Şimdi Ara

İŞSİZLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, yaklaşık 3 yıl önce ingilizce inşaat mühendisliğinden mezun oldum. Malesef alanımda istediğim gibi bir iş bulamadım. Bu 3 yıl içinde özel sektörün rezilliğinden dolayı 2 defa kpss'ye hazırlandım. Geçtiğimiz kpss'den 87 puan aldım ve bu puan muhtemelen atanmama yetmeyecek. Sonuçlar açıklandığından beri sürekli iş ilanlarına başvuruyorum ama hiç bir dönüş alamıyorum. Zaten firmaların neredeyse hepsi tecrübeli kişi arıyor.

Yapısal tasarım/analiz mühendisliği alanında ilerlemek istediğim için, iş bulmama yardımcı olacağını düşünerek, bu alanla alakalı udemy'den linkedin learning'den kurslar aldım. Gördüğüm kadarıyla iyi bir yerde işe başlamak için torpil gerekiyor. Firmalara mail atıyorum ama onlardanda dönüş olmuyor. İş bulmak için daha ne yapabilirim bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geçenlerde 133 tane zabıta alımı duyuruldu ona bile ilk günden 4 bin kişi başvurmuş. İstemeyerekde olsa ona başvurmayı düşünüyordum o bile zor olacak sanırım.

İş bulamazsam, ailemden bir ev bana miras kaldı. Yaklaşık 4 milyon ediyor olmazsa onu satıp ya yurt dışına yüksek lisans yoluyla gitmek istiyorum (Kanada avustralya vs gidenlerin çoğu pişman, iş bulamadıklarından yakınıyorlar. 3 yıllık bir boşluğun cv'mde gözükmesi oradaki şirketler içinde bir sorun oluşturabilir o yüzden bu seçeneğede çok yakın değilim) veya bu evin parasıyla Tr'de kendime bir iş kurmak istiyorum fakat hiçbir fikrim yok ne yapabilirim.

Tr'de iş bulmak için tüyolarınız, tavsiyeleriniz varsa yardımınız bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Evi satma da tabii ki kamuda belediye de iş bakabilirsin özel sektör zor haliyle . Evi satmadan iş kurma kredisi deneyebilirsin devletin iş kurmak isteyenlere halk bankası üzerinden verdiği krediler oluyor bir kısmı hibe bir kısmı da %50 indirimli olmakta ... İşletme kurarken de basit usul olacak sektörleri seç tabii İstanbul gibi büyük şehirlerde zor ama bazı sektörlerde oluyor yine de . Tabii yine kamuya-belediyeye müracaatların olabilir . Köye giidyorum çiftçilik yapanların yarısı belediyede kamuda çalışıyor zaten kalanı da 55-65 yaş arası emekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOEFL sınavından iyi derece yapacak kadar ingilizcen varsa bu sınava gir ve inşaat mühendisleri için planlama mühendisliği diye kısa kurs varmış ona da git. yurt dışına okumaya gitme yabancı inşaat müşavirlik firmalarına iş başvurusu yap bu planlama konusunda. bir çok Türk mühendis var yurt dışında çalışan.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Sana göre geri kalanlar da zengin, ülkede asgari ücret alan zaten hiç yok. Öyle bir ülkede yaşıyorsun sen. Tabi ki işsizlik için de iş arayan insanları suçlayacaksın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

IELTS puanım var overall 6,5/9. Uluslararası firmalara, firmalarda çalışan kişilere linkedinden başvuruyorum ama geri dönüş alamıyorum. Bakalım hayırlısı. Ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Çevremde işsiz,iş bulamayan tiplerin %95+ dip puan pas pas üni leri bitirip masa başı,yatış iş,memur tipi iş, takım elbiseli iş arayan tipler gördüğüm gerçekleri yazmaktan çekinmem.

Git abd ye uber lerin yada satış temsilcilerinin tezgahtarların kargo lojistik elemanlarının %80+ sı üni mezunu değilse gel suratıma tükür, 1980 lerde değiliz artık her üni mezununa yatış rahat iş devri bitti.

oyle dandik okuycağına git hiç okuma meslek edin liseden çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ekim 2024; 14:4:44 >
    Senin meşhur çevren dışında bir şey yazmazsın, bir birimizi kandırmayalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    3 yıl önce açıldı
    gss prim borcu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Ben ktü mezunuyum, çevremde odtü mezunu işsiz kişilerde var. Girerken 50k sıralama ile girmiştim şimdi 280k ile alıyor bizim bölüm sanırım. Ha illa iş buluyum nasıl bir yer olduğu önemli değil dersen iş bulursun. En son iş görüşmemde çalışma saatleri sabah 8 akşam 8-10 iken 25k teklif etti, ki 45k teklif etse bile böyle bir işe girmek istemezdim ayrıca inşaat mühendisi olduğum için çok fazla diplomamı kiralamak istediler ben tabii ki kabul etmedim.

Liyakatsizlik her alanda olabiliyor odtü mezunun giremediği yere sırf tanıdığı olduğu için sizin tabirinizle dandik bir üniversiteden mezun kişi girebiliyor.

• soulflyyy kullanıcısına yanıt

ktü orta düzey bir üni çok dip diyemem ortalık inşaat mühendisi kaynıyor mezunu çok,içindende niteliklerini seçiyorlar genelde, deprem bölgesine baktınmı hiç? kalıcak yeri bile bedava ayarlıyorlar,bursada bir tanıdığım oradan iş buldu oda inşaat mühendisiydi hatta işsizlikten lojistik işi bile yaptı bir ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ekim 2024; 14:23:50 >

kardeşim 2005'te TOEFL'da derece yapmıştı. ingiliz patronlarının bile konuşamadığı iskoçlarla konuşabiliyor. mülteci değilsin sen ielts değil bence TOEFL ama dediğin sınava bir daha gir 8 olsun en az. ingilizcen iyi herkes düzgün ingilizce konuşuyor öyle değil. altyazısız film dizi izleyebilirim ben ama konuşurken karşımdaki normal değilse anlaşamam. şirketin mütercim tercümanı ıraklılarla anlaşamamış yine kardeşim girmiş devreye adamın işi bu değil halbuki. planlama bilmeden yurt dışı firma seni almaz çünkü inşaatçı müh. var zaten bolca. kardeşim sadece büyük projelerde çalışabiliyor ama bir çok otel yapmış bir çok arkadaşı var onlar inşaatçı. ben planlama diyorum bu farklı bir şey. izmir deniz asteğmen biradere abileri demiş böyle hepsi odtü boğaziçi mezunu 4 dil bilen vs adamlar bi birader var en genç 91 kişiden. 3 çeşit silahla atış yaptırmışlar sonrası inşaat ihaleleri imzalamak. onun ne işi var orada çünkü TOEFL belgesini verdi giderken. dil ile ilgili bir sorunları olmuş mu tabi ki olmamış. ben sana şimdi söylüyorum ama oralı değilsin ve 6.5'a puan diyorsun.

Akşam 10 mu? Kırbaç da vuruyorlar mı acaba bir hata yapıldıgında?

• tanıdık yoksa iş bulmak gerçekten zor oluyor. kamuda da öyle özelde de. işsizlik nedir çok iyi bilirim Allah yardımcınız olsun hocam moral bozmayın. Arayışa devam..

• muthisbishi kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, gerçekten zor. Allahtan ümit kesilmez.

• askerliğini yapmadıysa önce onu bi aradan çıkar. Hatta mümkünse asteğmenlik iste. Ondan sonra iş seçmeden 1 sene sürün derim. Yoksa zor. Sektör şu an adam çıkarıyor, fazladan adam almayı bırak.

Benim sektörüm farklı ama bende mezun olduğumda 2 sene işsiz süründüm. O sırada araştırma görevliliği için yüksek lisans yaptım. Bilirim o halleri. Belirsizlikler, ne yapacağından emin olmamak ve kaygılarını çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.