Şimdi Ara

İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
366
Cevap
4
Favori
48.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bağırıp çıksa ne olacak işsizlik almış başını gitmiş. O asgari ücret için orda yatabilecekler varken yapılan artistliklerin pekte önemi yok bence. Hatta senin yaptığın artistliği yeni gelene ödetiyor bile olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi mesleğime şükrettim şuan :D
  • Emir kullanıcısına yanıt
    24 saat mesai mi olur? Devletteki bu saçmalığı anlamıyorum. Adamı 24 saat çalıştır 3 gün yatır. Uykusuz birinin beyni sağlıklı çalışmaz ve halsiz olur ne iş yapacak ki?
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    3 gun yatmak nedir hocam,nobetten sabah 9 gibi çıktığım gun istirahatliyim,ertesi gun sabah 9’yine mesai

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CleanCoders

Bir masa bir bilgisayar ve tabiki birde beyin. Sıfır hammadde ile üretim. Yani yazılım. Kolaymı hayır. İnan bana yağdanlık temizlemek daha kolay. Ama zevkli mi zevkli.
    Yazılım Ögrenene kadar tahta mı kemirsin adam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IVANGUARDI

Her işin bir zorluğu var :) Günlügü 500 Tl ye gelen yatırımsız yapabileceğin böyle kaç tane meslek var ki ?

Alıntıları Göster
    Demek size denk gelmemiş o boyayı 3kere yaptırıp tek yapma parası verdiklerinde küfür ederek birdaha boyaya tövbe edersiniz.

Ben 10 yaşında iken babamla duvar kağıdı yapmaya giderdik cok lanet insanlar gördüm.

• Gece 12'den sabah 6'ya kadar temizlik mi yaptırdılar?
    Sabah 8'de de tekrar iş başı.

@Blgrçoban
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir

3 gun yatmak nedir hocam,nobetten sabah 9 gibi çıktığım gun istirahatliyim,ertesi gun sabah 9’yine mesai
    Sağlık bakanlığında öyle yapıyorlar. 24 saat çalış 4. gün işe gel. Ne şekilde olursa olsun 24 saat bir insan çalışamaz. Ben gece uyumadığım zamanlarda sabah ve öğlen işlerimi yaparken uykusuzluktan saçmalıyorum. Bir sürü hata oluyor.
    Uyumamak adamın beynini bitirir.
  • Konuyla ilgisi olan kalmadı 1. sayfadan çok uzaklaştık

• Merhaba
    Yaklaşık 10 sene önce orda çalışıyordum.(izmirin en yoğun şubesinde)1 yıla yakın çalıştım ve ayağımda sıkıntı çıkmasından dolayı ayrılmıştım. Arkadaşın yazdığı hiç bir şeye katılmıyorum.

Saat başına para alınan ve isteğe bağlı olarak fazla çalışılan bir iş yeri,
    Azarlanmak bütün iş yerlerinde var. Azarlanmanın sebebi disiplin olan bir yer olması ve en alt seviyeden en üst seviye sürekli kontrol ediliyor.
    Tehlikeli çalışma ortamı derken ? Her şeyi kesmek için makina bulunuyor. Etler pişerken hiç takılmıyor bile yanmayı nasıl beceriyordun.
    İşini iyi yaptığın zaman hiç bir iş yeri kolay kolay atamaz.
    Konuda kullanılan ürünlerle ilgili yorum yapan arkadaşlarda gerçekten güldüm. Hamburger etleri türkiyenin en iyi et yapan firmasından gelmektedir. Patates, tavuk ve balık ürünleride aynı şekilde.
    Belirli aralıklarla hamburgerde kullanılan malzemeler tazeleriyle değiştiriliyor. Yere düşürdüğün şey tabiki senden kesilecek. Utanmasan müşteriyemi vericeksin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badchucky -- 6 Kasım 2019; 23:5:7 >

• Eski bi BK calisani ve bu sektörde hayli tecrübesi olan biri olarak soyleyebilirimki BK yiyip yiyebileceginiz en temiz fastfood zincirlerinden biri. Hiç dikkat etmeyeceginiz yerlerin temizlik takvimi var “detay temizlik” diye geçiyor o yönden arkadaşa katılmıyorum.

Onun haricinde mutfaktan fritöz bölümüne geçene kadar 10 ayri emir alabilirsiniz. Hepsinin de yerini gelmesini isterler, gelmezse bi ton azar. Yapilacak iş değil. Restoran müdürü kendi boğazından kısmaz sizin alin terinizle yaptığınız mesaiden kisar-parmak izi sistemi olsa bile sistemden siler- ve bölge sorumlusuna şikayet etseniz bile umursamaz. Yemek puan sistemiyle olur, steakhouse bile yiyebilirsiniz normalde ama genelde tavukburgere zorlanirsiniz. Öyle ya maliyetin azaltilmasi lazim. Yapmayın arkadaşlar çalışmayın böyle yerlede.

Bi üst mesajda yazan arkadaş gibi yere düşen ürünün maaşından kesilmesine, bagirip cagirarak emir verilmesine “ne var canım bunda” diye tepki vererek sessiz kalmayin siz. İse ilk girdiğiniz günlerde aldığınız konferans egitiminde haklarınız söyleniyor, üstün astına nasil hitap edeceği öğretiliyor. Kendinize bağırttırmayın. Yere bi ürün düşürdüğünüzde de atık kutusunun varlığını hatırlatın müdürünüze. Maasinizdan kesilecekmiş :) isterse denesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euse1474 -- 6 Kasım 2019; 23:36:51 >

• euse1474 kullanıcısına yanıt
    Neye katılmadınız anlamadım. İşin pisliği dediğim kısımdan bahsediyorsanız çalışırken mecbur kirleniyordu ortalık tek çalıştığım için. Elim kolum mayonez oluyordu bunu kastettim.

• Hafta da en fazla 45 saat çalışabilirsin, eğer bu rakamı aşıyorsa mesai ücreti ödemek zorundalar. Ama bu tür işletmeler de genelde fazladan çalışmak veya mesaiye kalmak ücretlendirilmez, aslına bakarsanız mağaza sektörü de aynı.
  • badchucky kullanıcısına yanıt
    Tehlikeli ortam nasıl olur bildiğine eminim ama yine de açıklama yapayım.

Broiler'a köfte attın düştü çütü'de bekliyor maşayla uzandın alıyorsun biri aceleyle geçerken çarptı kolun broiler'ın içinin üst kısmına yapıştı. Can havliyle çektin derinin yarısı orada kaldı.

Veya bizim şu domates yaptığımız alet kırıktı ayakları eksikti. Whizard eldiveni istedin vermediler. Makina kırık olduğu için parmağı kaptırdın 3 dikiş atıldı elini kullanamıyorsun.

Daha örnek verebilirim.

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Rush anlarında mutfağın savas alanına dönmesi normal hocam, elinizde eldiven üstünüzde önlük var. Ben bi çok yerde çalıştım. Bu gözler mutfak lavabosuna makarna koyup musluktan gelen sıcak suyla makarna haşlayan restoranlar gördü :D BK gene en iyisi temizlik konusunda. Diğer söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

• raver kullanıcısına yanıt
    Arka odada lavabo giderine takılan yağ tutucu, Google a yağ tutucu olarak yazarsanız görürsünüz leş gibi kokar. Bizim restorandaki bundan

Arkadaşa da geçmiş olsun ancak şube şube değişiyor benim çalıştığım bk şubesinde nispeten daha anlayışlı kişiler/yöneticiler. Ben kurye olarak çalışıyorum. Başında sürekli müdür olduğundan içeride çalışmak daha zor. Birde şurda bi sorun var böyle yerlerde turnover denen olay mevcuttur yöneticilik isteyen az sayıda kişiler hariç genelde girer çıkar eleman değişir sürekli, yani senden sonra kişiler girerse sen nispeten rahatlarsın ama arkadaşın çalıştığı yerde hepsi eski sanırım yeni kişi pek alınmıyor o yüzdende zorlanmış olabilir.

Katımadığım noktalarda var;
    yere düşen et ekmek kesildme olayı öyle birşey ne gördüm ne duydum,
    sevkiyat gelince koliler için adam tutma fikri gerçekten saçma
    Her kapanışta sökülebilen her parçayı parlayana kadar yıkarsan ordan sabah 8de anca çıkarsın ekmek et patates sos sebze değen herşey yıkanıyor onlarda yıkansın bi zahmet, detay temizliği yapılır arada bir sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Tehlikeli ortam nasıl olur bildiğine eminim ama yine de açıklama yapayım.

Broiler'a köfte attın düştü çütü'de bekliyor maşayla uzandın alıyorsun biri aceleyle geçerken çarptı kolun broiler'ın içinin üst kısmına yapıştı. Can havliyle çektin derinin yarısı orada kaldı.

Veya bizim şu domates yaptığımız alet kırıktı ayakları eksikti. Whizard eldiveni istedin vermediler. Makina kırık olduğu için parmağı kaptırdın 3 dikiş atıldı elini kullanamıyorsun.

Daha örnek verebilirim.
    En yoğun yerde olduğum halde yazdıklarının ihtimali bile yoktu.
    Ama sende haklısın benim çalıştığım yıllarda 1 yıl içinde vizorlar dışında en eski eleman kendim kalmıştım. BK en iyi fast food markasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: badchucky

Merhaba
    Yaklaşık 10 sene önce orda çalışıyordum.(izmirin en yoğun şubesinde)1 yıla yakın çalıştım ve ayağımda sıkıntı çıkmasından dolayı ayrılmıştım. Arkadaşın yazdığı hiç bir şeye katılmıyorum.

Saat başına para alınan ve isteğe bağlı olarak fazla çalışılan bir iş yeri,
    Azarlanmak bütün iş yerlerinde var. Azarlanmanın sebebi disiplin olan bir yer olması ve en alt seviyeden en üst seviye sürekli kontrol ediliyor.
    Tehlikeli çalışma ortamı derken ? Her şeyi kesmek için makina bulunuyor. Etler pişerken hiç takılmıyor bile yanmayı nasıl beceriyordun.
    İşini iyi yaptığın zaman hiç bir iş yeri kolay kolay atamaz.
    Konuda kullanılan ürünlerle ilgili yorum yapan arkadaşlarda gerçekten güldüm. Hamburger etleri türkiyenin en iyi et yapan firmasından gelmektedir. Patates, tavuk ve balık ürünleride aynı şekilde.
    Belirli aralıklarla hamburgerde kullanılan malzemeler tazeleriyle değiştiriliyor. Yere düşürdüğün şey tabiki senden kesilecek. Utanmasan müşteriyemi vericeksin ?
    Hoşgeldin filanca yerde çalıştım deyip firmayı saksaklayarak aslında firmanın sosyal medya sorumlusu olduğunu ifşa eden şahıs.

Propagandani başka yerde yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Sağlık bakanlığında öyle yapıyorlar. 24 saat çalış 4. gün işe gel. Ne şekilde olursa olsun 24 saat bir insan çalışamaz. Ben gece uyumadığım zamanlarda sabah ve öğlen işlerimi yaparken uykusuzluktan saçmalıyorum. Bir sürü hata oluyor.
    Uyumamak adamın beynini bitirir.

Alıntıları Göster
    Onun için hastaneler kaos ve çalışanların surat iki karış!
    Bir gece bi hastaya refakat ettim, bir aydan beri kendime gelemedim resmen hasta oldum havasından mı suyundan mı anlamadım! Mikrop mu kaptım bağışıklık sistemim göçtü resmen, nasıl çalışıyor orada çalışan o da bir muamma bizim bir gecede şaftımız kayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 7 Kasım 2019; 0:42:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: badchucky

En yoğun yerde olduğum halde yazdıklarının ihtimali bile yoktu.
    Ama sende haklısın benim çalıştığım yıllarda 1 yıl içinde vizorlar dışında en eski eleman kendim kalmıştım. BK en iyi fast food markasıdır.

Alıntıları Göster
    Benim çalıştığım yerin düzeni çok dandik birini yanlışlıkla watt'ın içine itebilirsin mesela.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.