Bende de aynı sorun var kaç gündür öyle para yükleye yükleye 2000 tl oldu ama posta harcanabilir tutar çıkmıyor. Siz çözüm bulabildiniz mi? |
İstanbulkart %25 İade Karekod Ödeme İle (Toplamda 300 TL) (12. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Online alışverişte muhtemelen kullanılabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hediye, kupon, çek vs. sebebiyle yüklenen bakiyeler nakite dönüştürülemiyor. Transfer de edilemiyor.
Hediye çk kupon değil hiç biri kredi kartı banka kartı ve istanbul karttan aktara katara 2012 tl oldu harcanabilir tutar 12 tl görünüyor. Başka bir yere de çektirmiyor hep 12 tl görünüyor.2000 tl kaldı öyle hiç bir şey yapılmıyor.
-
-
Evet, bu yöntemle istanbulkarttan transfer edilenleri harcayabiliyorum
-
-
-
Durumu çözüm merkezine yazım geri dönüşleri şu şekilde:
Dijital hesaba kredi kartı ya da İstanbulkart'tan yapılan transfer bakiyeleri 45 gün sonra FAST gönderilerinde, Abonman işlemlerinde ya da nakite dönüşecek işlemlerde kullanılabilir. Bu süre içerisinde ilgili tutarlar kartlı alışverişlerde, ulaşımda ve İstanbulkartlar arası transferlerde kullanılabilir. Mobil abonman yüklemelerinde sadece ''Nakit Bakiye'' kullanılabilmesiyle ilgili alınan hata konusunda güncelleme ve geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir.
-
Tam nasıl yaptınız anlayamadım hocam biraz daha açık yazabilir misiniz?
-
Hocam Dijital Hesap’ta ₺7.12 vardı. Çekilemez ve gönderilemez durumdaydı.
Banka hesabımdan FAST ile İstanbulkart Sanal Kart’a bağlı IBAN’a ₺71 attım.
Bu para Nakit Bakiye’ye düştü doğal olarak. Bu aşamada Dijital Hesap’taki ₺7.12 hâlâ kullanılamaz durumda.
Sonra Nakit Bakiye’deki ₺71 ile A101’den QR’la alışveriş yaptım.
Alışverişten sonra, kullanılamaz durumda olan ₺7.12 Nakit Bakiye’ye dönüştü. Her işleme açıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 23 Ocak 2025; 14:37:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bende marketlerde denemiştim olmamıştı eczanede deneyim dedim oldu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bütün konuyu okudum. Karman çorman oldu kafam.
Tek sorum var. Naystan 1000 tl istanbulkarta yüklesem , istanbulkart uygulamasından para transferi yapıp dijital hesaba aktarsam , sonrada uygulama içinden dijital hesabım/alışverişte qr ile ödeye bassam kullanabiliyor muyum?
-
Soruya cevap vermemiş ki,
Posta işlem yaparken niye kullanılamıyor, soru bu aslında
-
Bazıları kullanabiliyor, bazıları kullanamıyor(ya da pos'a bağlı değişiyor)
Çözüm için yukarda anlatılan yöntemi uygulayabilirsiniz(bi taraftan çok da dillendirmesek mi diyorum, bacağımıza sıkıyoruz belki de : ) )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer -- 23 Ocak 2025; 16:15:3 > -
Hesaba fast ile para attım onu kullandım ama kredi kartından yüklediğim para alışverişte qr ile öde kısmında gözükmüyor.
tarım krediden alışverişte qr okuttum, ziraat karekodunda hata verdi, akbank karekodunda onayladı.
-
Kredi kartıyla yüklediğiniz miktar, FAST ile yükleyip harcadığınız miktardan yüksek miydi?
ilk kredi kartıyla 500tl yükledim, sonra alışveris pos'unda bakiye olarak gözükmeyince 1200tl FAST attım, ordan bugün 300tl karekod ödeme yaptım. Hala kredi kartıyla yüklediğim para alışveris POS bakiyesinde gözükmüyor.
-
Şundan dolayı olabilir: Yukarıda bunu keşfeden arkadaş ve ben FAST ile gönderilen tutarını tamamını tek seferde harcamışız.
Mesela Dijital Hesap’ta transfer edilemez durumda olan ₺50 var diyelim.
FAST ile ₺100 attık; attığımız para Nakit Bakiye’ye düştü.
Sonra QR ile Nakit Bakiye’deki paranın tamamını harcadık. Bu aşamadan sonra Dijital Hesap’taki transfer edilemez bakiyenin Nakit Bakiye’ye dönüşmesi lazım.
Deneme imkânı olan varsa deneyip yazarsa sevinirim. Olmuyorsa insanların kafasını karıştırmamak için mesajları sileceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 24 Ocak 2025; 9:4:46 >
Bende yüklenen tutarı işbankası qr da sorunsuz kullanıyoru. Kullanılabilir tutar sanırım hatalı gösteriyor.
Zaten harcamalarda öncelikle nakit olmayan bakiyeyi kullanıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X