Şimdi Ara

İstanbul-Ankara Bir Kere de Otobandan Değil D100 den Gidin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
3
Favori
37.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

züğürt tesellisi olmuş

Züğürt tesellisi derken....? Sanki bizi otobana sokmuyorlar. Sizi sokuyorlar. Biz de otobana saldırıyoruz. Böyle bir durum mu var? istersem otobana girebilirim. Ama istemiyorum. E-5 yolunu seviyorum. Otobandan gitmeyip E-5'ten gitmenin nesi züğürt tesellisi?

-D-100 ü övmenizin çoğu kısımı paraya dayanıyor, yok araba çok yakıyor yok zorlanıyor yetişemiyorum arabam dandik, yiyecek içecek pahalı.

-Aynı avrupaya giden türklerin ilk zamanlar hep kendi memleketlerini övmeleri gibi, ama sonradan onlarda durumu kavrıyorlar aslında nekadar dandik bir memleket olduğumuzu

-Yiyecek konusunda bende kazık yemeyi sevmem ancak istanbul-anakra arası zaten 4 saat birşey bu süre zarfında çok ta fazla bir yeme ihtiyacı olmaz yemek yenipte çıkılırsa.

-Ayrıca d-100 deki sağdan soldan fırlayan araçlar, ortadan dönüş yapıp diklemesine şeridinize dalanlar oldukça tehlike oluşturuyor.

-Özel araç ile seyahat ediyorsanız otoyol parasını ve aracın fazla yakmasını ( ki bu tartışılır, ışıklarda durmak yüzünden d-100 de daha fazla yakabilir) göze alarak en konforlu ve en hızlı şekilde varacağınız yere varmalısınız.

-bir kaç defaya mahsus görmek için otoban dışındaki yollar tercih edilebilir. Onun dışında Otoban otobandır standartları normal yollara göre daha yüksektir ( istisnalar hariç)

Düzeltme: Konu sahibinin mesajı olduğunu sandım ancak siz de böyle bir soru sorduğunuza göre aynı görüşleri paylaşıyorsunuz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 24 Eylül 2014; 18:57:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

konu sahibi sanırım biz gezginler gibi doğasever birisi.. bu durumda daha çok gözlem yapabildiği, sıkmayan, dur-kalk yapılabilme sayesinde de yormayan bir güzergahı tavsiye ediyor..

ankara'dan hızlı bir şekilde misal düzce'ye düşmem gerekiyorsa otoban tabiki...

lakin akraba ziyaretine gidiyorsam ve akşam saatlerinde düşmem daha makbulse d100... bu sayede kızılcahamamdan bazlama-sucuk, bolu'dan yol üstü kurabiye vs de alabilirim... oğlanın çişi gelirse, tut biraz daha, biraz daha deyip durmam, illaki bir yol ağzı vardır..

yol kalitesi ve konfor süratli gidilmeyecekse ha d100 ha otoban, farketmez...

kazan ilçesinde 3-5 ışık, bolu'da 3-5 ışık, kaynaşlı ve düzce'de de 3-5 ışık .... yavaşlayarak yaklaşırım, belki de hiç durmadan geçerim...

yarım saat daha erken gideyim deniliyorsa yine otoban...
    eyvallah..

Benim kastettiğimi anlamışsın.
    Eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

D100 İstanbul-Ankara yönü için Geredede sonlanıyor.Gerede-Ankara arası D-100 değil.

hmm, ismi farklı o zaman, otoyol olmayan diğer yolu kastetmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

D100 İstanbul-Ankara yönü için Geredede sonlanıyor.Gerede-Ankara arası D-100 değil.

hmm, ismi farklı o zaman, otoyol olmayan diğer yolu kastetmiştim.

D 100 Gerededen sonra Samsun yoluna gidiyor hocam.Otobandan Samsun yoluna bağlananlar D 100 e girmiş oluyor.D100 Amasyaya kadar gidiyor bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

züğürt tesellisi olmuş

Züğürt tesellisi derken....? Sanki bizi otobana sokmuyorlar. Sizi sokuyorlar. Biz de otobana saldırıyoruz. Böyle bir durum mu var? istersem otobana girebilirim. Ama istemiyorum. E-5 yolunu seviyorum. Otobandan gitmeyip E-5'ten gitmenin nesi züğürt tesellisi?

-D-100 ü övmenizin çoğu kısımı paraya dayanıyor, yok araba çok yakıyor yok zorlanıyor yetişemiyorum arabam dandik, yiyecek içecek pahalı.

-Aynı avrupaya giden türklerin ilk zamanlar hep kendi memleketlerini övmeleri gibi, ama sonradan onlarda durumu kavrıyorlar aslında nekadar dandik bir memleket olduğumuzu

-Yiyecek konusunda bende kazık yemeyi sevmem ancak istanbul-anakra arası zaten 4 saat birşey bu süre zarfında çok ta fazla bir yeme ihtiyacı olmaz yemek yenipte çıkılırsa.

-Ayrıca d-100 deki sağdan soldan fırlayan araçlar, ortadan dönüş yapıp diklemesine şeridinize dalanlar oldukça tehlike oluşturuyor.

-Özel araç ile seyahat ediyorsanız otoyol parasını ve aracın fazla yakmasını ( ki bu tartışılır, ışıklarda durmak yüzünden d-100 de daha fazla yakabilir) göze alarak en konforlu ve en hızlı şekilde varacağınız yere varmalısınız.

-bir kaç defaya mahsus görmek için otoban dışındaki yollar tercih edilebilir. Onun dışında Otoban otobandır standartları normal yollara göre daha yüksektir ( istisnalar hariç)

Düzeltme: Konu sahibinin mesajı olduğunu sandım ancak siz de böyle bir soru sorduğunuza göre aynı görüşleri paylaşıyorsunuz sanırım

Çok absürd bir tezde bulunmuşsunuz. Neymiş efendim. Otobanda yiyecekler pahalıymış. E-5'teki tesislerde ucuzmuş. E-5'ten gidenler sırf büzden E-5'ten gidiyormuş gibi yazmışsınız. Ne alakası var. Bu kadar paranın hesabını yapsaydım yemek için otobandan çıkardım. Tekrar otobana girerdim. Otobanda giderken E-5'teki tesislere geçmek için bir sürü çıkış yerleri var. 3 kuruşun hesabını yapsaydım otobanı hiç kullanmadığım halde sahip olduğum HGS kartında 40 TL bulundurmazdım.

Ayrıca E-5 yolunda nerede yola düşmüş bir ağaç gördünüz. Veya yola fırlayan bir insan gördünüz. Hiç kullanmadığınız halde bunlara nasıl şahit oldunuz. E-5 karayolu taaaa Ankara'dan İstanbul'a kadar tümüyle duble ve bölünmüş yol oldu. Kaç senedir gidip geliyorum. Hem de gayet rahat. Serin. Sakin ve sessiz.

Sanki otobanı kullananlar kodaman, E-5'i kullananlar varoşlarmış gibi yazmanız hoş olmamış.

Ben E-5'i seviyorum. Otobanı zerre kadar sevmiyorum. Elbette çok mecbur kalsam otobanı kullanırım. Hiç kimseye de E-5'ten gidin demiyoruz. sadece doğal güzelliğini anlatıp bir kere bile olsa kullanmalarını tavsiye ediyoruz. İnsanların aklında hala o eski bir gidiş bir gelişli yamalı bohça gibi olan yollar zannediyor.

Keşke öyle kalsaydı. Seyahat daha zevkli idi.

• şahsen Bolu/Gerede 'liyim. Bu yolun seyir zevkini, kıvrımlı yollarını çok çok iyi biliyorum. bu yüzden İstanbul-Ankara arasında D-100 den vazgeçmem. Yol insanın stresini alıyor :) hele ki Akyarma rampasında eşşeğin sırtında gezen bir dedem var :) her geçişimde korna çalarım her seferinde elindeki bastonunu kaldırrp alır selamımı. doğal o yol doğal :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

züğürt tesellisi olmuş

Çok absürd bir tezde bulunmuşsunuz. Neymiş efendim. Otobanda yiyecekler pahalıymış. E-5'teki tesislerde ucuzmuş. E-5'ten gidenler sırf büzden E-5'ten gidiyormuş gibi yazmışsınız. Ne alakası var. Bu kadar paranın hesabını yapsaydım yemek için otobandan çıkardım. Tekrar otobana girerdim. Otobanda giderken E-5'teki tesislere geçmek için bir sürü çıkış yerleri var. 3 kuruşun hesabını yapsaydım otobanı hiç kullanmadığım halde sahip olduğum HGS kartında 40 TL bulundurmazdım.

Ayrıca E-5 yolunda nerede yola düşmüş bir ağaç gördünüz. Veya yola fırlayan bir insan gördünüz. Hiç kullanmadığınız halde bunlara nasıl şahit oldunuz. E-5 karayolu taaaa Ankara'dan İstanbul'a kadar tümüyle duble ve bölünmüş yol oldu. Kaç senedir gidip geliyorum. Hem de gayet rahat. Serin. Sakin ve sessiz.

Sanki otobanı kullananlar kodaman, E-5'i kullananlar varoşlarmış gibi yazmanız hoş olmamış.

Ben E-5'i seviyorum. Otobanı zerre kadar sevmiyorum. Elbette çok mecbur kalsam otobanı kullanırım. Hiç kimseye de E-5'ten gidin demiyoruz. sadece doğal güzelliğini anlatıp bir kere bile olsa kullanmalarını tavsiye ediyoruz. İnsanların aklında hala o eski bir gidiş bir gelişli yamalı bohça gibi olan yollar zannediyor.

Keşke öyle kalsaydı. Seyahat daha zevkli idi.

Para söz konusu değil. otoban kasvetli. ayrıca kendini kaptırıp soldan gitmeye çalışan kamyonlar her yerde var. Türkiye'de kurallara uymayan insanlşar oldukça trafikte tehlike bitmez. durulmaması gereken protokol yolunda durup yolcu indiren dolmuş şoförleri ve dolmuş şoförünü orda durmaya zorlayan yolcular gibi.

• Kaynaşlıdan Gerede'ye kadar her zaman d-100 den gideriz. ucuz lpg bulunuyor,istediğimiz yerde durabiliyoruz ( yeniçağa sonrası bir çeşme var her zaman orda çay içeriz ) yol gayet güzel ve en önemlisi kamyonlar nerdeyse yok gibi. hız farkı benim için yok çünkü hep 90la giderim.

bayramda kesin olarak aynı yolu kullanacağız gerede kavşağında trafiğe kalmaya niyetim yok
  • ben bir süre kocaeli-istanbul arası d100den çok gittim.akşamları sakin virajları tatlı bazı yerde ani rampaları güzel insan araba kullandığını anlıyor katılıyorum arkadaşa. ayrıca kimi zaman otobanda trafik kaza vs. oluyor d100 daha iyi gidiyor kaç kez zamandan ve paradan tasarruf etmeme sebep oldu. bence güzel yol. sakryaya kadar da iyidir tertemiz yol.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yok. Anlaşıldı. Yükletecekler bana bir ay önceki seyahatimde araç kamerası ile çektiğim videoları. Görecekler E-5 nasıl bir yolmuş. Hatta bu E-5 değil. Olamaz diyecekler.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Siz E-5 ten gitmeye devam edin ozaman.
  • Eski adı ile E5 desek daha doğru olur yeni adı D100 gerçi
    Ben kısaca söyle demek istiyorum otoban bana çok ruhsuz geliyor sadece yol var D100 kesinlikle daha eğlenceli ve keyifli diye düşünüyorum
  • ankara-istanbul denilmiş.. bu durumda yolda dur-kalk yapmayı seven, manzara izleyen, çişi-yemesi-içmesi gelen e-5i tercih eder..

ben bastırıp gideceğim diyen biri de otobanı.. burada tartışılacak ne var ki, bir türlü anlamadım..

haa.. bak bayramlarda otoban ücretsiz oluyor.. broadway'i de, şahin'i de otobana dalıyor.. sanırım e-5 daha sakin oluyor.. buradaki otobancıların bir kısmı da belki e-5 i tercih ediyor böyle durumlarda..

edit. şahin'e bir şey dediğim yok.. bırak şahin'i, 131 5 vites kare far doğan'lara bizim de bir gün olur mu acep diye gıptayla bakardık... ee tabi şimdi 10bin liraya en azından abs'li accent'ler falan bulunabildiğine göre, bu araçlar yavaş yavaş piyasadan çekilebilir gibi sanki...
  • quote:

Yok yok. Anlaşıldı. Yükletecekler bana bir ay önceki seyahatimde araç kamerası ile çektiğim videoları. Görecekler E-5 nasıl bir yolmuş. Hatta bu E-5 değil. Olamaz diyecekler.

senin videolar da yalan oldu. cdye çek gönder ben buradan yükleyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Yok yok. Anlaşıldı. Yükletecekler bana bir ay önceki seyahatimde araç kamerası ile çektiğim videoları. Görecekler E-5 nasıl bir yolmuş. Hatta bu E-5 değil. Olamaz diyecekler.

senin videolar da yalan oldu. cdye çek gönder ben buradan yükleyeyim

Araç kamerası 25 dakikalık dosyalar halinde kaydediyor. Youtubeye yüklemeyi denedim. Ama 25 dakikalık tek video bile saatler sürüyor. Ben böyle bir yavaş yükleme görmedim. Videolar HD formatında. 1280x720

Ama bu kadar patırtıdan sonra yüklemeye karar verdim.
  • Fb-gs konusuna girmiş kadar oldum. Benim otobanım senin e5 ini döver. Yok ya asıl huzur e5 te falan. Yolun bile fanatikliğini yaşayan insanlar memlekette. Hangisi işine geliyorsa ve hoşuna gidiyorsa o yoldan git, bunun nesini savunuyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • misal... denizli'den izmir'e giden birisi ilk fırsatta (aydın'da) otobana girer.. sıkılır çünkü diğer yolda, pek bi numara yok... haaa, ortaklar'da çöp şiş yiyeceğim derse o başka... e5'e giden yol gurme sürücünün midesinden geçer.. gerede'den ankara'ya gelirken çişimiz geldi de otobanda, uyduruk bir tesisde durmak zorunda kaldık, çamlıdere barajına bakan bir yerlerde.. çiş üstüne çiş vardı... her otoban otoban değildir...
  • Youtubeye video yüklemesini başlattım. 25 dakikalık HD görüntü. Yükleme 1 saat önce başladı. Şu anda %15 yüklenmiş. İnşallah Akşam 18:00'e kadar yüklenir. 18:00 mesai bitiş saati.
  • Benim video hala yükleniyor ama bu arada bunları buldum. E-5 Kızılcahamam-Gerede yolu.

http://www.youtube.com/watch?v=E-ojAKtD4lQ

http://www.youtube.com/watch?v=tuFuqp27oLk

Bu da yolun çok eski hali:http://www.youtube.com/watch?v=Qrxf7WQe61w

Bu da benim çekimim. 3 sene önceki çekim:http://www.youtube.com/watch?v=ItaPCxcqJO0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 26 Eylül 2014; 15:05:56 >

• Bekliyoruz

@topaz42
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.