Şimdi Ara

İstatistik Bölümü hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bu bölüm nasıl sizce bilginiz varmı şuan 1.sınıfım dersler çok ağır bu kadar zor dersler görüp boş gezen işsiz olmak can sıkıcı olur.Bolüm bilgisayar ve matematik üzerine veri analizi kısmı var bazı istatistiksel yazılımları kullanmayı öğreniyoruz çevresinde tanıdığı vs. olan bana iş durumu hakkında bilgi verirse sevinirim

İyi forumlar.

14 Eylül 2022 Edit : Evet arkadaşlar bölüm güzelmiş tavsiye ederim :) Okul bitti şuan veri analisti olarak çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Statistics. -- 14 Eylül 2022; 22:56:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• zamaninda istatistik kazandim (Anadolu Uni) ama daha hazirliktayken kactim mezun olan ve okuyan herkes derslerin zorlugundan ve is bulmanin imkansiza yakin oldugundan bahsediyordu. kpss ile atanma ihtimali de yoktu sanirsam.
    tabi bu anlattigim 8 sene onceydi, umarim is imkanlari duzelmistir bu sure zarfinda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan sanırım 90 üzeri KPSS puanıyla atamada şansın oluyormuş onun dışında özel sektörde geniş çalışma alanları var diye anlattı proflar ne kadar doğru bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TankerNejla

Şuan sanırım 90 üzeri KPSS puanıyla atamada şansın oluyormuş onun dışında özel sektörde geniş çalışma alanları var diye anlattı proflar ne kadar doğru bilmiyorum

calisma alani aslinda genis gibi duruyor ama mezunlarla gorustugumde eger firma istatistik ile cok ugrasmiyorsa yaninda istatistikten az da olsa anlayan birini ise alip ona yaptiriyor derlerdi

• Yani orası öyle ama bankaların, otomotiv şirketlerinin,argeye önem veren şirketlerin istatistikciye çok fazla ihtiyacı oluyormuş,ufak tefek analiz yaparak da para kazanabileceğimi söyledi hocalar belki uydurmasyondur emin değilim

• Kendini geliştiren, işini bilen adama her yerde iş var
  • Ya hocam inanırmısınız herkes bunu diyor.Kendini geliştirmekten kastınız ne ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bölüm hk.
    geçen ay önce açıldı
    İSTATİSTİK BÖLÜMÜ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TankerNejla

Yani orası öyle ama bankaların, otomotiv şirketlerinin,argeye önem veren şirketlerin istatistikciye çok fazla ihtiyacı oluyormuş,ufak tefek analiz yaparak da para kazanabileceğimi söyledi hocalar belki uydurmasyondur emin değilim

iste orada biraz is sende bitiyor. kendini gelistirmen lazim (istatistikte nasil gelisilir bilmiyorum gerci)
    cunku firmalar ya en ucuza calisacak, soz gecirebilecekleri kisiyi secer ya da ne yaptigini bilen ve kaliteli kisiyi secer. tabi ozel sektor de olsa torpil gercegini unutmamak gerek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: .Statistics.

Ya hocam inanırmısınız herkes bunu diyor.Kendini geliştirmekten kastınız ne ?
    Kendini okul dışında da geliştiriceksin. Sadece derslere değil genel kültürüne, işin ayrıntılarına dikkat ediceksin. Misal yazılımcılar; üniversiteye gitme, kendi kendine inciğine boncuğuna kadar öğren, işveren üniversite okuyup okumadığına bakmaz.
  • Günümüzde yapay zeka ve big data konularında işin arka planına bakıldığında matematiksel ve istatistiksel hesaplamalar var. Ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim big data konusuna yönelmeyi düşünüyorum. Ancak bu konuda iş bulabilir miyim veyahut kesinlikle bu alanda çalışır mıyım bilmiyorum.
    Nitekim ülkemizin yazılım konusunda bulunduğu durum ortada. Başka bir alanda çalışsam dahi hobi olarak bu teknolojiye ilgi duyduğumdan ötürü istatistik öğreneceğim. Çünkü github'da ilgili repolara baktığımda programlama bilmenin yetmeyeceği ayrıca istatistik bilgisinede ihtiyaç duyulduğu söyleniyor.
    Hatta şöyle güzelde bir tanım var veri bilimci için:
    İstatistikte yazılım mühendisinden daha iyi, yazılım mühendisliğinde istatistikçiden daha iyi *

Bana göre bir istatistikçi olarak büyük veri ve veri bilimi gibi konulara yönelmeni tavsiye ederim. Ancak ben piyasada çalışan biri olmadığımdan ve piyasada veri bilimcinin istihdam konusundaki açığını bilmediğimden ötürü yanlış yönlendirmiş olmak istemem. Ayrıca bu konuda forumdaki diğer hocalarımında istatistik ve veri bilimi hakkındaki görüşünü merak ettiğimden konuya çağırmak istiyorum.

İlgili linkler;
    GitHub
    bulutyazilim/awesome-datascience
    https://github.com/bulutyazilim/awesome-datascience

www.quora.com
    What is data science? - Quora
    https://www.quora.com/Data-Science/What-is-data-science

http://higherlogicdownload.s3.amazonaws.com/AMSTAT/UploadedImages/49ecf7cf-cb26-4c1b-8380-3dea3b7d8a9d/BigDataOnePager.pdf

• en nefret ettiğim dersin bölümünü okuyorsun
    Allah kolaylık versin
  • Arkadaşlar SPSS'ye veri aktarma konusunda yardımcı olabilecek birisi var mı aranızda? Gerekirse ücretini de ödeyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • database ve big data tam istatistik konuları hatta yapay zeka bile ama bunun için kendini bilgisayarda geliştirmen gerekli sonra paranın belini kırarsın

büyük düşün - büyük yaşarsın

• 4yıl okunacak hangi dersler var merak ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gkhn_ygn G kullanıcısına yanıt
    Veriler excelde virgülle ayrılmamış ise, tek tek girilmişse Ctrl a ardından spssteki data ekranına Ctrl v. Txt de ise data import kısmından veya data open kısmından SPSS içine aktarcaksınız. Aynı yerden Excel vs aktarılıyor. Youtube da SPSS data import yaz bir sürü video çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstatistiğin alanı o kadar genişki 4 yıl Zar zor yetiyor. Sırf olasılık matematiksel istatistik 4 dönemlik derslerden oluşuyor. Regresyon , çok değişkenli çözümleme, kategorik veri analizi. 4 yıl derken istatistiğin böyle çok basit bir bölüm olduğunu mu düşündünüz büyük yanılgı olur

• Ramuli kullanıcısına yanıt
    Üniversite iken istatistik dersi almıştım nefret ettiğim dersti peki mezun olduktan sonraki çalışma alanları nelerdir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir çok alan mevcut. Kendinizi geliştirirseniz veri analisti, veri bilimci gibi unvanlarla iyi şirketlerde çalışırsınız. Yazılımda ilerleyip farklı sektörlerde çalışırsınız. Bu süreç biraz zaman ve size bağlı. Matematik alt yapınız iyiyse seviyorsanız, bölümü rahat okursunuz. Teorik derslerden bazıları orta zorlukta bazıları zordur. Matematik sevmeyen biriyseniz bulaşmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.