Şimdi Ara

istatistik yükselişine devam eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş bir bölüm keşfettik, millet öyle bir fişekledi ki bölümü bi anda...

her neyse sorum marmara bu sene 128den kapamış bu sene 100e kadar uçar mı ?

• Hocam yükselmeye devam eder muhtemelen ne kadar yükseleceğini tercih zamanı popülaritesine bağlı sonuçta ülkenin çoğunluğu borsadan hisse alır gibi tercih yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bölüm çok büyük risk bu arada. Kimse yazılımcı alacam diye istatikçi almaz. Okuyanların çoğu da yazılımla alakalı şeyler yapmıyor. Merkez bankası falan da hep Odtü'den alıyor. Buradaki arkadaşlar yazılım için hep gittiler ama bence büyük hata.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CowardlyCobra kullanıcısına yanıt
    Bilmediğimden soruyorum istatistik kendi başına iyi bir bölüm değil mi ne zaman görsem yazılımla anılıyor

• Benim bildiğim istatistikçiler gerçekten istatistik üzerine çalışıyor. Aralarından yazılım öğrenip veri bilimine geçen de oluyor. Ama geneli kamuda istatistik üzerine çalışıyor. Merkez bankası falan en sağlam yerlerden. Oraya da dediğim gibi Odtü'lüleri alıyorlar. İnsanlar veri bilimi için hep seçiyor da onun için ekonomi bölümleri daha karlı oluyor bence seçmeli derslerle.

• Istatistik vasat-orta ogrenci icin harika bolum. Yukselise devam eder. Buyuk risk falan da degil o siralamalarda zaten eli yuzu duzgun bolum yok. Oralardan rahat yazilir. 128‘den 100 olur mu? Bence kesin olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    100k yapsam Kocaeli Elektrik yazardım. Veya Gtü malzeme falan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uçar

• Ne kadar ilerleyeceği ile ilgili yorum yapmak zor. Tercih dönemine kadar gündem çok yoğun. Yönelimler çok etkiliyor. Ama yükseleceği ve Marmara İstatistiğin 100k altına düşeceği %99,99.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yükselir tabii. Data science trend hala.

• CowardlyCobra kullanıcısına yanıt

"gerçekten istatistik üzerine çalışıyor." Konu hakkında bir fikriniz olmadığı belli bari yorum yapıp insanların fikirlerini etkilemeyin. Veri Biliminin temeli istatistiktir. Veri bilimi alanında yazılım olmadan bir şey yapmanız mümkün değil. Yazılım ve istatistik birlikte günümüzde çok değerli ve aynı zamanda diğer yazılım alanlarına göre çok daha bilgi deneyim gerektiren bir alan. İstatistiği hafife almayın derim saçma sapan donanım dersleri görüp iş hayatında hiçbirini kullanmayacağınıza istatistik öğrenip geleceği tahmin edebilmeyi deneyebilirsiniz.

• Agresiflik yapmadan önce yazdığıma bir daha bak. Senin dediğin şey istatistiğin veri biliminin kalbi olması. Bunda sıkıntı yok. Ama yazılımla özellikle yapılan veri analistliği istatistiğin kalbi falan değil. Bu bölümü seçen herkes veri analisti olucam diye seçiyor. Ama sen de biliyorsun ki çoğu bankalarda veya ekonomi üzerine çalışıyor. Çünkü dediğim gibi insanların zannettiği gibi "yazılım" öğrendiğin bir alan değil sizinki. Kaldı ki veri analistliğini cengçiler yapıyor zaten. Yine üstte yazdığım gibi İTÜ tarzı ünilerde ekonomi okuyanlar bile ek derslerle yapıyorlar bu analistliği. Daha matematik bölümlerini saymıyorum bile. Bölümünüze kötü demiyorum zaten. Diğer arkadaşın da yazdığı gibi kendi sıralamasının en iyi tercihlerinden. Ama insanlar burada çok boş hayal sattı. Yazılımcı olucam diye giden kaç kişi var ne olacak onlara?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.