Yarın İzmir'den İstanbul'a Zeytinburnu tarafına gideceğim. En az 15 yıldır bu yoldan gitmedim ve son halini hiç bilmiyorum. Sadece fahiş fiyatlı otoyol ve köprü geçişlerini duydum. Bu yolları kullanıp, yüksek ücreti ödemeye değer mi? Alternatif önerileriniz nedir? Ayrıca konaklama yapacak yer tavsiyeniz var mı? |
İzmir'den İstanbul'a Giderken Yeni Otoban ve Köprüyü Kullanmaya Değer mi?
-
-
bu yıl 2 kez aynı güzergahı kullandım, birinde daha güzel manzara için ücretsiz yollardan gideyim dedim ve pişman oldum. ücretli yolların ve köprünün fiyatları gerçekten fahiş ama yollar kaymak gibi ve her birkaç km'de bir dinlenme tesisi var. ücretsiz yollar eski, dar ve kamyon dolu.
-
Teşekkürler. Köprü yerine feribot nasıl olur?
-
neresi simdi bilemicem ama bir yerde baya bir mesafe yok dinlenme tesisi.
bi dahakine girerim diye diye hepsini gecmisim, ondan sonra en az yarim saat boyunca hic bir yer yoktu duracak. en son dayanamayip yol kenarinda durdum. tabii murphy kanunlari calisti sonrasinda 5 dk gecti gecmedi vardi dinlenme tesisi.
bu arada yeni yol disinda bir alternatif hic dusunmedim, pahali ama konforlu.
-
Otobandan gitmeyeceğim dediğinizde genelde tuzaklarla dolu bir yol sizi bekliyor olacak. 1500₺ minimum hız sınırı cezası. Hiç maceraya gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o tuzaklar artik her yerde var, giseden hemen sonra koymuslar hem parali yola yuksek hiz diye tesvik ediyor 140 diyor sonra parasiz kisma 120.
-
İyi ki fahiş fiyatı var, yoksa kaymon ve otobüsler içine ederdi o kamyak gibi yolun...
-
Gebze - İzmir arasını defalarca gittim geldim. Aceleniz yoksa feribot + otoyol öneririm. Köprü ve feribot fiyatı yaklaşık yarı yarıya farkediyor. Feribotta NEGMAR'ı tercih ederseniz biraz daha uygun fiyatlı ve hızlı. Ben çocukla seyahat ettiğim için feribot eğlenceli oluyor.
Feribota biniş saatleriniz 22:00 - 10:00 arası ise İDO Arabalı uygulamasından indirimli bilet alabilirsiniz.
-
Ücretsiz yol tam bir işkence özellikle manisa akhisar arası. O kadar çok ışık var ki bitmek bilmeyen bir sarmal gibi. Akhisar merkez devamlı kalabalık oluyor. Birde devamlı radar uygulaması var. Bir tanesine dalgınlıkla yakalansan zaten 1500 TL gidiyor. Dur kalkta araç zaten daha fazla yakıyor.
Ben İzmirden bağlıyorum 130 a aracı istanbula kadar kafam rahat ve konforlu şekilde varıyorum. Bazı kişiler için otoyol ücreti pahalı geliyor ama konforu için bile tercih edilebilir. Feribot kullanmakta hoşuma gitmiyor. İlla feribot kullanacaksanız Yalova feribotu daha mantıklı istanbul giriş trafiğini bypass edersiniz.
-
Fiyat konusunda haklısınız ama ben başka yerden kısıp orayı kullanıyorum. Yol bir kere yormuyor, radarı, bilmemnesi yok. Zaten radara girsek, köprü de çıkar yol da. Diğer yolun gireni çıkanı, duru kalkı çok oluyor. Ay burası 110 mu? Ay kavşaktan araba mı çıkıyor, tarladan traktör mü çıkıyor.
-
Ben eski yolu seviyorum. Fiyatı uygun olsa yeni yoldan da gidebilirim. Çok pahalı. Sakin kullanıyorum zaten. Otoyoldan sonra devlet yolu dediğimiz ücretsiz yol , daha sakin. Akhisar merkeze girmiyor artık, çevreyolu yapıldı evet Manisa otogar ve Akhisar arası biraz fazla ışık var. Yalovadan Pendik yada Yenikapıya feribotla geçiyorum. Benim için yeterli. İki alternatif var. Kesesine , keyfine göre isteyen istediğini seçsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 13 Eylül 2024; 12:28:21 > -
İstanbul - İzmir otobanı her türlü normal yoldan daha pahalıya geliyor. Burada kendinize sormanız gereken soru şu, vakit mi daha değerli para mı? Mesela benim için vakit = nakit olduğundan mümkün olduğunca paralı yol kullanıyorum.
-
İstanbul izmir yapacaklar için ücretli otoyol en mantıklısı bence transit devam etmek gibisi byok hem daha çabuk rahat varılıyor
Ben10 yıldır bandırma izmir yaparım her zamanda bandırma Susurluk Balıkesir Akhisar Manisa izmir ücretsiz hattini kullanır 110/120 sabit hızla 3 saatte izmire giderim bir kez bile olsun ceza yemedim çok memnunum heleki İstanbul İzmir otobani yapılınca bu eski yol bize kaldı rahat rahat gider olduk 😁
Şunu da eklemek istiyorum Akhisar çevre yolu ve Manisa tüneli yapilinca önceden 4 saat gittim yol bir saat kısaldı şuan 3 saatte daha rahat gider oldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yrs123 -- 13 Eylül 2024; 23:51:39 >
daha yeni, daha sessiz 5 şeritli asfaltta 150 hız sabitleyici ile 3.5 saatte molasız gidersiniz.
1 hafta önce gişeden gişeye 160 hız sabitle gittim. tüneli, gişesi falan fişmekan 150km ort. hız. çıktı. radar ceza da gelmez zaten 140 + 140*%10 = 154 yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 14 Eylül 2024; 0:3:2 > -
Bence değer. Yalnız dönüşte izmirden çıkarken manisa turgutlu tarafında ceza yedim 142 ile bilginize.
Bu otoyolun ücreti nedir acaba?
https://isletme.otoyolas.com.tr/gecis-ucreti-hesapla/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç 2 gc mi hocam?
Vay anasını işlere bak,
dün bu yol için
pahalı kazzzzik soygun hırsız vaaaaaar
devlet yapsın 15 sene beklerim kuyrukta yazılan forumda
şimdi herkes ücretli otoyolu kullan diyor
Siz devamlı gidip geldiğiniz için yüksek maliyet çıkabilir ben 3 ayda bir falan giderim istanbula o yüzden konfor daha önem teşkil ediyor benim için.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Otobandan gitmeyeceğim dediğinizde genelde tuzaklarla dolu bir yol sizi bekliyor olacak. 1500₺ minimum hız sınırı cezası. Hiç maceraya gerek yok.
|
Vay anasını işlere bak,
dün bu yol için pahalı kazzzzik soygun hırsız vaaaaaar devlet yapsın 15 sene beklerim kuyrukta yazılan forumda şimdi herkes ücretli otoyolu kullan diyor |
Benzer içerikler
- lancia ypsilon alınır mı
- fluence lastik basıncı
- evde bakım maaşı araba alınca kesilir mi
- hyundai i10 kronik sorunları
- araba piyasası ne olur
- chery euro ncap
- byd dolphin menzil
- byd song l
- togg şarj ücreti
- peugeot 3008 hibrit yorumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X