Şimdi Ara

İstediğin Oldumu VAKİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vakit 13 Şubat 2006 tarihindeki manşeti nedeniyle hedef haline geldi. Haberde ne söylenmişti?

Vakit'in 'İşte O Manşeti'
    Vakit gazetesi 13 şubat 2006'daki sayısında, 'İşte O Üyeler' başlıklı haberin altında başörtülü öğretmene anaokulu müdürlüğü yolunu kapatan kararı veren Danıştay İkinci Dairesi Başkanı ve üç üyenin fotoğraflarını yayımlamıştı.

Bağcılar Basın Savcısı Ali Çakır, gazete hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 6'ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatmıştı.

'Yargı üyelerini terör örgütlerine hedef göstermek' suçu yönünden yürütülen soruşturmada, diğer suçlardan işlem yapılabilmesi için ilgili kişilerin şikâyeti gerekiyor.

Yargı çevrelerine yönelik 'hedef gösterilme' olayına en çarpıcı örnek, yine türban tartışması nedeniyle 1995 yılında Gümüşhane'de yaşanmıştı. Türbanlı avukatların duruşmaya girmelerini yasaklayan karara imza atan dönemin Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday, daha sonra Vakit ismini alan Akit gazetesinin hedefi olmuştu. Günday, hakkında günlerce süren yayınlardan sonra İzzet Kıraç adlı bir kişi tarafından türbanı yasakladığı gerekçesiyle öldürülmüştü.

ve bugun Danıştay 2. başkanlığında bu insanlara Saldırı yapan zihniyet

bir de avukat olacak beyini olmayan yaratık

• Ne yani Vakit bunu haber yapmasaydı bu saldırı olmayacak mıydı ??

Siz üzüm yiyin, bağcıyı rahat bırakın..
  • saçmalamışın biraz dostum, gazete bu haber yapacak tabiki!!!

quote:

Orjinalden alıntı: NeM

İstediğin Oldumu VAKİT

Vakit 13 Şubat 2006 tarihindeki manşeti nedeniyle hedef haline geldi. Haberde ne söylenmişti?

Vakit'in 'İşte O Manşeti'
    Vakit gazetesi 13 şubat 2006'daki sayısında, 'İşte O Üyeler' başlıklı haberin altında başörtülü öğretmene anaokulu müdürlüğü yolunu kapatan kararı veren Danıştay İkinci Dairesi Başkanı ve üç üyenin fotoğraflarını yayımlamıştı.

Bağcılar Basın Savcısı Ali Çakır, gazete hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 6'ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatmıştı.

'Yargı üyelerini terör örgütlerine hedef göstermek' suçu yönünden yürütülen soruşturmada, diğer suçlardan işlem yapılabilmesi için ilgili kişilerin şikâyeti gerekiyor.

Yargı çevrelerine yönelik 'hedef gösterilme' olayına en çarpıcı örnek, yine türban tartışması nedeniyle 1995 yılında Gümüşhane'de yaşanmıştı. Türbanlı avukatların duruşmaya girmelerini yasaklayan karara imza atan dönemin Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday, daha sonra Vakit ismini alan Akit gazetesinin hedefi olmuştu. Günday, hakkında günlerce süren yayınlardan sonra İzzet Kıraç adlı bir kişi tarafından türbanı yasakladığı gerekçesiyle öldürülmüştü.

ve bugun Danıştay 2. başkanlığında bu insanlara Saldırı yapan zihniyet

bir de avukat olacak beyini olmayan yaratık

• Bu tarz olayları bunlara bağlamayın. Kimbilir kimin için saldırmışlardır bunlara. Vede kaç para almıştır. Bu iş bir avukatın tek başına yapacağı iş deil. Bu işin dibi araştırılsın. Kimse sorumlu çıksın ortaya, Vede yapana en ağır ceva verilsin
  • Öncelikle saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Umarım bunu yapanlar kısa sürede yakalanırlar. Umarım bu seferde faili mechul olmaz...

Umarım bu olayı provakasyon amaçlı kullanmazlar. Çünkü daha önce Türkiye bu tür provakasyonları yaşadı, geçmişte bu tür olaylarda bu suçu işleyenler nedense bir türlü bulunamadı. Umarım suçlular kısa sürede bulunurlarda olay aydınlanır. Bakıyorumda olay daha aydınlanmadan, kimin yaptığı belli olmadan yorumda bulunanlar var. Aslında maksatlarını anlayabiliyorum ama neyse.. Lütfen oyuna gelmeyelim. Henüz olay aydınlığa kavuşmadı, kimin yaptığı belli değil... Bu noktada kimse kimseyi suçlayamaz. Çünkü hiç birşey belli değil daha...

Olay aydınlatılmadan yorumda bulunmayı yanlış buluyorum. Bu olayı yapanları lanetliyorum. Bu olaydan büyük üzüntü duydum. Bu suçu işleyen aşağılık yaratıklara diyecek söz bulamıyorum, onlar insan olamazlar. Diliyorum kısa sürede yakalanırlarda hakketikleri cezayı bulurlar. Türk adaletine ve güvenlik güçlerine güvenim sonsuz. İnanıyorumki bunu yapanlar kısa sürede yakalanacaklar ve hakketikleri cezaya çarptırılacaklardır.

Bize düşen oyuna alet olmamak, prokavasyonlara alet olmamak, olay açığa kavuşmadan, aydınlığa kavuşmadan yani bilip bilmeden yorumda bulunmamak.Lütfen kafadan sallama yapmayalım,kafamıza göre dilediğimizi suçlayamayız. Bu büyük yanlışlık olur. Bu yanlışlığı yapacak kadar küçülmeyelim lütfen.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 17 Mayıs 2006; 13:51:31 >

• Vakit saldırıyı kınamadı

Vakit saldırıyı kınamadı
    Vakit olayların kendilerine yöneltilmesini eleştirdi ancak yapılan saldırıyı kınamadı! Yapılan açıklama aynen şöyle:

Basın Açıklaması

Danıştay 2. Daire üyelerinin toplu halde bulundukları bir sırada, İstanbul Barosu Avukatlarından Alparslan Aslan'ın gerçekleştirdiği saldırı bahene edilerek, gazetemizin, bazı televizyonlar taragından, basın ahlakıyla bağdaşmayan bir şekilde hedef gösterilmesi ve yargısız infaza tabi tutulmasını nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Basın özgürlüğüne karşı yapılan bu saldınının, bizzat basın kuruluşlarından gelmesi olayın vehametini daha da artırmaktadır.

Olay henüz emniyet tarafından soruşturulma safhasında olup, hangi gerekçelerle yapıldığı kesin olarak belli edğilken, saldırının gazetemizin 3,5 ay önceki bir haberiyle ilişkilendirilmesi; malum medyanın yargısız infaz girişimlerinden bir yenisiyle karşı karşıya oldumuğuzu açıkça göstermektedir.

Bahsedilen haberin, Danıştay'ın bir kararının kamuoyuna duyurulmasından ibaret olduğu ortada iken, saldırı ile haber arasında ilişki kurulmaya çalışılması, anayasadaki basın özgürlüğü kısıtlamasına yönelik bir girişim olouğu açıktır.
    Başta CNN, NTV, Kanal D ve Habertürk televizyonlarının her 10 dakikada bir gazetemizi ekrana getirerek hedef gösteren yayınlarıyla ilgili olarak, Avukatlarımız savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Vakit Yayın Kurulu

Sizi kınayacaklar yakın zamanda

• Kına yak VAKİT..

Bi de provakasyondan bahsetmişler bu ne yüzsüzlüktür, asıl kendileri aylar önce bu mevzuyu derin derin deşerek milleti dolduruşa getirerek provakasyonunun kralını yapmıştır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "İşte o üyeler" diye yazmak, haber değil hedef göstermektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashc -- 17 Mayıs 2006; 15:08:29 >
  • Hedef gösterme olayını her gazete ve televizyon yapıyor. Bu Vakit'e özel bir şey değil.
  • Saldırıyı şiddetle kınıyorum

Benim anlamadığım bi konu var geçen hafta cumhuriyet gazetesine bomba atılıyor sorumluları dinciler deniyor. Bugün danıştaya çirkin bi saldırı oluyor sorumlusu türban yanlıları diyorlar. ve her olayda hükümetin üzerine gidiyorlar erken seçim istiyorlar bence bütün problem cumhurbaşkanının bu hükümet tarafından seçilecek olması.

Az önce haberlerde şöyle bi konuşma geçti saldırıyı düzenleyenin akli dengesini olup olmadığına bakacaklarmış.

acaba o adamı kim kandırdı
    git danıştay üyelerine silah sık ve ben Alahın askeriyim de.
    Allaha inana birinin böyle ş.sizlik yapması mümkün değil.

• belli işte kimin ne oldugu..takmayın bunları..

bu arada mesajım küfür içerikli oldugu için silinmiş..tutamadım kendimi..
  • Yanlış yorum yapıyorsunuz arkadaşlar.

Öncelikle yapılan olayı kınıyorum. Bir müslüman bu işi yapmaz vede yapamaz.

Çünkü Peygamberimiz (s.a.v.)

Bir insanı katleden bütün insanlığı katletmiş gibi, bir insanın kurtuluşuna vesile olanda bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmuş gibidir buyurmuştur.

Onun için müslüman bir insan bu işi yapamaz. Bunun altında yatan başka sebepler var.

Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi bişiler
  • Şimdi vakit çalışanlarından biri de çldürülürse, bu vakiti suçlayanlar da suçlanacaklar mı acaba...o zaman hiç bir haber de resim ve ad kullanılmasın hedef olurlar diye...

ayrıca bu saldırıyı yapanı da Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça böyle olayların çoğalacağını düşünüyorum...
  • AVUKAT IN ARKADAŞLARI İLE GÖRÜŞÜLMÜŞ ADAM ÇİLİNGİR SOFRA MERAKLISIYMIŞ.İSLAM İLE İLGİSİ YOK.ARKADAŞI BENDE ODA ÜLKÜCÜYÜZ DEMİŞ.ÜLKÜCÜLERİN VAKİT OKUYUPTA GAZA GELECEĞİNİ HİÇ SANMIYORUM
  • Zaman'dan ülkücü iddiası
    Kaynak: Zaman Gazetesi

Danıştay 2. Dairesi'ne silahlı saldırıyı düzenlediği öne sürülen Alparslan Arslan isimli avukatın ev arkadaşı Avukat Fikri Cora, Arslan'ın ülkücü olduğunu söyledi. En son dört gün önce kendisi ile görüştüğünü belirten Cora, Arslan'ın herhangi bir İslami örgütle bağlantısının olmadığını kaydetti.

Alparslan Arslan'ın Üsküdar Ahçıbaşı Mahallesi'nde üç yıl beraber kaldığı ev arkadaşı Avukat Fikri Cora, Arslan'ın kendisi gibi ülkücü olduğunu öne sürdü. Arslan'ı en son 4 gün önce gördüğünü ifade eden Cora, "İslami örgütlerle herhangi bir bağlantısı yoktu. İkimizde de ülkücüyüz, 10 yıldır arkadaşız. 4 gün önce görüştük. Böyle bir eylem yapacağını bana söylemedi" dedi.

Öte yandan Alparslan Aslan'ın ev sahibi Resul Doğru, Aslan'ın uzun süre kira ödemediğini ve kendisine bir sürü borç takarak kaçtığını öne sürdü. Komşuları da, Arslan ile çeşitli ortamlarda içki içtiklerini söyleyerek, İslami bir yanının olmadığını ve bu eylemi yapmasına bir anlam veremediklerini kaydetti.

2.KAYNAK HAVADİS.NET

• Acaba kimin üstüne kalacak bu olay

din için olmadığı kesin ama adam ben Allahın askeriyim dediği için hemen din üzerine attılar. Bekleyin bakim sonuç ne olacak hepsi ortaya çıkacak din için olmadığı ortaya çıkacak

Edit: tam ortaya çıkacağı zaman manşetler şöyle Danıştayı basan Alparslan Arslan konuşmasın diye dinciler tarafından öldürüldü

Öldürenlerin kimliği araştırılıyor.

Bırakın bu olayları gerçeklerle yüzleşin.

Gerçekler Cumhurbaşkanlığı seçimleri
  • Saldırıda ağır yaralanan üye öldü

Danıştay'a yönelik saldırıda başından ağır yaralanan Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin tedavi altına alındığı Hacattepe Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Danıştay'a yönelik saldırıda başından ağır yaralanan Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin tedavi altına alındığı Hacattepe Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Saldırının hemen ardından hastaneye kaldırılan ancak durumu ağır olan 2'inci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, yapılan ameliyata rağmen yaşamını yitirdi. Özbilgin, saldırı sırasında başından yaralanmıştı.

ÖZBİLGİN'İN KİMLİĞİ

Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, 1942 yılında Akçaabat'ta doğdu.

Tokat'ın Zile ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Özbilgin, Yozgat Lisesi'ni bitirdikten sonra öğrenimine devam ettiği Ankara Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi'nden 1965 yılında mezun oldu.

Taşova Kaymakam vekilliği, Havsa, Ardahan, Kahta ve Bozova kaymakamlıkları, mülkiye müfettişliği, Adıyaman valiliği görevlerinde bulunan Özbilgin, 6 ay süreyle kaldığı İngiltere'de ''Yerel Yönetimler Denetimi'' konulu ayrıntılı bir rapor hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı tarafından 30 Eylül 1999 tarihinde Danıştay üyeliğine seçilen Özbilgin, bir süre Danıştay Genel Sekreteri olarak da görev yapmıştı.

Son olarak Danıştay 2. Dairesi üyeliği görevinde bulunan Özbilgin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Allah rahmet eylesin

Polis saldıganın aracını buldu

Danıştay'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili avukat Alparslan Arslan'a ait Opel Vektra marka araçta 14 mm. çapında ikinci bir silah bulundu. Arslan'ın geceyi nerede geçirdiği araştırılıyor.

Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan avukat Alparslan Arslan'a ait otomobilde ikinci bir silah daha ele geçirildi.

Silahlı saldırının ardından gözaltına alınan ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ön bilgisine başvurulan Alparslan Arslan'ın, dün sabah saatlerinde İstanbul'dan Ankara'ya kendisine ait 34 BE 0164 plakalı Opel Vectra araçla geldiği belirlendi.

Zanlının olaydan önce, aracını Danıştay'ın arkasında bulunan Necatibey Caddesi'ne park ettiği tespit edildi. Söz konusu araç, trafik ekiplerince çekiciyle alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Araç, burada detaylı bir aramadan geçirildi. Yapılan arama sonucu,
    araçta 14 milimetre çapında bir silah bulundu.

Bu arada avukat Arslan'ın üzerinde özel bir televizyon kanalına ait kartvizitin bulunduğu bildirildi.

Emniyet yetkilileri, avukat Arslan'ın İstanbul'dan yalnız gelmediğinin sanıldığını belirterek, Arslan'ın dün ve bugün Danıştay'a gidişi sırasında yanında başkalarının bulunup bulunmadığının araştırıldığını kaydettiler.

Yetkililer, Arslan'ın dün geceyi nerede geçirdiğinin araştırıldığını, otel kayıtlarının incelendiğini belirtirken, Danıştay'ın girişi ve çevresinde yer alan kameraların tespit ettiği görüntülerin de incelemeye alındığını kaydettiler. Adli Tıp kontrolünden geçirilen avukat Arslan'ın sorgulamasına başlandığı belirtildi.

• Vakit gazetesinin 13 şubattaki haberinden adam 17 mayısta mı tahrik olmuş. Biraz insaf ve izan sahibi olmaya davet ediyorum. Madem öyle bu olay birilerine çamur atmak için komplo teorileri için kullanılacak. Alın bir komplo teorisi de benden.

Danıştayda onlarca kez seçim yapıldı fakat başkan seçilemedi. En son sumru çörtüoğlu seçildi. Bunu hazmedemeyen Tansel Çölaşan adam tutup kendisine oyvermeyenleri öldürtmeye kalktı.

Hem bu iddia vakite yöneltilenden daha geçerli. Çünkü birinin üzerinden 3 ay geçmiş öbürünün üzerinden 3 hafta.

Lütfen akıllı olalım ve sağduyu ile hareket edelim. Bu olayı yapanların yaptıranların ülkenin huzurunu bozmak istedikleri gün gibi aşikar. Oyuna gelmeyelim.
  • ya yazılanlar oldukça güzel insanların gözlerinin açık olduğunu görebilmek çok güzel gerçi bu mesajımda silinir ben yazıyorum saolsunlar siliyorlar neden silindiğinide bilmiyorum yazdıkların mühim birilerine dokunuyor galiba neyse..

saygılar..
  • Eğer bir hükümet kendi yargı sistemini koruyamıyorsa orada herhangi bir işi yoktur.12 Eylül zamanında bile hiçbir eylemci böyle bir şeye cesaret edememiştir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.