Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carsisamet

quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

quote:

[
    statik iş yapan ofislerde mi iş arıyorsun deprem demişsin de

Aynen hocam. Yüksek lisans da deprem mühendisliği'ni kazandım itü'de, o alanda çalışıp kendimi o yönde geliştirmek istiyorum. 1 sene hazırlık dönemi geçireceğim. Ders yok, kendi imkanlarımızla vermeye çalışıyoruz ingilizceyi. Bu dönemde tam zamanlı çalışırım diye düşündüm ama, bakalım kısmet..

güzelmiş kemal beyenden mi aldın referansı askerlik sorun oluyor mpi mühendislik e cv ni at mutlaka geri dönerler askerliği sorun etmezlerse büyük ihtimal alınırsın

Kemal Beyen'in bütün derslerini almıştım ama projeleri kendisinden almadım diye referans vermedi Yalnız mülakatta kendisinden aldığım dersleri zikredince faydası oldu. Biraz da onun sayesinde girdiğimi düşünüyorum yl'a.

Atıyorum hocam çok çok teşekkürler Askerlik en az 3 yıl okul sebebiyle tecilli olacak, sorun çıkmaz umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüzün Dram Keder

İnşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim . Geçenlerde bi mimarlık bürosuna girdik kadının ilk dediği şey 4-5 tane mezun olmuş arkadaşın varsa yollar mısın oldu. Bazı dönemlerde bazı meslekler ön plana çıkıyor , bu yıllarda da kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle inşaat mühendisleri çok rahat iş bulabilmekte. Daha doğrusu düzgün bir yerde okumuş herkese bu dönemde iş var bence. Çağın gerektirdiklerini yapamıyorsanız (gençler) bi zahmet işsiz kalın. Sen çabalamadıysan , okumadıysan , gezmek tozmak abinin amcanın yanında takılmak daha kolay geldiyse bugün 1 pozisyon için binlerce kişi senin başvurduğun işe başvuruyorsa sorun sende demektir. Önemli nokta "onlar" olmamak bir şekilde kendi farkını yaratabilmek. işsizlik var istatistik yalan söylemez ama çoğu insanın da iş seçtiğini veya seçebilecek işleri olmadığından her işi seçmeye çalıştığını düşünüyorum.
    Tüm bunlara rağmen çalışabilenlerin de çok zor şartlarda çalıştıklarını biliyorum .

düzgün biyerde okuyorum iş yok ?

Mimar Sinan üni Türkiyenin sayılı devlet üniversitelerinden,

matematik bölümü keza en zor bölümlerin başında gelir,

mühendislik zor diyenler bir de matematiğin derslerine baksınlar,

ben mühendislerin derslerine baktım bahsedildiği gibi çok zor değil son gün çalışıp geçilebilicek şeyler.

neyse böyle üni'de böyle bir bölümde okumama rağmen işyok.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: SorryForAll

Dandik dandik üniversiteden dandik bölümden mezun olup iş diye gezmeyin

madem bilmiyorsun konuşma,

Mimar Sinan Üni/ Matematik bölümü

ama iş yo.

Ee bölüm mu diyorsun ona bende hukuk okuyorum ben bile işsiz olmaktan korkuyorum senin her gece rüyana girmesi lazım işsizliğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

ama iş yo.

Ee bölüm mu diyorsun ona bende hukuk okuyorum ben bile işsiz olmaktan korkuyorum senin her gece rüyana girmesi lazım işsizliğin

hahah bölüm mü diyorsun ne demek,

hukuk ezber matematik mantık işidir,

bence matematik her bakımdan daha tercih edilesi iş gücü çıkarıtr.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama iş yo.

hahah bölüm mü diyorsun ne demek,

hukuk ezber matematik mantık işidir,

bence matematik her bakımdan daha tercih edilesi iş gücü çıkarıtr.

Hocam kusura bakma ama matematik Bölümü nedir ya okudum da boş konuşmuşsun muhendisle filan kendini kiyaslayacagina daha önce çalışıp mühendis olsaydın bana okuduğun derslerle hava atma lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar çalıştığım firmanın call center bölümüne eleman alımı yapılacak.

gelen çağrıları karşılayacaksınız ve bu çalışma vardiyalı olacak.

askerliğini yapmış lise vü üstü mezunlar pm atabilir detaylar için.
  • quote:

quote:

İnşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim . Geçenlerde bi mimarlık bürosuna girdik kadının ilk dediği şey 4-5 tane mezun olmuş arkadaşın varsa yollar mısın oldu. Bazı dönemlerde bazı meslekler ön plana çıkıyor , bu yıllarda da kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle inşaat mühendisleri çok rahat iş bulabilmekte. Daha doğrusu düzgün bir yerde okumuş herkese bu dönemde iş var bence. Çağın gerektirdiklerini yapamıyorsanız (gençler) bi zahmet işsiz kalın. Sen çabalamadıysan , okumadıysan , gezmek tozmak abinin amcanın yanında takılmak daha kolay geldiyse bugün 1 pozisyon için binlerce kişi senin başvurduğun işe başvuruyorsa sorun sende demektir. Önemli nokta "onlar" olmamak bir şekilde kendi farkını yaratabilmek. işsizlik var istatistik yalan söylemez ama çoğu insanın da iş seçtiğini veya seçebilecek işleri olmadığından her işi seçmeye çalıştığını düşünüyorum.
    Tüm bunlara rağmen çalışabilenlerin de çok zor şartlarda çalıştıklarını biliyorum .

ben mühendislerin derslerine baktım bahsedildiği gibi çok zor değil son gün çalışıp geçilebilicek şeyler.

niye iş bulamadığın bu yorumun ile meydana çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

quote:

Gazetelerdeki ve internetteki iş ilanlarını görüp insanlar iş beğenmiyorlar diyorsunuz,

o işlere kaç kişi başvuruyor biliyor musunuz ?

1 pozisyona 6 bin kişinin başvurduğu iş biliyorum,

bugün iş bulmak için bir kaç işe internetten başvurusu yaptım,

hatta internette başvuru yapmakla kalmadım tüm başvurduğum işleri aradım,

sonuç: yarın öğlenden önce Call center'da çalışmak için sınava giricek mişim

sınavdan en yüksek puanı alanları işe alıcaklarmış.

edit: altı üstü call center'da çalışmak için sınava girmek gerekiyor diğer işleri siz düşünün

Şehrinde hiç organize sanayi bölgesi var mı ?
    oraya git ve işçi ARAMAYAN firmaları not et tabi bulabilirsen
    edit: işçi derken çalışan demek istedim

Aynen. Kayseri organize işçi alım pankartlarından geçilmio.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

Elinde bir mesleği olmayan,tahsili olmayanada iş beğendirmek zor.Herkes ya masabaşı iş istiyor yada yüksek maaş.

Çalıştığım firmanın şantiyesinde çalışan bir işçinin eşini çaycı olarak işe aldık 1 ay oldu başlayalı.
    Çalışma şartları:
    Sabah 8 - Akşam 6 . Pazar çalışma yok 1000 TL Net Maaş+Yemek+Brüt maaş üzerinden Sigorta+Servis+Mesai.

Kadın 1 ay çalıştı şimdi " Bu para çok az ben zaten nerde çalışsam bu parayı alırım" diye mızmızlanmaya başladı.

Birde özürlü kontejyanı var.Kontejyan eksiğimiz için işkur yönlendiriyor. Adam geldi böbrek yetmezliğinden dolayı özürlü sınıfındaymış.Telefonda işe ihtiyacım var vs.. dedi.Görüşmeye çağırdım geldi. Onada beğendiremedik.

Verilen İŞ: Şantiye ofisinin bahçe temizliği ve ufak getir götür işleri yapılacak
    Çalışma şartları: Sabah 8 Akşam 6. Pazar çalışma yok
    Net maaş 900 TL+Yemek+Brüt Maaş üzeriden Sigorta+Servis

İşte böyle tipleri görünce işsizlik sorunun yok diyorsun.İş beğenmeme sorunu var..

çok para veriyomuşsunuz kardeş açlık sınırı 900 lira milyarlar veriyomuş gibi bahsetmişssin senin ev kiralarından falan haberin yok galiba

• millet sanıyor ki 780 liralık işe girince tüm dertler bitiyor.
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Eşim işkurda çalışıyor haliyle birazdan yazacakarlım kahvehaneden duyduklarım değil bizzat Türkiyenin gerçekleridir.

1- Türkiyede işsizlik diye birşey yok. Dünya geneline baktığınızda gelişmiş ülkelerde dahi işsizlik oranı %10'un altında düşmez. BAzı extreme memeleketler hariç tabi. Haliyle şuan ki oranlara göre ürkiye Avrupanın çok altında bir işsizlik oranına sahip.

2- Kimler iş bulamıyor.
    a) Kendini kalifiye eleman sananlar: Adam orta okul/Lise mezunu okumayı zar zor beceriyor gelmiş masa başı iş istiyor ben inşaatta çalışmam temizlik yapmam vs. vs. kendisini çok becerikli ve bir konuda yetkinmiş zannediyor.
    b) İş beğenmeyenler: bunlar kalifiye olmadıklarının farkındalar ama yiende iş beğenmiyorlar. İş kurda yaşanmış olay; adamı çağırıyorlar "gebzede şöyle bir iş var başlar mısın?" "Gebze çok uzak yol parası çok tutar" diyor. "Servis var" diyincede "servis çok erken geçiyor otobüsle gitsem 30 dk daha fazla uyurum." diyor adam.
    c) Keyfe keder takılanlar: Cuma günü bilemem ne kurumuna işçi alınacak diye duyuru yapılıyor ölene kadar kimse gelmiyor. Saat 14-15 den sonra millet gelmeye başlıyor. "Neden erkenden gelmediniz" denildiğinde "işsizim ben uyuyordum". diyor adam. Keyfe bak yaaa....
    d) Maaş beğenmiyorlar: Adamın yeteneği yok, diksiyon yerlerde ve zaten %90 şive var adamda call center da da çalışamaz. Ama beyim asgari ücreti beğenmiyor.

durum bu sen ne mezunusun hangi konularda uzmansın bilemem ama call center genelde tutunamayanların iş kapısı olduğu için sınavla alması gayet normal çünkü bizim halkımızın %70'i tutunamayan.

Hazır konu açılmışken Asgari ücrete geleceğim. Kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok sadece durum tespitidir.

Asgari ücret kalifiye olmayan bir elemana verilebilecek min. rakam demek. Buda ilk okul mezunu birinden bahsediyoruz bir hademe mesela.

Hademe dediğin adamın lüks diye bir kaygısı olmaz. Şuanda kocaelinde 1+1 gayet eli yüzü düzgün bir evde 150 TL ye oturabilir.
    Geriye kalan 600 Tl nin 100 TL'lik kısmıyla elektrik, suyu ve ısınmayı öder geriye kalan 550-600 Tlsi ile bir ayda kral gibi yaşar.

Ha hiç bir yetneği yok kendini geliştirmemiş okumamış, çalışmamış. Asgari ücrete mahkum olmuş yetmemiş gitmiş evlenmiş 4 tane çocuk yapmış kendinde karısında 2 çocuğunda cep telefonu var ondan sonra dövlet bize bahmiyir.

Yine kimseyi aşağılamak istemem ama ben okul okuyacağım diye yırtınırken sabahlara kadar ders çalışırken kahvelerde isnternet kafelerde sabahlayan arkadaşlarım vardı.
    Şimdi ben istediğim yerde sabahlıyorum. Onlar ise gece vardiyasına gidiyorlar ve bu dünyanın adaletine küfür ediyorlar.

Kusura bakmayın asıl adalet bu....

oh... rahatladım biraz. tatil öncesi iş stresi germişti bayağı...

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

git avmde 12 saat ayakta dikil ürün satmaya çalış aydada 800-900 tl al beğencenmi? yurtdışında insanların 8 saatten fazla çalışması yasak+aldıkları asgeri ücret hayatlarını kolayca idame ettriyolar la burda ev kiraları 500-700 tl la git dalgamı geçiyon sen? hollandaya burdan kaçıp çalışmaya giden arkadaşım mahalleden 10 senedir orda orta okul mezunu şu an orda hem evi hem arabası var 6-7 senede aldı bütün bunları!! hemde altı üstü otelde komi!

Çalışmayın o zaman kardeşim. Beğenmiyorsanız çalışmazsınız. Demek ki ihtiyaç yok. Zorla mı çalıştırıyorlar

sen kimsin millete begenmiyosanız calışmayın diyosun ne pişkin insanlarsınız istiyosunuz ayda 800 liraya insanların kanını emiyim o zaman işciden kralı yok dimi yatcak yeriniz yok lan allahtan korkmazlar

zor bölüm okumak değil mantıklı bölüm okumak önemli.

O kadar kasmayı mimar sinan restorasyon okusaydın 2 yıllık.

2. sınıfta çizim yapmaya başlardın. Eğer gerçekten işine kendine verirsen aylık gelirim 3-4 bin liranın altında düşmezdi... @jac0B0
  • Ülkenin her yerine üniversite açıp buradan mezun olanların ben üniversite mezunuyum yeaa demesi yüzünden genç nüfusta işsizlik var.Bu arada çok sevgili bakanımız Türkiye'nin mucit yetiştiremeyeceğini çünkü ülkenin neredeyse tamamen müslüman olduğunu bu ülkenin sadece ara eleman yetiştireceğini söylüyor.Sonra da beni yanlış anladılar diyor.Türkiye'deki bu kafa devam ettikçe bu ülkeden bir cacık olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

git avmde 12 saat ayakta dikil ürün satmaya çalış aydada 800-900 tl al beğencenmi? yurtdışında insanların 8 saatten fazla çalışması yasak+aldıkları asgeri ücret hayatlarını kolayca idame ettriyolar la burda ev kiraları 500-700 tl la git dalgamı geçiyon sen? hollandaya burdan kaçıp çalışmaya giden arkadaşım mahalleden 10 senedir orda orta okul mezunu şu an orda hem evi hem arabası var 6-7 senede aldı bütün bunları!! hemde altı üstü otelde komi!

Çalışmayın o zaman kardeşim. Beğenmiyorsanız çalışmazsınız. Demek ki ihtiyaç yok. Zorla mı çalıştırıyorlar

sen kimsin millete begenmiyosanız calışmayın diyosun ne pişkin insanlarsınız istiyosunuz ayda 800 liraya insanların kanını emiyim o zaman işciden kralı yok dimi yatcak yeriniz yok lan allahtan korkmazlar

beğenmiyorsanız çalışın o zaman.
    ne diyelim size mübarekler.
    buyrun hepiniz genel müdürsünüz, net 20 bin tl maaş mı diyeceğiz.

• quote:

quote:

Elinde bir mesleği olmayan,tahsili olmayanada iş beğendirmek zor.Herkes ya masabaşı iş istiyor yada yüksek maaş.

Çalıştığım firmanın şantiyesinde çalışan bir işçinin eşini çaycı olarak işe aldık 1 ay oldu başlayalı.
    Çalışma şartları:
    Sabah 8 - Akşam 6 . Pazar çalışma yok 1000 TL Net Maaş+Yemek+Brüt maaş üzerinden Sigorta+Servis+Mesai.

Kadın 1 ay çalıştı şimdi " Bu para çok az ben zaten nerde çalışsam bu parayı alırım" diye mızmızlanmaya başladı.

Birde özürlü kontejyanı var.Kontejyan eksiğimiz için işkur yönlendiriyor. Adam geldi böbrek yetmezliğinden dolayı özürlü sınıfındaymış.Telefonda işe ihtiyacım var vs.. dedi.Görüşmeye çağırdım geldi. Onada beğendiremedik.

Verilen İŞ: Şantiye ofisinin bahçe temizliği ve ufak getir götür işleri yapılacak

İşte böyle tipleri görünce işsizlik sorunun yok diyorsun.İş beğenmeme sorunu var..

çok para veriyomuşsunuz kardeş açlık sınırı 900 lira milyarlar veriyomuş gibi bahsetmişssin senin ev kiralarından falan haberin yok galiba

Ev kirasından kastın nedir acaba?

ASgari ücrettenbahsediyoruz. Asgari ücret alan biri 400-500 TL lik evde oturacak değil herhalde.
    Gitsin 200-250 TL'lik evde otursun o zaman 1000 tlden geriye 750 TL kalır. Ki kocasıda çalışıyormuş.
    Kocasında en kötü 1500 alıyor olsa kiradan sonra 2250 TL kalıyor ellerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interior designer -- 6 Ağustos 2013; 15:28:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxelmurat

Eşim işkurda çalışıyor haliyle birazdan yazacakarlım kahvehaneden duyduklarım değil bizzat Türkiyenin gerçekleridir.

1- Türkiyede işsizlik diye birşey yok. Dünya geneline baktığınızda gelişmiş ülkelerde dahi işsizlik oranı %10'un altında düşmez. BAzı extreme memeleketler hariç tabi. Haliyle şuan ki oranlara göre ürkiye Avrupanın çok altında bir işsizlik oranına sahip.

2- Kimler iş bulamıyor.
    a) Kendini kalifiye eleman sananlar: Adam orta okul/Lise mezunu okumayı zar zor beceriyor gelmiş masa başı iş istiyor ben inşaatta çalışmam temizlik yapmam vs. vs. kendisini çok becerikli ve bir konuda yetkinmiş zannediyor.
    b) İş beğenmeyenler: bunlar kalifiye olmadıklarının farkındalar ama yiende iş beğenmiyorlar. İş kurda yaşanmış olay; adamı çağırıyorlar "gebzede şöyle bir iş var başlar mısın?" "Gebze çok uzak yol parası çok tutar" diyor. "Servis var" diyincede "servis çok erken geçiyor otobüsle gitsem 30 dk daha fazla uyurum." diyor adam.
    c) Keyfe keder takılanlar: Cuma günü bilemem ne kurumuna işçi alınacak diye duyuru yapılıyor ölene kadar kimse gelmiyor. Saat 14-15 den sonra millet gelmeye başlıyor. "Neden erkenden gelmediniz" denildiğinde "işsizim ben uyuyordum". diyor adam. Keyfe bak yaaa....
    d) Maaş beğenmiyorlar: Adamın yeteneği yok, diksiyon yerlerde ve zaten %90 şive var adamda call center da da çalışamaz. Ama beyim asgari ücreti beğenmiyor.

durum bu sen ne mezunusun hangi konularda uzmansın bilemem ama call center genelde tutunamayanların iş kapısı olduğu için sınavla alması gayet normal çünkü bizim halkımızın %70'i tutunamayan.

Hazır konu açılmışken Asgari ücrete geleceğim. Kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok sadece durum tespitidir.

Asgari ücret kalifiye olmayan bir elemana verilebilecek min. rakam demek. Buda ilk okul mezunu birinden bahsediyoruz bir hademe mesela.

Hademe dediğin adamın lüks diye bir kaygısı olmaz. Şuanda kocaelinde 1+1 gayet eli yüzü düzgün bir evde 150 TL ye oturabilir.
    Geriye kalan 600 Tl nin 100 TL'lik kısmıyla elektrik, suyu ve ısınmayı öder geriye kalan 550-600 Tlsi ile bir ayda kral gibi yaşar.

Ha hiç bir yetneği yok kendini geliştirmemiş okumamış, çalışmamış. Asgari ücrete mahkum olmuş yetmemiş gitmiş evlenmiş 4 tane çocuk yapmış kendinde karısında 2 çocuğunda cep telefonu var ondan sonra dövlet bize bahmiyir.

Yine kimseyi aşağılamak istemem ama ben okul okuyacağım diye yırtınırken sabahlara kadar ders çalışırken kahvelerde isnternet kafelerde sabahlayan arkadaşlarım vardı.
    Şimdi ben istediğim yerde sabahlıyorum. Onlar ise gece vardiyasına gidiyorlar ve bu dünyanın adaletine küfür ediyorlar.

Kusura bakmayın asıl adalet bu....

oh... rahatladım biraz. tatil öncesi iş stresi germişti bayağı...

olayı net özetlemişsin.

• quote:

quote:

quote:

niye iş bulamadığın bu yorumun ile meydana çıktı

ne varmış yorumumda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxelmurat

quote:

quote:

Çalışma şartları:

Ev kirasından kastın nedir acaba?

ASgari ücrettenbahsediyoruz. Asgari ücret alan biri 400-500 TL lik evde oturacak değil herhalde.
    Gitsin 200-250 TL'lik evde otursun o zaman 1000 tlden geriye 750 TL kalır. Ki kocasıda çalışıyormuş.
    Kocasında en kötü 1500 alıyor olsa kiradan sonra 2250 TL kalıyor ellerine.

sen hangi dünyada yaşıyon kardeş 250 ye evmi kaldı abi nasıl vicdanınız var sizin ya bide 400 -500 diyo 400-500 e evmi var sen bi cık dolaş dışarda tabi adam kirayla falan işi olmadıgı için 10 yıl öncesinin düütürnyasında yaşıyo klasik işveren zihniyeti insanlar üzerinden milyarlar kazanır ama verdiği 3 kuruşu büyüttükce büy

matematik bölümünü neden seçtin?

Bu bölümü bitirip ne iş yapmayı planlandın işaretlerken?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.