Şimdi Ara

İstanbulda Motor Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2-3 yıldır antalyada motor kullanıyorum. Bugün istanbula gittim gördüm ve biraz trafik anlayışını garipsedim. O yüzden istanbulda motor kullanmak mantıklı mı? ( Hız falan yapmam pek, canım tatlıdır.)

• Motor kullanmamak mantıksız diyip sözü arkadaşlara bırakıyorum.
  • İstanbul trafiği ekstra beceri ve dikkat ister. Zamanla alışırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

İstanbul trafiği ekstra beceri ve dikkat ister. Zamanla alışırsınız.
    Bence istanbulda kullanmak çok zevkli. Özellikle kilit trafikte aralardan kaçabilmek falan hoş oluyor. Tabi bunun yanında kötü çevre etkenleri de var, mesela alkollü sürücüler, yıkanmış yollar, bozuk yollar falan. Kullanım tarzın sakinse hep avantajlı olursun istanbul trafiğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12680

Bence istanbulda kullanmak çok zevkli. Özellikle kilit trafikte aralardan kaçabilmek falan hoş oluyor. Tabi bunun yanında kötü çevre etkenleri de var, mesela alkollü sürücüler, yıkanmış yollar, bozuk yollar falan. Kullanım tarzın sakinse hep avantajlı olursun istanbul trafiğinde.

Alıntıları Göster
    ben uzun yıllar arabada sürdüm iyi bir şöför olduğuma inanıyorum fakat bu motor işi helede istanbulda çok dikkat istiyor, arabayla nasıl dikkatliyseniz en az iki katı dikkatli olmak zorundasınız, üstelik bu dikkatin yarısını önünüze yarısınıda aynalarınıza vermek zorundasınız. karşılaştığım en basit iki olayı anlatayım birinde boş otobanda gidiyorum, en sağdayım, solumdaki seyir halindeki araç üzerime kırdı, ben farketmesem 100km hızla kavusuyorduk karatoprağa. bir diğerini ise geçenlerde yaşadım yine en sağdayım, sağdan çıkan otoyola giriş yolundan megan marka bir araç çıktı, sabredip beni beklemek yerine emniyet şeridinide işgal ederek birde haklıymışçasına kornaya uzunca basarak geçti yanımdam. bu ve bunun gibi bir çok olaya rastlayacağına eminim, daha çok dibine kadar gelirler kornaya basar yada sellektör yaparlar, hadi git dermişçesine sonrada küfürü yerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: senolas

ben uzun yıllar arabada sürdüm iyi bir şöför olduğuma inanıyorum fakat bu motor işi helede istanbulda çok dikkat istiyor, arabayla nasıl dikkatliyseniz en az iki katı dikkatli olmak zorundasınız, üstelik bu dikkatin yarısını önünüze yarısınıda aynalarınıza vermek zorundasınız. karşılaştığım en basit iki olayı anlatayım birinde boş otobanda gidiyorum, en sağdayım, solumdaki seyir halindeki araç üzerime kırdı, ben farketmesem 100km hızla kavusuyorduk karatoprağa. bir diğerini ise geçenlerde yaşadım yine en sağdayım, sağdan çıkan otoyola giriş yolundan megan marka bir araç çıktı, sabredip beni beklemek yerine emniyet şeridinide işgal ederek birde haklıymışçasına kornaya uzunca basarak geçti yanımdam. bu ve bunun gibi bir çok olaya rastlayacağına eminim, daha çok dibine kadar gelirler kornaya basar yada sellektör yaparlar, hadi git dermişçesine sonrada küfürü yerler.

Alıntıları Göster
    Hiç kaza yapmadım ama bir sürü tehlike atlattım gerçekten. 1 yıllık motor serüvenime ara verdim fakat İstanbul'da motor kullanmak inanılmaz avantajlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Hiç kaza yapmadım ama bir sürü tehlike atlattım gerçekten. 1 yıllık motor serüvenime ara verdim fakat İstanbul'da motor kullanmak inanılmaz avantajlı.

Alıntıları Göster
    türkiyede motosikletin önceliği yoktur. Bu yüzden dikkatli ol
  • quote:

istanbulu bilmem ama adanadayim en az 10 kez kenarda duran arabalarin aniden kapisini acmasiyla cok kaza atlattim allahtan carptigim hic olmadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

quote:

istanbulu bilmem ama adanadayim en az 10 kez kenarda duran arabalarin aniden kapisini acmasiyla cok kaza atlattim allahtan carptigim hic olmadi.

Alıntıları Göster
    Yıllardır istanbul trafiğinde motosiklet sürüyorum.
    Yollar boş olduğunda hiç bir eğlencesi kalmıyor benim için
    Hafif trafik varken yavaş yavaş ilerlemek gibisi yok bence. Hangi aracın camına baksam mutlaka beni biri izliyor oluyor. Buda hoşuma gitmiyor değil
    Küçük çocuklara el salladığım bile oluyor onlarda bana el sallıyor mutlu oluyorum kısaca

• MekaRex kullanıcısına yanıt
    Hocam imzaya bakınca dikkatimi çekti benim de yeditepe kazanan arkadaş var o da okula motorla gelecek daha doğrusu düşünüyo honda var onun altında modelini bilmiyorum ama 100 km yi 13 tl ye gidiyorum dedi onun oturduğu yerden yeditepe temiz 40 km var otobüsle gitmek ona 3 vesaite mal olduğu için motorla gitmeye karar verdi
  • Kazalara ne diyeceksiniz peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warriror

Kazalara ne diyeceksiniz peki
    dikkatli olacaksın, tehlike hissettiysen alttan alacaksın, geçiş vereceksin, yavaşlayacaksın, ekipmanın tam olacak ondan sonra sorun yok.

Sonbaharda motor kullanmak zahmetli, kışın ise pek mümkün değil. En güzel yanı akşam trafiğinde köprüyü 5 dakika içinde tamamlamak.
  • ben de bu hafta sinavi gectim. seneye mart gibi motor alasim var. Ancak istanbulda hic araba bile kullanmadim. Haftasonu filan keyif icin kullanmak istiyorum. Scooter alip biraz trafige alistiktan sonra (1sene civari)mi vitesli almaliyim yoksa yoksa vitesliyle baslamali?
  • Trafige alis scooter la basla tecrube kazan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warriror

Trafige alis scooter la basla tecrube kazan
    trafikde aracların arasından giderken biri gelir önüne kırar diğeri kapı acar biri sigara atar diğeri laf atar .

cünkü onlar hantal araçlarıyla beklerken sen gidiyorsun diye kıskanıyorlar seni 1 kaşık suda boğarlar ellerinden else
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

trafikde aracların arasından giderken biri gelir önüne kırar diğeri kapı acar biri sigara atar diğeri laf atar .

cünkü onlar hantal araçlarıyla beklerken sen gidiyorsun diye kıskanıyorlar seni 1 kaşık suda boğarlar ellerinden else

Alıntıları Göster
    ben 1 hafta önce ehliyetime kavuştum, sürekli geziyorum ,

arkadaşlar herşey olabilir yani aralardan geçerken birisi kapıyı açabilir kolunuz kopabilir

dikkat sizde ben daimi 40-50 ile gidiyorum bazen 70-80 bir sorun çıkmadı

• Arabaların fazlalığı
    Yolların bozukluğu bla bla.. sıkıştırmalarda kaçabilmek için en düşük 250 lik motor bide kalıtelı sürüşe sahipsen bence gayet rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: emonetti

Hocam imzaya bakınca dikkatimi çekti benim de yeditepe kazanan arkadaş var o da okula motorla gelecek daha doğrusu düşünüyo honda var onun altında modelini bilmiyorum ama 100 km yi 13 tl ye gidiyorum dedi onun oturduğu yerden yeditepe temiz 40 km var otobüsle gitmek ona 3 vesaite mal olduğu için motorla gitmeye karar verdi

bende yeditepeye gidicem bu sene motorla forumdan mı senin arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkinEGE

quote:

Orijinalden alıntı: emonetti

bende yeditepeye gidicem bu sene motorla forumdan mı senin arkadaş.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlarında bahsettiği gibi herşeyden önce sen kaskını montunu ve diğer koruma ekipmanlarını tamamla.İstanbul trafiğinde özellikle ara sokaklar, caddelerde iki kat dikkat et, aynalarına bakmazlar,sinyal nedir hiç bilmezler,sıkıştırırlar,çat çut atarlar kendilerini..Bunlara dikkat etemeye çalış.tecrübe edersin zaten.Aynı okuldayız sanırım elimden geldiğince yardımcı olurum.
    @mekarex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkinEGE -- 15 Eylül 2014; 10:04:36 >

• AkinEGE A kullanıcısına yanıt
    forumda değil ve onda da honda var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.