Şimdi Ara

İstanbullular akıllı telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mart olmadan inanmam Ebrem bey yenilik yapmama toplantısı yapıp bunu iptal edebilir.

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Haberdeki ile alakası yok ki? Ayrıca o uygulamayı düzenli olarak kullanıyorum parmak izi desteği bile yok her zaman Pin kodu girmek zorunda kalıyorsunuz. Mobiett uygulaması da kafasına göre çöküyor hatta bazen otobüsler kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 3 Şubat 2020; 12:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

Haberdeki ile alakası yok ki? Ayrıca o uygulamayı düzenli olarak kullanıyorum parmak izi desteği bile yok her zaman Pin kodu girmek zorunda kalıyorsunuz. Mobiett uygulaması da kafasına göre çöküyor hatta bazen otobüsler kayboluyor.
    Belbim ben bildim bileli bu tarz şeyler geliştiriyor.5 ayda mı icat ettiler sence bunu?
    Geliştiriliyordu ve tanıtıldı.Kendilerine ait birşeyleri ortaya koymaları en az 1,5-2 seneyi bulur.O zaman tekrar konuşuruz bunları.
  • Herhalde en çok Ekreme sataşanlar prim yapıyor bu zamanda. Ne adammış be herkesi konuşturuyor arkasından. Erdoğanın arkasından bu kadar konuşulmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Videosunu attığınız da pek pratik değil zaten eğer telefon Android ve NFC desteği yoksa bakiye karta yüklenmiyor zaten.

iPhone veya NFC siz bir android kullanıyorsanız kartı makineye okutmanız lazım bakiye yüklenmesi için. Böyle bir durumda zaten uygulamayı kullanmak yerine makinede kendim yatırım zaten.

Tanıttıkları sistem ile en azından birçok kişi kullanabilecek ama diğer arkadaşlar gibi NFC de getirirlerse daha iyi olur yeni iPhone'larda telefonun şarjı bitse bile birkaç saat kart yerine kullanılabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Videoyu ben atmadım alıntı yaptım.Söylemeye çalıştığım bu yeni bişi ben yaptım demeleri için en az 1,5-2 sene geçmeli aradan.Bunlar zaten hali hazırda geliştirilen şeyler. CHP (aslında SHP) belediyeyi bıraktığıdna kağıt bilet kullanıyorduk hala.
  • Bence NFC olan telefonlarda direkt telefonu kart olarak kullanması lazım.

• excalibur666 E kullanıcısına yanıt
    quote:

zaten var ve kullanıyordunneres

Böyle bir şey olmadığı aşikar. Önceden telefon sadece karta yüklemek için vardı yani kart yine yanınızda olmak zorundaydı

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Herkesin toplu taşıma kullanmaya da ihtiyacı da yok hatta herkesin telefonu da yok, ne acayip. Tek seçeneği NFC bıraksalar öyle de kart kullanılmaya zaten devam edecek.

QR için mantıken farklı bir okuyucu veya turnike gerekiyor. Kart olunca da yavaş değişen bir şey yok.

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt
    Olmayanlarda? Ya da olup ta telefonun izin vermediği markalarda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammetyildirim77

Olmayanlarda? Ya da olup ta telefonun izin vermediği markalarda ?
    Olmayanlara yapacak bir şey yok. Şuan da uygulamadan para yüklemeyi NFC si olan telefonlar yapabiliyor. Olmayanlarda yine yükleme istasyonuna gitmen gerekiyor. Bir farkı yok, olan kolaylığını kullansın.

• Nerde vardı Qr okutma? İstanbul da yaşadığımıza emin miyiz dostum? Yanlışlık olmasın

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt
    Aslında yüklemeyi yapınca direk kartın içine atması lazım. Numarası belli olan kart sonuçta. Çok saçma. Biz iPhone da yükleme yapıyoruz sonra git dokundur yükleme için. Saçmalık. Bari otobüste basınca yüklemeyi yapsın ama o da yok

Adamın niki boşadam, siz laf anlatmaya çalışıyorsunuz
    Diğer konu, Ekrem delikleri tıkasın, işler fazlasıyla yürür

• quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Sen olayı çok yanlış anlamışsın.

Burda karta gerek olmayacak artık diyor. Senin gösterdiğin video da sadece karta yükleme yapılıyor, bunu fastPay ile zaten yapıyorsun.
    İstanbullular akıllı telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Herkesin toplu taşıma kullanmaya da ihtiyacı da yok hatta herkesin telefonu da yok, ne acayip. Tek seçeneği NFC bıraksalar öyle de kart kullanılmaya zaten devam edecek.

QR için mantıken farklı bir okuyucu veya turnike gerekiyor. Kart olunca da yavaş değişen bir şey yok.
    Herkesin ulaşabileceği bir geçiş yöntemi olması isteniyorsa halihazırdaki sistemin ötesine geçilemez zaten. Sırf kart taşımamak için tüm sistemleri yenilemek ve üzerine avantaj sağlayamamak tamamen israf olur.

Kaldı ki şu anki sistemde kartı okuyucuya dokundurmak yeterliyken, QR sisteminde optik okuyucuya telefon ekranını denk getirip mesafe ayarlamak düşündüğün kadar hızlı bir sistem değil. Kartla mukayese etmek bile anlamsız.

En basidinden kendi deneyimlerime dayanarak bir örnek vereyim. Spor salonunda turnikeler bulunuyor ve girişler QR koduyla yapılıyor. Aynı anda 3 kişi giriş yapacakken neredeyse 1 dakika beklemek zorunda kalıyorum, çünkü ekranı okucuya denk getiremiyorlar. Kullanıcı hatasına çok müsait bir sistem. Şimdi ben önümdeki 2 kişi için 1 dakika bekliyorsam metrobüsü hayal bile etmek istemiyorum. İstanbul stresli bir şehir, kimsenin beklemeye tahammülü yok zamanı da yok. İnsanlar birbirini yer. Zaten amaç hayat kalitesini arttırmak diye düşünüyorum. O nedenle NFC daha mantıklı bir seçenek dedim.

Kaldı ki turnikelerin tek tip sistemle çalışma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. İster turnikeleri ayır, ister çoklu sisteme yer ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 3 Şubat 2020; 15:31:53 >

• Hakikaten ya havaalanında bile QR kodu okuturken vakit alıyor bazen,otobüslerde, turnikede ters tepip zamanı azaltmaktan çok uzatabilir bile.Ayrı turnike yapsalar veya yanyana ikisinin de olduğu bir cihaz, daha iyi olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Şubat 2020; 15:32:39 >
    NFC tabii ki en mantıklısı zaten kartlı geçişten neredeyse bir farkı yok. Daha ülkeye neredeyse tüm Dünya'da kullanılan Apple Pay gelmedi NFC ile ulaşım ne zaman gelir kim bilir. Fakat NFC'nin gelişini bekleyene kadar QR sistemi şahsen kartvizit cüzdan taşıyan benim hoşuma gitti. Masrafını hesaplayarak girişmişlerdir diye umuyorum. Stresi göze almayan bir insan her şeye takılır, hele ki İstanbul'da en ufak bir sorun da.

• neroavalon kullanıcısına yanıt
    marmaray ve onlarca metro durağınıda imamoğlu yapmış onuda chp bağladınız en sonunda

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.