acaba hep boyleydi de son zamlardan sonra ben mi iyice hassaslastim diye merak ettim. siz karar verin:
bugun ogleye dogru istanbul'un merkezi bir yerinde bir opet'e girdim, depoyu doldurmalarini istedim,
arkadas sagolsun pompayi depoya bagladi ve kayboldu. islemin bitmesini arac basinda bekledim, daha sonra tutari ve pompa numarasini akimda tutup iceri gidip 180 kusur liralik faturami odeyip aracimin basina dondugumde elemanin ileride arkadaslariyla sohbet ettigini gordum, ben yanina gidene kadar istifini bozmayip sonradan gelip anahtari lutfetti.
anahtari aldim ve toz icindeki on cami pompanin yanindaki aparatla (bakalim ne olacak diye agir agir davranarak, once silecekleri kaldirmak vs derken) temizlemeye basladim. en az 5-6 bosta eleman olmasina ragmen ben isimi bitirene kadar bir tanesi dahi yanima gelip yardim etmeyi teklif etmedi, sagolsun biri fircanin kaucuk tarafiyla suyu alirken son hamlemi yaptigim sirada yanima dogru gelerek "abi biz yapardik" deme lutfunda bulundu.
ben de "gecti artik, bundan sonra beni burada gorursen yaparsin ama o da zor" diyerek, bir nevi para vermis, ama tam hizmet alamamislik duygusyla bir daha gitmemek uzere orayi terk ettim.
sorum sudur ki, depoyu doldurup 180 TL ve ustu rakamlar harcadiginiz istasyonlar daha onemlisi istasyon calisanlarindan ne beklemek gerekir ?
teomanın şarkısı aklıma geldi bir an
istasyon insanları burdalar tesadüfen aynı rüyayı görüp ayrı yerlere giden
bir daha oraya gitmemek gerekir. bende süreklipetrol aldıgım yer el değiştirdi tabi yıkama fişleride geçmediğini ögrenince hepsini yırttım ( 5 sefer iç dış yıkama fişim vardı) pompanın önüne attım . baya kızdım sonra bana yeni aldıgım yakıtın ücreti karşılıgında yıkam fişi vermeye kalktılar arabanın aldım gözlerinin önünde yırttım alın bunu siz başka kerizlere yutturun dedim. bir dahada gitmedim. neerdeyse benle birlikte oradan akaryakıt alan 20 civarı arkadaş komşu akraba filan vardı onlarada söyledim artık gitmiyorlar
Bu hizmeti vermek zorundalar mı bilemiyorum. Çoğu zaman camı silmelerini bile istemiyorum ama adamlar "yok abi olur mu sileriz" falan diye girişiyorlar.
Yurtdışında çoğu Avrupa ülkesinde "pompacı" denen adamlar bile yok. Aracın yakıtını kendiniz doldurup, içeri girip ödüyorsunuz.
Bizde biraz istihdam yaratma amaçlı ve Türk milletinin "ne gardeşim biz mi dolduracaz alla allaaaa?" modundan kaynaklı bir durum. Fast Food restoranlarında bile masalardan tepsiyi almayan bi milletiz, oysa Avrupa'da herkes kendi topluyor. IKEA'da tepsiyi götürürken homurdananlar bile duydum "alla allaaaaa hayret bişey" diye ciddi ciddi sinirleniyordu amca
O yüzden ben silseler de silmeseler de önemsemiyorum, gider yıkatırım istediğim yerde. Cam çok kötü olursa da alır elime silerim.
Valla ben de ne zaman elime o silgeçi alsa anında birisi geliyor. Ben de buna uyuz oluyorum. Sık sık gittiğiniz bir yerse ve 1 lira verirseniz 100 metreden tanıyorlar para vermeden gidersem de kendimi kötü hissediyorum. 1 dklık iş için de 1 lira fazla gerçekten. Ondan kendim yapıyorum
Öncelikle yapmak zorunda değil, biraz fazla hassasiyet göstermişsiniz gibi geldi.
Büyük ihtimalle istasyon müdürünün olmadığı bir zamana denk geldiniz ve çalışanlar da kendi hallerine kalmışlar, kafalarına göre takılıyorlar. Ne yazık ki milletimizin tipik özelliğidir, başlarında yetkili biri olmayınca işini savsaklayan çoktur.
Ama benim şimdiye kadar benzin aldığım çoğu istasyonda ben istemeden camları temizlediler. Hatta son yıllarda "yağına, suyuna bakalım" muhabbeti çok arttı, amaç yağ satıp hem sizden bahşiş, hem de marketten komisyon almak.
asıl sorumluluk işletmecide çalışanını sıkı bir şekilde denetledimi yiyorsa bir yamuk yapsın çalışan
abd 'de ve avrupa'da durum farkli, oralarda da hizmet alabileceginiz istasyonlar var, yakit fiyati farkli ama yaga suya lastik basincina dahi bakarlar.
bir de tabi tutar onemli, abd'de c sinifi aracina 120$ 'lik benzin alan, avrupa'da 90€ harcayan pek olmaz...
rakam buyuyunce insan ister istemez bir "fark", o mablayi o istasyonda harcamayi tercih ettigi icin bir "farkindalik" bekliyor.
neyse artik, allahtan alternatif bol da sora sora daha ilgilisini de buluruz.
Pompacının görevi abi ayakkabını parlatalım bir emrin arzun varmı abi değildir.Bunu beklemek çok aşırı hassasiyet göstermektir.İşini yaptıysa gerisini çok da takmamak gerekiyor.Camları silmedi diye eleştiriye gerek yok.
Temizlik konusunda hak iddia etmek doğru olmaz.. Sonuçta alışverişin bir unsuru değil, lütufen yapılan bir hizmettir..
Yalnız dolum bittiği halde uzakta oyalananlara ben de kılım..
adı üzerinde yani POMPACI !! görevi sadece benzin doldurmaktır. camları siledebilir silmeyedebilir iyi bir istasyon müdürü varsa müşteriyi kaçırmamak iççin bu tür işleri yaptıradabilir buda müşterinin hoşuna gider.
Dün Mogazmı ne öyle bir istasyondan 20 liralık benzin aldım ışık sönsün diye. Adamlar koku verdi, mendil verdi sonra köpüklü yıkamaya aldı ekstra bir ücrette almadılar. Bundan sonra ordan geçersem benzin alırım direk.
Shell o konuda iyidir, pompacıları bekler araç başında, kola meyve suyu ikramı var,camlarıda siliyorlar, ücretsiz yıkama ve yağ su kontrolüde yapıyorlar, tabi ben genelde aceyle bir yere gitmem gerektiği için hiçbirini alamıyorum
bu, yemekten sonra çay ikram etmeyen lokantaya kızmaya benziyor. yani nezaketen yapmaları gerekir ama mecbur değiller..
ş.içi değilde ş. dışında yol kenarlarında araba falan kirleniyor orda en azından camları silseler iyi olur tabi.
Sizin o istasyona gitmemeniz ile hiçbir fayda sağlıyacağınızı sanmıyorum ki günde yüzlerce araç geliyor gidiyor sizi takip eden yok ve şehir içi olduğu için de müşteri kaybı gibi bir sıkıntıları yok sizin yapmanız gereken yeterli hizmeti alamadığınız zaman yetkili kim ise veya market bölümünde kasada duran kişiye söylerek hatalarını gidermesini sağlamaktır diye düşünüyorum...
Siz sanırım duyarsız personele denk gelmişsiniz. Ben de Opet'ten alıyorum. Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Opetin yakıtından da gayet memnunum.
E-5 Yenibosna daki eski opette aynı soruyu ve hizmeti beklediğimde pompacı, patron cam silmek için olan silgeçleri topladı ve isterlerse 100tl akaryakıt alıp ve 1 tl verip aracı yıkatsınlar dedi gibi bir cevap almıştım.
ne zaman benzin alsam ödemesini bankamatik kartıyla yaparım, pompacılar da mecburen sliplerden birtanesini almak için bekler.. o esnada eğer kirli ise ön camı da silebilir misin diye sorarım, her zaman da silerler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme