Şimdi Ara

İstanbul park yolundaki yarışlar ve başıma gelenler (Haksız trafik cezası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anadolu yakasını ve çevresini bilenler için viaportun arkasında istanbulpark kalıyor.İstanbulparkın yanında ise 3 şerit + emniyet şeridi ile beraber 4 şeritli olan ve neredeyse hiç kullanılmayan ışıklandırılmış bir bağlantı yolu var.Bir cumartesi GOSB'tan iş çıkışı viaporta giderken yarışlara rastladım.Meraklı olduğum için durup izledim. Mesirelik alana park eden araçlardan bazıları konuşarak yola çıkıyor ve roll yapıyor. Bazı arkadan itişli araçlar 0 çiziyor ve insanlar eğleniyor. HEr ne kadar izlemesi zevkli olsada illegal olan bu yarışlar fazlası ile tehlikeli, çünkü yarışan araçlar emniyet şeridinden geri dönüyor ve bilinçsizce araçları daha yakından görmek isteyen seyirciler yola çok fazla çıkarak tehlike yaratıyor.

Neyse o akşam çok bakamadım ancak 1-2 hafta sonra yine yarış görmeyi umarak o bölgeye gittim.Yarışlar vardı bende kendimi garanti altına almak için karşı şeritte emniyet şeridine park ederek yarışları izlemeye başladım.Yaklaşık 1 saat sonra polis geldi 100 kişilik gruba 1 tane ekip arabası gelince pek kimse sallamadı grup dağılmadı. Polis amcalarda yol kenarındaki araçların plakalarını aldılar.Sonra ileriden dönüp karşı şeride yani bizim şeride geldiler ve bizim plakalarıda aldılar.Daha sonra tekrar tur atıp geldiler ve şu anansu yaptılar.Arkadaşlar plakalarınızı aldık dağılın yoksa işlem yapacağız dediler.Bende ve benim gibi yarış seyreden insanlar ayrıuldı ancak sonrasını bilemiyorum.

Bu hafta aracın muaynesi geldiği için tüvtürkten randevu almam gerekti, ancak randevu alamadım.Orada yazan uyarı size ait bir ceza veya borç olabilir o yüzden randevu alamazsın arkadaş diyordu.BEnde gib gov tr'ye girdiğimde bir baktım 344 TL trafik cezası var.(%30'tan fazla hız sınırını aşma) tarihe baktığımda yarışları izlemeye gittiğim tarih vardı.Şimdi benim kanıma dokunan duran araca 344 TL hız cezası kesilmesi ve utanmadan tebliğ edildi deniyor 10 gün sonra ? Bana ulaşan ne bir tebligatt var ne başka birşey benim adım adresim zaten açık.Kesinlikle biliyorum ki ne radar tutanağı yok ellerinde hiç birşey yok, zaten hızlıda gitmedim.Buna itiraz etme şansım olabilir mi?Yolu yordamı nedir Bilen bir arkadaş var mıdır?

Hız sınırını aştıysam tamam 500 TL de öderim ancak duran araca 344 TL ceza ne demektir ya? Böyle bir insafsızlık olabilir mi?

Gerçi 2009'da da 60 TL lik bir ceza yazılmıştı, yine tebliğ edilmemiş.Sadece bu cezanın ne olduğunu öğrenmek için 2 gün içinde 70TL'lik benzin harcamıştım ve 2 karakol 2 merkez gezdikten sonra bir polis memurunun sen cezayı öde öyle itiraz edersin demesi üzerine ödedim ve illallah deyip üzerine bir bardak soğuk su içtim.Yani yine cezayı ödeyip susmamız mı lazım ?

• Emniyet şeridine park etmişsiniz. Yaptığınız doğru veya yanlış bu kısmına kafa yormayacağım. Ancak bunun tek bir açıklaması var; hıncını alamayıp gereğinden fazla ceza yazan bir trafik polisi var. Gerçekten bazı polisler, polisliğe adım attıkları andan itibaren kendi çaplarında farklı bir boyuta geçiyorlar. Kendilerini her türlü yetkiye sahip CIA, FBI tarız bir şey sanıyorlar. Bizim ülkemizde bolca rastlayabileceğiniz bir durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamer Apartment -- 4 Nisan 2014; 22:20:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir avukat işin ehli birde dava açıp arkaya yaslanın derim.

Ama ellerinde kantı varsa avukat+mahkeme masrafları size yıkılır o kötü olabilir.

Susmak zorunda değilsiniz.

Bu arada Mahkeme süresince oluşan faizide unutmayın.
  • Birazdan öyle yorumlar gelecek ki.. 340TL ceza bana az diyeceksiniz.. Emin olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Emniyet şeridine park etmişsiniz. Yaptığınız doğru veya yanlış bu kısmına kafa yormayacağım. Ancak bunun tek bir açıklaması var; hıncını alamayıp gereğinden fazla ceza yazan bir trafik polisi var. Gerçekten bazı polisler, polisliğe adım attıkları andan itibaren kendi çaplarında farklı bir boyuta geçiyorlar. Kendilerini her türlü yetkiye sahip CIA, FBI tarız bir şey sanıyorlar. Bizim ülkemizde bolca rastlayabileceğiniz bir durum...

+9999
  • Aslında polisler sadece plakaları almış, sonra hangilerinin yarıştığını bilmedikleri için sizin aracınıza da dahil olduğu için, hepinize "yarıştı" muamelesi yapmış gibi.
    İzlemeye gidiyorsanız bile polis gelince sizin aracınızın ne niyetle orada olduğunu bilemeyebilir ya da aldıkları plakaların yarışıp yarışmadığını yazmamış olabilir.
    En temizi ya gitmemek, ya da polis gelince yanına gidip durumu izah etmek.
  • Eger ki hiz cezasi yaziliyorsa ve arac surucusunun ceza tutanaginda imzasi yoksa hiz cezasiyla ilgili kanit sunulmasi gerekli diye biliyordum. İstanbul ikametliyim, hayatim boyunca kayserinin dogusuna gitmemisken, 800 km de olan araca gaziantepten hiz cezasi yazilmis. Guzel bir dilekceyle itiraz ettik, ceza iptal oldu. Simdi de cezayi yazan polis memuruyla ugrasiyoruz, gorevi kotuye kullanmadan tutun manevi tazminata kadar. Cezaya itiraz etmekte fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.