Şimdi Ara

İstanbul'dan Ankara'ya Üniversiteye Gidenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neler yaşadınız, alışma süreci, insanlar, İstanbul'dan farkları, şehir hayatı, eğlenme mekanları, havası, suyu... Bilgi verir misiniz?

• Valla istanbul'da yasamadigim icin sukrediyorum. Istanbul gibi bir sehirde okumak varken sirf farkli şehir olsun diye ankara'da okumak istemezdim. Alisabilecegimi de hic sanmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istanbuldan ankaraya gidenler hayatının en doğru kararını vermiş insanlardır. ben de ankaradan istanbula giderek mantıken hayatımın en kötü kararını verdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden hocam

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    çünkü ankarada hem yapacak bol şey var hem de şehir sakin. 5 milyon insan yaşıyor merkeze yakın yerlerde, ki ankaranın merkezinin toprağı komple istanbulun toprağı kadardır.
  • 2 sene oldu benim.Öncelikle bu trafik toplu taşımalardaki kalabalık durumundan sıyrılmak huzur veriyor.Ankara'da da kalabalık oluyor tabi ama istanbula nazaran çok daha az ve bu yönden mutluyum.Gezilecek yer dersen çok alternatif yok istanbul gibi.Her yer avm genelde onun dışında parklar var güzel diyebileceğimiz.Eğer ilgini çekiyorsa da bol bol müze ve tarihi mekan var.Yine cafeler veya çeşitli konseptlerde eğlence yerleri var.İnsanları için kendine özgü diyebiliriz istanbul kadar sosyokültürel farklılık olmasa da burada da değişik insanlar görebilirsin ama çok fazla olumsuz bir şeyle karşılaşmadım bence.Sadece akşamları falan girip çıkacağın,dolaşacağın yerlere dikkat etmen gereken yerler olur.Havasına gelirsek genelde soğuk olur kışın havalar.Bu sene 3 4 kez kar yağmıştı birde sabahları falan çok soğuk olunca don falan oluyor kar kalkmıyor da o yüzden bir ara sürekli karlı buzlu bir atmosfer vardı.İstanbuldan gelmenin şöyle bir avantajı var daha küçük şehirlerden gelene göre sen zaten bir metropolden geliyorsun sosyal yaşamdaki birçok durumu yaşadın,test ettin iyi/kötü tecrüben var o yüzden çok fazla sorun yaşamazsın uyum konusunda.

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Hangi bölum için hocam bi de hangi üni sanırım siz bounda fen bil. öğr. okuyordunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir mi Bursa mı?
    14 yıl önce açıldı
    Ankara'dan Tokat'a Nasıl Gitmeli?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kararsizadam1 K kullanıcısına yanıt
    evet hocam ama dedigim gibi bu sene sınava tekrar girecegim. eger kendi okulum gelmezse odtü, hacettepe gibi yerler icin bilgi almak istemistim.

• ben küçük şehirden Ankara ya geldim. Senin tarafından düşünerek Ankara da kampüs hayatı yaşaman gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden Odtü veya Hacettepe doğru karar. Çünkü yapabileceğin şeylerin arasındaki mesafe çok yola vakit gidiyor. Ankara da ulaşım baya iyi bu arada ama diyelim evin kızılayda güzel pub veya club arıyosan tunalı ya gitmen gerekiyor araban yoksa yürüyerek gidiyosun yarım saat sürüyor. Ama kampüsün olursa odtü nün yakınında öyle mekanlar var. Ormanlık alanları var. Hacettepe nin etrafında yok ama yeşillikleri var.

Ayrıca çeşitli spor aktiviteleri yapabilirsin kampüsün avantajı saymakla bitmiyo. Hayatın kampüs+ kampüs dışı olarak geçiyo.
    Dışarıda yola harcadığın vakti harcamamış oluyosun.

Kısaca iyi şehir ama kampüssüz yaşanmaz.

• up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.