Şimdi Ara

İstanbul Teknik mi Yıldız Teknik mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
20.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: manhack

quote:

Orjinalden alıntı: jrlocker

bir itülü olarak itü yü tavsiye ederim koskocaman kampüsüyle ayazağa kampüsünü bi gez..
    ben tuzla kampüsündeyim deniz ulaştırma ve işletme müh.

gemi güverte mühendisliği felan nasıl ne gibi avantajları var mezun olduktan sonra.iş inkanı ne durumda?

parayı kırıyorlar

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

quote:

bir itülü olarak itü yü tavsiye ederim koskocaman kampüsüyle ayazağa kampüsünü bi gez..

gemi güverte mühendisliği felan nasıl ne gibi avantajları var mezun olduktan sonra.iş inkanı ne durumda?

parayı kırıyorlar

sen ciddimisin arkadaşım....

• quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Makine mühendisliği vs . düşünüyorsan Kocaeliyide listene katmanı öneririm .

+1

kocaeli üniversitesi yıldız üniversitesi tarafından kurulmuştur
    not: makine bolumu
  • quote:

Orjinalden alıntı: MISTERENKO

quote:

+1

yok yaw kocaeli düşünmüyorum...aklında istanbul var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

parayı kırıyorlar

sen ciddimisin arkadaşım....

gemiyle gezmekten sıkılmazsan dünyayı
    çok sağlam parar kırarsın

• quote:

Orjinalden alıntı: Nodex

Endüstri mühendisliğinde hangisini önerirsiniz?

Odtü Boğaziçi Yıldız İTÜ ?

Ve kimya mühendisliğinde

Kimya mühendisliğinden şiddetle uzak durmanı öneririm .

Kimya öğretmenliği yaparsın mezun olunca şansın varsa .
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS
    ben de inşaattayım
    inşaatta kesinlikle itü den iyi konumda yıldız.
    makine dersen itü derim.
    elektrik de 2 si de iyidir fark yapmaz

Yahu, Yıldız ın İtüden hiçbir bölümünün uzaktan yakından iyi olmasına imkan yok.
    Yahu İTÜ İnşaat dediğin Türkiyenin en köklü fakültelerinden biridir, en eskidir yahu İnşaat fakültesi, hatta ODTÜ inşaatı kuranlar İTÜ lü hocalar yahu.
    Yıldızın İtü den bir tane iyi olabilecek bölümü yok.
    Bir kere Yıldız iğrenç yahu Davutpaşa kampüsü iğrenç at ahırı...
    İtü İnşaatta, Yıldızdaki toplam profesör kadar profesör vardır sana söyleyeyim

neyi biliyorsun da konuşuyorsun anlamadım?
    bizim normalde ders içinde yaptığımız projeleri itüdekiler proje dersi olarak saydırıyor...
    ayrıca bölüm davutpaşa da değil yıldız da bilmeden konuşma istersen
    istediğin firmayı gezebilirsin yıldızlı çalışan itülüden daha fazladır bunu da bil
    yıldızın en eski bölümü de inşaattır ayrıca itüden iyi eğitim verdiğini herkes bilir
    aralarında da 2 puanlık bir fark vardır o da itünün marka fazlasıdır eğitim değil
    bilginize

ya ben sna söyliyim, Türkiyedeki bütün köprüleri barajları ,tünelleri kim yaptı?
    İtü İnşaat mühendisleri yaptı, yani bu tartışılmaz .
    İtüye giremeyen , Yıldıza giriyor.
    Sen şimdi İtüye girebilecek olsan Yıldıza gidermiydin yeme beni
    Ya herşeyi bırak 15 tane filan profesör var ya sizin bölümde;
    İTÜ İNŞAATTA 146 tane filan profesör var.

Allah çaprar ya
    Fanatikliğin bu kadarı
    Sokakta gülerler yav
    10 kat fazla yav.
    İnşaat mühendisliğinin kolları var, bazı profesörler 2-3 kolda aynı anda başkanlık filan yapıyorlar
    Ya bırak birader

Yıldız İnşaat 5. sınıfta olup halen ders alan ve bir şirkette projeci olarak çalışan biri olarak ben de görüşlerimi yazayım.

1- Bir üniversitedeki profesör sayısı o üniversitenin iyi olduğu manasına gelmez. Bu sayı tamamen YÖK'ün üniversiteye verdiği kontenjan ile alakalıdır.
    2- Piyasadaki çalışanların çoğu Yıldızlıdır daha doğrusu Yıldızlı oranı İTÜlü oranından fazladır. Bu da bölümlerin iyi-kötü olmaları ile alakalı değil, kontenjanla alakalıdır. Okuldaki kulübümüz vasıtası ile panellere, konuşmalara gelen dünyaca ünlü işler yapan firmaların üst düzey yöneticilerinin çoğu Yıldızlıdıdır (isim ve şirket ismi verebilirim) ve bu yöneticiler doğal olarak önce kendi üniversitelerinden eleman almaktadırlar. Bir üst düzey yöneticinin bana dediği şudur. "Benim önüme CV'ler gelir Yıldızlıları ayırırım. Önce Yıldızlılara bakarım."
    3- Yıldızda diğer bölümlerin var mı bilmiyorum ama ISO-9001 belgesi ve MÜDEK tarafından akredetisyonu vardır.

"Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) tarafından ilk kez değerlendirilen İnşaat Mühendisliği (I. ve II. Öğretim) programları, MÜDEK Yönetim Kurulu Başkanının 16.07.2007 tarih ve 2007/22 sayılı yazısı ile 30.09.2013’e kadar “MÜDEK Değerlendirme Raporu” doğrultusunda “YETKİNLİK” kazanmıştır. Değerlendirme sürecini hazırlayan tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederiz."
    http://www.inm.yildiz.edu.tr/

4- Yapılan ankete göre inşaat mühendislerinin okullara göre ihdistamı şu şekildedir (Anket Türkiye genelinde ve tüm üniversiteden mezunların tercihleridir, yukarıda belirttiğim Yıldızlıların Yıldızlıları tercih etmesi gibi değil)
    %60 İstanbul Teknik Üniversitesi
    %53 Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    %40 Yıldız Teknik Üniversitesi
    %18 Karadeniz Teknik Üniversitesi
    %15 Boğaziçi Üniversitesi

5- İTÜ'de okuyan arkadaşlarımdan ve Yıldız'da geçemediğinden dolayı dersi İTÜ'den almak zorunda kalan arkadaşlardan gördüğüm kadarı ile GASES'in dediği gibi bizim ders ödevlerimizi İTÜdeki arkadaşlar proje olarak yapmaktadırlar.
    Mesela Muk1'den 3 kere kalmış arkadaşım Yıldızda dönem dışı açılmayınca İTÜ'den alıp A ile geçmişti.

6- Yıldız İnşaatta ders bağlılığı vardır.

Stattik - Mukavemet
    Mukavemet- Mukavemet 2
    Mukavemet - Betonarme 1
    Mukavemet - Yapı Statiği 1
    Mukavemet - Çelik Yapılar
    Betonarme 1 - Betonarme 2
    Yapı Statiği 1 - Yapı Statiği 2
    Betonarme 1 - Betonarme Proje
    Yapı Statiği 2 - Betonarme Proje
    Çelik Yapılar - Çelik Proje
    Akışkanlar Mek - Hidrolik
    Akışkanlar Mek - Kıyı Hidroliği ve Su Yapıları Tasarımı
    Zemin Mekaniği - Temel İnşaatı ve İstinat Yapıları tasarımı
    Malzeme Bilimi - Yapı Malzemeleri ve İleri Beton Tek. ve Yapılarda Su Yalıtımı
    Gene betonarme dersi prefabrik yapılar, öngermeli beton gibi seçmeli derslere bağlıdır.

Bu derslerin arasından birini geçmeden diğerini almanıza izin verilmez. Yani sen Mukavemeti öğrenememişsen Betonarme'yi de öğrenemzsin mantığı vardır. Bu ne kadar öğrenci için kötü ise de doğru olan budur. İTÜ'de böyle bi durum söz konusu değildir. Bağ olsa da bu kadar soy ağacı gibi değil bir kaç ders arasındadır.

Yıldızı tercih edenin bu bağıntıyı görüp göze alması gerekir.

Sonuç : İTÜ ve Yıldız eğitim olarak birbirinden iyi ya da kötü değildir. Ama İTÜde okuması yukardaki sebeplerden ötürü Yıldıza göre daha kolaydır. Sektörde çalışan biri olarak gördüğüm İTÜ ile YILDIZın bir tutulduğudur. Yani iki CV'den biri İTÜ YILDIZsa ve bakan kişinin illa şunu alıcam diye bi derdi yoksa İTÜlü diye İTÜ'yü, YILDIZlı diye YILDIZlıyı almaz. Diğer özelliklere bakar vesaire.

Ben de önüme cvler geldiğinde YILDIZlıları ayırıp önce onlara bakacak kişilerden birisiyim.
    YILDIZınız bol olsun

Edit : İTÜyü önce Yıldızı sonra yazmıştım. Çünkü YILDIZ'ı böyle bilmiyordum. Bilseydim eğitimi zor olacağı için gene İTÜyü yazardım, başka sebeple değil.
    Edit 2 : En son gittiğim bir konferansta konuşmacılar ENgin Günay (İTÜ) ve Mustafa Zorbozan (YILDIZ)dı. Malesef diğer üniversitelerden kimse yoktu. Konferans Türkiye P.refabrik Birliğinindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozdil -- 23 Mart 2008; 23:00:28 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MISTERENKO

quote:

+1

yok yaw kocaeli düşünmüyorum...aklında istanbul var.

ben çocukluk hayalim olan makine mühendisliği bolumuyle doldurmuştum başvuru formumu ilk üç şoyleydi
    1-yıldız makine
    2-itü makine
    3-kocaeli makine

3e koceali yazmamın sebebi tutturmak değil etrafımdakilerin olumlu yorumlarıdır her onume gelen makine okucaksan kocaeliyi unutma demişti bilirsin her üninin iyi olduğu bi dal vardır

• YASTIK arkadasımız tüm solemek istediklerimi detaylı bir şekilde açıklamıs.. ek bir bilgiye gerek olmadıgını düşünüyorum..

bu arada bende yıldız insaat son sınıfım..
  • bende yildiz mimarlık 5. sınııf seneye inş. 6 olacak

bu üni seçimind e çok uydurulmuş konu var 2 üni de iyidir hangisine gitmek istiyorsan ona git bukadar basit...ben itu mimarlıığı kıl payı kaçırmıştım ,mimar sinan yazsam geliyordu,itü iç mimarlıkta yazsam geliyordu...neyse yıldız memnunum açıkçası çokta pişmanlığım yada hayal kırıklığım yok
  • ITU'yle Yildiz Teknigi karsilastirman bile hata bence...Kampus, ogrenci kalitesi, egitim vs vs...ITU hepsinde ondedir...

Yildiz Teknik siradan bir universitedir bana gore...Giden arkadaslarim var...Ordan biliyorum...

• odtüye gelin iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sum 41

ITU'yle Yildiz Teknigi karsilastirman bile hata bence...Kampus, ogrenci kalitesi, egitim vs vs...ITU hepsinde ondedir...

Yildiz Teknik siradan bir universitedir bana gore...Giden arkadaslarim var...Ordan biliyorum...

Biz kalitesisiz yani?

Benim demek istediğim şu. Ben kalite kıyası yapmadım farkları yazdım. Ben İTÜde gidip 4 sene inşaat müh. sonra sonra İTÜde inşaat nasıldır kampüs nasıldır bilemem.
    YILDIZ'da okumayan biri de Yıldızı bilemez. Bu iki gün gelip kampüsü görmekle alakalı değil. Derslere girmekle, hocalarla diyaloglarla, teknik gezilerle, sosyal gezilerle ölçülebilri bişey.
    O açıdan şu daha kaliteli diyemeyiz.

Hele ki YILDIZ'da okuyan biri olarak Öğrenci Kalitesi düşük demek ya da biriyle kıyaslayıp Yıldızın öğrenci kalitesi düşük demek ahmaklıktır. Kimse kusura bakmasın.

Afyon Kocatepe üniversitesinde okuyan birinin de öğrenci kalitesi ODTÜye göre düşük değildir. ÖSS kalite ölçen bi sistem değildir.
    Mühendislik üniversitede öğrenilen birşey değildir. Üniversite sana nasıl öğrenebileceğini öğretir. Yol gösterir, amacı da odur. Sen kendin öğrenirsin mühendisliği. Üniversite bu problemi şöyle çözüyoruz deyip karşına gelecek problemleri sıralamaz. Belli bir kabul içinde bu tür problemleri şöyle çözebiliriz der. Sen de çözdükçe kendini geliştirir problemleri çözme yetisine sahip olursun. Yani diğeceğim o ki ODTÜ'den İTÜ'den YILDIZdan 1000 tane mühendis mezun olur, ama Osman Gazi Üni'den bir mühendis çıkar ki hepsinin bir araya gelip yapamadığı işleri yapar.

O açıdan öğrencileri az kaliteli, kalitesiz, kaliteli, çok kaliteli gibi sınıflandırma yapmak cehalettir; bilgisizliktir.

• quote:

Orjinalden alıntı: yastik

quote:

Orjinalden alıntı: Sum 41

ITU'yle Yildiz Teknigi karsilastirman bile hata bence...Kampus, ogrenci kalitesi, egitim vs vs...ITU hepsinde ondedir...

Biz kalitesisiz yani?

Benim demek istediğim şu. Ben kalite kıyası yapmadım farkları yazdım. Ben İTÜde gidip 4 sene inşaat müh. sonra sonra İTÜde inşaat nasıldır kampüs nasıldır bilemem.
    YILDIZ'da okumayan biri de Yıldızı bilemez. Bu iki gün gelip kampüsü görmekle alakalı değil. Derslere girmekle, hocalarla diyaloglarla, teknik gezilerle, sosyal gezilerle ölçülebilri bişey.
    O açıdan şu daha kaliteli diyemeyiz.

Hele ki YILDIZ'da okuyan biri olarak Öğrenci Kalitesi düşük demek ya da biriyle kıyaslayıp Yıldızın öğrenci kalitesi düşük demek ahmaklıktır. Kimse kusura bakmasın.

Afyon Kocatepe üniversitesinde okuyan birinin de öğrenci kalitesi ODTÜye göre düşük değildir. ÖSS kalite ölçen bi sistem değildir.
    Mühendislik üniversitede öğrenilen birşey değildir. Üniversite sana nasıl öğrenebileceğini öğretir. Yol gösterir, amacı da odur. Sen kendin öğrenirsin mühendisliği. Üniversite bu problemi şöyle çözüyoruz deyip karşına gelecek problemleri sıralamaz. Belli bir kabul içinde bu tür problemleri şöyle çözebiliriz der. Sen de çözdükçe kendini geliştirir problemleri çözme yetisine sahip olursun. Yani diğeceğim o ki ODTÜ'den İTÜ'den YILDIZdan 1000 tane mühendis mezun olur, ama Osman Gazi Üni'den bir mühendis çıkar ki hepsinin bir araya gelip yapamadığı işleri yapar.

O açıdan öğrencileri az kaliteli, kalitesiz, kaliteli, çok kaliteli gibi sınıflandırma yapmak cehalettir; bilgisizliktir.

Su konuda sana katiliyorum...En onemlisi kisinin vizyonudur, kendini gelistirebilmesidir...

Ancak bu belirli bir duzeydeki rekabetle, arkadas ortamiyla da dogru orantilidir...Ortaokul ve liseyi Anadolu Lisesinde okumasaydim su anki kadar basarili olamazdim...Cunku rekabet ortamindan ben de etkilendim ve kendimi gelistirmek icin daha cok cabaladim...

Ayni sey universite icin de gecerli bence...Sunu kabul etmelisin ki daha yuksek puanli bolumlere girenler daha cok calisma bilincine sahip insanlardir...Ben de OSSye girdim...Kimin nereyi kazandigini da cok iyi biliyorum...Birkac tane arkadasim disinda herkes hakettigi bolumlere gitmistir...Dupeduz OSSye saydirmak bence mantikli bir yaklasim degildir...OSS basarili bir sistem degildir ancak cogu kisinin de hakettigi yerlere gelmesini engelleyen bir sistem de degildir...Zeki ve caliskan olan bircok arkadasimin yuksek puanli yerlere girebilmesi bence tesaduf degil...

Kendi okudugum universiteyi de ogrenci kalitesi olarak cok dusuk gorurum ve bunu her yerde de paylasirim...Bu demek degildir ki ben ve arkadaslarim gerizekaliyiz...Bu bireysel bir bakis degildir...Bu genel bir ortalamadir...Bir seyler yapmak icin cabalayan arkadaslara tabiki saygim sonsuz...Ama ortalamaya vurdugunda cikan ogrenci kalitesidir benim bahsettigim...

Bazi seyleri anlamak istemiyorsan veya farkli anlamak istiyorsan o senin bilecegin is...Daha acik anlatamazdim sanirim...

Ayrica herhangi bir konuyu karsindakine hakaret etmeden anlatabilmeyi ogrenmen gerekir bence...

• abim marmara üniversitesinde okuyo o bana ytü nün kapüsü daha iyi demişti....bu doğru mu?
  • heralanda herkoşulda tabiiki YTÜ daha üstün....

itü eskidenmiş.....bitmiş artık.
  • Kusura bakmayın , yani saygım da varda Yıldız tırışka yani..

Benim arkadaşım YIldız Ensüstri müh yazmıştı Ben İtü makina.

İkimizde yaklaşık puan almıştık, benim ki biraz daha yüksekti; adam pişman olmuştu keşke ben de İtü Makina yazsaydım diye, Endüstri nin cazibesine kandım filan demişti

Bir kere araştırma geliştirme yok, Yıldızda doğru dürüst laboratuar yok, adamlar bilgisayar labı bile kuramıyorlar...

GEmi İnşaat mühendisliğinin kocaman havuzu var , gemi deneylerini havuzda yapıyorlar, gemi yüzüyor o havuzda

SOnra İtüde YÜKSEK GERİLİM LABORATUVARI, 1960 yılında yapılmış ve DÜNYADA 1 KAÇ TANE VAR , TÜRKİYEDE tek, YILDIRIM ÜRETİLİYOR O LABORATUVARDA....

Ve AVRUPADA sadece BERLİN ÜNİVERSİTESİNDE varmış, oradaki de bizden küçükmüş...

Ben Makina Mühendisiyim , Enerji bölümüyüm,nükleer laboratuvar yapacaksın diyelim, Yıldızlı makina müh. öğrencisisin, nasıl yapcaksın?

Benim okulumda NÜKLEER REAKTÖR var...

Her yıl o DÜnya Atom Enerjisi kurumu başkanı var konuşur İran şöyle nükleer üretiyor diye, gelir, bu okulda bunlar URANYUM zenginleştiriyormu diye atıklarınabakar....

İTÜ İNŞAATIN LABORATUVARLARINI görse bu İnşaat mühendisi gençler aşık olacaklar.

Yıldız , bildiğin bir iLKOKUL gibi, 3 tane köşk bozması binada eğitim veriyorlar,, laboratuvar filan yok doğru dürüst...

Hele, adam yıldızdan çıkıyor, Davutpaşaya gidiyor derse, oradan çıkıyor Yıldıza dönüyor filan, İstanbulu dollaşıyor gün içinde.

Yıldız okul değil yav kusura bakmayın ama

ODTÜLÜ Olsa tamam , iddia edern ADAMLAR kocaman laboratuvarları var hakkaten , yani YILDIZ ne oluyor yav

Sen İtüyle aşık atabilir misin

İTÜ nün ODTÜNÜN denkliği var, ABET denkliği var, bu Yıldızın nesi var

Hacettepe filan yıldızdan iyi yani... Yıldızın tüm mühendislikleri eskiden tek binadaymış şaka gibi, Laboratuvar yok bişi yok... Eğitimmi bu şimdi?

Birde kalkıp İtüyle boy ölçüşmeye çalışıyorlar şaka

• İTÜ MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ.

• Yüksek gerlim Laboratuvarı

Bu da TRIGA II Reaktörü(benim çektiğim fotolar vardı ancak şu anda yanımda değil)

Bence İTÜ deyince, ismini abdestli ağzınıza alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 25 Mart 2008; 20:09:18 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.