Şimdi Ara

istanbul'da motosiklet kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
11.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Son zamanlarda motosiklet konusunda araştırma yapıyorum. Yamaha ybr 125 ve Honda cbr 125 düşünüyordum,ikisini de yakından görüp inceledim. Sonra eğer çok sık kullanamıycaksam bu kadar para verilir mi motora diye şüphe etmeye başladım. Ayrıca vitesli olması ve kullanımını öğrenmek için biraz zaman ayırmak gerektiğinden scooter tarzı motorları da araştırdım. Haftaiçi sürekli işte olmamdan dolayı aslında bu kararsızlıkları yaşıyorum ve tabi çevremdeki insanların biraz bilgi eksikliğinden dolayı, 'aman kaza yaparsın,aman çok riskli,aman motor da ne,para biriktir araba al' demeleri ve acaba radikal bir işe mi giriştim düşüncesi de etkili bunda.
    Kısacası istanbul'da motor kullanmanın avantajları dezavantajları neler? Vitesli bir motor mu yoksa scooter tarzı daha ufak bir motor mu tercih etmeli bu trafikte?Motor alıp da pişman olanlar varsa bunun nedenleri nedir?Marka olarak en çok Keeway Arn 125 den bahsediliyor, negatif yön olarak çukura girip çıkmalarda aracın biraz hassas olması(kırılan bir parçasından bahsedilmişti), 2-3 milyar fiatlarda hangi markaları tavsiye edersiniz? Tabi en önemli sorulardan biri de, istanbul'da güvenip alabileceğimiz, satış yaparken uyanıklık yapmayan, size müşteri olarak çok safmışsınız da satıcı olarak o kişi çok akıllı ve bilgiliymiş duygusunu yaşatmayan ve gönül rahatlığıyla sanki bir yakın dostunuzdan alıyormuş gibi huzur içinde alışveriş yapabileceğiniz bir yer varmı?Eğer reklama girecekse bu sorunun cevapı pm atmanızı rica ediyorum.
    Bunların dışında eklemek istediğiniz alakalı şeyler varsa güzel olur.
    Şimdiden herkese teşekkürler...

• arkadaslar ayni dert bende de var,bi cevap yazsaniz cok memnun olacagim...
  • istanbulda motorla dolaşmak tehlikeliden de öte bi şey ama o trafikta aralarda dolaşmakta inanılmaz güzel bi duygu şu an için ehliyet sorunu var istanbulda inanılmaz bi şekilde polislerin basıkısı var motorsiklet ehliyetinde...benden size tavsiye arkadaşlar hemen gidin bi kursa motoru öğrenin ben ilk başta mondial aldım 125'lik düşmediğim gün olmadı desem yeridir daha motor 4500 km paramparça vaziyette en sonunda süleyman memnunun kursuna gittim 2 gün sürdü hiç vitesli kullanmamıştım kurstan hemen sonra truva aldım 250'lik şimdi ona biniorum ve ehliyet için temmuzu bekliorum kısacası hiç scooterla uraşma git bi kursa öğren iki günde temel olayları sonra tecrübe edine edine vitesli motoruna bin mondila scooter binevi elimde patladı desem yeridir satsam satamıorumkullansam zevk vermio artık benim tavsiyem bu kişisel önerim
  • valla tüm soru işaretlerine rağmen ben a2 için yazıldım.. Bizzat deneyelim yapamazsak olmaz; ama en azından denemiş oluruz.. ;) A2 ehliyetide yanında cabası..
  • MOTOSİKLET KULLANIMI GERÇEKTEN RİSKLİ
    ETRAFIMDA BİR MOTOSİKLET SALGINIDIR GİDİYO
    ANCAK KAZA YAPANLARIN SAYISI HAYLİ FAZLA
    VE GENELDE KAZALAR AMELLİYATLA YADA BİRKAÇ AY İŞ KAYBIYLA SONUÇLANIYOR
    KAZALAR GENELDE MOTOSİKLETİ DÜŞÜRME YADA KAYMA GİBİ NEDENLERLE OLUYOR
    (AMATÖRLERDEN BAHSEDİYORUM TABİİ)
    O YÜZDEN BEN ŞUNA KARAR VERDİM : MOTOR ALICAM AMA OLAY
    2 LASTİK YADA 4 LASTİK OLMASINDA YATIYOR. BEN DE 4*4 ATV ALIP ARAZİ
    LASTİKLERİNİ ÇIKARTTIRIP ASFALT LASTİKLERİ TAKTIRICAM
  • Şehiriçi için pek tabii kide scooter. Vitesli motor ile ne kadar uğraşılır ki. Sorunu daha fazla. Çek altına bi scooter dere tepe git. Chopper herkesin gönlünde. Benim de ama şehir içi için fazla. Dur kalk fazla.
  • Ben CBR 125 aldım ve çok memnunum. daha önce motora hiç binmediğim için bu motosikleti tercih ettim. Şehir içi trafiğinde inanılmaz rahat. Biraz daha işi ilerletince çok keyif alıyorsunuz. Pendikte oturuyorum Levente 35-40 dk. da geçiyorum. Trafikte tabi. Ancak ara sokaklarda biraz zorlanabilirsiniz başlarda... Az yakıyor. Başlardı hızı iyi geliyordu ama şimdi kesmiyor açıkcası. Ancak hızla işim yok gideceğim yere trafik beklemeden gideyim motor sürme keyfini yaşayayım diyorsan CBR 125 işini rahatlıkla görür.... Umarım sende motosikletli olursun...

(no smoke)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul'da Dsg Kullanımı Hk.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BENDE YAMAHA YBR 125 VAR, 5 AY ONCE ALDIM VE ILK MOTORUM, SUAN MEMNUNUM AMA DAHA COK YENI, ILERIDE HERSEY BELLI OLUR. FAKA, MARKAYA GUVENIYORUM, SUANKI FIYATI 2300 YTL CIVARINDA SANIRIM,
    HERSEYDEN ONCE, EHLIYET SART, SONRA KASK VE DIGER EKIPMANLAR OLMALI, ISTANBULDA MOTOR KULLANMAK SUREKLI E-5 DE ISENIZ COK TEHLIKELI FAKAT ARA YOLLAR VEYA SAYFIYE YERLERINDE ISENIZ ZEVKLI.
    VITESLI MI YOKSA OTOMATIK MI? ISTE BU TAMAMEN KISININ KENDI ISTEGI ILE ALAKALI BIR DURUM. NASIL KOLAY-ZEVKLI GELIYORSA ONU TERCIH ET.
  • Öncelikle mantıklı bir başlangıç yaptığın için seni kutluyorum. Keşke herkes senin gibi bilinçli olarak sorup araştırsa.

İstanbul gibi trafiği yoğun, 6 ayı yaz, 6 ayı kış olan bir metropolde motosiklet ilaç gibi çözümdür. Trafiğin asıl sebebi birbirine yol vermeyen, saygı göstermeyen araçlar olunca da tehlikelidir.

Tehlike risktir. Riski doğru ölçebilirsen en aza indirgersin. Bu da eğitim ve tecrübeden geçer. İlk etapta ehliyetini alıp güvenli sürüş eğitimlerine katılırsan hem çok daha keyifli hem de daha güvenli kullanırsın.

Scooter'ın lastik ebatından dolayı çukur ve engellere daha hassastır. Yeni nesil scooter'lar neredeyse 125'lik motosikletler kadar hızlı ve seri olunca bence ufak lastık problem oluyor. Ama tercih senin.

YBR veya CBR her halükarda daha güvenlidirler. Vites olayını gözünde büyütme, eğitim sonrasında fark etmezsin bile nasıl vites değiştirdiğini.

Umutma ehliyet ve motor kadar önemli bir konuda güvenlik ekipmanların. En iyisini (Pahalısını demiyorum) almaya çalış...

• İstanbulda motor kullanmanın avantajları:

örnek veriyorum.
    YAMAHA YBR 125 in var.
    Bulunduğun yer mecidiyeköy, arkadaşın kadıköy de. saat: 17.00 - 18.00 civarı.
    Kara yolu ile varış saatın 2 saat.
    Deniz yolu ile vapuru tam saatinde yakalarsan ki iskeleye gitmek için vasıta kullanacağını da not düşmek lazım 1 bucuk saat.
    Motorunla 70 km sabit hızla 25 dkk.
    Nasıl ? süper dimi.

Yetişmen gereken bi yer var. kesinlikle yetişirsin.

Dez avantajları.
    Motorlar ne yazikki araç sürücülerinin CAHİLLİĞİNDEN GÖRGÜSÜZLÜĞÜNDEN ve DİKKATSİZLİĞİNDEN yolda araç olarak var sayılmıyor.

Başımdan geçen olay. 3 şeritli yol. tamamı tıkalı. Benim acelem yok. orta şeritte önümdeki araç durmak zorunda kaldı bende durdum ki ilerisi de yılan gibi uzuyor durmuş bi şekilde.
    Arkamda bi clio. Daat Daat Daat. Sigortalar Attı. Kaydım iki arabanın ordasına
    geri geri geldim
    al hadi yürü dedim biraz sinirli bi şekilde. O zaman kafasına dank etti, özür diledi.

Yada gidiyosun yolda Taksiler bunu çok yapıyor dikkat edin.
    yine iki şeritli yol taksi solda sen sağdasın. bi müşteri görüyor ve sağda senin olup olmaman önemli değil. Keskin bi sağ ile zınk diye yoluna çıkıyor.
    Yada yol ortasında kapı açan ahmaklara çatıyosun. koruma demirin yada dizliğin yoksa uyduruktan bi kapı açma salaklığı yüzünden HASTANELİK olabiliyosun.

Motor kullanmanın başla bi avantajı yakıttan tasarruf. Aynı mesafeye arabanla gidersen 10 lira yakıyosun motorla bu 1,5 liraya kadar inebiliyor. Taksiyle gitmeyi söylemiyorum bile. bazı mesafeler otobüs biletinden bile ucuza geliyor.

Acemi isen Motor kullanmakta ben devriyajla uğraşamam dersen MODENAS öneririm. devriyaj yok sadece vites var. yok ben onlada uğraşamam dersen scooter öneririm ama scooter ile gideceğin yol belli varacağın yer belli.

bence vitesliye alıştır kendini. Neticede motor bu, insanı bazen şevke getiriyor, iki tane motorlu görünce gaza gelip biraz devir saatini zorlayası geliyor insanın. scooter ile bu işler ne bilim bence biraz palyaço işi gibi oluyor :)

Efem herkese kazasız belasız kavgasız gürültüsüz trafik cezasız mutlu sürüşler diliyorum.

• @Charm

Çok güzel özetlemiş arkadaşımız. Moto hem bir tutkudur ama özelliklede ekonomiktir. Ancak trafikte normal bir araç önüne bakması yeterken adeta 360 derece çevreni kollaman gerekiyor. Öyle salaklar var ki anlatmakla bitmez. Ama ilk önce ticari araç sürücüleri potansiyel bir suçlu. Onlara direkt cani gözüyle bakman gerekiyor. Kırmızı ışıkta yanyana durunca hemen bakıyorum tipine. Ona göre zaten çoğunlukla önceden fırlayıp kaçıyorum. En iyi taksici sizden 50 metre uzakta olanıdır. Dün gece kadıköyde bir arkadaş kaza yaptı taksici yanlış yönde gelmiş. Örnek bol.

Vitesli otomatik muhabbetide başka bir konu. Çoğu kimse vitesli motoru gerçek motor sanıyor. Vay ben vitesli kullanıyorum filan diye gereksiz komplekslere kapılıyorlar. Otomatik şanzıman zaten şehir içi trafik için icaty edilmiştir. Elin gevuru boşuna o kadar araştırma yapmamıştır. Azıcık akıl var mantık var.

Ama vitesli neden almalı sorusuna uzun yola gideceksen alınmalı. Ama önemle üstünde durulan bir nokta var ki zamanla otomatik şanzımana bir kayış var.

Bu arada motor çeşitlerine dikkat edilmeli. İçlerinde en rahat olanı ENDUROlardır. Arkadaş örnek vermiş YBR 125 harika bir motordur. Üstünde evinde ki kanepe kadar rahatsındır. Yormaz adamı. Dere tepe gider. Ama tarz meselesi tabii. Yine yamaha XMAX var harika motordur. Sana yakışan motor filan lafları tamamen yalandır. Hangisini rahat kullanıyorsan hangi motor senin amacına uyuyorsa onu almalı.

Kızlara hava atmak ve motocu olmak :
    Motor ulaşım aracıdır. Bindiğiniz motora siz canınızı emanet ediyorsunuzdur. Hava için motor sakın almayın. Zaten giderken kıza filan bakma durumu olamıyor bilin çünkü her an bir yerden araba çıkacak sana çarpacak yerde yağ var savrulucam filan diye tetikte beklemeniz gerekmekte. Kızlarda sizi asla göremez görsede sizi tanıyamaz, tabii tam koruma aldıysanız. Fullface kask ile aynen astronot gibisiniz yüzünüz seçilmez, tam korumalı mont giyeceksin ki en güzel gömlek bile görünmez. Aklın varsa dizlik takacaksın ve ayağında özel korumalı bot olacak. Hangi kız seni hatırlar ki? Ha yok ben kafeye çekerim havam olur diyorsanız oda olmaz çünkü az evvel eve geldim ve tshirtüm sırılsıklam ter vardı.

Yok ben koruma filan giymem diyorsan Allah büyüktür İmam sorduğunda iyidir iyi deriz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gz -- 25 Haziran 2006; 20:00:16 >

• gz,
    arkadasim, ne guzel yazmissin, bravo.
    gercekten tebrik ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: gz

@Charm

Çok güzel özetlemiş arkadaşımız. Moto hem bir tutkudur ama özelliklede ekonomiktir. Ancak trafikte normal bir araç önüne bakması yeterken adeta 360 derece çevreni kollaman gerekiyor. Öyle salaklar var ki anlatmakla bitmez. Ama ilk önce ticari araç sürücüleri potansiyel bir suçlu. Onlara direkt cani gözüyle bakman gerekiyor. Kırmızı ışıkta yanyana durunca hemen bakıyorum tipine. Ona göre zaten çoğunlukla önceden fırlayıp kaçıyorum. En iyi taksici sizden 50 metre uzakta olanıdır. Dün gece kadıköyde bir arkadaş kaza yaptı taksici yanlış yönde gelmiş. Örnek bol.

Vitesli otomatik muhabbetide başka bir konu. Çoğu kimse vitesli motoru gerçek motor sanıyor. Vay ben vitesli kullanıyorum filan diye gereksiz komplekslere kapılıyorlar. Otomatik şanzıman zaten şehir içi trafik için icaty edilmiştir. Elin gevuru boşuna o kadar araştırma yapmamıştır. Azıcık akıl var mantık var.

Ama vitesli neden almalı sorusuna uzun yola gideceksen alınmalı. Ama önemle üstünde durulan bir nokta var ki zamanla otomatik şanzımana bir kayış var.

Bu arada motor çeşitlerine dikkat edilmeli. İçlerinde en rahat olanı ENDUROlardır. Arkadaş örnek vermiş YBR 125 harika bir motordur. Üstünde evinde ki kanepe kadar rahatsındır. Yormaz adamı. Dere tepe gider. Ama tarz meselesi tabii. Yine yamaha XMAX var harika motordur. Sana yakışan motor filan lafları tamamen yalandır. Hangisini rahat kullanıyorsan hangi motor senin amacına uyuyorsa onu almalı.

Kızlara hava atmak ve motocu olmak :
    Motor ulaşım aracıdır. Bindiğiniz motora siz canınızı emanet ediyorsunuzdur. Hava için motor sakın almayın. Zaten giderken kıza filan bakma durumu olamıyor bilin çünkü her an bir yerden araba çıkacak sana çarpacak yerde yağ var savrulucam filan diye tetikte beklemeniz gerekmekte. Kızlarda sizi asla göremez görsede sizi tanıyamaz, tabii tam koruma aldıysanız. Fullface kask ile aynen astronot gibisiniz yüzünüz seçilmez, tam korumalı mont giyeceksin ki en güzel gömlek bile görünmez. Aklın varsa dizlik takacaksın ve ayağında özel korumalı bot olacak. Hangi kız seni hatırlar ki? Ha yok ben kafeye çekerim havam olur diyorsanız oda olmaz çünkü az evvel eve geldim ve tshirtüm sırılsıklam ter vardı.

Yok ben koruma filan giymem diyorsan Allah büyüktür İmam sorduğunda iyidir iyi deriz !

• @devrim1972

Motor kullanınca hergün başka hikaye. İşte bir kaç örnek :

Şu an motor fiyatları ucuzladı bi görsen millet motora hücum ediyor. Bu akşam toplu gezimiz vardı yetişmem gerekiyordu vardı, yolu şaşırdım. Sola çekip nerede olduğumu anlamaya çalışıyorum baktım cafenin kuryeleri acemi herhalde filan diyorlar. Sonra baktım birinde ne kask var ne koruma baba yardıra yardıra caddede uçtu gitti. Ama o an görseniz ne büyük tehlikeler atlattı ama haberi yok. Makas atıp şerit değiştirdi ve bunu bir minibüse yaptı. Kaldı ki minibüs zaten onun şeride girip sola dönecekti. Allah korusun orada yerde bi yağ olsa motoru savrulsa bırak yaralanmayı cesedi teşhis edilemezdi. Hadi minibüsü geçti önde bir araç otoparktan çıkıyor olabilirdi ki minibüs zaten sola döneceği için çakışmıyorlar. Hop ortadan arabaya dal. Ne o garibim bana hava attı :)

Birde o ucuz kasklara güvenmeyin. Bırak darbeyi enmesini, kask parçalandığı için kırılan plastik parçaları kafatasınıza saplanabilir. Asfalt yanığı en kötülerinden biri. Geçen biri kaza yapmış resimleri vardı of derim bu kadar olur. Tüm deri kazınmış. Valla aranızda o resmi görüpte bi tarafı yiyen varsa montsuz kullansın derim.

Çoğunlukla full koruma giyen tiplere acemi damgası vuruluyor. Nedense babalar hep kaskı kolunda üstünde kısa kollu markalı tshirt ile hava atacak. Anlamdığım noktada bu zaten. En aşağı 40 km hızla gitsen bile ne biçim rüzgar çarpıyor. Sıcakta dururken anlamıyorsun ama o sıcak rüzgarı bugün vizör açıken yüzümde hissettim şoke oldum. 80 ile gidiyordum anında yavaşladım ve kontrollü bir hızdayken vizörü indirdim. (Yapmam gereken doğrusu kenara çekmedi !)

Bu arada renkli vizörde şart.
    Benim kaşım gözüm güzel kızlar bana hasta dersenizde ne yazık ki güneş asfaltta öyle bir parlıyor ki gözünüz kamaşıyor. Geçen gün öyle güneşe karşı giderken anlamadım öyle bir çukura girdim ki Allah Korudu. Yerimde zıpladım ve arkamda minibüs vardı. Düşsem beni asfalttan kazırlardı.

• güzel örnekler vermişsin bravo
    quote:

@devrim1972

Motor kullanınca hergün başka hikaye. İşte bir kaç örnek :

Şu an motor fiyatları ucuzladı bi görsen millet motora hücum ediyor. Bu akşam toplu gezimiz vardı yetişmem gerekiyordu vardı, yolu şaşırdım. Sola çekip nerede olduğumu anlamaya çalışıyorum baktım cafenin kuryeleri acemi herhalde filan diyorlar. Sonra baktım birinde ne kask var ne koruma baba yardıra yardıra caddede uçtu gitti. Ama o an görseniz ne büyük tehlikeler atlattı ama haberi yok. Makas atıp şerit değiştirdi ve bunu bir minibüse yaptı. Kaldı ki minibüs zaten onun şeride girip sola dönecekti. Allah korusun orada yerde bi yağ olsa motoru savrulsa bırak yaralanmayı cesedi teşhis edilemezdi. Hadi minibüsü geçti önde bir araç otoparktan çıkıyor olabilirdi ki minibüs zaten sola döneceği için çakışmıyorlar. Hop ortadan arabaya dal. Ne o garibim bana hava attı :)

Birde o ucuz kasklara güvenmeyin. Bırak darbeyi enmesini, kask parçalandığı için kırılan plastik parçaları kafatasınıza saplanabilir. Asfalt yanığı en kötülerinden biri. Geçen biri kaza yapmış resimleri vardı of derim bu kadar olur. Tüm deri kazınmış. Valla aranızda o resmi görüpte bi tarafı yiyen varsa montsuz kullansın derim.

Çoğunlukla full koruma giyen tiplere acemi damgası vuruluyor. Nedense babalar hep kaskı kolunda üstünde kısa kollu markalı tshirt ile hava atacak. Anlamdığım noktada bu zaten. En aşağı 40 km hızla gitsen bile ne biçim rüzgar çarpıyor. Sıcakta dururken anlamıyorsun ama o sıcak rüzgarı bugün vizör açıken yüzümde hissettim şoke oldum. 80 ile gidiyordum anında yavaşladım ve kontrollü bir hızdayken vizörü indirdim. (Yapmam gereken doğrusu kenara çekmedi !)

Bu arada renkli vizörde şart.
    Benim kaşım gözüm güzel kızlar bana hasta dersenizde ne yazık ki güneş asfaltta öyle bir parlıyor ki gözünüz kamaşıyor. Geçen gün öyle güneşe karşı giderken anlamadım öyle bir çukura girdim ki Allah Korudu. Yerimde zıpladım ve arkamda minibüs vardı. Düşsem beni asfalttan kazırlardı.

• gz

senden yeni örnekler bekliyoruz
  • Fazla gaza getirmeyinde motoru devirmeyelim
  • quote:

Fazla gaza getirmeyinde motoru devirmeyelim

sen gaza gelmezsin dostum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Charm

quote:

Fazla gaza getirmeyinde motoru devirmeyelim

sen gaza gelmezsin dostum.

gaza getirmeyin motordan düşmesin

• ISTANBUL DA MOTOSIKLET KULLANIMI ZORDUR, COK FAZLA DIKKAT ISTER, REFLEKSLERINIZIN KUVVETLI OLMASI GEREKIR.
  • ya bakın size öneriim ben 16 yaşındayım 14 yaşından beri motocross yapıyorm. Ama şimdi bırakmak zorunda kaldım (beynimde kist çıktığı için doktor yaskaladı). Aynı şekil benim babamda motorcu. Adam yazın ilk baharda arabaya binmiyor. Hergün işe motoruyla gidiyor. Çokta rahat ve memnun halinden. Trafik problemi olmuyor. Annemide alıştırdı annem filanda çok rahat biniyor. Zaten EMOK motosikelet kulubünde filan yönetici kurulunda. Bi sürü başka grupları ve arkadaşları var. Kaç kere motorla arkadaşlarıyla Yunanistana gitti annemle. Eminim çok zevkli bişeydir yani herkese tavsiye ederim.

Bütün kask, korumalı ceket, dizlik gibi korumaları takılı olduğu için düşme durumunda riski en aza indiriyor.
    Ayrıca vitesli motor kullanmak hiçte zor deil ben 14 yaşında kocaman motocrossa binerek öğrendim vitesli motoru. Çokta basit eğer kabiliyetsiz deilsen sende çok rahat bi şekilde öğrenirsin. Araba vitesinden daha kolay. Ayrıca vitesli motor çok daha zevklidir size söylemiş oliim. Bir çok motoru kullandım. Çoğu tarz motosiklete bindim. Scooterlar ve choperların hiçbir zevki yok benim için. Çünkü sadece gaz fren yaparak kullanılan aletler. Bence sen performansı iyi bişi al gençliini yaşa eğer para problemse boşver okadar iyi performanslı olmasada olur. Yeterki otobana çıktığında kamyonların yanında gitmek zorunda kalma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentinal -- 6 Temmuz 2006; 12:15:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.