Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Restoranda atık miktarını azaltmak için illegal olarak yapılan bir şeydi bu. Parasını alıyorlar sanki burger almışsın gibi.

Sevkiyat için adam tutulacaktı maliyet yükseliyor gerekçesiyle iptal oldu.

Çok sık detay yapılırdı. Mesai dolunca parmak bastırıp temizliğe devam ettiriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise yıllarımda yaz tatillerinde sürekli sanayiye gidiyordum çalışmaya tabi ozamanlar çaycılık yaptırıyorlardı.
    Liseden mezun oldum dikey geçiş ile ünv yerleştim ama aklımda mesleğimi yapmak yoktu part time kafelerde çalişiyordum o kafe senin bu kafe benim kafama göreydim.
    En son hanzonun biri lan çay versene diyerek çıkış yaptı ve üstelik azarlamişti bu hareket öyle zoruma gittiki kendi kendime 4 sene makina okudun 2 sene de ünv sini okuyorsun niye mesleğini yapmiyorsun dedim.
    Döndüm tekrar sanayiye arkadaşın tavsiyesiyle bir dükkana girdim dükkanda 3 ay çalıştım dükkan battı hiç bir maaş alamadim üstelik bana kredi kartı vermişlerdi maaş yatacak diye abanmiştim karta ve patladık.
    O dükkanda çalışırken aramın iyi olduğu bir usta vardı beni arkadaşının yanına işe soktu orada çalışırken büyük bir parça bozdum tabi daha tam olarak işi bilmiyorum ve patron o bozulan parçanın paradını benden kesti 2 ay o parçaya çalıştım. O iş yerinden de çıktım.
    Ama bende bir merak bir azim oluştu bu mesleği öğrenmem lazımdı yapmam lazımdı çünkü öğrenemezsem yapamaz isem ne evlenebilirim ne düzgün bir maaşım olacaktı.
    Çalıştığım 2 iş yerinde 5 para etmez adamların bir taraflarını yaladık sırf öğrenebilmek için.
    3. İş yerine girdim patronlarım 2 ortaktı Allah razı olsun başımdan geçenleri anlattım bana sahip çıktılar kolladılar hatalar yaptım maaşımdan kesmediler o iş yerinde 3 sene çalıştım . Asgari ücretin 1 k fazla ücret aliyordum . O 2 patron bana bildikleri herşeyi anlattilar ve bende bir çocuk gibi bütün bilgileri kafama yerleştirmiştim.
    Sonraları aldığım parayı beğenmemeye başladim . Ha bu arada sanayide (8-4) çalışıyorum 4 ten snra okula gidiyorum koşa koşa. Askere gittim geldim okulum bitti memlekete geri döndüm önemli bir ciddi bir kurumda bütün mülakatları 1. Olarak tamamlayarak bir işe aliniyordum ve o bölüme 2 kişi alacaklardı ben 1. Olarak kazanmıştım türkiye genelinde de yaklaşık 1000 başvuru vardı tabi sadece 1000 kişi o kriterleri sağlayabiliyordu kazandım fakat aynı zamanda başka bir işide kazanmıştım . Şuan o başka işi yapiyorum kendi mesleğimi yapmiyorum sırf zorluk çektiğim bıktığım için . Şuanki işimden son derece memnunum.
    Siz yeterki azimli , meraklı , çalışkan olun
    Gerisi gelecektir sağlıcakla kalmanız dileğiyle..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• haqueim H kullanıcısına yanıt
    bir kaza sonuçu
  • True American Dream.
  • Büyük rezalet gerçekten. Geçmiş olsun mu desem bilemedim hocam. Kölelik gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamofyou

Lise yıllarımda yaz tatillerinde sürekli sanayiye gidiyordum çalışmaya tabi ozamanlar çaycılık yaptırıyorlardı.
    Liseden mezun oldum dikey geçiş ile ünv yerleştim ama aklımda mesleğimi yapmak yoktu part time kafelerde çalişiyordum o kafe senin bu kafe benim kafama göreydim.
    En son hanzonun biri lan çay versene diyerek çıkış yaptı ve üstelik azarlamişti bu hareket öyle zoruma gittiki kendi kendime 4 sene makina okudun 2 sene de ünv sini okuyorsun niye mesleğini yapmiyorsun dedim.
    Döndüm tekrar sanayiye arkadaşın tavsiyesiyle bir dükkana girdim dükkanda 3 ay çalıştım dükkan battı hiç bir maaş alamadim üstelik bana kredi kartı vermişlerdi maaş yatacak diye abanmiştim karta ve patladık.
    O dükkanda çalışırken aramın iyi olduğu bir usta vardı beni arkadaşının yanına işe soktu orada çalışırken büyük bir parça bozdum tabi daha tam olarak işi bilmiyorum ve patron o bozulan parçanın paradını benden kesti 2 ay o parçaya çalıştım. O iş yerinden de çıktım.
    Ama bende bir merak bir azim oluştu bu mesleği öğrenmem lazımdı yapmam lazımdı çünkü öğrenemezsem yapamaz isem ne evlenebilirim ne düzgün bir maaşım olacaktı.
    Çalıştığım 2 iş yerinde 5 para etmez adamların bir taraflarını yaladık sırf öğrenebilmek için.
    3. İş yerine girdim patronlarım 2 ortaktı Allah razı olsun başımdan geçenleri anlattım bana sahip çıktılar kolladılar hatalar yaptım maaşımdan kesmediler o iş yerinde 3 sene çalıştım . Asgari ücretin 1 k fazla ücret aliyordum . O 2 patron bana bildikleri herşeyi anlattilar ve bende bir çocuk gibi bütün bilgileri kafama yerleştirmiştim.
    Sonraları aldığım parayı beğenmemeye başladim . Ha bu arada sanayide (8-4) çalışıyorum 4 ten snra okula gidiyorum koşa koşa. Askere gittim geldim okulum bitti memlekete geri döndüm önemli bir ciddi bir kurumda bütün mülakatları 1. Olarak tamamlayarak bir işe aliniyordum ve o bölüme 2 kişi alacaklardı ben 1. Olarak kazanmıştım türkiye genelinde de yaklaşık 1000 başvuru vardı tabi sadece 1000 kişi o kriterleri sağlayabiliyordu kazandım fakat aynı zamanda başka bir işide kazanmıştım . Şuan o başka işi yapiyorum kendi mesleğimi yapmiyorum sırf zorluk çektiğim bıktığım için . Şuanki işimden son derece memnunum.
    Siz yeterki azimli , meraklı , çalışkan olun
    Gerisi gelecektir sağlıcakla kalmanız dileğiyle..
    Ya yol bulacaksin yada yol acacaksin
    Ama asla yolu bulmaya calismayacaksin...

• öne çıkarıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BBC886F5C -- 7 Kasım 2019; 2:17:47 >
  • Yurt dışında burger king MC Donalds pizza hut gibi yerlerde çoğu yerde zenciler calisir

• boşş bu ülkede çalışılmaz. 2 saat yol gittim bugün kurumsal bir firmada görüşmeye. adamlar aşırı kurumsal vs. eyv. ama vardiyalı sistemde çalıştıracağın gecenin bi köründe çalışacak olan adama da 2020 lira vermezsin be. ver abi 2500-3000 arası ben zevkle ve motive bi şekilde gideyim. bu saatten sonra da başvuru vs. yapmayı düşünmüyorum. büyük ihtimalle kendi işimi başlatırım askere gidip geldikten sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Gece 12'den sabah 6'ya kadar temizlik mi yaptırdılar?
    Sabah 8'de de tekrar iş başı.

@Blgrçoban
    Malesef o sekılde olmustu :) gençlik toyluk bunu kaldırmıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraxes kullanıcısına yanıt
    Bana yazılan en iyi vardiya 14-22 vardiyasıydı. Tabi 11'den önce çıkmak hikaye. Eve vardığımda en iyi ihtimalle saat 00.30 oluyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Hoşgeldin filanca yerde çalıştım deyip firmayı saksaklayarak aslında firmanın sosyal medya sorumlusu olduğunu ifşa eden şahıs.

Propagandani başka yerde yap.

Alıntıları Göster
    10 yıl önce çalıştım diyorum ve firmayla ilgili hiç bir bağlantım yok. Çok fazla çay içiyorsunuz veya netflix dizilerini fazla izlemekten dolayı sanırım. Sabah sabah iyi güldürdün

• Arkadas ne güzel yazmış ulkedeki insan tacirligi var o asgari ucreti verip olmayacak isleri yaptıriyorlar hemen muhalefet olmayin yok hemen aglama asgari ucrete calisacak vatandaş dolu diye...zaten bu rahatsizligini dile getirende asgari ücrete mecbur calismis keyfinden ayrilmamis bi empati yapin kendinizi onun yerine koyun yeter yaa..
    bende bi ornek vereyim bi arkadasimin kariyer ilaninda sofor/idari islere başvurmus ama ilan zaten insan tacirligi resmen.gunduz arac kullanıcan istanbul traginde sonra sirkete donup idari isler yapican yani iki farkli is iki farkli meslegi tek kisiye yaptirip asgari ucret teklif etmişler kabul etmemis tabiki.. boyle ekomik krizde firsatci isverenler doldu ortalik..Denetim yok ulke Ali baba ciftligi dayisi amcasi olana..Avrupada isler boyle yürümüyor hakkini hukukunu veriyorlar her yonden cakallik olsun insan tacirligi olsun boktan seylerde hep ondeyiz.O yuzden bu bozuk sistemi hükümeti elestirin burda emek somuren sirketi deşifre etti diye konuyu acan arkadasa yuklenmeyin ayiptir..
    Yemin ederim buyuk sehirler oyle bi hale geldi ki kurumsal kimlik adi altındaki sirketler sinekten yağ cikariyor kanınızi emiyor.Vallahi koyde koyun otlatan cobana imreniyorum artik.. trafik yok insan yok dogada hayvanlarla yasam daha guzel..Gidip çobanlık yapsan kafan daha rahat olur..Lanet olsun bizi boyle dusunduren hukumete bozuk sisteme kötü ekonomiye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 7 Kasım 2019; 8:4:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende dayanıklı tüketim ağırlıklı bir firmanın yetkili servisinde bilgisayar teknisyeni olarak çalışmıştım bi dönem. Adamlar habire buzdolabı taşıtmaya çalışıyolar. Bir iki kere yardım edeyim dedim baktım elime yapışıyor, patrona rest çektim işi bırakıyorum diye geri vites yaptı bi daha gitmedim nakliyeye falan ama o dönemde yaşadığım stres işten soğumama neden oldu ve bir sene sonra daha iyi bir iş bulup çıktım. Stresli ortamlardan kaçacaksın, adamı bitirir..

Bu arada Burger King te kaç para maaş veriyorlar da o kadar zaman katlanmak zorunda kaldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 7 Kasım 2019; 8:29:29 >
  • böyle leş yerlerde ne yiyin ne çalışın...

• Scalh kullanıcısına yanıt
    İzmir Buca şubesinde arkadaşım yoğunluk anında yerin kaygan olmasindan dolayı sendeliyor, iki elini de kızgın yağa sokuyor. Olabiliyor yani dediklerinde haklısın. Sen alıntıladığın arkadaşla pek münakaşaya girme, daha subjektif yorum yapan ikinci bi’ isim görmedim konuda

• İşyeri temizliği konusuna şunu diyebilirim ki,
    konuyu açan arkadaşın söyledikleri doğru ise oldukça temiz bir mekan olmalı.
    temizlik ve hijyene bu kadar dikkat eden firma çok azdır. Onlarca belki de yüzlerce işletmede denetim yapmış birisi olarak söylüyorum.

Gelelim çalışma koşularına;
    Özel sektörde pek çok firma bu şekilde maalesef. Çok daha abartılı tam köle mantığı ile adam çalıştıranlar da var.
    Mevzuat gereği en az 3000 TL lik sözleşmeli personel çalıştırması gerekirken, 1000 tl ye çalıştıran, kalan 2000 lirasını geri alan adamlar gördüm ben.

Gidin kendi işinizi yapın. Simit satın, pilav satın. Halden kasa ile balık alıp kiloyla satın. Çok karlıdır. Arıcılık yapın. Boya badana yapın çok iyidir.

Bir de eliniz yatkınsa kombi bakım işi çok karlıdır.
    Bunlarla ilgili kurslar var. Gidin 1-2 ayda kombi bakım işini öğrenirsiniz. Günde 1 eve gitseniz asgari ücreti geçersiniz.

Bu işlerin hangisini yaparsanız yapın 10 senede patron olursunuz. Köle gibi adam çalıştırırsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adiyez -- 7 Kasım 2019; 10:19:27 >

• hamburger hazırlayanalr artık eldiven giymiyor. wc yemi gitti pis bişeylerimi elledi bilemezsiniz. fast food yemeyin
  • Konu dışı bölümüne bakmadığım için,görmeden kaçıyor böyle konular genelde..
    Lakin faat food sektörünü az çok tahmin edebiliyor insan,ancak avmlerde ki fast food kölelerini görünce de,ne desek boş diyoruz..yani bir milleti siz böyle kendi mutfağına düşman ederseniz millette fast foodun kucağına düşer tabi..İş işten geçmiş artık,bu toplum geri döndürülemez böyle gider koptuğu yere kadar..
    İyice gıcıktım, şu konudan sonra bedava verseler gitmem fast fooda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmaya hayatı Türkiye de gerçekten zor. Her anlamda batı ile doğu kültürünün arasında kalmışız. Meyve suyu üreten bir yerde sabah 8-akşam 19, cumartesileri de saat 15 e kadar (cumartesi saat 15 de paydos yarım gün sayılıyor ve fabrikada sadece beyaz yaka için, cumartesi işçiler için ise yine paydos saati 19) olan bir iş yerinde çalıştım. Çalışma saatlerine bir bakın normal bir insan nasıl bu saatlerde çalışır. Ailesine ve kendisine nasıl vakit ayırabilir. Bu işe de torpille girmiştim. sonuçta şu an kamu personeli olarak bu düzenden kurtuldum. Eğer direkt olarak kamuda başlasaydım bu durumu gerçekten anlayamazdım.

Kamu ve yurt dışı seçenekleri arasında kalan bir gençlik var. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.