yahu dine merakın varsa Kur an dan öğren. siyasal islamcıları, islamı siyasete karıştıranları, ne kadar namussuz dolandırıcı varsa hepsini niye din olarak görüyorsun? tekrar söylüyorum din başka bir konu ve kişiye özeldir. buradaki olay ise gerçekten tehlikeli bir hal almış bir devlet millet memleket meselesi olmak üzeredir. ayrıca 90 lardan beri bu abd pkk sürecini bilirim. abd hep aynıydı. bu güne has bir konu değil. fakat bugün tüm bu resim netleşti ki herşey gerçekten büyük israil için yapılıyormuş. |
İsrail Türkiye'ye saldıracak abüüü (3. sayfa)
-
-
sen de bunu yedin! BM boşnaklara nasıl sessiz kaldıysa NATO da türklere sessiz kalacak! sanıyorsun ki o süpergüçler sana el atacak
-
Adamlarda nükleer silah var bunu kullanırlarsa tabi ki türkiyeyi alt üst ederler ama o da öyle kolay bir iş değil.
Onun dışında İsrail Türkiye ile savaşır diyenler aklınca halkı korkutup cebini doldurmak isteyen tayfa ile dini hikayelere dayanak oluşturmak isteyen tayfadir israikin nüfusu 10 milyon bile değildir yarısı da araptir
3-5 milyonluk ülke türkiyeye tehtit ise türkiyeyi yonetenler o koltukları hakketmiyor demektir.
Zamanında aynı masal karnını doyuramayan 3 milyonluk Ermenistan için yazılmıştı. 3 5 ay önce 10 milyonluk Yunanistan düşmandi. Düşman seçerken bile mantıksız seçimler yapıyoruz. Bir ara amerika düşmandi.
Komedi.
Kendi sikletinde düşman arıyorsan 1 iran 2 mısır başka da yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 29 Ekim 2024; 11:0:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İsrail türkiyeye saldıracak dendiğinde tanklar piyadeler eşliğinde sınırı geçmeyecekler herhalde. Uzaktan roketler ile bizim için stratejik bina, fabrika, tesisleri vurabilirler.
Bu zor değil onlar için ama İsrailin de pek çıkarına olmaz. Onların da bize ihtiyaçları var.
Netanyahu amerikaya gidiyor, parlementoda ayakta alkışlanıyor. Abd başkan ve adayları "İsraile rakiplerinden daha yakın olmakla övünüyor neredeyse". Her biri ben size daha iyi hizmet ederim yarışına girmişler. Böyle bir durum, hakikat var. İsraile karşı savaş çağrısı bizim çıkarımıza değil. One minute'den bu tarafa orta doğuda elde ettiklerimiz ve kaybettiklerimiz bir gözden geçirilmeli belki de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 29 Ekim 2024; 10:50:9 >
Adamlar neden türkiyeye saldırsın. Ortadoguda müttefik oldukları tek ülke biziz. Bizden aldıkları ticaret malları ile dönüyor ülkeleri.
israil 150 yildir saldiriyor zaten. Bu adamlar bu devleti nasıl kurdu ? Hif araştirmaz misin?
Bu pkk ya bu silahlar nerden geliyor ?bu ışıd neden sadece müslümanlarla cihad etti vs ? Hif akil etmez misin ?
Sen hamasa destek verirsen adamlar da pkkya destek verir bu kadar basit.
Ben de bunu beklemiyorum. Onlar için mantıklı olmaz. Ama diyelim ki, biz gözümüzü kararttık, israile açıkça meydan okumaya başladık, gizli gizli özel timleri gönderdik, filistinlileri falan eğitmeye başladık vs. Olacak olan israilin uzaktan roketlerle bazı hedefleri vurması. Iranda olduğu gibi.
Olaya tamamen mantık ve çıkar ilişkisinden bakıldığında 2 ülkenin birbirine ihtiyaı var.
Biz bu kadar ileriye gidersek adamlar tabiki bunu yapar. İsrail diyor ki hamas terörist sen de kalkıp özel ekiple onları egitiyirsun. E bu durumda onların bize saldırması anlaşılır olur. Kaldı ki bu işler gizle şekilde yapılır onlar da pkkya destek veriyor mesela.
Doğru ortadoguda Arap olmayan 2 devlet var. Birbirimizi korumak gerek. Ben medya önünde birbirimize sallasak da arka kapıda dost olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü ticaret demek dostluk demektirml
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 29 Ekim 2024; 11:13:20 >
Ben bu konuya hep Türkiyenin çıkarları penceresinden bakıyorum. Benim için Kudüs diye bir dava yok. Biz 1917 yılında o bölgeyi kaybettik, yerli halk da bizi istemediği için kaybettik. Bizi istemeyen bir halkın bizden sonraki kaderi beni pek de ilgilendirmiyor.
Bu demek değildir ki, İsraili ve yaptıklarını doğru buluyorum. Gayet açık bir katliam yapıyor. Ama tepkimiz, politikamız ölçülü olmalı.
Mesele şu israilin yaptıklarından önce İsraile kategorik olarak düşman olan bir kesim var. Sırf yahudi diye. Böyle olunca ortada konuşacak bir şey kalmıyor. Bu kesim sanıyor ki İsrail büyüyecek ve sonra kıyamet kopacak. İşte bunu aşamıyoruz. Normal bir bakış ile dinden mitolojiden arınmış olarak baksak zaten mesele çözülecek.
Örnek vereyim. Tam 1 sene önce hamas İsraile girdi. Sonra önüne geleni öldürdü. Yorumlar oh iyi yahudiler öldü kivamindaydi. E sen bunu yaparsan adamlar da sana bunu yapınca ağlamayacaksın. Halbuki sulh içinde olay çözülebilirdi.
Sirf oldurulenler Müslüman diye soykirim destekleyecek kadar canavar olabilir mi bir insan?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sence israil Filistin'i isgal.etmis olmasaydı oyle bir sey yasanir miydi?
Yaşanırdı.
Bunun Örneği mısır ırak Suriyedir her zaman bir iç karışıklık ve savaş.
Milyon tane Arap ülkesi var 1 tane İsrail olsa ne olur ne kaybederiz.
Nasil yasanirdi? Dunyanin baska yerlerdinde ic karisiklik ve savaş yok mu?
Insanligimizi kaybederiz bu arada, varsa yani. Bu arada Israillilerin nazarinda sen de bir gentilesin, araptan hiçbir farkın yok. Talmud'a gore sen de ben-i İsrail'e kolelik yaparken gozune hoş görün ve seni cariye olarak olarak kullanabilsin diye insan formunda yaratılmış bir hayvansın. Bu yüzden 70 senedir bu kadar rahat çocuk öldürebiliyorlar mesela; yavru fare öldürmekle aynı sey onlar için çocuk öldürmek.
Ama işte düşmanının düşmanı dostun okuyor sanırım, aslında seni de düşmanı olarak görüyor olsa da.
Edit: Autocorrect...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 29 Ekim 2024; 11:52:22 >
Artık bunu asmak gerekiyor dünyada 1000 tane din var. Hintliler söyle mi diyor. Bak bu Türkler inek kesiyor tanrılarımiza düşman yakinda bizi işgal edecekler.
Ya milyon tane din var. İslama göre de Müslüman olmayanlara ayrımcılık var. Onu nereye koyacağız.
Din ile devlet işini ayırmak gerekiyor bu akdar basit.
4 milyonluk ülke diye küçümsediğin ülke ortadoğunun içinden geçti. Geçmeye de devam ediyor. O 4 milyon diye küçümsediğin ülke zamanında 4 tane Arap ülkesi ile savaştı ve yendi. Kaldı ki savaşmasına da gerek yok. Amerikan başkanının ağzından çıkacak bir ambargo kelimesi ile istedikleri ülkeyi çökertme gücüne sahipler.
-
Nüfus sayısı bir ülkeyi güçlü yapsaydı şuan Çin, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Nijerya dünyanın en güçlü ülkeleri olurdu.
-
çin zaten en güçlü ülkesi.
hindistan da gizli güç hocam verdiğin örnekler pek yerine oturmamış gibi
-
Kanka çok saçmalıyorsunuz ya bu Yahudiler Arapların kuzeni değil mi? Ha Yahudi ha Arap. Birazcık daha modernler diye güya güvenilmez. Ortadoğuluların hiçbirine güvenilmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X