Şimdi Ara

İstanbul'a göçenlerin dert yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deniz olsun İstanbul olsun kalabalık hoşuma gitti diye taşınıp geçinemiyoruz demeleri çelişki değil mi? Ne bekliyordun?

+90youtube
    İstanbul'da yaşamanın bedeli giderek artıyor. Özellikle yeni çalışmaya başlayan gençlerin günlük yaşamları mücadele etmekle geçiyor. Alınan maaşla kira fiyatları uyuşmuyor. Sosyalleşmek ise ayrı bir bütçe gerektiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin yaptığı düzenli bir araştırma var: İstanbul Barometresi. Buna göre İstanbul'daki yaşam maliyeti Türkiye'nin geri kalan illerinden çok daha ağır. Bir ailenin geçinebilmesi için elde etmesi gereken gelir ne kadar? Ya da üç kişi bir evde yaşayan öğrencinin eline en az ne kadar para geçmesi gerekiyor? Tüm soruların yanıtlarını bilimsel verilerle İstanbul Barometresi Araştırması veriyor. +90, hem bu araştırmanın sonuçlarını inceledi, hem de İstanbul'da yaşamanın maliyetini uzmanlar ve örnekleriyle konuştu.
    https://www.youtube.com/watch?v=p13-iJGmMpE

• Paran yoksa niye yaşamak için istanbulu seçersin ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abi memleketinize dönün.

Ben 3 kuşak istanbulluyum akrabam yok başka şehirde ona ragmen ben başka şehire gittim

Memleketiniz varsa nihe gitmiyorsunuz.

Mesela ben Agrida askerlik yaptim, bitlis agri tatvan, van süper yerler.

Girişimci ol, devlet destekliyor hayvancilik yap vs bir suru firsat var her memlwkette işini bilene.

Niye istanbulda köle olmaya zorluyorsun ki kendini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

9k taksit ödüyor adam telefon için sonra dert yanıyor. Videoyu izlesen harika şeyler var.

O saydığın yerlerde deniz yok derler deniz olan yer söylersin gelişmemiş derler. Çok komik.

• Çocuk bakıcı 80 bine gerek yok abla. Bana 40 ver bakıyım ikisine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsen Buga -- 1 Eylül 2024; 1:4:45 >
  • Bir diğeri öğrenci haliyle Cihangir'de yaşıyor.  

• İstanbula özendiği için gelen hava cıva peşinde koşan kendini geliştirmemis tipler İstanbula gelerek İstanbulu her anlamda bozuyor. Suriyeliler nasıl ucuz iş gücü yapıyorsa bu kişiler de öyle. Ve kültürü de bozuyorlar Istanbul büyük şehir şaşırıyorlar kendilerini.

Bunlar olmasa İstanbul'daki şirketler daha çok maaş ödemek zorunda kalır. Belki videodaki kişiler keko değildir ama beğenmedikleri İstanbula gelen keko tiplerden çok farkları var mi tartışılır onlar da İstanbula özenip geliyor sonuçta vs.

Olduğun yerde mutlu kal ya da ufak şehre git desen de sana kızarlar, saçma sapan konuşurlar ama istanbulda şu var bu var derler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    İstanbulda yaşanmaz cidden öğrenci olarak da

Bitlis Van cidden güzel yerler ama iş olanağı yok, yani ben Ankarada okuyorum başka yerde bu sektörü bulmam neredeyse imkansız.

Anca %100 remote bir işim olur da o zaman istediğim yere giderim olursa olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 1 Eylül 2024; 12:42:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.