Arkadaşlar çok ilginç bir sorun yaşamaktayım,bilgisayarı fırlatıp atma noktasına geldim. Perşembe gecesi normal bir şekilde bilgisayarımı kapattım cuma sabahı evden çıktım samsung 226BW aldım ve işyerime götürüp akşama kadar denedim. *Monitörle birlikte eve döndüm bilgisayarın düğmesine bastım tık yok.Elektrik geliyor anakartın üzerinde yeşil ışık yandığını görebiliyorum ama bilgisayar kesinlikle açılmıyor. Evden çıkarken akım korumalı prizden kapatırım hep sistemi yani yokken birşey olmuş olması da düşük bir ihtimal. Elimde zor günler için bulundurduğum uyduruk bir yedek power supply vardı onu takıp denedim sonuç yine aynı elektrik geliyor ama açılmıyor. Ertesi sabah kasayı kucakladım ve işyerime getirdim prize takar takmaz çalıştı ! Demek ki geçici bir problemmiş dedim gece kasayı kucaklayıp eve döndüm yine tık yok !
* Odadaki bütün prizleri denedim,odadan çıktım evdeki bütün prizleri denedim,evden çıktım üst komşuya gittim, ı ıh çalışmıyor.. * Bu sabah yine kucaklayıp işe getirdim ve tıkır tıkır çalışıyor çıldırmak üzereyim.
Kısaca bilgisayarım evimde ve hatta komşunun evinde çalışmıyor ama işyerimde çalışıyor.Büyük ihtimalle elektriksel birşey olduğunu düşünüyorum.Bu akşam giderken yanımda iki tane daha farklı power supply götürüp bir de onlarla deneyeceğim.Daha olmadı buradan başka bir kasa götürüp onu deneyeceğim.
Bir fikri,önerisi olan varsa çok memnun olurum.
akımı hattaki topraklamayı ölçtür bakalım kaçak vs var mı
Fazla elektrik yüklenmesinden olabilir. Akşam kapatıyorsunuz sabah işyerinde açtığınızda çalışıyor, bu arada fazla elektirk boşalıyor o yüzden çalışıyor. Evdede bir gün bekletin açın açılması lazım. Çözüm olarak power saglamsa şayet, ram ve IDE kabloları, elektirik kabloları, anakart saatini söküp 1 saat bekletip tekrar takarak çalıştırın. Sonuç değişecekmi buraya yazın.
Bilgisayar kendini kitliyosa kaçak yada kısadevre vardır.
taktığın çevre birimleri bunu yapıyo olabilir.
önce onları denetle
sonra da bilgisayarı bi parçala tekrar topla belki düzelir.
quote:
Orjinalden alıntı: veygun
Fazla elektrik yüklenmesinden olabilir. Akşam kapatıyorsunuz sabah işyerinde açtığınızda çalışıyor, bu arada fazla elektirk boşalıyor o yüzden çalışıyor. Evdede bir gün bekletin açın açılması lazım.
Bu sabah gelirken evde ve yine komşuda denedim çalışmadı.İşe getirdiğimde ise yine takar takmaz çalıştı.Ama dediğinizi yapıp evde de bir süre bekleteceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: xXx_xXx
Bilgisayar kendini kitliyosa kaçak yada kısadevre vardır. taktığın çevre birimleri bunu yapıyo olabilir.
Bilgisayarı işyerinde herhangi bir sorun olmadan dün gün boyu kullandım.Kilitlenme filan olmadı. World of warcraft denedim,hd videolar filan açtım herşey kusursuzdu.
quote:
Orjinalden alıntı: barabum
akımı hattaki topraklamayı ölçtür bakalım kaçak vs var mı
Evet bu dediğinizi yaptırmayı düşünüyorum.Yalnız evdeki bütün elektronik aletler sorunsuz çalışıyor,2 gün öncesine kadar bilgisayar da çalışıyordu.
* Bir de şöyle birşey var arkadaşlar : Kasamın önünde yeşil ve kırmızı olarak iki ışık var,biri bilgisayarın açık olduğunu diğeri hdd nin çalıştığını gösteren. Evdeyken kasayı prize takıp power suplly ın da düğmesine bastığımda bilgisayara anakarta elektrik geliyor ama anakarttaki yeşil ışıkla birlikte o kasanın önündeki yeşil ışık da sabir yanıyor. Oysa normalde bilgisayar kapalıyken onun da sönük olması gerekir. İşyerinde o yeşil kapalı,sadece bilgisayar çalışır vaziyetteyken yanıyor. 13-14 senedir bilgisayar kullanıyorum çok acaip ve muhtemelen çok az kişinin başına gelmiş ilginç problemler oldu ama en tuhafı bu sanırım. Ne yapayım ben şimdi taşınayım mı ?
Bence sorun senin evindeki elektrik tesisatında..Bir elektrik ustası çağır..
peki sen iş yerindede evde kullandığın mouse ve klaveyeyimi kullanıyorsun.
Evet klavye ve mause gibi aygıtlar bazen kısa devreye sebeb oluyo.İstersen bi bak.Bazen çok ilginç tuhaf problemler aslında çok basit birşeyden kaynaklanabiliyor bazen.
quote:
Orjinalden alıntı: xXx_xXx
Bilgisayar kendini kitliyosa kaçak yada kısadevre vardır.
taktığın çevre birimleri bunu yapıyo olabilir.
önce onları denetle
sonra da bilgisayarı bi parçala tekrar topla belki düzelir.
Mantıklı
Dün akşam işyerinden dönerken yanıma bir kasa daha aldım.Eve kendi kasam + işyerindeki kasa ile gittim. Önce kendi kasamı taktım; çalışmadı,ardından diğerini taktığımda sorun çıkmadı. Çalışan kasanın power suplly ını söküp kendi kasama taktım yine tık yok .
Yani inanılmaz bir çıkmazın içindeyim.Özetleyecek olursam ;
Kendi bilgisayarım evimde çalışmıyor.Ama başka heryerde çalışıyor. Evimde elektriksel bir sorun var diyeceğim ama deneme amaçlı getirdiğim bilgisayar çalışıyor. 4 farklı power suplly denedim hiçbirinde tık yok.
İşlerim biraz azalsın bir de anakartı değiştirip deneyeceğim ama aklıma hiçbir mantıklı sebep gelmiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: lakeshire
Dün akşam işyerinden dönerken yanıma bir kasa daha aldım.Eve kendi kasam + işyerindeki kasa ile gittim. Önce kendi kasamı taktım; çalışmadı,ardından diğerini taktığımda sorun çıkmadı. Çalışan kasanın power suplly ını söküp kendi kasama taktım yine tık yok .
Yani inanılmaz bir çıkmazın içindeyim.Özetleyecek olursam ;
Kendi bilgisayarım evimde çalışmıyor.Ama başka heryerde çalışıyor. Evimde elektriksel bir sorun var diyeceğim ama deneme amaçlı getirdiğim bilgisayar çalışıyor. 4 farklı power suplly denedim hiçbirinde tık yok.
İşlerim biraz azalsın bir de anakartı değiştirip deneyeceğim ama aklıma hiçbir mantıklı sebep gelmiyor.
senin kasanı evde farklı bir klavye ve mouse ile açmaya çalışırmısın.bakalım sorun onlardanmı kaynaklanıyor.
apartmana gelen akım şiddeti düşüktür bi elektrkçye ölçtürmen lazm ama apartmanda hiçkmsemi pc kullanamyr sor apartmandıklere belki sadece apartmnn bi tarafına düşük akım geliyrdr yada apartmanda 24 saat yuksek güçlü bir alet kullanılmaktadr.
yan apt gidip dene bakalım belki elektrik problemi apartmanın girişinde başlıyodur ne desem bilmiyorum birde anakartın üzerindeki kondansatörlere bi bak şişme filan varmı!! elektrikten çok topraklama problemi gibi duruyo bi ölçtür istersen
toprak konusunun önemi hakkında bi örnek veriyim bu arada.. çalıştığım kurumun network yöneticisiyim bi router kurmam gerekti herşeyi yaptım 3 gün uğraştım konfigürasyon yeniledim olmadı elektrik prizleri 3 ohm değerinde(uygun değerde) ama bi türlü faal hala getiremedim en son yeni bi toprak hattı çektim ve direk routerın kasasına kelepçeledim ve oldu!! enteresan ama artık bütün cihazlar bunu istiyor!!!
İlgilenip fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Apartmanda başka pc kullananlar da var ve bir sorun yaşamıyorlar zaten ben de kendi evimde başka bir pc çalıştırmakta sorun yaşamıyorum.Kendi bilgisayarım ne kendi evimde ne de apartmandaki başka bir dairede çalışmıyordu ama işte çalışıyordu,işte sorunu bu kadar anlamsız hale getiren de bu çelişkilerdi. -di li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü bu mide bulandırıcı problem geldiği gibi gitti.dün gece eve gidip düğmeye bastığımda bilgisayar çalıştı.Şu olup bitenlere hala anlam veremiyorum ama şu an için çok şükür çalışıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme