Şimdi Ara

#İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ# <2017 GİRİŞLiLER> (GENEL BİLGİ ALIŞVERİŞİ KONUSU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
18
Favori
23.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim lisans öğrenciliği zamanımda (2004) daha önce hiç bilgisayar kullanmamış insanlara yönelik olan ve MS Word'de yazı yazma, İnternete girme gibi çok temel şeylerin gösterildiği bir dersti. O zamanlar belki de gerekliydi, çünkü İTÜ'yü doğu illerinden kazanan ve daha önce hiç bilgisayar kullanma şansı bulamamış öğrenciler vardı. Günümüzde ise bu çok nadir karşılaşılan bir durum, 17-18 yaşına gelmiş her Türk gencinin iyi-kötü bir bilgisayar tecrübesi vardır diye tahmin ediyorum. Bu açıdan bakılınca kaldırılması bence mantıklı oldu, onun yerine programlamanın temellerine çok daha erken girilmesi bence mantıklı bir hamle.

İtü yardımcı doçentlerinden birine sordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.E.R.T.

Benim lisans öğrenciliği zamanımda (2004) daha önce hiç bilgisayar kullanmamış insanlara yönelik olan ve MS Word'de yazı yazma, İnternete girme gibi çok temel şeylerin gösterildiği bir dersti. O zamanlar belki de gerekliydi, çünkü İTÜ'yü doğu illerinden kazanan ve daha önce hiç bilgisayar kullanma şansı bulamamış öğrenciler vardı. Günümüzde ise bu çok nadir karşılaşılan bir durum, 17-18 yaşına gelmiş her Türk gencinin iyi-kötü bir bilgisayar tecrübesi vardır diye tahmin ediyorum. Bu açıdan bakılınca kaldırılması bence mantıklı oldu, onun yerine programlamanın temellerine çok daha erken girilmesi bence mantıklı bir hamle.

İtü yardımcı doçentlerinden birine sordum

hocam doçent kalktı mı dedi

• BIL101e kesin olarak kaldırılmış arkadaşlar, çok sevindim sizler için. Bölümden bölüme değişmekle beraber çoğu bölüm BIL101e yerine Python dersi eklemiş.

Bu devirde programlama bilmemek hangi bölüm olursa olsun büyük eksiklik. İTÜ öğrencileri için bir adım daha atmış bu konuda.

Normalde BIL101 denen gereksiz ders + bölümden bölüme değişmekle beraber C, MATLAB ya da Fortran dersi alıyordunuz.

Şimdi Python + C, Python + Matlab, Python + Fortran, C + Matlab gibi kombinasyonlar yapmış bölümler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 6 Ağustos 2017; 21:17:21 >
  • Abi uzay 1.sinif ne oyle ya

• Daha onceden giris yapanlar icin donemlik ders programinin ilani, bolumlerin ders planinda yapilacak olan degisiklik sebebiyle 8 ağustosa ertelenmisti. O yuzden yeni ders planlari da 8 agustos en gec 17.30 a kadar ilan edilir. Meraklilara duyrulur

• quote:

Orijinalden alıntı: birsalkimuzum

Daha onceden giris yapanlar icin donemlik ders programinin ilani, bolumlerin ders planinda yapilacak olan degisiklik sebebiyle 8 ağustosa ertelenmisti. O yuzden yeni ders planlari da 8 agustos en gec 17.30 a kadar ilan edilir. Meraklilara duyrulur

Ders plani ne oluyor hocam. Lisedeki ders programi mi oluyor?

• itü ekonomiye talibim hocam insallah gelir

• Fakirdepocu kullanıcısına yanıt
    Itu.sis te gecen tabirleriyle soyledim

Ders plani egitiminiz boyunca goreceginiz derslerin size tavsiye edildigi sekilde 8 doneme bolunmus hali oluyor. Bu plana uymak zorunda degilsiniz fakat size kolaylik saglayacaktir.

Ornegin bil muh.inki http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/200110.html

Bu planlarda yani alinacak derslerde degisiklik olacak.

Ders programiysa donem boyu almak istediginiz dersleri secebileceginiz zaman gun mekan bilgisine sahip program. Bu da suan ki yaz okulunun dersleri mesela http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=MAT

Okula yeni kayit yaptiracaklar ilk donem kendi ders programlarini oluşturamıyor. Otomik olarak yerlestiriliyorsunuz

Hali hazirda okulda kayitli olanlar icin gelecek donemin ders programlari yayinlanackti fakat ders planlarinda degisiklik oldugundan 8 agustosa ertelenmisti. Yani bugun mesai saatleri icinde yeni ders planlarını da gorebilirsiniz

Niye uzattim bu kadar bilmiyorum. Plana bakarak program yapiliyor. Plan olmadigindan program yapılamıyor. Program 8 agustosta acilacagina gore plan da 8 agustosta aciklanmali

• Itu makine yazan arkadaslar kac siralamalardan yazdiniz

• Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    11.7

• quote:

Orijinalden alıntı: XLTRN

11.7

Kesin gibi

• Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    10.8

• itü inşaatın sırası diğer bölü lere göre neden düşük acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: calculu

itü inşaatın sırası diğer bölü lere göre neden düşük acaba

Arz talep meselesi. Kaliteyle alakasi yok. Yoksa insaat alninda ekol bir okul itu. Bogazici filan faso fiso kaliyor

• calculu C kullanıcısına yanıt
    Tamamen arz talep meselesi yoksa akademisyen sayısı ve ortalama kalitesine bakıldığında İTÜ inşaat bence çok kaliteli.

• la ne çok uzay var.Astronot mu olcaksınız sincaplarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: calculu

itü inşaatın sırası diğer bölü lere göre neden düşük acaba

Şantiye ortamında çalışmak biraz insanları korkutuyor gördüğüm kadarıyla, ondan daha az tercih ediliyor. Yoksa inşaat mühendisi olacağım diyen için on numara beş yıldız bölüm başka yer aramaya gerek yok.
  • Mr Hekim M kullanıcısına yanıt
    Ortalama kasıp geçiş yapcam kanks

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BauschLomb

Ortalama kasıp geçiş yapcam kanks

Hazırlık okuyacak mısın

• Evet

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.