Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Demek size denk gelmemiş o boyayı 3kere yaptırıp tek yapma parası verdiklerinde küfür ederek birdaha boyaya tövbe edersiniz.

Ben 10 yaşında iken babamla duvar kağıdı yapmaya giderdik cok lanet insanlar gördüm.

Alıntıları Göster
    Şimdi boyacıların hepsi Önden peş yada paranın en az yarısını alarak çalışıyor eskide kaldı o zamanlar.Peş parayı almadan kimse iş yapmıyor.Burger Kingte çalışmaktan kat kat iyidir boyacılık bende yaptım İşssiz kaldıgım dönemde çok güzelde para kazandım bana anlatma yani.

• Kesinlikle devlet üzerine düşeni yapmıyor.

İş verenler istediğini yapıyor..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki Avrupa ülkelerinde durum böyle mi?

Devlet sert presodurler uygulamıyor. Adam söylediklerinde sonuna kadar haklı. Hanginizin hakları denetim altında?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    reis burda 3 vardiya var. 8 16 - 16 12 - 12 sabah 8 var. Limanda calisiyorsun. Kapi puantoru diye geciyor. Limana giren konteynerleri kontrol ediyosun.Gercekten ulkenin sayili firmalarindan asiri buyuk bir ispanya firmasi. Ama 8 saat boyunca ben kamyoncularla muhattap olucam bazen gece uykusu alamicam 2020 lira para mi allah askina. Bi cift ayakkabi 400 lira olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraxes -- 7 Kasım 2019; 11:53:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    sen ne iş yapıyon?? Çalıştığın yerde de muhtemel YALAKA olunca rahatsın.
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Hastane mikrobu kapmış olabilirsin. O meret ilaçlara dayanıklı oluyor.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Bırakıp yapmayabilirsiniz öyle insanların işini ben daha önce çok yaptım kime boyatırsa boyatsın kapıyı çekip gittigim çok ev oldu zaten rabet gören bir iş anında yeni bir iş çıkıyor ayda 3-4 iş yapsanız zaten o ayı çok rahat kurtarıyor.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Sanırım siz okuduklarınızı anlamıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

Haklısın. Şunu söylemeden edemiycem. İşveren senin yerini doldururum deyip doldurduğunu sanan vizyonsuz işverenlerle dolu. Harcadıkları zaman ve para akla zarar ziyan. Geçmişe bakıyorsun. Eski çalıştığım yerlere bakıyorum. Yada ayrılan arkadaşlarımın fikirlerini dinledim. Ayrıldıkları yerlerin yerine aldıkları kişiler ya istifa etmiş ya da 4-5 adam gelip gitmiş böyle süregelmiş. Hatta dikiş tutturamayan kapanan işverenler de var. Yane ortada bir sorun var. İki taraf da bu sorunu çözme niyetinde değil bu kadar basit. Olan da arada kaynayan işini severek yapan ve nitelikli çalışanlara yazık oluyor.

Bu arada tekrar söyüyorum. Ne kadar eğitimli ve tecrübeli olsanda ne kadar kendini geliştirsen de bu ülkede ağzın laf yapmıyorsa, yalaka değilsen, herşeye hee hee diyorsan gerektiğinde boyun eğiyorsan daha doğrugu tuttuğunu koparan biri değilsen bu ülkede istediğini elde edemezsiniz. Stand alone bunu ima ediyor. Ama unutulmamali ki! Herkes üstün başarılı, özgün yada farklı olmak zorunda değil. Her insanın doğal hakkı olan insanca çalışma koşulları ve ekonomik huzur bu kadar basit bunları elde edebilmek için kimse kendisini geliştirmek zorunda değil. Geliştirenler de belli bir yaşam kalitesine ya ulaşamıyorlar yada farklı alanlara yönelmek zorunda kalıyorlar. Çünkü nüfus fazla, kurumsal işverenler dolu vede en çok sıkıntı çektiğim nokta da beyaz yakalı pozisyonlara gereksiz mavi yakalı ve vasıfsız çalışanlarla üst kademeleri doldurdular.
    Dediğim gibi, genel olarak durum senin yerinin doldurulup doldurulamadığına göre değişiyor ve sen de buna göre değerleniyorsun. Yaptığın iş ve çalışma sektörüne göre değişiyor her şey.

• Ulan şu yağdanlık denen olay midemi bulandırdı, burgerdan mc den yemek yenirmi hijyen nasıl, etleri nasıl hep aklımda soru işareti.
  • Mc burgerden daha pis. Yere düşen etleri kullandığımı biliyorum ben. Yenmez hiçbiri.

• "Örneğin prosedüre aykırı hareket ederseniz ihtar alıyorsunuz" cümlesi bu her şeyi özetliyor. 1 ayda işi öğrenememişsin. kendi isteğin ile gitmen için ellerinden geleni yapmışlar.
  • Kuş kadar aklınla varsayımda bulunma bana. 20 günlükken üretimi tek başıma götürüyordum. Prosedür nedir ne değildir bilirim. Soğanın üstüne ketçap sıktım yoğunlukta kenara çekip ihtar yazdılar. Neyin hikayesini anlatıyorsun.

• Böyle yerlerde çalışılmaz. Ben de yıllarca ağır işlerde çalıştım yeri geldi 2 kişi 8 ton mal indirdik ve bunu tartıp istif ettik üstüne bir de 12 saat ayakta çalışıyordum. Akşam eve gidince yorgunluktan uykumu bile iyi alamıyordum. Kolay iş bulman zor, devlet memuru da olsan yine birileri size karışıyor. En güzel iş kendi işin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Kuş kadar aklınla varsayımda bulunma bana. 20 günlükken üretimi tek başıma götürüyordum. Prosedür nedir ne değildir bilirim. Soğanın üstüne ketçap sıktım yoğunlukta kenara çekip ihtar yazdılar. Neyin hikayesini anlatıyorsun.
    şuan baba parası ile mi geçiniyorsun. bu ilk iş deneyimin miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3AA68E795

Peki Avrupa ülkelerinde durum böyle mi?

Devlet sert presodurler uygulamıyor. Adam söylediklerinde sonuna kadar haklı. Hanginizin hakları denetim altında?
    Ben herseyi devlete baglayanlara kiziyorum cunku devlet senin annen baban amcan sen ben.. biz nasilsak oyle yonetiliriz diyorum sanki herseyimiz 4 4lük ama bize zulmediyorlar karar vericiler.. kim bile isteye halkına düşman olabilir ki ben bazi kisilerin muhalefetlerinden dolayi art niyetli olduklarini dusunuyorum
    Avrupa ulkelerine gelince eger orada yasamiyorsaniz duyduklarinizn bir onemi yok...

• İlk sigortalı işim buydu. 14 yaşından beri sigortasız çalışırım. Çıraklık hamallık vs. yaptım. Baba parası yemiyorum kendime bakıyorum eve destek çıkıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

İlk sigortalı işim buydu. 14 yaşından beri sigortasız çalışırım. Çıraklık hamallık vs. yaptım. Baba parası yemiyorum kendime bakıyorum eve destek çıkıyorum.
    Çıraklık yapmış isen vasıfsız olarak bir yerde çalışman baştan hata olmuş. 14 yaşında çırak isen şuan üniversiteye hazırlanıyorsan çıraklıktan kalfalığa terfi emiş olmalısın. kalfa olarak çok rahat iş bulabilmen gerekir.
  • Yine varsayımla geldin karşıma. Bir işte sabit durduğumu nereden biliyorsun? Örneğin birinde mezarlık yapımı için mermer taşırken ayağımın kayması sonucu kolumu kırıp işten çıktım. İnşaatta kafama demir boru düşürdüler kafatası çatladı 2 gün baygın yattım o işten de çıktım.

En son derslerim yoğunlaşmadan önce ayakkabıcıda çırak olarak çalışıyordum sonra çıkmak zorunda kaldım birkaç ay cebimden yedim.

Kendi kitabımı, kıyafetimi hep kendim aldım. Cebimdeki 1000 liralık telefonu 16 yaşında sırtımda kömür çekerek aldım.

Başka sorun var mı çocuk adam?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.