Şimdi Ara

İstanbul Teknik mi Yıldız Teknik mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
20.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boğaziçi mi yoksa Marmara mı, gibi bir soru bu

tabii ki İTÜ
  • öSS seçici bi sistem değildir. Çalışan yapar diye bir şey yoktur. Sınav öncesindeki günde çok zeki ama babasını kaybetmiş birine ÖSS ne yapabilir?
    Ya da aşırı stres yapan birine ÖSS Ne yapabilir? ki öğrencilerim çoğunda aşırı stres vardır.

Tekrar ediyorum üniversiteye kalitesiz diyebilirsiniz ama öğrencilere kalitesiz deyip onları aşağılamak ahmaklıktır.
    İstanbul'daki çoğu üniversitenin puanını yüksek yapan da İstanbulda oluşudur. Bir 9 Eylül öğrencisi Yıldızdakinden, ODTÜ'dekinden, İTÜ'dekinden kalitesiz değildir. Keza Atatürk Üniversitesindeki öğrenci de.
    Buradaki can alıcı nokta okulun kalitesi ile insanların kalitesinden söz etmek. Hiç kimse bir insana kalitesiz diyemez okuduğu okul yüzünden.

@manhack
    Marmara'nın kampüsüne gitmedim hiç ama Yıldız-Beşiktaş Kampüsü küçük ve sevimlidir. Davutpaşa bildiğimiz ormandır. Yeni yeni düzenleniyor ama.

• Bende yıldız elektronikteyim itüye puanım yetmemişti.

Bana soracak olursanız itünün elbette daha iyidir eğitimi.Fakat piyasada itü ile yıldız arasında fark yoktur.Çalışanlara baktığımda maaşları dahi aynıdır.
    Ben işveren olsam itülüyü seçerim.
  • bazı arkadaslar sınav sorularından bahsetmiş..

aslında saçma bir yaklasım olacak ama..

hadi koyalım sınav sorularımızı? ytü de koysun itü de.. o zaman o gülmekten ölen arkadaslar bakalım aglıcaklarmı?

bu arada bi arkadasın yakşasımına da katılıyorum bi cok yönden de sütçüimam ytu den üstündür.. kocaeli üni itü den üstündür vs vs .. cok dogru bir yaklasım..
  • güncel....
  • erdemm206 itü insaat 2. sınıf okul 1. si yıldazdan gecen elemenlar:) 2. sınıf ortalaması 3.70!!! yıldızdan 1. sınıf sonunda 3.30'la geçmişti!!! hatta şöle diyeyim yıldızdan 3 kişi geçti en düşük ortalaması olan 3.45:) sizi söle bilgilendireyim: yıldız kolay diyen arkadaslar; ben 1. sınıfı biitrdim ve ilk dönem mat1'den 5krediliklerde dersi alan 1350 kişiden sadece (d+ ve c- de dahil) 150 kişi geçebildi; 4 krediliklerde de durum farklı değil 1300 kişide 650 kişi dersi verebildi. söle bişi daha diyeyim size fizik2 dersinden dersi alan 3295 kişiden 1702 si F 'le kaldı ve dersi A getirebilen kişi sayısı sadece 4 !!! yıldızdan itüye geçenlerinde
    ortalamalarının en azından 3.50 civarlarında olduğunu düsünürsek ne olduğunu anlayabiliriz!!!
  • yıldızlılar sadece sınawların zorluğuyla kendi üniverstelerinin daha iyi olduğunu söyleyebiliyorlar. bence sınavların zorluğu ölçü değildir. önemli olan imkanlardır. sen o bilgiyi ne kadar kullanabiliyosun? hep soylerler okulla iş bir değil diye. sen kağıt üzerinde kalıyosn yıldızlı. itüde kağıt üzerinde değil, yıldıza nazaran göstererk anlatıyorlar. bence bu fark kimin daha iyi olduğunu göstermede en büyük faktördür. itülüler pratik olarak yıldızlara koyar. labaratuvar farkıyla koyar yani. kampüs olarak da odtu gibi bir arada olması yıldıza ikinci darbeyi vurur. daha uzatmaya gerek yok. itü ytü yü döver :D
    ama yıldız da tabiki iyi bir üniverstedir. sadece itüden iyi olmadıını soyluyorm
  • Beyler turkıyenın en iyi 2 teknık unıversıtesı odtu ve ıtudur kı bu tartısılamaz.Benım gozumde odtu 1 adım ondedır ımkanları ve adıyla ituden ondedır.ancak ben ıstanbul ıstedııgm ıcın ıtuyu tercıh edıcem sanırım.Yıldızla itunun pek kıyaslanacagını dusunmezdım.Bıldıgım kadarıyla ıtu acık ara onde tabi orda okuyanlar daha iyi bılır
  • ya ne kadar saçma sidik yarışı yapılıyor itu yıldızdan iyidir ama yıldıza kıytırık demek biraz saçma olmuş İş ilanlarında hep şöyle denir, boğaziçi odtü itü yıldız mezunu. Yıldız girebiliyorsa bu listeye olay bitmiştir.
  • haklısın kardeş ama diolar ki itü mü yıldız mı? sıralamaya girip girmekten bahsetmioruz.

ama sıralamaya girdiyse işe de girer heralde o da war tabi :D
  • Merhaba arkadaşlar
    Soralı epeyi olmuş ama internetten araştırıp bakanlar olabilir bu yüzden sizi aydınlatmak istedim.
    herhalde bu konuda en iyi değerlendirmeyi ben yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü o bahsedilen yatay geçişçilerden biriyim
    Yıldız inş müh 2 sınıftan itü inşaata geçitm. Her iki ünide de ortalamam bir hayli yüksekti.
    Şimdiki karşılatırmam daha çok inşaat mühendisliğine yönelik olup bazı genel değerlendirmelerde içerebilir.
    Öncelikle bir üniveristeden bahsediyorsak ilk önce tabi ki bilimsellik ve arge açısından bakmak gerekiyor.
    Bugün türkiyedeki inşaat mühendisliğinde etkin bilimsel arge yapan kurum itü inşaattır.(Tabi odtü de bu konuda iyidir) Gerek akademik kadro açısında gerekse teknik donanım ve labratuar açısından. Zaten türkiyedeki bir çok kurumun hocaları itü den yetişmiştir. Boğaziçi inşaatta kesinlikle iyi bir üniversite değildir isme kanıp aldanmayın benden söylemesi.
    Eğitime gelince.
    Çok geniş bir kadroya sahip olmasına rağmen itünün eğitim müfredatı bence kadrosunun hakkını verememektedir ki bence ABET yüzünden yapılan saçma sapan düzenlemelerin bu gerilemede büyük bir etkisi vardır.
    Yıldızın kadrosu daha zayıftır ancak eğitim planı iyidir.
    Yıldızda öğrenci sayısı çoktur bunu hocayla oranlarsanız yıldızdaki hocaların yükü daha fazladır bu yüzden asistanlar falan daima yoğundur. Gerçi son dönemlerde kontenjan düşürmüştür ki bu okula pozitif bir etki yapacağı şüphesiz.
    itünün en güzel yanı, ünvanı ne olursa olsun hocalara hemen ulaşıp soru sorabilme şansınız çok yüksektir bu bence çok önemlidir.
    devamsızlık olayı itüde yıldıza göre bir hayli azdır. Öğrenciler derslere daha çok ilgilidir.

Yıldız daha çok pratiğe itü ise teoriye önem veren bir eğitim sistemine sahiptir.

İtüde nerdeyse her derste büyük veya küçük ödev(ler) vardır. Yıldızda benim okuduğumda sınıflarda bu söz konusu değildi.
    Müfredatta yer alan proje derslerine gelince.
    İtüde betonarme projede neredeyse herşey elle yapılır sap autocad falan kullanamazsınız. Katçerçevelerinin en elv. statik analizlerinin crossla yaptırırlar ki bazı hocalar excele dahi izin vermezler. Çizimde autocad yasak olduğundan projeniz bir hayli zamanınızı alır.
    Yıldızda betonarme projesi kendi başına bir ders olarak verilir ama yapılan aynısıdır. itü de ise betonarme 2 nin ödevi şeklinde verilir. Yani 2.5 kredilik bir derse yıldızın 6 kredilik dersi sıkıştırılır. Üstelik merdiven istinat duvarı hesapları azda olsa gösterilir
    Demiryolu ve karayolu projeleri vardır. Bunların itüde uygulanışı hocadan hocaya değişir. Ben maalesef karayolu projesini rapidoyla aydingere çizme işkencesine tabi tutuldum, ama genellikle autocade çizdirirler.
    Yıldız da betonarme karayolu demiryolu hariç size iki adet seçmeli proje dersi seçtirirler. Bu tasarım derslerinden 2 tanesini seçmek zorunludur.
    İtüde bu zorunlu tasarım seçmelileri yoktur. Onun yerine yıldızdakinden çok daha geniş seçenekler sunan seçmeleliler vardır. Yani bu seçmeli kısmı öğrenciye bırakılmıştır. Genellikle teoriye yöneliktir. Aslında proje dersleri size teorik açıdan yeni birşey katmaz bildiklerinizi bir araya getirirsiniz. Bu yüzden teorik dersler de bence önemlidir. Yani itü seçmeli konusunda tamamen öğrencinin isteğine göre yapılanmıştır. Aralarında çok az şey yaparak rahatlıkla geçebileceğiniz dersler de vardır bir proje dersinden çok daha karmaşık olan ama bence bir o kadar da yararlı olabilecek dersler de vardır.

Yıldızda itüye nazaran dersi boşlayan çoktur. Bu yüzden çan sisteminde son güne kadar kalmama ümidiniz olabilir.

Bitirme hakkında karşılaştırma gereksiz çünkü bitirme bence kişisel özveri bağlı olan birşey. itüde bitirmeler tek başına yaplımaz zaten tek başına yapılacak bir proje vermezler.

İtüde sap2000 autocad gibi piyasaya yönelik dersler yoktur. Git öğren mantığı vardır. hocalar bu dersleri vermeyi pek istemezler (aslında haklılar çünkü bunları rahatlıkla kendiniz ya da bir kursa giderek öğrenenbilirsiniz.) Onun yerine farklı teorik seçmeli dersler vardır.
    Yıldızda ise sap2000 autocad gibi dersler seçmeli olarak vardır.

Stajlarda itü bir büro bir şantiye yaptırırken yıldız her ikisini de şantiye ister.

İtüde ders programı yapmak bence daha kolaydır çünki açılan ders saysısı hem daha fazla hem de saatleri farklıdır
    Yıldızda ders programı yaparken hele alttan alacağınız bir ders varsa sorun yaşama ihitmaliniz daha yüksek. ama yıldızın ikinci öğretimi olması bir avantajdır çünkü sabah ve akşam olmak üzere geniş bir seçim hakkı sunar

İtünün inşaat fakültesi öğrenci işleri yıldızinkine göre kıyaslanmayacak derece çok iyidir. Yıldızın hala öylemidir bilemiyorum ama yıldızdaki en kötü anılarımı bölüm sektreterlğinde geçirdim dersem yeridir.

İtüdeki bilgisayar laboratuar kütüphane yemekhane gibi olanaklar yıldız göre daha iyidir.
    Yıldızın yıldız kampusü çok şirindir ancak maalesef yıldız inşaat davutpaşaya taşınmıştır. Bu kampüsü de adam akıllı bir hale getirmek uzun süre alacağı kesin.

Birde son olarak itünün %30 ingilizce eğitim verdiğini unutmamak gerekir. İtülünün ingilizcesi yıldızdan bu yüzden daha iyidir. Yıldız da bu eksik mesleki ingilizce dersiyle giderilmeye çalışılır ancak kesinlikle yeterli değilidir.

Hangisi daha iyidir sorusunu bunlardan yararlanarak çıkarmak size kalmış. Ama öss de tercih olarak sıralama ne yapmalıyım diyorsanız her iki okulu da okumuş biri olarak itü derim. Ama yıldız gelirse ah yandım neler kaybettim diye bir komplekse girmeyin, öyle aralarında muazzam farklar yoktur. Ayrıca başarı kesinlikle kişiye bağlıdır bunu da unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergsteiger -- 2 Şubat 2009; 12:51:15 >

• Bölümüne göre değişir,ama ben İtü derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Khán

itü nün kampüsü nasıl...yani ortan nasıl?rahat bi yer mi?

rahat rahat hatta batıyor bile
  • kıyaslamalarınız komik geldi banada
    böyle bi kıyaslama yapılacaksa itüde ytüde okuyan öğrenciler tarafından, hatta bırak öğrencileri tarafsız eğitimciler tarafından yapılmalıdır
    bu yorumları okuyacak arkadaşlarada şunu söylemek istiyorum yorumları yazanların çoğu ne ytüde ne de itüde okuyor, uzun uzun yazmışlar biz biliyoruz gibisinden ama yalanları kolayca ortaya çıkarılabilecek düzeyde, istiyosanız yazarımda, sonuç olarak demek istediğim itüyü ytüyü kazanamayıp bunu gurur meselesi haline getirmiş, kendini böyle sanal ortamlarda tatmin etmeye çalışan insanların galeyanlarına gelmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 2 Şubat 2009; 6:26:53 >
  • Buzamanlae ytü itu yle kiyaslaniyormus.ama nerde simdi o günler valla 5 7 sene once mezun olmak vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.