Şimdi Ara

İstenen ve Beklenen , Öneri Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında ben bile böyle bir konu açacağımı düşünmezdim. Fakat akılda sorular olunca insan açıyormuş. Makalelere ürünlere bak bak sıkıldım. Bu saye de ingilizcem gelişti diye bilirim aslında

Neyse konumuza geçelim.

Ekran kartı olarak pek çok düşüncem var fakat TR fiyatları ve forumda veya diğer yerlerde 2.el de istediğim ürünlerin pek olmayaşı beni workAndTravel sayesinde abd'den olan arkadaşımı aramaya itti Bilmiyorum buradan da alabilirim ama kafamda ki soruları bir çözmek lazım. Şimdi düşünülen ekran kartları ;

Eğer ABD'den alıcak olursam ;
    EVGA GTX760 FTW with ACX Cooler 4GB
    EVGA GTX660 Ti FTW
    EVGA GTX660 Ti SC+ 3GB with ACX Cooler
    bir de fiyatı orada gayet iyi diye MSI 660Ti PE düşünüyorum.
    Aslında ABD'nin orada ki 760 fiyatlarına pek bakmadım ama Evga gayet fiyatıyla uygun geldi bana. Fiyatı 309$.

TR'de düşüncem ;
    Her ne kadar pahalı olsa da ilk tercihim : ASUS GTX660 Ti DC II TOP ve yine MSI GTX660Ti PE
    Başka bir tercih Gigabyte Windforce GTX660 Ti 3GB'a itiyor. Zotac kullandım ve fiyatı da çok cazibeli GTX660 Ti AMP'nin fakat ASUS her ne kadar pahalı olursa olsun çok yatkın geliyor.

Şimdi daha bunları okurken aklınızda sorular olucak , Neden hiç AMD düşünmüyor ? Düşünmez olurmuyum
    ABD fiyatları AMD alsam dahi TR'den farkı olmadığını belirterek , Sapphire kullanmama karşın şuan gerçekten düşmanıyım XFX aklımdan geçmiyor bile , PowerColor da çok pasif görünüyor kişisel tercihim olarak.
    Geriye MSI , ASUS ve Gigabyte kalsa dahi Gigabyte yine pek tercihim değil. MSI HD7950 Lighting ve ASUS HD7950 DC II TOP düşünmüyor değilim. Lakin ;
    7950 fiyatının ürünü değil!

Şimdi asıl düşünce , Acaba biraz daha para çıkıp GTX670 mi alıp ileri de 1 sene sonra falan forumdan 2.el bir GTX670 alıp SLI mı yapsam düşüncesi var kafamda. GTX670 SLI'ın heralde performansını bilmeyen yoktur. Titanı çocuk gibi dövdüğünü güç kullanımı olarak HD7990'ı tekmelediğini biliyoruz

Asıl olan soru ve beklenen , Anakartım M4A89 GTD PRO/USB3 ki PCI Ex3.0 desteği yok. Onun için PCI 3.0 kullanamıcaksam performans düşüşü gerçek anlamda çok olur mu ?
    Olur diye düşündüm ve 90$ yine Amerika da AsRock 970GX tam hatırlamadığım fakat güzel bir anakart buldum. Bu anakart'tan ona geçmek biraz düşüş olsa da sonuçta PCI 3.0 desteği var. Fakat 890GX gibi bir chipsetten 970 serisi bir chipset geçmekte hayal kırıklığı vericek. Çünkü şuan 2xPCI-Ex x16 2.0 olarak kullanabilirim. Performans düşüklüğü yok ise SLI tercih edebilceğim için ileri de ona göre kart alıcam. Ram'lerim 4GB olmasın dan kasıt onlara da bir takviye düşünüyorum. PSU her halükar da yeni ekran kartı aldığım da sadece ileriye dönük amaçlı 650 750 veya 850W psu düşünüyorum.

Beklenen , şimdi masaüstün de 4-5 saatimi geçirirken laptop'um da 10saatten fazla süre geçiriyorum ve laptopta oyun oynamayı sevmiyorum onu da geçtim iş gereği laptopta bu kadar uzun süre zaman geçiriyorum. Oynayacağım oyunlar ise belli Dota2,WoW en fazlası arada CoD oynarım. CS'yi saymıyorum artık onBoard ile oynanabildiği için Dediğim gibi asıl olan uzun vade bir kart olması benim için. Onun için Asus çok cazip geliyor.

Neyse arkadaşlar , yazdıklarımı okuyup PCI-Ex konusunda bir bilgi verip , kart hakkında önerinizi belirtirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SE.exe -- 5 Ağustos 2013; 14:47:45 >

• Dota 2,Wow ve arada oynayacağınız Cod için neden SLI 670'e kadar gittiniz ki,ikinci el bir 660 bile alsanız size yeterli gelecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Dota 2,Wow ve arada oynayacağınız Cod için neden SLI 670'e kadar gittiniz ki,ikinci el bir 660 bile alsanız size yeterli gelecek?

Sadece üst seviye düşünmek diyelim. 2.5-3 yıl arkama bakmamak istemem diyelim. Sizin sadece 2 ekran için GTX690'ı alışınız gibi diyelim :)
  • İşin ilginci GTX660 olarak hiç düşünmedim , pekte tatmin edici gelmedi.

@inuh
  • quote:

Orijinalden alıntı: zjnan

Sadece üst seviye düşünmek diyelim. 2.5-3 yıl arkama bakmamak istemem diyelim. Sizin sadece 2 ekran için GTX690'ı alışınız gibi diyelim :)

Ben arada Bf3'de oynuyorum.Sürekli aynı oyunları oynamaya devam edecekseniz üst seviye bir konfigürasyon oluşturmanıza gerek yok,arada yeni çıkan oyunları da oynarım diyorsanız ve Evga 760 alabiliyorsanız alın ileride fiyatı düştüğünde 670 2. el alacağınıza 760 2. el alırsınız.
  • quote:

quote:

Ben arada Bf3'de oynuyorum.Sürekli aynı oyunları oynamaya devam edecekseniz üst seviye bir konfigürasyon oluşturmanıza gerek yok,arada yeni çıkan oyunları da oynarım diyorsanız ve Evga 760 alabiliyorsanız alın ileride fiyatı düştüğünde 670 2. el alacağınıza 760 2. el alırsınız.

Hocam burada önemli olan PCI-Ex 3.0 destekli kartlar oldukları için PCI-Ex 2.0 olarak kullandığımda performans düşüşü yaşar mıyım ? Yoksa zamanında 2 yıl öncesi kadar 890GX chipsetli bir anakartı isteyerek iyi yanını bilerek arzulayarak aldım Şimdi almışken CF SLI yapmadan da anlamı yok böyle bir kartın. Sonuçta dediğim model Crosshair IV'ün sadece bir altı UD5'ten iyi bir anakart 890 serisi chipsetler de. 2 yıldır da donanımla aramı kesmiştim ondan CF yada SLI yapma gibi bir düşüncem olmadı. Artık software tarafı önceden de şimdi de ve ileri de de daha önde tabi benim için fakat arada oyun oynamak iyi geliyor diyelim 8-10 saat çalışmanın sonunda 2-3 saat oyun oynasak kötü olmaz heralde değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: SE.exe

quote:

quote:

Hocam burada önemli olan PCI-Ex 3.0 destekli kartlar oldukları için PCI-Ex 2.0 olarak kullandığımda performans düşüşü yaşar mıyım ? Yoksa zamanında 2 yıl öncesi kadar 890GX chipsetli bir anakartı isteyerek iyi yanını bilerek arzulayarak aldım Şimdi almışken CF SLI yapmadan da anlamı yok böyle bir kartın. Sonuçta dediğim model Crosshair IV'ün sadece bir altı UD5'ten iyi bir anakart 890 serisi chipsetler de. 2 yıldır da donanımla aramı kesmiştim ondan CF yada SLI yapma gibi bir düşüncem olmadı. Artık software tarafı önceden de şimdi de ve ileri de de daha önde tabi benim için fakat arada oyun oynamak iyi geliyor diyelim 8-10 saat çalışmanın sonunda 2-3 saat oyun oynasak kötü olmaz heralde değil mi

Alıntıları Göster
    Biraz TR piyasasına tekrar baktımda 7950 fiyat düşmüş sanırsam. Bakalım onu da düşüne bilirim. 1-2 arkadaş ile konuşma sonrası GTX760 daha yakın şuan gözüm de fakat hala PCI-Ex konusun da yardım olucak kimse yok sanırım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biraz TR piyasasına tekrar baktımda 7950 fiyat düşmüş sanırsam. Bakalım onu da düşüne bilirim. 1-2 arkadaş ile konuşma sonrası GTX760 daha yakın şuan gözüm de fakat hala PCI-Ex konusun da yardım olucak kimse yok sanırım ?

Alıntıları Göster

bayramda vatan %30 indirim yaparsa sapphire 7950 650 liraya dusuyor gayet iyi bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bayramda vatan %30 indirim yaparsa sapphire 7950 650 liraya dusuyor gayet iyi bence.

Çok teşekkür ederim gösterdikleriniz için. Çok iyi oldu bu benim için. Diğer kartlar da da pek bir fark olacağını sanmıyorum. Hiç tatmin edici bir performans değil Pci-Ex 3.0. Sırf onun için anakart değiştirmenin anlamı yokmuş. Hatta görünene göre çoğu yerde Pci-Ex 2.0 daha iyi gibi. Hocam 7950 iyidir fakat Sapphire'ı sevemiyorum artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

Çok teşekkür ederim gösterdikleriniz için. Çok iyi oldu bu benim için. Diğer kartlar da da pek bir fark olacağını sanmıyorum. Hiç tatmin edici bir performans değil Pci-Ex 3.0. Sırf onun için anakart değiştirmenin anlamı yokmuş. Hatta görünene göre çoğu yerde Pci-Ex 2.0 daha iyi gibi. Hocam 7950 iyidir fakat Sapphire'ı sevemiyorum artık

Alıntıları Göster
    Aradaki farkı hissedemezsin tabiiki ya, geç bu 2.0 & 3.0 olaylarını takılma. Ama 770 yerine 680 de olabilir, onların da farkını anlayamazsın haberin olsun. (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxthon

Aradaki farkı hissedemezsin tabiiki ya, geç bu 2.0 & 3.0 olaylarını takılma. Ama 770 yerine 680 de olabilir, onların da farkını anlayamazsın haberin olsun. (:

Alıntıları Göster
    @zjnan

Tüm makalenizi ve arkadaşlarında yazdıklarını okudum.
    Yurt dışından alma meğiliisiniz.
    bencede alınır imkan var ise.
    heleki kart evga olunca.
    evga gtx 760 satın alınız.
    4 gb olan modelinede gerek yok 2 gb modeli yeterlidir.
    zaten fiyat dahada uygun olucaktır.
    kartı aldıktan sonra RMA kaydınıda yaptırın mis gibi.
    zaten bu o kartın zorlansa dahi bozulacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Farkından öte yeni teknoloji olarak yaklaşmak diyelim. Yoksa bana kalırsa 680 , 770 daha iyi bir kart. Tabi ki de OC olan modelleri. Bilmiyorum bir kaç yabancı siteler öyle yazmıştı ondan sordum 3.0 , 2.0 olayını. Teşekkür ederim ilginiz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

@zjnan

Tüm makalenizi ve arkadaşlarında yazdıklarını okudum.
    Yurt dışından alma meğiliisiniz.
    bencede alınır imkan var ise.
    heleki kart evga olunca.
    evga gtx 760 satın alınız.
    4 gb olan modelinede gerek yok 2 gb modeli yeterlidir.
    zaten fiyat dahada uygun olucaktır.
    kartı aldıktan sonra RMA kaydınıda yaptırın mis gibi.
    zaten bu o kartın zorlansa dahi bozulacağını sanmıyorum.

Bozulmayacağına adım gibi eminim. Bozulsa bile kayıt yaptırdığımda Evga 10 sene garanti sunuyor diye hatırlıyorum. Hiç olmadı gönderim standart kargo ile 3-4$lara 1 aya gider amerikaya 1 ay bakım görür 1 ay sonra geri döner , bende 3 ay beklerim ama muradıma ererim
    Diğer konu 4Gb almak istemem tamamen ileriye dönük bir çözüm. Yoksa donanıma ilk başlayan amatör'ler gibi bellek muhabbeti değil yani. Yoksa dediğiniz gibi 2GB fazlasıyla yeter artar ve tatmin de eder.
    Diğer bir konu forumda 1 arkadaşımız 7950 DC II TOP sıfır olarak satıyor. Bu aralar 7950 hakkında çok iyi duyumlar aldım. Her şeyin kullanma klavuzunda yatmadığını gösteren testler gördüm ki bunlardan biri sizsiniz.
    Bilmiyorum bir abimizle daha konuştum 7950'de çok yakın.
    Hani almışken yeni alayım diyorum onun için 660Ti'yi artık attım kafamdan.

Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Bayram geçsinde hele bi :)

• quote:

quote:

Farkından öte yeni teknoloji olarak yaklaşmak diyelim. Yoksa bana kalırsa 680 , 770 daha iyi bir kart. Tabi ki de OC olan modelleri. Bilmiyorum bir kaç yabancı siteler öyle yazmıştı ondan sordum 3.0 , 2.0 olayını. Teşekkür ederim ilginiz için.

Alıntıları Göster
    Getirisi bariz olsa yeni teknoloji alın derim fakat değil. Fiyat farkı perf. kadar dönmeyecektir size bana güvenin.

Yinede tercih sizin ama ne olursa olsun 680 veya 770'ten aşağı kart almayın. Amd olatak 7970 elbet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Getirisi bariz olsa yeni teknoloji alın derim fakat değil. Fiyat farkı perf. kadar dönmeyecektir size bana güvenin.

Yinede tercih sizin ama ne olursa olsun 680 veya 770'ten aşağı kart almayın. Amd olatak 7970 elbet.

680 2.elde fiyatları çok iyi. 770'i ise ABD'den getirecek olursam yine aynı fiyatlar 750-800 TL arası. 7970 nerdeyse 2.el de hiç yok fakat ABD de 700-800 TL arası seğiriyor ve gayet iyi fiyatları. Aklımda ki tek soru GTX770 mi 7970 mi ? GTX680'de bu 2'sine eş bir kart bir yandan.
  • quote:

quote:

680 2.elde fiyatları çok iyi. 770'i ise ABD'den getirecek olursam yine aynı fiyatlar 750-800 TL arası. 7970 nerdeyse 2.el de hiç yok fakat ABD de 700-800 TL arası seğiriyor ve gayet iyi fiyatları. Aklımda ki tek soru GTX770 mi 7970 mi ? GTX680'de bu 2'sine eş bir kart bir yandan.

Alıntıları Göster
    Abi daha geçen gün 7** ler çıkmadığında ortalık "680 mi yoksa 7970 mi?" konularında geçilmiyordu inanki. Bakma şimdi 7** ler çıktı onunla kıyaslıyor herkes.

Yerinde olsam temiz 2.el 680 4gb alırım, olmazsa ileride aynısından alıp SLI yaptım mı kim tutar seni..? Aynısı 7970 için de geçerli dedim ya, aralarındaki farkı hissedemezsin.

Fakat Tr garantili kart alırdım ben olsaydım, yurt dışından aldığın kartı burada seri no su ile mi tamir ediyorsun garantisine falan bilmiyorum ama garantisiz bişy kesinlikle alma derim.

• Bak dediğimi yap 2.el garantisi devam eden bir 680 4gb al. Neden mi? Bu kartı önümüzdeki 2 sene sıkıntısız kullanır mısın? Evet.

Asıl sıkıntı şu ki ya önümüzdeki 2-3 yıl içinde DX12 çıkarsa o Tıtan lar o 690 lar o 7990 lar patlamayacak mı? He tamam, hemen dx12 oyunu çıkıyor değil.

Fakat anlatmak istediğim şu ki zaten 680,770,7970 aralarındaki farkı hissedemezken, neden pahalısını alasın?
    Enazından 2 sene 680 kullansan baktın dx12 den tık yok yapıştır slı ı tamamdır işte. İnan ne 690 durabilir katşında nede 7990. Tabii 4gb mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxthon

Bak dediğimi yap 2.el garantisi devam eden bir 680 4gb al. Neden mi? Bu kartı önümüzdeki 2 sene sıkıntısız kullanır mısın? Evet.

Asıl sıkıntı şu ki ya önümüzdeki 2-3 yıl içinde DX12 çıkarsa o Tıtan lar o 690 lar o 7990 lar patlamayacak mı? He tamam, hemen dx12 oyunu çıkıyor değil.

Fakat anlatmak istediğim şu ki zaten 680,770,7970 aralarındaki farkı hissedemezken, neden pahalısını alasın?
    Enazından 2 sene 680 kullansan baktın dx12 den tık yok yapıştır slı ı tamamdır işte. İnan ne 690 durabilir katşında nede 7990. Tabii 4gb mutlaka.
    evga 4gb gtx760 al, kaç sene götürceğini bilemeyiz ama en azından bf4 çıktıktan sonra ekran kartları için kaç sene gider tahmini yapabiliriz
  • quote:

Bak dediğimi yap 2.el garantisi devam eden bir 680 4gb al. Neden mi? Bu kartı önümüzdeki 2 sene sıkıntısız kullanır mısın? Evet.

Dx12 çıkmayacak daha. Nerden mi biliyorum ? Bir Microsoft Developer olarak sana garantisini veririm. Şuan Microsoft Windows8'i Windows 8.1 olarak piyasaya sürüp eski başlat ikonunu getirecek , Visual Studio 2013 Preview çıkardı zaten ve Cloud'a tam destek yatırım devam ediyor. Şuan tablet ve telefon piyasasına yöneldi. Sanmıyorum ki Microsoft 3-4 seneden önce dx12 çıkarsın.

• quote:

Abi daha geçen gün 7** ler çıkmadığında ortalık "680 mi yoksa 7970 mi?" konularında geçilmiyordu inanki. Bakma şimdi 7** ler çıktı onunla kıyaslıyor herkes.

Yerinde olsam temiz 2.el 680 4gb alırım, olmazsa ileride aynısından alıp SLI yaptım mı kim tutar seni..? Aynısı 7970 için de geçerli dedim ya, aralarındaki farkı hissedemezsin.

Fakat Tr garantili kart alırdım ben olsaydım, yurt dışından aldığın kartı burada seri no su ile mi tamir ediyorsun garantisine falan bilmiyorum ama garantisiz bişy kesinlikle alma derim.

Hocam ben genelde hep aynı oyunu oynayan biriyim. Şuan dota2 , 2-3 aya kadar tekrar geri döneceğim WoW oynarım , arada da 1-2 CS'de maç atar çıkarım. Onun için devamlı bir kart alıcam. 3-4-5 sene kullanacağım bir kart alıcam. GTX770 gibi yüksek fiyatlı kartlardan vazgeçtim. 2. elde uygun fiyat 7970 yada GTX680 veyaut 7950(OC versiyon olanlarından) düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.