Şimdi Ara

#İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ# <2017 GİRİŞLiLER> (GENEL BİLGİ ALIŞVERİŞİ KONUSU) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
18
Favori
23.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Genel bilgi olarak aktarayım. Kayıt günü sizi Seviye belirleme sınavına sokacaklar bu sınav sadece ingilizce kurunuzu belirleyen bir sınav. A1 A2 B1 B1+ olmak üzere 4 kur var. Ağustosun sonunda olan 2 aşamalı sınav proficiency yani hazırlığı atlama sınavı İlk aşama 60 üzerinden gramer ve reading bilginizi ölçer 30 ve üzeri puan alırsınız 2. Aşamaya girmeye hak kazanırsınız. Sınavın 2. Aşaması 40 puan üzerinden listening ve essay writing bölümlerinden oluşuyor bu aşamayı geçmek için 20 puan ve üzeri almalısınız. 2 aşama puanın toplamı 100 üzerinden 60 ve üstü olursa hazırlığı geçersiniz. Hazırlığı geçemezseniz kurunuza göre sınıflara ayrılıp 1 yıl zorunlu hazırlık okursunuz. Eğer B1 ve B1+ kuru iseniz Ocakta olan profiency sınavına girmeye hak kazanıp yarım dönemde hazırlığı bitirme şansı yakalarsınız. Yarım dönemde bitirip artık bahar döneminde lisanstan ilk dersleri alırsanız irregular (düzensiz) öğrenci oluyorsunuz. İrregular öğrenci olmanın avantajı dezavantajlarını bilmiyorum çünkü ben 1 sene hazırlık okudum regular öğrenciyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirayk2 -- 31 Temmuz 2017; 10:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emirayk2 kullanıcısına yanıt
    İtü de e kayıt Yok mu hocam? Kayıt olmaya gittiğinizde sınava sokacaklar dediniz ya, e-kayıt yaptıran öğrenciler bu sınava nasıl girecek?

Hazırlığı geçmek istemiyorum ama durumumu görmek açısından ağustos sonundaki sınavlara girmek istiyorum. Çok düşük ihtimal ama diyelim sınavlarda 60 puan alırsam hazırlığı geçmek zorunda mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirayk2

Genel bilgi olarak aktarayım. Kayıt günü sizi Seviye belirleme sınavına sokacaklar bu sınav sadece ingilizce kurunuzu belirleyen bir sınav. A1 A2 B1 B1+ olmak üzere 4 kur var. Ağustosun sonunda olan 2 aşamalı sınav proficiency yani hazırlığı atlama sınavı İlk aşama 60 üzerinden gramer ve reading bilginizi ölçer 30 ve üzeri puan alırsınız 2. Aşamaya girmeye hak kazanırsınız. Sınavın 2. Aşaması 40 puan üzerinden listening ve essay writing bölümlerinden oluşuyor bu aşamayı geçmek için 20 puan ve üzeri almalısınız. 2 aşama puanın toplamı 100 üzerinden 60 ve üstü olursa hazırlığı geçersiniz. Hazırlığı geçemezseniz kurunuza göre sınıflara ayrılıp 1 yıl zorunlu hazırlık okursunuz. Eğer B1 ve B1+ kuru iseniz Ocakta olan profiency sınavına girmeye hak kazanıp yarım dönemde hazırlığı bitirme şansı yakalarsınız. Yarım dönemde bitirip artık bahar döneminde lisanstan ilk dersleri alırsanız irregular (düzensiz) öğrenci oluyorsunuz. İrregular öğrenci olmanın avantajı dezavantajlarını bilmiyorum çünkü ben 1 sene hazırlık okudum regular öğrenciyim :)

yarım dönemde bitirip regular olma şansımız yok mu? eve gelip 1. sınıf derslerine çalışsak normal düzende devam etsek olmaz mı ?

60ı geçtiğimiz zaman istesek de hazırlık okuyamaz mıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraswatichandra -- 31 Temmuz 2017; 13:16:16 >
  • benim ingilizcem orta düzey tahminimce b kurlarından birine giricem. zorlarsam proficiency i de geçeceğime güveniyorum. fakat duyduğum kadarıyla herkes hazırlık ortamının yaşanması gerektiğini, arkadaşlık kurmada sosyalleşmede en büyük rolün hazırlıkta olduğunu söylüyor. ben de o yüzden yarım dönem yaparım diye düşünüyordum fakat yarım dönemin de dezavantaj olduğu falan söylenmiş kafam karıştı.
    bir de ben hazırlıkta ingilizcemi daha da ilerletmek istiyorum. hani öyle boş yatmak yerine ders falan yokken bari ingilizce çalışırım diye düşünüyordum. malum ne kadar iyi ingilizce o kadar iyi. ne yapmamı önerirsiniz?
  • Philedelphia P kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım hocam, bununla ilgili bir konu açmıştım:https://forum.donanimhaber.com/ingilizcem-iyi-olsa-bile-hazirlik-okunmali-mi--127990207#127990617

Oku diyen de var, okuma diyen de. Ben de hala kararsızım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexoNN

Aynı durumdayım hocam, bununla ilgili bir konu açmıştım:https://forum.donanimhaber.com/ingilizcem-iyi-olsa-bile-hazirlik-okunmali-mi--127990207#127990617

Oku diyen de var, okuma diyen de. Ben de hala kararsızım.

atlayabiliyorsan hic ugrasma

• quote:

Orijinalden alıntı: Philedelphia

benim ingilizcem orta düzey tahminimce b kurlarından birine giricem. zorlarsam proficiency i de geçeceğime güveniyorum. fakat duyduğum kadarıyla herkes hazırlık ortamının yaşanması gerektiğini, arkadaşlık kurmada sosyalleşmede en büyük rolün hazırlıkta olduğunu söylüyor. ben de o yüzden yarım dönem yaparım diye düşünüyordum fakat yarım dönemin de dezavantaj olduğu falan söylenmiş kafam karıştı.
    bir de ben hazırlıkta ingilizcemi daha da ilerletmek istiyorum. hani öyle boş yatmak yerine ders falan yokken bari ingilizce çalışırım diye düşünüyordum. malum ne kadar iyi ingilizce o kadar iyi. ne yapmamı önerirsiniz?

acaba yarim donemde gecip kalan yarim donemde okulu erken bitirme olayi var mi? oyle ise eve donup 1. sınıf calismak daha mantikli hem regular devam ederiz

• soniablade S kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış etiketlediniz sanırım mf yim

• Sorulara genel cevap vereyim

şahsi tavsiyem Hazırlığı atlama sınavı olan proficiency ye girmeniz eğer geçemezseniz zaten hazırlık okuyacaksınız. Geçerli bir puan alırsanız hazırlık okumanın hiç bir anlamı yok eziyet gibi gelicek size dersler. Böyle olunca Devamsızlık sorunu olacak. Eğer sınavdan geçerli puan alacak kadar ingilizce bilginiz varsa hazırlık okumanın hiç bir anlamı yok. Sosyal olan her yerde sosyal olur sıkıntı yapmayın okulda bir sürü kulüp var yeterince imkan var yani.

İrregular olup bahar dönemi için ders seçmezseniz bir sonraki sene güz döneminde regular öğrenci olursunuz tatili uzatmış olursunuz :)

Hocam tam cevap gelmemiş şimdi hazırlık okumak istiyosak kur sınavı diye ayrı bişey var mı ben öyle biliyorum ne zaman o ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirayk2

Sorulara genel cevap vereyim

şahsi tavsiyem Hazırlığı atlama sınavı olan proficiency ye girmeniz eğer geçemezseniz zaten hazırlık okuyacaksınız. Geçerli bir puan alırsanız hazırlık okumanın hiç bir anlamı yok eziyet gibi gelicek size dersler. Böyle olunca Devamsızlık sorunu olacak. Eğer sınavdan geçerli puan alacak kadar ingilizce bilginiz varsa hazırlık okumanın hiç bir anlamı yok. Sosyal olan her yerde sosyal olur sıkıntı yapmayın okulda bir sürü kulüp var yeterince imkan var yani.

İrregular olup bahar dönemi için ders seçmezseniz bir sonraki sene güz döneminde regular öğrenci olursunuz tatili uzatmış olursunuz :)

tamamdir hocam bunu merak ediyordum tesekkurler

Hazırlık binası maçka kampüsünde mi ayazağada mı?

• FlowMotion kullanıcısına yanıt
    Kur belirleme sınavı farklı proficiency(hazırlığı atlama) farklı
    Okula yerleştiğiniz zaman sis.itu.edu.tr takip edin orada tarihler açıklanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirayk2 -- 31 Temmuz 2017; 19:6:53 >
    Tamam işte,kazanırsam eğer hazırlık okumak istiyorsam,kur sınavına gireceğim sadece değil mi ?

• elektrik yaz hocam inşallah

• http://www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2018/ingilizce_hazirlik.htm

bu tarih isteyen herkesin işine yarar belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miqelanjelo -- 31 Temmuz 2017; 21:58:47 >
  • ekpeudoh kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ben irregular idim.
    İlk seviye belirlemede b1 olmuştum. a1 a2 b1 b1+ şeklinde bölümler vardı. B1 ve B1+ lar 1 dönem hazırlık okuduktan sonra proficiency sınavına girebiliyor ve 60 üstü alırsan geçiyorsan hatta 75 üstü alırsan ing101 i de geçip direk ing102 den başlıyosun ki benim böyle olmuştu.

Ben irregular olmayı öneririm. Hazırlık sıkıcı oluyor sonlara doğru. Artık yeter bölüme başlıyım diyordum. Fakat bölüme başladıktan sonrada iyki 1 dönemde olsa okumuşum dedim.
    1 dönem rahat free takıl sonra geç hazırlığı. 2. Dönemde 1, 2 ders al alıştırmalık fazla kasma.

Sözün özü irregular olmayı öneririm.
  • LelKel111 L kullanıcısına yanıt
    Maçkada hocam
  • Cutters kullanıcısına yanıt
    Ayazağa kampüsü ayrı bi şehir gibiydi çok güzeldi maçka nasıldır acaba :F

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.