|
Bildirim
|
Motorcu arkadaşa büyük geçmiş olsun umarım bir şey olmaz ama suçu yine onda buluyorum, emniyet şeridi boşuna yok orada...
Motorcuların en çok kullandığı yer o şerit ancak yasal mı, değil... |
Herkes taksiciye suç bulmuş ki taksicilerdende zerre haz etmem ama adamın dediği gibi yolcu ısrar ettiyse şayet kul hakkı büyük günahtır.
Dicek çıkabilir orda durmak indirmek yasak diye. İstanbulda çeşit çeşit insan vardır ki ben küçük bir yerde yaşadığım halde burda bile var. Adam büyük ihtimal tartışma yaşamamak olay çıkmasın diye ceza yemek pahasına durmuş indirmeye çalışmış olabilir. Korna çalındı diye adam vuran insanlar var ülkede sonuçta o taksicide belki iyi birisi idi ailesi vardı polemiğe girmek istememiş olabilir. Gelelim en önemli hususa motorcu suçlu arkadan gelen araç her zaman öndekini kontrol etmek durumundadır.(Emniyet şeridine bile bahsetmiyorum.) Ben o kadar araba kullanıyorum altımda motor değil araba olmasına rağmen sürekli takip mesafemi koruyorum. Önümde biri yavaşlarsa bende yavaşlıyorum. Ki bizim burlarda bile son ana kadar sinyal vermeyip dönen insan dolu istanbul gibi büyük şehirleri düşünemiyorum. Kısaca insanlar şunu öğrenmenden bence araç kullanmaya başlıyor. Sen ne kadar iyi olursan ol trafik çift kişilik bir alandır. Ve aracı kullanan kişinin canı her zaman daha değerlidir, bir kaç saniyelik farktan. Bunun bilincinde olsalar böyle olaylar olmaz bence. Mesela akşam babamı işten aldım geç dedi, ışığın sönmesine 1-2 saniye var yeşil yanıyor ama ben yavaşladım ve sönmeden durdum, evet 1-2 saniye ile geçebilirdim gece vaktiydi yol %80 boş olacaktı hatta %95 bile olabilir. Ama ne gerek var riske 1dk.02sn için hayatını riske atmaya değer mi işte bizim milletimiz bu kısmı anlamıyor ki buna babam dahil. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 31 Mayıs 2019; 10:47:53 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evapsie -- 31 Mayıs 2019; 16:3:22 > |
|
|
|
|
|
|
|
|