Şimdi Ara

İstanbul Teknik mi Yıldız Teknik mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
20.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul Teknik mi Yıldız Teknik mi?

Gemi Model Deney Lab.

Buda OTAM lab:

Ben de dizel motor projesinde çalışıyorum. Bir tane Megane II var burada , her tarafında elektornik algılıyıcılar var filan , kendi gidiyor, robot gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 25 Mart 2008; 20:10:03 >

•  İstanbul Teknik mi Yıldız Teknik mi?

Burası da TÜRKİYEnin ilk HELİKOPTER inin üretildiği ROTAM...

Kuyruk kısmının akustik deneyini biz yaptık ,ama helikopter tasarımlarını görmedim, küçücük parça için bir dünya tasarım oldu ama, hocalar biliyor tasarımını filan Orduyla ortak sanırım gizli...

Ürettiğimiz helikopter de bu değil ha, bu öyle maket model :)

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ LAB.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 25 Mart 2008; 20:01:56 >

• İTÜ UYDU yer istasyonunun fotolarını bulunca onu da koyacağım...

Uydu yapımında Türkiye de var
    İTÜ'lülerin yaptığı uydu seneye uzayda olacak...

İTÜ-pSAT1, Türkiye’nin ilk öğrenci uydusu... İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlandı ve 2008’de Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılacak.

İTÜ PSAT1 in de fotosunu koyacağım bi sn

http://www.haber34.com/itu-uzaya-uydu-gonderecek-920-haberi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 25 Mart 2008; 20:08:18 >

• Bende gelcem itü ye orda görüşürüz (inşallah)
  • Bence her açıdan itü tercih edilmeli.Kişisel fikrimdir ytü okuyan arkadaşlar aksini ispat edebilirler saydı duyarım.Ben Atatürk üniversitesi inşaat 3. sınıftayım.Okutulan kitaplar dersler %90 oranında aynı.Kullandığımız kaynaklar genelde itü dür.Bi çok üniversitenin sınav sorularını aldım.Gördüğüm ytü sınav soruları açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı.Bize sorulan sorulardan hiçbir farkı yok hatta abartmayayım ama bi kaç soru daha da basitti.Sanırım yapı statiği ve bi dersin sınavınada bakmıştım.İtü sorularını henüz göremedim.Bir arkadaş koysada baksam çok iyi olur aslında.Maksatım bu üniversiteleri falan küçümsemek değil zaten haddimde değil.Ancak olay sanırım kişinin kendisinde bitiyor.Kendini geliştirdikten sonra okul o kadarda önemli değil.Tabiki ilk işe girene kadar.Ondan sonra istediğiniz mühendisi istediğiniz yerde istediğinizgibi öttürüsünüz.Yalnız itü nün lablarınıda kıskanmadım değil.gerçekten muazzam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 25 Mart 2008; 20:31:47 >

• Siz kıytırık yıldızla İtüyü karşılaştıracağınıza: bence kalkıp sorun bakalım AVRUPA da İTÜ nün denginde kaç tane okul var mühendislik alanında??

İTÜ de 30-40 yıl önce kurulan laboratuvarlar bugün dünyada büyük ileri dediğimiz ülkelerin üniversitelerinde yok...

Kaç okulda Nükleer reaktör var? Kaç okulda yıldırım laboratuvarı var??

Adamlar sözde ATOM mühendisi , Fİzik mühendisi yetiştiriyor, adam piyasaya çıkıyor, Nükleer reaktör görmeden sonra bilim yapacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Bence her açıdan itü tercih edilmeli.Kişisel fikrimdir ytü okuyan arkadaşlar aksini ispat edebilirler saydı duyarım.Ben atatürk üniversitesi inşaat 3. sınıftayım.Okutulan kitaplar dersler %90 oranında aynı.Kullandığımız kaynaklar genelde itü dür.Bi çok üniversitenin sınav sorularını aldım.Gördüğüm ytü sınav soruları açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı.Bize sorulan sorulardan hiçbir farkı yok hatta abartmayayım ama bi kaç soru daha da basitti.Sanırım yapı statiği ve bi dersin sınavınada bakmıştım.İtü sorularını henüz göremedim.Bir arkadaş koysada baksam çok iyi olur aslında.Maksatım bu üniversiteleri falan küçümsemek değil zaten haddimde değil.Ancak olay sanırım kişinin kendisinde bitiyor.Kendini geliştirdikten sonra okul o kadarda önemli değil.Tabiki ilk işe girene kadar.Ondan sonra istediğiniz mühendisi istediğiniz yerde istediğinizgibi öttürüsünüz.Yalnız itü nün lablarınıda kıskanmadım değil.gerçekten muazzam

Hocam olay kişinin kendinde bitiyor.

Ben staj yaparken, benden bi üst sınıf ERZURUM ATATÜRK Makina okuyan bi çocuk vardı.

Benden bir sınıf üstteydi ve 2 yıllık ta okumuş bu eleman; neyse adamın muazzam makina bilgisi vardı, hayran kalmıştım.... Kaldı ki adam anlatıyordu; Makina Enerji bölümünde hoca yokmuş filan inanılmaz eksikliklerle boğuşuyormuş okul....

Ama çocuk beni hayran bırakmıştı cidden gerçekten çok bilgiliydi...

Bizim Makina fakültesine devletin verdiği para o kadar komikki; Dekanla konuşmuştuk, o parayla ben kütüphaneye PERDE alamam demişti...

Sanayiyle işbirliği, mezunların desteğiyle İtü büyüyor.

İTÜ büyüdükçe daha çok teknoloji geliştiriyor, geliştirdikçe daha çok büyüyor.

TÜMOSAN dizel motoru geliştirmesi projesindeyim ben, DİZEL MOTORA AYRILAN bütçe 10 Milyon YTL...

Ve dizel motor teknoloji 100 milyon yıllık, MOTOSAN a biz YANMA odası İCAT etti bizim hoca, PATENTİ alındı filan, makalesi çıktı, 100 yıldır düşünülmemiş dahiyane bir tasarım ....

Böyle yani...

Kendini yetiştireceksin, sen istemedikten sonra kimse sana bişi öğretemez... Heves olacak...

Yıldız da mükemmel bir Mühendis yetiştirebilir ama adam isteyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 25 Mart 2008; 20:19:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sum 41

ITU'yle Yildiz Teknigi karsilastirman bile hata bence...Kampus, ogrenci kalitesi, egitim vs vs...ITU hepsinde ondedir...

Yildiz Teknik siradan bir universitedir bana gore...Giden arkadaslarim var...Ordan biliyorum...

yaşamayan bilemez hala boş konuşuyorsunuz

daha da birşey demiyorum ben istediğinizi yazın ama yaşıyan bizleriz ben hala iddia ediyorum ki inşaat fakültesi itüden daha iyi

ama siz gelmeyin boşverin böyle daha iyiyiz

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Bence her açıdan itü tercih edilmeli.Kişisel fikrimdir ytü okuyan arkadaşlar aksini ispat edebilirler saydı duyarım.Ben atatürk üniversitesi inşaat 3. sınıftayım.Okutulan kitaplar dersler %90 oranında aynı.Kullandığımız kaynaklar genelde itü dür.Bi çok üniversitenin sınav sorularını aldım.Gördüğüm ytü sınav soruları açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı.Bize sorulan sorulardan hiçbir farkı yok hatta abartmayayım ama bi kaç soru daha da basitti.Sanırım yapı statiği ve bi dersin sınavınada bakmıştım.İtü sorularını henüz göremedim.Bir arkadaş koysada baksam çok iyi olur aslında.Maksatım bu üniversiteleri falan küçümsemek değil zaten haddimde değil.Ancak olay sanırım kişinin kendisinde bitiyor.Kendini geliştirdikten sonra okul o kadarda önemli değil.Tabiki ilk işe girene kadar.Ondan sonra istediğiniz mühendisi istediğiniz yerde istediğinizgibi öttürüsünüz.Yalnız itü nün lablarınıda kıskanmadım değil.gerçekten muazzam

Hocam olay kişinin kendinde bitiyor.

Ben staj yaparken, benden bi üst sınıf ERZURUM ATATÜRK Makina okuyan bi çocuk vardı.

Benden bir sınıf üstteydi ve 2 yıllık ta okumuş bu eleman; neyse adamın muazzam makina bilgisi vardı, hayran kalmıştım.... Kaldı ki adam anlatıyordu; Makina Enerji bölümünde hoca yokmuş filan inanılmaz eksikliklerle boğuşuyormuş okul....

Ama çocuk beni hayran bırakmıştı cidden gerçekten çok bilgiliydi...

Bizim Makina fakültesine devletin verdiği para o kadar komikki; Dekanla konuşmuştuk, o parayla ben kütüphaneye PERDE alamam demişti...

Sanayiyle işbirliği, mezunların desteğiyle İtü büyüyor.

İTÜ büyüdükçe daha çok teknoloji geliştiriyor, geliştirdikçe daha çok büyüyor.

TÜMOSAN dizel motoru geliştirmesi projesindeyim ben, DİZEL MOTORA AYRILAN bütçe 10 Milyon YTL...

Ve dizel motor teknoloji 100 milyon yıllık, MOTOSAN a biz YANMA odası İCAT etti bizim hoca, PATENTİ alındı filan, makalesi çıktı, 100 yıldır düşünülmemiş dahiyane bir tasarım ....

Böyle yani...

Kendini yetiştireceksin, sen istemedikten sonra kimse sana bişi öğretemez... Heves olacak...

Yıldız da mükemmel bir Mühendis yetiştirebilir ama adam isteyecek

Evet herşey kişinin kendisinde bitiyor ama elinizdedki imkanları iyi değerlendirin arkadaşlar özellikle siz itü dekilerBizim bölüm başkanıda itü lüdür.Kendisine hayranlık duyarım hep daha fazla saygım olmuştur diğer hocalara nazaran.Şu bi gerçek Tr nin en iyi mühendislik okulundasınız.Türkiyenin mit i itüdür.Kimse darılıp gücenmesin.Herneyse inşallah allah hepimize hayırlı bol kazançlı işler nasip eder

• sırf kampüs için ODTU
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nodex

Endüstri mühendisliğinde hangisini önerirsiniz?

Odtü Boğaziçi Yıldız İTÜ ?

Ve kimya mühendisliğinde

Endüstride Bilkent....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

heralanda herkoşulda tabiiki YTÜ daha üstün....

itü eskidenmiş.....bitmiş artık.

hiç güleceğim yoktu gerçekten
    bu arada itü kolay, rahat rahat okursun diyen arkadaşlar bunu neye dayanarak söylüyor anlamıyorum, gelin halimizi görün gümüşsuyunda. sadece makina için konuşuyorum, 1. sınıf 1. dönem dersi olan teknik resim dersinden bile bazı dönemlerde sınıfın yüzde 60'ı kalabiliyor, ki bu daha 1. sınıf bunun 3. sınıfı da var. havuz dersi olan fizik 2'de millet 40 üzerinden 2 haneli rakamlara ulaşamıyor neredeyse.

@nodex endüstride bilkenti gerçekten bilmiyorum ama ben olsam boğaziçi'ne giderdim. tabi puanım tutsaydı. her türlü sözel ağırlıklı derste bence boğaziçi iyidir.

• şimdi arkadaslar herkes ezbere konusuyo burda buna bir açıklama getireyim ben kendimce..

İNSAAT FAKÜLTESİ İÇİN KONUSUYORUM..

itü inşaatın bölüm birincisi arkadasımı davet ediyorum.. yıldızda gelsin yapı statigi 1-2 ve betonarme proje derslerini alsn..

eger alacagı not b+ nin üzerinde olursa diplomamı yırtarım.

ayrıca bunu itü insaatta okuyan cogu arkadasım da bizzat bizim okula gelerek.. ya da ben ders çalısırken proje yaparken gördüklerinde manasız bakışlar atıyorlardı..

yıldızın insaat fakültesi laboratuvarlarına laf atıcak adamın da alnını karışlarım hocaların emegi geçmese ögrencilerin emegi geçiyor orda.. ve gercekten çok ciddi çalışmalar yapılmakta.. ki zaten su anda bircok ciddi projenin danısmanı geoteknik ve yapı ana bilim dallarındaki hocalarımızdır..

Dünyanın en derin tüp geçidi MARMARAY Projesinin danısmanı yine bizim dekanımız olan Prof.Dr YALCIN YÜKSEL dir.. HİDROLİK DALINDA TÜRKİYEDEKİ TEK OTORİTEDİR.

ben burda sidik yarıstırmak istemiyorum ama bazı şeylerede at gözlükleriyle bakmayı bırakın artık..

son sözüm yıldız insaat itü insaat fakültesinden iyidir.

• yıldız mimarlık her şartta itüye çakar zaten bu geçen sene avrupadan gelen uzmanlar tarafından kanıtlanmış. 20 üzerinden yapılan değerlendirmede ytü 19.50 itü 19.00
  • bu resimler gerçektende itüden mi?
  • Burda çoğu kişinin dediği gibi iş için olay sende bitiyor. Üniversitelerin markası sen ilk işe girene kadar belki işe yarar, sonrası önemlidir. ODTÜ'lü biri olarak dışarıdan İTÜ'nün imkanlarının çok daha fazla olduğu gözüküyor, bu en fazla senin imkanlara erişimini kolaylaştırır. Okulun eskiliğinin ve köklü olmasının anlık eğitime çok fazla etkisinin olmadığını düşünüyorum. Önemli olan imkanlardır ve hocaların yardım etme isteğidir.Egosu yüksek olan hocalar malesef okul ne olursa olsun kaliteyi düşürür. Üniversitede hocalarımız bize birşeyler öğretmekten çok öğrenmemize kolaylık sağlamak için varlar. İlk dediğime çıkıyor olay. Okulların çok çeşitli sıralamaları yapılıyor ancak burada sıralamalarda hangi kıstaslar dikkate alınıyor bu önemli.

Endüstri mühendisliği olarak hangi yönde eğilim göstermek istiyorsan, sana uygun eğitim programını seçmelisin.
    Mesela ODTÜ üretim ve yön eylem ağırlıklı bir eğitim veriyor, Bilkent daha çok ekonomi ağırlıklı eğitim veriyor, Yıldız bilgi teknolojisi ağırlıklı eğitim veriyor, Boğaziçi'de ekonomi ve işletme ağırlıklı bir eğitim verir. Diğer okullar hakkında bir bilgim yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: NePhThYs

Burda çoğu kişinin dediği gibi iş için olay sende bitiyor. Üniversitelerin markası sen ilk işe girene kadar belki işe yarar, sonrası önemlidir. ODTÜ'lü biri olarak dışarıdan İTÜ'nün imkanlarının çok daha fazla olduğu gözüküyor, bu en fazla senin imkanlara erişimini kolaylaştırır. Okulun eskiliğinin ve köklü olmasının anlık eğitime çok fazla etkisinin olmadığını düşünüyorum. Önemli olan imkanlardır ve hocaların yardım etme isteğidir.Egosu yüksek olan hocalar malesef okul ne olursa olsun kaliteyi düşürür. Üniversitede hocalarımız bize birşeyler öğretmekten çok öğrenmemize kolaylık sağlamak için varlar. İlk dediğime çıkıyor olay. Okulların çok çeşitli sıralamaları yapılıyor ancak burada sıralamalarda hangi kıstaslar dikkate alınıyor bu önemli.

Endüstri mühendisliği olarak hangi yönde eğilim göstermek istiyorsan, sana uygun eğitim programını seçmelisin.
    Mesela ODTÜ üretim ve yön eylem ağırlıklı bir eğitim veriyor, Bilkent daha çok ekonomi ağırlıklı eğitim veriyor, Yıldız bilgi teknolojisi ağırlıklı eğitim veriyor, Boğaziçi'de ekonomi ve işletme ağırlıklı bir eğitim verir. Diğer okullar hakkında bir bilgim yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

heralanda herkoşulda tabiiki YTÜ daha üstün....

itü eskidenmiş.....bitmiş artık.

ahuehauea, sabah sabah neşelendirdin ortamı
  • quote:

Bence her açıdan itü tercih edilmeli.Kişisel fikrimdir ytü okuyan arkadaşlar aksini ispat edebilirler saydı duyarım.Ben Atatürk üniversitesi inşaat 3. sınıftayım.Okutulan kitaplar dersler %90 oranında aynı.Kullandığımız kaynaklar genelde itü dür.Bi çok üniversitenin sınav sorularını aldım.Gördüğüm ytü sınav soruları açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı.Bize sorulan sorulardan hiçbir farkı yok hatta abartmayayım ama bi kaç soru daha da basitti.Sanırım yapı statiği ve bi dersin sınavınada bakmıştım.İtü sorularını henüz göremedim.Bir arkadaş koysada baksam çok iyi olur aslında.Maksatım bu üniversiteleri falan küçümsemek değil zaten haddimde değil.Ancak olay sanırım kişinin kendisinde bitiyor.Kendini geliştirdikten sonra okul o kadarda önemli değil.Tabiki ilk işe girene kadar.Ondan sonra istediğiniz mühendisi istediğiniz yerde istediğinizgibi öttürüsünüz.Yalnız itü nün lablarınıda kıskanmadım değil.gerçekten muazzam

abartmayalım.. sen kendini sınav sorularıyla eşit olarak tutuyorsan kendini yazık..

• quote:

Bence her açıdan itü tercih edilmeli.Kişisel fikrimdir ytü okuyan arkadaşlar aksini ispat edebilirler saydı duyarım.Ben Atatürk üniversitesi inşaat 3. sınıftayım.Okutulan kitaplar dersler %90 oranında aynı.Kullandığımız kaynaklar genelde itü dür.Bi çok üniversitenin sınav sorularını aldım.Gördüğüm ytü sınav soruları açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı.Bize sorulan sorulardan hiçbir farkı yok hatta abartmayayım ama bi kaç soru daha da basitti.Sanırım yapı statiği ve bi dersin sınavınada bakmıştım.İtü sorularını henüz göremedim.Bir arkadaş koysada baksam çok iyi olur aslında.Maksatım bu üniversiteleri falan küçümsemek değil zaten haddimde değil.Ancak olay sanırım kişinin kendisinde bitiyor.Kendini geliştirdikten sonra okul o kadarda önemli değil.Tabiki ilk işe girene kadar.Ondan sonra istediğiniz mühendisi istediğiniz yerde istediğinizgibi öttürüsünüz.Yalnız itü nün lablarınıda kıskanmadım değil.gerçekten muazzam

bence sen yanlış sorulara bakmış olmayasın

yapı statiği dersinden 50 ile kalan birsürü arkadaş tanıyorum ki teknik üni de 50 almanın zorluklarından bahsetmeye gerek yok heralde...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.