Şimdi Ara

istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi çift anadal/ yandal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tercih dönemi bitmeden, benim şu aklımdaki sorulara cevap bulmam lazım
    bilgilendirirseniz çook çok sevineceğim, memnun, mesrur olacağım

fransızca mütercimliğe, lys-5 e fransızcadan girme koşuluyla alım yapıldığını öğrenmem geç olduğu için, sınava ingilizceden girmek zorunda kaldım. marmara üniversitesini anadolu yakasında olmasından dolayı pek istemiyordum. zaten puanım marmara'ya yetmiyor. sonra fransızca öğretmenlik bölümüne kaydım. ilk başlarda Uludağ üniversitesi'ne gidip, sonradan istanbul üniversitesi'ne geçiş yapma düşüncem vardı. yalnız daha sonraları hocalarımın etkisiyle arapçaya yöneldim. aklımdan fransızca gitmiyor tabii. son olarak ise, İstanbul üniversitesi Arap dili ve edebiyatı bölümüne gitmeyi ve çift anadal/ yandal olarak da fransızca mütercimlik okumayı düşündüm. zaten öğretmenlik alamıyorum. çünkü okuduğum yönergeye göre eğitim fakülteleri, diğer fakültelerle çalışmıyormuş. fransızca mütercimlik, edebiyat fakültesi bünyesinde. lakin bu işin dil-1, dil-2, dil-3 diye bir kısıtlaması var mı? yani arapça dil-3 diye, çift anadal/ yandal olarak seçeceğim bölüm de dil-3 bölümü olmak zorunda mı? kısacası, arap dili ve edebiyatı okurken, diğer taraftan fransızca mütercimlik okuyablir miyim?

diğer taraftan, arapça öğretmenliği sadece gazi üniversitesinde var. acaba oraya gitsem de aynı zamanda fransızca öğretmenliği de okuyabilir miyim? yani bu bölümler arası çift anadal/ yandal olablir mi?

• bölümünle alakalı bilgim yok ancak çapla ilgili şunları söyliyim.

öncelikle yandal bende anlamsız bişi resmi geçerliliği olmayan birşey, sertifika veriliyor. Çapta ise 2.diplomanı alırsın, ki bu işe yarar, yapcaksan bunu düşün.

okul, her dönem, hangi bölümlerin, hangi bölümlerde çap/yandal yapılabileceğini bir listeyle yayınlıyor.

gel gelelim çap yapmak öyle kolay bir şey değil. öncelikle 4 üstünden 3.5 not ortalaması en az alman gerekir ve bu puanın ne kadar üstündeysen şansın o kadar artar çünkü çap yapabilcek kişi sayısı çok fazla olmuyor ve herkes yapmak istiyor.

Özet: Bir üniversiteli olarak, hatta İstanbul Üniversiteli olarak, meslek tercihini ve okulun yandal çap vb. şeyleri gözönüne almadan yap.
  • öyle diyorsun da şimdi fransızcaya 5 sene verip de iş bulamama sıkıntısı çekmem yüksek ihtimal. o kadar okuyup da tekrar tıpış tıpış ailemin yanına dönmek istemiyorum. arapça öyle değil hiçbir şey olamazsam öğretmen olurum diyorum. ki danıştığım hocalar da böyle söylüyor. fransızca ise içimde kalmış bir istek. ilgim var. ve ilk düzeyi kolayca öğrendim. isteyince hiç zor gelmiyor. ingilizceden de kolay olduğunu hissederek çalışıyordum ve öğreniyordum. ilerletip bir işe yaratmazsam içimde ukte kalacak. rahat edemeyeceğim. yandal yaparken de geliştiririm diye düşünüyorum. belki özel dersler falan da verebilirm.

yani düşüncelerim bunlar. kolay olmayacağını pekala ben de biliyorum .. bu yüzden şimdiden sıkıntılar sarmış durumda ruhumu. hayatımdan fedakarlık yapmam gerekecek senelerce..
  • Arkadaşlar çap yapabilmek için en az 3.00 ortalama yetmiyor mu ? Arkadaş 3,5 demiş ama geçen sene 3,20 lerle çap yapanlar var ? Birde çap için farklı bir kaç bölüme başvuru yapabiliyormuyuz ?
  • ben de bilmiyorum ki.. aslında aynı anda bir de yandal başvurmak istiyorum. yani çap kabul olmazsa, yan olsun diye ama. mümkün değil bu sanırım. bu arada 3.00 yeterli. ama sınıf ortalaması da önemliymiş.
  • Çap ta sınıf ortalaması önemli değildir. Önemli olan, sectigin bolumu tercih edenler arasıdaki, senin, not ortalamanin durumu!!!

Yani not ortalama ne kadar yüksekse çap'taki sansin o kadar fazladir.

Yan dal ya da çap'a ayni anda basvuramazsin. Birinden birini seçmen gerek!

3,00 not ortalamasi çap başvurusu için gerekli ama yeterli değildir!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye bağrıyosun kardeşim

-miş dedim zaten. bugün birinden okumuştum. not ortalamasının sınırı 3.00 demek istedim ben. hem zaten agno n ne kadar yüksekse seçecek diğer insanları geçersin ortalamada.

bu arada yönergede ilgili yer şöyle :

" (Değişik, İ.Ü.Senatosunun 19/06/2012 tarihli, 43 sayılı toplantısı/Ek Karar 3-md.2) d) Öğrencinin çift anadal programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının en az 3.00 olması, anadal lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibariyle en üst % 20 de bulunması ve başvurunun ilgili bölüm tarafından uygun görülmesi gerekir. Kabul işlemi başvurulan bölümün önerisi üzerine bağlı olduğu Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile tamamlanır.
    (Değişik, İ.Ü.Senatosunun 19/06/2012 tarihli, 43 sayılı toplantısı/Ek Karar 3-md.2) e) Öğrenci, aynı anda birden fazla çift anadal programına kayıt olamaz. Fakat çift anadal diploma programında kayıtlı öğrenci şartları taşıması halinde bir yandal programına da kayıt yaptırabilir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakter Kanseri -- 19 Ağustos 2013; 22:46:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.