Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SorryForAll

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

quote:

quote:

Dandik dandik üniversiteden dandik bölümden mezun olup iş diye gezmeyin

madem bilmiyorsun konuşma,

Mimar Sinan Üni/ Matematik bölümü

ama iş yo.

Ee bölüm mu diyorsun ona bende hukuk okuyorum ben bile işsiz olmaktan korkuyorum senin her gece rüyana girmesi lazım işsizliğin

hahah bölüm mü diyorsun ne demek,

hukuk ezber matematik mantık işidir,

bence matematik her bakımdan daha tercih edilesi iş gücü çıkarıtr.

Hocam kusura bakma ama matematik Bölümü nedir ya okudum da boş konuşmuşsun muhendisle filan kendini kiyaslayacagina daha önce çalışıp mühendis olsaydın bana okuduğun derslerle hava atma lütfen

mühendisliğe puanım yetiyordu, heryerden mühendis mezun olurken mühendis olmam dedim

iyi ki de öyle demişim mezun olunca kpss'ye girsem öğretmen olurum hiç olmadı,

mühendis'in böyle bir dayanağı var mı ?

ve mühendisler 10binlerle yarışırken ben binlerle yarışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

quote:

Orijinalden alıntı: yuxelmurat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

Elinde bir mesleği olmayan,tahsili olmayanada iş beğendirmek zor.Herkes ya masabaşı iş istiyor yada yüksek maaş.

Çalıştığım firmanın şantiyesinde çalışan bir işçinin eşini çaycı olarak işe aldık 1 ay oldu başlayalı.
    Çalışma şartları:
    Sabah 8 - Akşam 6 . Pazar çalışma yok 1000 TL Net Maaş+Yemek+Brüt maaş üzerinden Sigorta+Servis+Mesai.

Kadın 1 ay çalıştı şimdi " Bu para çok az ben zaten nerde çalışsam bu parayı alırım" diye mızmızlanmaya başladı.

Birde özürlü kontejyanı var.Kontejyan eksiğimiz için işkur yönlendiriyor. Adam geldi böbrek yetmezliğinden dolayı özürlü sınıfındaymış.Telefonda işe ihtiyacım var vs.. dedi.Görüşmeye çağırdım geldi. Onada beğendiremedik.

Verilen İŞ: Şantiye ofisinin bahçe temizliği ve ufak getir götür işleri yapılacak
    Çalışma şartları: Sabah 8 Akşam 6. Pazar çalışma yok
    Net maaş 900 TL+Yemek+Brüt Maaş üzeriden Sigorta+Servis

İşte böyle tipleri görünce işsizlik sorunun yok diyorsun.İş beğenmeme sorunu var..

çok para veriyomuşsunuz kardeş açlık sınırı 900 lira milyarlar veriyomuş gibi bahsetmişssin senin ev kiralarından falan haberin yok galiba

Ev kirasından kastın nedir acaba?

ASgari ücrettenbahsediyoruz. Asgari ücret alan biri 400-500 TL lik evde oturacak değil herhalde.
    Gitsin 200-250 TL'lik evde otursun o zaman 1000 tlden geriye 750 TL kalır. Ki kocasıda çalışıyormuş.
    Kocasında en kötü 1500 alıyor olsa kiradan sonra 2250 TL kalıyor ellerine.

sen hangi dünyada yaşıyon kardeş 250 ye evmi kaldı abi nasıl vicdanınız var sizin ya bide 400 -500 diyo 400-500 e evmi var sen bi cık dolaş dışarda tabi adam kirayla falan işi olmadıgı için 10 yıl öncesinin düütürnyasında yaşıyo klasik işveren zihniyeti insanlar üzerinden milyarlar kazanır ama verdiği 3 kuruşu büyüttükce büy

asıl sen hangi dünyada yaşıyorsun.

Ne vicdansızlığı şuan benim oturduğum sitede 2+1 kat kaloriferli parklı güvenlikli sitede daireler 300-350 TL

Biraz daha sıradan bir sokakata otursan 250 TL ye kral gibi bir evde oturursun. Kocaeli derince - körfez ilçesi...

Haa dersen ki iş istanbulda vs. vs. İstanbulda iş/nufüs yaptığında kocaeli daha yüksek oranda işe sahip.

YAni istanbula gidip iş arayıp bulamamak. kader yada kadersizlik değil salaklıktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ama iş yo.

Ee bölüm mu diyorsun ona bende hukuk okuyorum ben bile işsiz olmaktan korkuyorum senin her gece rüyana girmesi lazım işsizliğin

Hocam kusura bakma ama matematik Bölümü nedir ya okudum da boş konuşmuşsun muhendisle filan kendini kiyaslayacagina daha önce çalışıp mühendis olsaydın bana okuduğun derslerle hava atma lütfen

mühendisliğe puanım yetiyordu, heryerden mühendis mezun olurken mühendis olmam dedim

neden ağlıyorsun o zaman.

• quote:

Eşim işkurda çalışıyor haliyle birazdan yazacakarlım kahvehaneden duyduklarım değil bizzat Türkiyenin gerçekleridir.

1- Türkiyede işsizlik diye birşey yok. Dünya geneline baktığınızda gelişmiş ülkelerde dahi işsizlik oranı %10'un altında düşmez. BAzı extreme memeleketler hariç tabi. Haliyle şuan ki oranlara göre ürkiye Avrupanın çok altında bir işsizlik oranına sahip.

2- Kimler iş bulamıyor.
    a) Kendini kalifiye eleman sananlar: Adam orta okul/Lise mezunu okumayı zar zor beceriyor gelmiş masa başı iş istiyor ben inşaatta çalışmam temizlik yapmam vs. vs. kendisini çok becerikli ve bir konuda yetkinmiş zannediyor.
    b) İş beğenmeyenler: bunlar kalifiye olmadıklarının farkındalar ama yiende iş beğenmiyorlar. İş kurda yaşanmış olay; adamı çağırıyorlar "gebzede şöyle bir iş var başlar mısın?" "Gebze çok uzak yol parası çok tutar" diyor. "Servis var" diyincede "servis çok erken geçiyor otobüsle gitsem 30 dk daha fazla uyurum." diyor adam.
    c) Keyfe keder takılanlar: Cuma günü bilemem ne kurumuna işçi alınacak diye duyuru yapılıyor ölene kadar kimse gelmiyor. Saat 14-15 den sonra millet gelmeye başlıyor. "Neden erkenden gelmediniz" denildiğinde "işsizim ben uyuyordum". diyor adam. Keyfe bak yaaa....
    d) Maaş beğenmiyorlar: Adamın yeteneği yok, diksiyon yerlerde ve zaten %90 şive var adamda call center da da çalışamaz. Ama beyim asgari ücreti beğenmiyor.

durum bu sen ne mezunusun hangi konularda uzmansın bilemem ama call center genelde tutunamayanların iş kapısı olduğu için sınavla alması gayet normal çünkü bizim halkımızın %70'i tutunamayan.

Hazır konu açılmışken Asgari ücrete geleceğim. Kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok sadece durum tespitidir.

Asgari ücret kalifiye olmayan bir elemana verilebilecek min. rakam demek. Buda ilk okul mezunu birinden bahsediyoruz bir hademe mesela.

Hademe dediğin adamın lüks diye bir kaygısı olmaz. Şuanda kocaelinde 1+1 gayet eli yüzü düzgün bir evde 150 TL ye oturabilir.
    Geriye kalan 600 Tl nin 100 TL'lik kısmıyla elektrik, suyu ve ısınmayı öder geriye kalan 550-600 Tlsi ile bir ayda kral gibi yaşar.

Ha hiç bir yetneği yok kendini geliştirmemiş okumamış, çalışmamış. Asgari ücrete mahkum olmuş yetmemiş gitmiş evlenmiş 4 tane çocuk yapmış kendinde karısında 2 çocuğunda cep telefonu var ondan sonra dövlet bize bahmiyir.

Yine kimseyi aşağılamak istemem ama ben okul okuyacağım diye yırtınırken sabahlara kadar ders çalışırken kahvelerde isnternet kafelerde sabahlayan arkadaşlarım vardı.
    Şimdi ben istediğim yerde sabahlıyorum. Onlar ise gece vardiyasına gidiyorlar ve bu dünyanın adaletine küfür ediyorlar.

Kusura bakmayın asıl adalet bu....

oh... rahatladım biraz. tatil öncesi iş stresi germişti bayağı...

Altına imzamı atar giderim ....

• quote:

matematik bölümünü neden seçtin?

Bu bölümü bitirip ne iş yapmayı planlandın işaretlerken?

amacım finans kısmına yoğunlaşmaktı,

matematik bölümünde çok az kişi finansa yoğunlaşmak istiyor,

geneli akademisyen veya öğretmen olmak istiyorlar,

o yüzden iş olanağımı daha iyi görüyorum,

ancak finans'ta şöyle bir dezavantaj var;

hayat tecrübesine bakıyorlar, bi iş görüşmesinde hiç garsonluk yaptın mı demişlerdi, hayır demiştim :/

o yüzden şu an ne iş olsa yaparım diyorum, finans sadece sayılar değil insanları tanımaktan da geçiyor.

finans departmanı; yöneticilere en yakın departmandır o yüzden en büyük sorumluluğu bu departmana yüklerler,

gerçekten doğru karar verdiğime inanıyorum ama finans alanı için çok çalışmak gerekiyor her konuda.

edit: neden ağladığımı da söyliyim, benim çok çalışmam gerekirken iş imkanı çok az, internette büfe elemanı ilanına başvurdum

ardından telefon açtım pazartesi bakılıcak CV lere pazartesiden sonra döneriz dediler,

büfe elemanı için ne CV si anlamadım, ingilizce veya ofis programı mı gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 6 Ağustos 2013; 15:42:45 >

• iş çok memlekette arayan bulur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ama iş yo.

Sen kendini kandiriyorsun ailemde mühendis olanlarlar var gazi yada odtü mezunu gayet güzel rakamlarla ise başladılar hiçte kpss vb. Şeye ihtiyaç duymadilar. Kendini kandırma bence sen düzgün bir üniversitede mühendislik tuttursan uça uça giderdin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

hayat tecrübesine bakıyorlar, bi iş görüşmesinde hiç garsonluk yaptın mı demişlerdi, hayır demiştim :/

o yüzden şu an ne iş olsa yaparım diyorum, finans sadece sayılar değil insanları tanımaktan da geçiyor.

finans departmanı; yöneticilere en yakın departmandır o yüzden en büyük sorumluluğu bu departmana yüklerler,

gerçekten doğru karar verdiğime inanıyorum ama finans alanı için çok çalışmak gerekiyor her konuda.

edit: neden ağladığımı da söyliyim, benim çok çalışmam gerekirken iş imkanı çok az, internette büfe elemanı ilanına başvurdum

ardından telefon açtım pazartesi bakılıcak CV lere pazartesiden sonra döneriz dediler,

büfe elemanı için ne CV si anlamadım, ingilizce veya ofis programı mı gerekiyor ?

iyide niye ağlıyorsun o zaman?

Çok çalış yönetici ol işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

maaşları iyi olsada şartları kötü oluyor adam iş ilanı vermiş resmen dalga geçiyor bu 2 ay sürede en az 20 yere gitmişimdir sosyal olanağa çay yazmışlar çay içmeyi sosyal olanak sayıyorlar dedikleri gibi 12 saat ayakta asgari ücret üzerinden mesaileri felan koyunca anca 1400 ediyor bir insan 12 saat çalışırsa ne ara dinlenecek ne ara uyuyacak tuvalet duş felan düş günde 6 saat bile uyku kalmıyor ondan sonra iş beğenmiyorlar diyorlar işletme mezunyum tayyibin oğlundan neyim eksik verseler firmaları daha iyi yönetirim işkurda tırt iş başı eğitim diyor firmalar uyanık maaşı devlet veriyor diye işi bilen eleman arıyorlar 3 kişilik yere 100 kişi başvuru yapıyor günlük 25 tl para veriyorlar gittim görüşmeye kadın diyor biraz muhasebe bilmesi iyi olcak diyor yani kısaca alcak seni 6 ay kullancak maaşınıda devlete ödeticek beğenirsede belki devam ettirecek hepsi işin çakalı olmuş allah işçiye acısın akbil bas 3 tl gider öğretmen basar ucuza polis alır 3 4- bin beleş, işçi alır 800 tl 3 tl metrobüse verir böyle bir yerde yaşıyoruz benim hakkım geçen kim varsa haram zıkkım olsun diğer tarafa bırakmasın allah bu tarafta halletsin

Aynen senin gibi düşünüyorum hocam. Çok kez de bunu yazdım forumda. İşçinin en azından 1500 tl aması gerekiyor. En azından adam gibi iş bulmuş olur çalışan insanlar. Standartlar ve meslek kodları oluşmadan bu iş çözülmez. Örnek vermek gerekirse 600 tane meslek kodumuz olsun.

1 - Elektrik Teknikeri
    2 - Elektrik Teknisyeni
    3 - Elektrik Mühendisi

olarak örnek kod sistemi kuralım.

Şimdi devlet baba bu kodlara çalışma şartları, mesai, maaş tabanı gibi kriterler getirecek.

Örneğin sen Elektrik Teknikerisin alacağın tabanı bileceksin. Yapacağın işi, mesaini ve vasfını kanunlara göre tanıyacaksın.

İşveren seni tekniker olarak alıp sana bir de muhasebe, ayak işleri yıkamayacak.

Bunların dışında en ciddi sorun bilerek veya bilmeyerek yapılan mobbing sorunu.

Çok profesyonel olmadan bu sorunları ve adaletsizliği en az seviyeye çekmek çok zor maalesef.

Ayrıca bende kamuda birçok yönetici görünümlü soytarının yaptığı işin 100 katını çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yaparım. Zamanında yaptım da. Halende mücadele eden birisiyim.
    Memurluk garanti meslek konumunda çıkmadan adam ve meslek kodları gelmeden bu iş çözülmez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Elinde bir mesleği olmayan,tahsili olmayanada iş beğendirmek zor.Herkes ya masabaşı iş istiyor yada yüksek maaş.

Çalıştığım firmanın şantiyesinde çalışan bir işçinin eşini çaycı olarak işe aldık 1 ay oldu başlayalı.
    Çalışma şartları:
    Sabah 8 - Akşam 6 . Pazar çalışma yok 1000 TL Net Maaş+Yemek+Brüt maaş üzerinden Sigorta+Servis+Mesai.

Kadın 1 ay çalıştı şimdi " Bu para çok az ben zaten nerde çalışsam bu parayı alırım" diye mızmızlanmaya başladı.

Birde özürlü kontejyanı var.Kontejyan eksiğimiz için işkur yönlendiriyor. Adam geldi böbrek yetmezliğinden dolayı özürlü sınıfındaymış.Telefonda işe ihtiyacım var vs.. dedi.Görüşmeye çağırdım geldi. Onada beğendiremedik.

Verilen İŞ: Şantiye ofisinin bahçe temizliği ve ufak getir götür işleri yapılacak

İşte böyle tipleri görünce işsizlik sorunun yok diyorsun.İş beğenmeme sorunu var..

çok para veriyomuşsunuz kardeş açlık sınırı 900 lira milyarlar veriyomuş gibi bahsetmişssin senin ev kiralarından falan haberin yok galiba

ASgari ücrettenbahsediyoruz. Asgari ücret alan biri 400-500 TL lik evde oturacak değil herhalde.
    Gitsin 200-250 TL'lik evde otursun o zaman 1000 tlden geriye 750 TL kalır. Ki kocasıda çalışıyormuş.

sen hangi dünyada yaşıyon kardeş 250 ye evmi kaldı abi nasıl vicdanınız var sizin ya bide 400 -500 diyo 400-500 e evmi var sen bi cık dolaş dışarda tabi adam kirayla falan işi olmadıgı için 10 yıl öncesinin düütürnyasında yaşıyo klasik işveren zihniyeti insanlar üzerinden milyarlar kazanır ama verdiği 3 kuruşu büyüttükce büy

Ne vicdansızlığı şuan benim oturduğum sitede 2+1 kat kaloriferli parklı güvenlikli sitede daireler 300-350 TL

Biraz daha sıradan bir sokakata otursan 250 TL ye kral gibi bir evde oturursun. Kocaeli derince - körfez ilçesi...

Haa dersen ki iş istanbulda vs. vs. İstanbulda iş/nufüs yaptığında kocaeli daha yüksek oranda işe sahip.

YAni istanbula gidip iş arayıp bulamamak. kader yada kadersizlik değil salaklıktır.

konudaki yorumlarını okudum tuzun kuru gelip burda milleti eleştriyosun herkes senin gibi kocaelinde oturmuyor istanbulda gel 500'e ev bul bakayım Türkiyenin heryerini kocaelimi sanıyor adam kendi karın 2500 -3000 lira maaş alıyor gelip asgari ücret alana kral gibi yaşar ulen ne adamlarsınız 800 lirayla adam mutfak masrafınımı karşılıcak elektrik su ısımasımı, varsa cocugunun masrafları ev kirası bide pişkin pişkin yazmışsınız inşallah bigün sende o insanların durumuna düşersin

• quote:

quote:

quote:

iyide niye ağlıyorsun o zaman?

Çok çalış yönetici ol işte...

çok çalışamıyorum çünkü iş bulamıyorum dedim,

bugün gittim sanayiye pazartesi etiketçide işe başlıycam,

bari garsonluk yapsaydım ama yok istediğim gibi iş bulamıyorum

bölümümle ve hayat amacımla örtüşmeyen bir işte işe başlıycam,

yerleri süpürüp, koli taşıyarak insanları nasıl tanıyabilirim ?

evet üni öğrencisinine verilen iş yerleri süpür, koli taşı, çalışıcak mıyım S..e s..e (seve seve) çalışıcam

• Durmayacaksınız abi ozaman bu ülkede Çünkü Türkiye kadar pis insanına değer vermeyen kapitalist sistemin torpil sisteminin allahı dönen bu pis ülkede durmayacaksınız. Kimse vatanseverlikten milliyetçilikten bahsetmesin yemin ediyorum o kadar nefret ediyorumki bu ülke'den yakın'da inşallah çıkıyorum bu pislik yerden dönersem allah bin belamı versin öyle'de bi yemin ediyorum. gidin fransa ispanya amerika almanya vatandaşı olun arkadaşlar sizlere'de ailelerinize'de yazık oralarda emin olun emeğininizn karşılığını fazlası ile veriyolar o yüzden'de kazanıyolar insanın değerini biliyorlar s.edin vatanseverligi ülkeyi yahu bi geleceğimiz yok bu ülkede yok torpili olan kurtarır hayatı yoksa yok inşallah yakında kurtuluyorum bu pislik yerden her türlü zararıda vericeğim bu ülkeye gerekirse bu ülkeye karşı savaş çıksın savaşırım o kadar nefret ediyorum.
  • quote:

Eşim işkurda çalışıyor haliyle birazdan yazacakarlım kahvehaneden duyduklarım değil bizzat Türkiyenin gerçekleridir.

1- Türkiyede işsizlik diye birşey yok. Dünya geneline baktığınızda gelişmiş ülkelerde dahi işsizlik oranı %10'un altında düşmez. BAzı extreme memeleketler hariç tabi. Haliyle şuan ki oranlara göre ürkiye Avrupanın çok altında bir işsizlik oranına sahip.

2- Kimler iş bulamıyor.
    a) Kendini kalifiye eleman sananlar: Adam orta okul/Lise mezunu okumayı zar zor beceriyor gelmiş masa başı iş istiyor ben inşaatta çalışmam temizlik yapmam vs. vs. kendisini çok becerikli ve bir konuda yetkinmiş zannediyor.
    b) İş beğenmeyenler: bunlar kalifiye olmadıklarının farkındalar ama yiende iş beğenmiyorlar. İş kurda yaşanmış olay; adamı çağırıyorlar "gebzede şöyle bir iş var başlar mısın?" "Gebze çok uzak yol parası çok tutar" diyor. "Servis var" diyincede "servis çok erken geçiyor otobüsle gitsem 30 dk daha fazla uyurum." diyor adam.
    c) Keyfe keder takılanlar: Cuma günü bilemem ne kurumuna işçi alınacak diye duyuru yapılıyor ölene kadar kimse gelmiyor. Saat 14-15 den sonra millet gelmeye başlıyor. "Neden erkenden gelmediniz" denildiğinde "işsizim ben uyuyordum". diyor adam. Keyfe bak yaaa....
    d) Maaş beğenmiyorlar: Adamın yeteneği yok, diksiyon yerlerde ve zaten %90 şive var adamda call center da da çalışamaz. Ama beyim asgari ücreti beğenmiyor.

durum bu sen ne mezunusun hangi konularda uzmansın bilemem ama call center genelde tutunamayanların iş kapısı olduğu için sınavla alması gayet normal çünkü bizim halkımızın %70'i tutunamayan.

Hazır konu açılmışken Asgari ücrete geleceğim. Kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok sadece durum tespitidir.

Asgari ücret kalifiye olmayan bir elemana verilebilecek min. rakam demek. Buda ilk okul mezunu birinden bahsediyoruz bir hademe mesela.

Hademe dediğin adamın lüks diye bir kaygısı olmaz. Şuanda kocaelinde 1+1 gayet eli yüzü düzgün bir evde 150 TL ye oturabilir.
    Geriye kalan 600 Tl nin 100 TL'lik kısmıyla elektrik, suyu ve ısınmayı öder geriye kalan 550-600 Tlsi ile bir ayda kral gibi yaşar.

Ha hiç bir yetneği yok kendini geliştirmemiş okumamış, çalışmamış. Asgari ücrete mahkum olmuş yetmemiş gitmiş evlenmiş 4 tane çocuk yapmış kendinde karısında 2 çocuğunda cep telefonu var ondan sonra dövlet bize bahmiyir.

Yine kimseyi aşağılamak istemem ama ben okul okuyacağım diye yırtınırken sabahlara kadar ders çalışırken kahvelerde isnternet kafelerde sabahlayan arkadaşlarım vardı.
    Şimdi ben istediğim yerde sabahlıyorum. Onlar ise gece vardiyasına gidiyorlar ve bu dünyanın adaletine küfür ediyorlar.

Kusura bakmayın asıl adalet bu....

oh... rahatladım biraz. tatil öncesi iş stresi germişti bayağı...

sende eksik/yanlış gördüğün bir iki noktayı yazayım zaten benim de mesajım sentezi gibi bir şey olacaktı.

a-b-c-d bence tek a başlığı altında bile toplanabilir. Bu kendini geliştirmemiş adamın haltetmesi. Ama buna ek olarak yazacağım bir de kendini geliştirmiş grup var. Yani üniversite mezunu/öğrencisi olan, dil bilen donanımlı vs insanlar. Bunların iş beğenmeme sebebi dünyayı biliyor olmaları. En basitinden bir örnek, diyanetin fitre olarak belirlediği günlük miktar 9,25. E bu sadece 9,25 işyerinde (normal şartlarda) 8 saat çalışan adamın yemeğine gittiğini düşün. 30*9,25=227,5. Kaldı mı maaştan sana 806-227,5=578,5. (806 benim maaşım bu arada, işe de sonra değineceğim.) Telefon, su elektrik varsa internet ve doğalgaz faturalarını 30lar liradan yaparsak 120 lira. 578,5-120=458,5. Eğer İstanbulda sadece işe gelişlerde yol masrafı 70-80 arası tutar ama senin güzel hatrına abicim 70 lira aylık öğrenci abonmanı yapsın. 458,5-70=388,5. Şimdi geldik en can alıcı konu, kira ve aidat. Burası sizin takdirinizde, ben istanbulu bilirim çünkü orada yaşıyorum. 350 lira civarı bulduğu yer ya izbe bir yerdir ya sapa. Bu kadar net. Ha ev kendininse ne ala, bak zengin oldu bu tek kişi, hele bir de geçindirmesi gereken insan varsa onu düşün.

806 lira maaş konusu benim şu an çalıştığım part time yerin verdiği miktar. Yol yemek vs hiçbir şey dahil değil, hepsi kendi cebinden çıkmak zorunda. Tam zamanlı çalışanlar da yanlış hatırlamıyorsam 120 lira ticket ve 1000 lira bir maaş alıyorlardı. Hesabı ona göre değiştirebilirsin.

İkinci olarak bu işlerin "kalifiye adamlar"ca tercih edilmeme sebebi. Çalıştığın yer ya da çalıştığın işler kaliteli olmayabilir ki bu sana göre büyük sorun. Benimle kitap okuduğum, turistlere yabancı dilde satış yaptığım için dalga geçmeye çalışan adam vardı, ha lafı koymasam (ki, ilk başta yaşına hürmet dedim işyeri adabı dedim sustum bir iki) hala daha edecekti ve belki artacaktı başkaları da katılıp. İnan bana müdürüm ve müdür yardımcım benden şu 19 yaşında olmama rağmen daha donanımsız. En basitinden üç departmanlı bir yerde hala bir turist gelsin ben satışa koşuyorum anında çünkü bana mecburlar, müdür bile konuşamıyor doğru düzgün. Ben gelmeden önce herhalde hareketlerle falan anlaşıyorlarmış İşyerinde bir soğukluk, sana iş yüklemeler falan gırla gidiyor, neden ben onlardan değilim diye. Ha beni başta yanlış tanımışlar, şimdi belki bu saydığım adamlar dışındakilerle aramız iyi ama yine de olmuyor, çekilmez yani ucunda para olmasa.

Sonra bir yukarıdaki senin hesabın var bir de benim hesabım. Hiç olmadı iki farklı yerin karşılaştırması açısından düşün (ki bence hesabın yanlış ama sıkıntı değil). Türkiyenin her yeri bir değil.

Aşağı kalanı katılmasam da kendi düşüncen ve haksızsın da diyemiyorum Geri kalanı da hemfikiriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çalışma şartları:

konudaki yorumlarını okudum tuzun kuru gelip burda milleti eleştriyosun herkes senin gibi kocaelinde oturmuyor istanbulda gel 500'e ev bul bakayım Türkiyenin heryerini kocaelimi sanıyor adam kendi karın 2500 -3000 lira maaş alıyor gelip asgari ücret alana kral gibi yaşar ulen ne adamlarsınız 800 lirayla adam mutfak masrafınımı karşılıcak elektrik su ısımasımı, varsa cocugunun masrafları ev kirası bide pişkin pişkin yazmışsınız inşallah bigün sende o insanların durumuna düşersin

Arkadaşım nasıl bir kafa var ya?

Ben Kocaelinde oturuyoprum he sabah 6,30 da kalkıyorum Kocaeli B.Ş. otobüsü ile kartala - Oradan metro ile kadıköye - oradan vapur ile beşiktaş'a işe geliyorum.
    Akşam 6 da çıkıyorum 9 da evde oluyorum aynı güzergah ile.

Kocaelinde 400 TL kira ödüyorum. Benzer şartlarda istanbulda otursam ki 8 ay önce üsküdar doğancılarda oturuyorum 900 tl veriyordum ev dökülüyordu. Benim evin standartındaki evler 1000 Tl den aşağıya değil.

Ben aradaki 600 TL farkı ödeyerek evi kendime alıyorum. TOKİ ve AKP sağolsun.

Para için çektiğim ızdırak günde 6 saat otobüs yolculuğu ve 8 vesayet değiştirme. Belediye otobüsüne kadar pederin araba ile gidip geliyorum.

Ben iş beğenmemezlik yapmam Ünv. 2. sınıfta arkadaşlarım sabahlara kadar barlarda takılırken ben ek iş almaya başladım.

3. sınıfta trabzonda mimarlara yazılım öğretiyordum.

4. sınıfta kendi sektörümün dışından bile iş teklifi geliyordu.

staj için başladığım yer performansımı beğendi bırakmadı 2007 den beri aynı şirketteyim.

ASkerliği yaptım geldim evlendim ama işimden ayrılmadım.

Çünkü benim apra kazanmam gerekiyor ve işimi hakkıyla yaparım.

Akşam 9 da eve geliyorum gece 2-3'e akdar ek iş yapıyorum. Çalışıyorum..

Kıçını yayıp yatan, okumamış çalışmamış kendini geliştimemiş. Gezmiş tozmuş adamlar çıkıp iş yok diye ağlaması beni sinir ediyor.

babam 60 yaşında hala telefonları susmuyor şöyle iş var gel böyle iş var gel diye...

Adam olan iş de çok aş da.

Adam olmayan ağlar iş yok diye.

Salaklık ile işsizlik arasında ince bir çizgi var.

Türkiyede iş yok diyenlerin %90'ı bu çizginin salaklık kısmında....

İstanbula gel 500 'e ev bulabiliyormusun diyor :) istanbulda neden yaşıyorsun? Git rizede karasuda 500-600 TL taksitle villa satın alırsın ;)

kafayı çalıştırın akfayı klavyeyi değil? Saksı değil o...

• quote:

Şuanda kocaelinde 1+1 gayet eli yüzü düzgün bir evde 150 TL ye oturabilir.

Dalga geçmenin de bir adabı var.

150,00 kira
    100,00 elektrik, su, ısınma
  • mesajınızda uzun uzun yazmışsınız ama okumuş insan yani üni mezunlarından hiç bahsetmemişsiniz. Ayrıca Kocaelinde ev kiraları ucuz olabilir ama büyük kentlerde o miktarlarda kira bulmak mümkün değl, en yüzüne bakılmayacak ev 500-600TL. Faturaydı mutfak gideriydi 1000TL ile geçinmek pek mümkün değil.

Ayrıca herşeyi geçtim, biz burda alınan ücret ile geçinmekten bahsediyoruz ama İNSAN gibi yaşamaktan bahseden yok! Bu adam 1 ay boyunca sadece ikamet yiyecek ve saf gider için mi çalışacak? Hani bunun kültürel etkinliği, gezmesi, bir deniz kenarında oturup çay içip manzara seyretmesi? Sinema tiyatro müze için gereken para? Türkiyede insanlar sadece hayatta kalmak için çalışırlar! Bunun dışında herhangi bir sosyal aktiviteden yararlanması mümkün değildir. gerçi asgari ücret bile Devlet istatistik kurumunun açıkladığı açlık sınırının altında olan bir ülkede yaşıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çalışma şartları:

Arkadaşım nasıl bir kafa var ya?

Ben Kocaelinde oturuyoprum he sabah 6,30 da kalkıyorum Kocaeli B.Ş. otobüsü ile kartala - Oradan metro ile kadıköye - oradan vapur ile beşiktaş'a işe geliyorum.
    Akşam 6 da çıkıyorum 9 da evde oluyorum aynı güzergah ile.

Kocaelinde 400 TL kira ödüyorum. Benzer şartlarda istanbulda otursam ki 8 ay önce üsküdar doğancılarda oturuyorum 900 tl veriyordum ev dökülüyordu. Benim evin standartındaki evler 1000 Tl den aşağıya değil.

Ben aradaki 600 TL farkı ödeyerek evi kendime alıyorum. TOKİ ve AKP sağolsun.

Para için çektiğim ızdırak günde 6 saat otobüs yolculuğu ve 8 vesayet değiştirme. Belediye otobüsüne kadar pederin araba ile gidip geliyorum.

Ben iş beğenmemezlik yapmam Ünv. 2. sınıfta arkadaşlarım sabahlara kadar barlarda takılırken ben ek iş almaya başladım.

3. sınıfta trabzonda mimarlara yazılım öğretiyordum.

4. sınıfta kendi sektörümün dışından bile iş teklifi geliyordu.

staj için başladığım yer performansımı beğendi bırakmadı 2007 den beri aynı şirketteyim.

ASkerliği yaptım geldim evlendim ama işimden ayrılmadım.

Çünkü benim apra kazanmam gerekiyor ve işimi hakkıyla yaparım.

Akşam 9 da eve geliyorum gece 2-3'e akdar ek iş yapıyorum. Çalışıyorum..

Kıçını yayıp yatan, okumamış çalışmamış kendini geliştimemiş. Gezmiş tozmuş adamlar çıkıp iş yok diye ağlaması beni sinir ediyor.

babam 60 yaşında hala telefonları susmuyor şöyle iş var gel böyle iş var gel diye...

Adam olan iş de çok aş da.

Adam olmayan ağlar iş yok diye.

Salaklık ile işsizlik arasında ince bir çizgi var.

Türkiyede iş yok diyenlerin %90'ı bu çizginin salaklık kısmında....

İstanbula gel 500 'e ev bulabiliyormusun diyor :) istanbulda neden yaşıyorsun? Git rizede karasuda 500-600 TL taksitle villa satın alırsın ;)

kafayı çalıştırın akfayı klavyeyi değil? Saksı değil o...

bence başkaları o çizginin salaklık kısmında kalıyor,

çalışmak için mi yaşıyoruz, yaşam için mi çalışıyoruz ?

• Hepsinden haberim var ayrıca işi ben vermiyorumki bana niye kızmışsın

Keşke daha yüksek maaş verilse..Açlık sınırı olayı ise hükümetin çözmesi gereken birşey..Tabi yemekten veya yandaşına yedirmekten halka vermeye fırsat kalırsa..

Ayrıca bu elemanlar vasıfsız..Hiçbir mesleği yok..Yaptığımız iş üstünden hiçbir yeteneği yok..Bunlarada mühendis maaşı veremeyiz herhalde..
  • Kusura bakma ama 70-80 li senelerde lise mezunu olmak ile bugün ni. mezunu olmak aynı şey. Benim Üniye yerleşmek için yaptığım doğrunun yarısını yapan adam yerleşiyor.

Yukarda konuyu açan adam mesela gitmiş amtematik okumuş diyor ki neden iş yok?

Oysaki 2 yıllık restorasyon okusa anında iş bulur hemde 3-4 bin liraya kadar aylık gelirini çıakrtır akıllı olursa. Tabi 1.5 tl ile başlar ama hem ek iş hemde kafasını kullanırsa 3-5 yılda maaş coşar.

-------------------------------------

Kocaeli zaten büyükşehir.

Ayrıca sizi kiraların yüksek olduğu şehirde zorla tutmuyorlar. Bende istanbulda beşiktaşda çalışıyorum ama kocaelinde yaşıyorum

-------------------------------
    Ben maaşımı yazmıyacağım ama düğün sonrası şuan çok taksit ödediğimden aylık gelirim(elime kalan) 1000 TL bile değil şuanda.

Bu 1000 TL ile geziyorum tozuyorum çayımıda içiyorum restoranıma da gidiyorum. İstediklerimi de satın alıyorum.

Mesela bi mermerci arkadaş çıkar çıkmaz 2000 TL verdi HTC one aldı. parasızlıktan ağlıyor.

Ben ise geçen ay aldım 1300 TL'ye. 700 TL cepte. Hemde 12 Ay taksitle ve 3 ay erteleme ile....
    -------------------------------------

Pazartesi perşembe vodafonluya sinema bileti 1+1 bedava. Lüks alış veriş merkezinde 16 TL ye değil Kipada 6 TL ye sinemaya gidiyoruz kişi başı 3 TL ye geliyor
    İkisinde de aynı film oynuyor. Hatta Kipanın salon daha yeni.

Kocaeli üyük şehir belediyesi, derince belediyesi, sürekli kültürel etkinlikler yapıyor.
    Tiyatrolar, açık hava sinemaları, kitap fuarları.
    hepsine ücretsiz otobüs kalkıyor.

--------------------------------------

Türk halkının yaptığı tek şey ağlamak. Beynini gözyaşı salgılamak için kullandığı kadar başka şeylerede çalıştırsak hayat çok daha güzel olacak....

-------------------------------------------------

Asgari ücret kişiye verilen ücrettir aileye değil.

Asgari ücretle çalışmak zorunda olan biri evlenip 4 çocuk yaparsa geçinemez tabi....

Ayrıca asgari ücretli adam 3+1 120 m2 evde de oturmaz. 1+1 50-60 metre kareye dua etmek zorunda kocaelinde sakaryada hatta istanbulda bile bu tarz evler max. 200-250 ... Akşamında 3-4 saat tv izlerse mx 30-40 TL elektrik gelir. bi o kadarda su gelse. Hadi senenin tamamına ısınmayı yayalım ve 130 TL de ısınma olsa. MAx aylık gider 200 TL

-----------------------------------------------------------

Sizin denklem kurmada bir probleminiz var. asgari ücretliye enel müdür hayatı sürmesini istiyorsunuz.

Asgari ücret kendini geliştirememiş insanın maaşı zaten. Cep telefonu bakmayın bizim ülkemizde 10 yaşındaki çocukta bile var. oysaki 1 eve 1 cep telfonu bile lüks. Ama mukayese edemiyoruz biz hiçbirşeyi..

--------------------------------------------------------------

ASgari ücretle geçinemeyen adam gitsin köyüne... Bahçe eksin biçsin.. Burada amacım aşağılamak değil. Yapması gereken bu...

Bizim köyde de amcalarım var. Adamın tüm geliri bahçede ekip biçtikleri domates salatalık vs vs. Boş zamanlarında da toprağı olup şehirde yaşayanların tarlarına çalışmaya gidiyor. Tırpanın günlüğü 350 TL.
    2-3 günde asgari ücret parasını çıakrtıyor zaten. Adamın hem traktörü var hemde arabası...

Üniversite mezunu mu? Hayır .... Kafası çalışıyor.......

--------------------------------------------------------------

Kayserilelerin bi lafı var.

"Bu çocuğun kafası çalışmıyor. bari okula verelimde meslek sahibi olsun..."

Yani okul okudum diye kimse kendisi süper akıllı sanmasın... Bende okul okudum ama bende dah fazla okuyan var. Adam yüksek lisans yapmış yurt dışında okumuş vs. Haliyle benden daha iyi şartlarda çalışıyor ben ağlıyor muyum?

• kocaelinde 150 liraya daire var deniliyor 10- 15 senelik 2+1 dogalgazi sonradan yapilan eve 450 lira veriyorduk al sana bu da kocaeli-darica.Kocaeli cok ucuzmus peh.

simdi biri cikip diyecek ki her yer daricadan mi ibaret peki her yer 150 liralik evlerle mi dolu bre acimasiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.