Şimdi Ara

İstanbullular akıllı telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • QR kod okutmak çok da rahat olmayabilir. Telefonu, okuyucunun okuyabileceği açı ve mesafede tutmaya çalışmak, kartla geçişten daha çok zaman alacaktır. Metrobüsün yoğun saatlerinde oluşacak kuyruklar hayal kırıklığı yaratabilir. Sanki bu işin doğru yolu NFC olmalı gibi.

• ugarb kullanıcısına yanıt
    Bence 1 seçim daha kazanır. İzmirin durumuna bakarak söylüyorum bunu. Hizmete bakılsaydı İzmiri çoktan başka bi parti kazanmış olurdu.
  • xAdli kullanıcısına yanıt
    Eko senin gibileri delirtiyor o kadar saldirmaniza rağmen büyüyor ya o size yeter de artar bile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    quote:

TR'de elektronik anlamda da en büyük gelişim bu hükümet döneminde oldu.

Komik olmayın. Kıyaslama, her dönemin kendi şartları göz önünde bulundurularak diğer ülkelere yapılır.

Hadi siyasi başarıları konuşsanız neyse de, teknoloji açısından 18 yıl öncesiyle bugünleri karşılaştırmak nasıl bir kafadır, çözemiyorum.

• neroavalon kullanıcısına yanıt
    30 dan fazla ilde zaten nfc kullanılan sistemi kare kod ile istanbul da da uygulatacaklar hepsi bu. ama ben nfc beklerken kare kod ile gelmesine daha cok sevindim. nfc her cihazda yok çünkü

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    her cihazda nfc yok ama her cihazda kamera var.

• çok güzel bir uygulama olmuş
  • Ankara da 5 aydır kullanılıyor. Yalnız İos cihazlarla çalışmıyor. Ve gelecek gibi de durmuyor. Çünkü apple pay desteği olmadığı sürece hiç bir şekilde çalışmayacak..

• xAdli kullanıcısına yanıt
    2 sene sonra cumhurbaşkanımız diye yanaşmaya başlarsınız artık. Her devrin adamları gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 3 Şubat 2020; 10:49:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi tatili haketti bu icraat ile..

• İstanbul Kart daha hafif olduğu için bana daha pratik geliyor, ve kullanmaya devam edeceğim. Zorunlu haller de telefon kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Şubat 2020; 11:8:9 >
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Bu sistemde QR telefondaki kamerayla çalışmaz. Uygulama ekranda kod üretir, turnikedeki optik okuyucu QR kodunu okur. Yani düşündüğünün tam tersi bir işleyiş var. Kaldı ki her telefonda kamera da yok zaten.

Bu sefer de diyeceksin ki her telefonda ekran var, hayır yok; her telefon akıllı telefon, hayır değil, her platforma uygulama çıkacak, hayır çıkmayacak.

Kullanabilen NFC kullanır, kullanamayan kartla devam eder. Turnikelerden birisi de QR kod okur ki kartını unutan, NFC'si bulunmayan o turnikeden geçebilsin. Aksi halde amaca hizmet etmeyen bir teknoloji olacak gibi geliyor bana. Yani turnike geçişimi yavaşlatacaksa, tek avantajı kart taşımamamaktan ibaret kalacak. Zaten herkese uygun bir teknoloji istiyorsan yine bunun yolu karttır.

• Bir kartı okutmak bu kadar zormu. Kolumuza çip taksınlar bari. Yada yüz tanımdan yapsınlar.

• acil durumlar için iş görebilir
    Ben akilli telefonlar icin düşündüm suan ki akilli telefonu olmayan zaten kartiyla devam edecektir. Qr icin dediğiniz gibi calisacaksa daha hizli okur android ve ios icin kullanilabilir zaten wp da kalmadi.

Nfc de yaygin değil üstelik sadece pahali cihazlarda var. Herkes beklentisini yazsin pilot uygulamayla da bir neticeye varilir diye dusunuyorum.
    Benim icin kart tasimamak bir avanraj olacak zaten kartda da sira bekliyorum

Daha once Gaziantep de kullanmıştım nfc okuyucu ile kart alma bulma doldurma derdim olmamisti hosuma gitmisti nfc ama olan var olmayan var simdi eski populerligi kalmadi

• tüm ülkede tek tip kart olması lazım. her şehre bir kart olmaz. ondan sonra bu şekilde sisteme telefonlarda dahil edilir. ben telefon dururken kartla uğraşmam.

Bankalardakine benzer olucaksa baya tepkisel çalışır çoğu zaman oturtmaya gerek kalmadan onaylıyor

• Ekrem başkan aşırı çalışkan. Gayet iyi olduğu seçilmesi.
  • Niye öyle diyon abi bunlar yeni yapmış daha önce yapılıp yapılmaması çok da öenmli mi?Fazla da şeyetmemek lazım
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Arkadaş ne içip de yazıyorsunuz anlamak mümkün değil.
    Bu hükümet dediğin 18 senedir ülkenin başında. 18 sene önce google yoktu neredeyse, sen gelmişsin diyorsun ki en çok bu hükümet elektronik anlamda geliştirdi. dünyadaki gelişmeleri şu hükümete yormayın be kardeşim. o zamanlarda lcd televizyon yoktu dokunmatik telefon yoktu onları da hükümet geliştirdi deyin bari de tam olsun. Şu videoda röportaj yapılan abla da sensin herhalde.. kafalar çok güzel güle güle kullanın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.