Hizbullaha silah ve muhimmat sevkiyati yapacaği kanallar kapandi. Suriyede artik iran yok. HTS irandan nefret ediyor yaptiklari zulum nedeniyle. Hamas desek, bundan sonra bir şanslari olduğunu düşünmüyorum. Birkaç tane liderleri kaldi, gerisi öldü. israil Philedelphia koridorunu kapadi, çikmayi da istemiyorlar, Hamasa silah sevkiyati durdu irandan. israil Kuzey Gazzeyi 10 sene boyunca askeri bölge olarak ilan edecek. Daha önce Gazzeden çekilirken yaptiklari hatayi yapacaklarini sanmam. Hizbullah desek, tüm orta ve üst düzey liderleri öldürüldü. Büyük güç kaybettiler, arti olarak dediğim gibi silah ve muhimmat sevk kanallari da kapandi. Hizbullahi bitirme işini ABD ve Fransa destekli Lübnan ordusuna biraktilar yukarida söylediğim nedenden dolayi.

Suriyede ne olacağini kimse bilmiyor. HTSyle birlikte 4-5 ayri unsur var. Bu yüzden, tampon bölge oluşturmalari mantikli. HTS lideri CNNe konuştu. Anayasal bir düzen kuracaklarini ve hristiyanlara bir şey olmayacağini söyledi. HTSlilerin başka açiklamalari da var. israille dost olmak istediklerini ve asil düşmanin iran olduğunu söylüyorlar. Gruplardan birisi ABD destekli. Kürtler zaten ABD destekli. Durziler israil destekli. Yeni Suriye nasil dizayn edilecek? Şimdi muamma olan bir konu.

ABDnin irani Suriyeden atmak istemesinin nedeni Çin zaten. Rusyanin Suriyede irani istemediği uzun süredir konuşuluyor. Rusyanin Ukrayna savaşinda ölü ve yarali sayisinin 600 bin olmasi. İsrailin Hizbullah liderlerini öldürüp zayiflatmasi. irana yapilan saldirida hava savunma sistemlerinin ve roket, drone üretim merkezlerini vurmalari. Üstelik, irani Suriye üzerine bir uçağinizi görürsek vururuz diye tehdit etmişler. Tüm bu faktörler olmasa, HTS ve diğerleri Esadi deviremezlerdi.

CNN röportajinda HTS lideri Jolani ilginç bir şey söyledi. Esadi devirince, ülkede yabanci ülkelere ihtiyaç kalmayacak, dedi.Değiştim, El Kaidenin sivil saldirilarinda yer almadim, yaptiklarini onaylamiyorum gibi söylemleri de oldu. Suriyede ABDyi bile istemiyor.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Az nüfusla bunu yapabileceğin garantisi var mı diyorum bende ? Yahudilerin ve İngilizlerin durumunu yazdım . Roma imparatorlugu'nun konumu da belli. Ortaasya kökenli bir toplumun bu kadar büyüme imkanı olamaz nüfusu olmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Ya orta asyalilar yapamaz hintliler yapar anglosaksonalr bu işin piri gibi şeyler söylemiyorum. Söyleyemem.

Zaten herkes basarsa olmazdı.

• kendileri yerleşmeyecek ki zaten. kürdistanı niye kurmak istiyorlar?

• Savaş çıksa 1 günde biter. İsrailliler savaşçı bir millet değil ve bunu değiştirmek için de gerekli çabayı sarf etmediler. Lübnanda gördük. Uçakla bombaladılar sürekli. Süslük ordu

1 gram altın 100 kg inşaat demiri alıyor hesapladım :D

Nerde çokluk orda b.....k demiş atalarımız.

Bir ülkenin gücü nüfusunda değildir, öyle olsaydı Hindistan'dan, Endonezya'dan korkardı devletler.

Bir ülkenin gücü üzeründe yaşayan 15-64 yaş arası insanların zekasıyla ölçülür.

Buna göre de İsveç, Norveç her zaman en güçlü devletlerdir. Refah içinde yaşarlar ve kimse de orda Göteburglu Sverisson Dede ve Çetesine oy vermez kazanacak aday diye. Puhaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D

• sensaura kullanıcısına yanıt

nüfus önemlidir aga. türklerin nüfusu yaşlanırken afganı, surisi, kekosu sürekli ürerse ne olacak? türk diye birşey kalmayacak. sonra gelsin şeriat.

türklerin genç erkek nüfusu bile evlenemiyor artık. alayı fakir. kızlar nerede keko, arap, afgan bulup evleniyor. çocuklarıda babalarının görüşünde oluyor haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 9 Aralık 2024; 20:24:42 >
  • İsrailin nüfusu az olsa ne yazar? Hizbullah, hamas haşat oldu. Hizbullahı öyle ezmiş ki suriyede müdahale edemediler. Zaten iranın destek gönderme imkanı kalmadı lübnanda hizbullahta biter.

İsrail öyle söylendiği gibi bir sürü toprak alıp ne yapacak? İşine yaramaz. Toprak peşinde olsa mısırdan aldığı sina yarımadasını geri vermezdi.

• 4F3 kullanıcısına yanıt

Kardesim, mevcut olan Türk Gençleri sence bir işe yarıyor mu??? Yarısı gidip mevcut iktidarı destekliyor, kalan yarısı da gidip Dersimli Kemal'e oy veriyor.

Yani teorik olarak Türk falan kalmamış :D

Türkler zekidir, şuanki zeka seviyelerine bakarsak yaşayan insanlara Türk diyemeyiz. Öyle bedavadan Türk'üm demek yok artık.

IQ seviyen 120 ve üzeri olacak, kariyerin kültürün insanlığın olacak, ondan sonra Türk'üm diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Aralık 2024; 21:1:48 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Türklerin neresi zekiymiş? genetik olarak en hakiki Türkler kazakistan, kırgizistan. hepsi çulsuz yaşıyor asyalı olmalarına rağmen ortalama iqları 80 çoğuda cihadçı tarikatçı.

biz balkan göçmenleri olmasak işiniz yaş. osmanlıyı bile biz yönettik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 9 Aralık 2024; 21:5:6 >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

Kazak, Kirgiz, Azeri dedigin irklari Ruslar 250 sene ozellikle oyle yapti, ne saniyorsun? Bilinen Turk tarihi 6000 yil once basliyor, ondan onceki Mu kitasina falan hic deginmiyorum cunku bilimsel olarak kanitlanmadi, Hunlar'dan, Altin Orda devletinden de bahsetmeye gerek yok. Turk insani cok zekidir, daha dogrusu son 250 senede butun dunya irklari zekalarini kaybetmeye basladi.

Hele Azerbaycan'da bir ot var, kişniş diyorlar, direk zeka kaybı yapıyor, ben orda 6 yıl yaşadım 1 kez olsun yemedim, her gün yiyenler var, IQ ları 70 ve altı. toplumlar özellikle aptallaştırılıyor. Balkan Göçmenleri tarihte çok büyük jeopolitik öneme sahip olmadığından fazla uğraşan da olmamış buna göre zekanızı korumuş olabilirsiniz. Bilakis gurur duyarım, bu toprakların zeki insanlara ihtiyacı var yoksa ne Türk kalacak, ne Kürt ne de Balkanlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Aralık 2024; 21:37:45 >
  • şaka yapıyorum zaten. bende yarı türküm baba tarafından. şanlıdır tarihimiz ama günümüzde çöpüz maalesef. ayrıca bütün dünyanın zekalarının düştüğü doğru.

özellikle erkekliklerini kaybettiriyorlar milletlere.

iskandinavların, japonların torunlarına bak. geç onları bütün avrupa, abd lgbtci ılık oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 9 Aralık 2024; 21:40:33 >
  • Ama Dünya'da haketti hocam, acıma boşuna. Kafası çalışanları linç ederlerse olacağı budur. 2023 Mayıs döneminden sonra düşüncelerim tamamen değişti, artık bir tekme de biz vurmalıyız, belki o zaman bizi de severler sayarlar, ne de olsa alışıklar. İyilik yaramıyor bu halklara.

Hegemonya için deniz şart . Deniz daha uzak diyarlara ucuza gitmeye yarar . Bütün hegemonuk devletlerin denizle güçlü bağı var İngiltere Fransa İspanya İtalya gibi . O yüzden ortaasya halkın güçlü ve hegemonik bir halk olması için nüfusu olmali ki denizlere kıyısı olsun sonra o kıyıdan daha da genişlesin

Cengiz han her önüne gelene tecavüz etse ne olacak her doğan çocuğun Moğol yapma imkanı sınırlı . Osmanlı ise "devşirme "sistemini kullandı . Biz Türkiye olarak kullandığımız gibi. Devlet vatandaşı "Türk gibi" görür vatandaşta kendini "Türk gibi "gösterir halkın yarısının Türk olup -olmaması çok da önemli değildir. Bu tabii milli birlikte dejenere durum yaratır fakat hem nüfusun artmasını sağlar hem de içerde "düşman "unsurun kalmamasını sağlar . Eğer etnik Türk tanımına girersen onla savaşmak zorunda kalırsın ve enerjin azalır

Konuya gelirsek yahudi peygamberler var ve adamlar kendilerini üstün görmelerini sağlıyor bu durum . Senin peygamberlerin varmı ? ( gerçi peygamberin gelmiş olması o toplumun ahlaksız olduğunu da gösterir ama konu bu değil ) ayrıca ırksal tavır göstermeleri Yahudilerin heryerden kovulmalarına neden oluyor toplumda 2.sınıf konuma düşmelerine neden oluyor İsrail devletine sahip olmaları ve büyük şirketlere sahip olmaları son 1 asırlık konu sadece

• Vatandaşlık verecekse sorun yok gidilir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.