Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (390. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.232
Cevap
88
Favori
1.140.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. dosya 2020/şubat önce 35 hukuk sonra 49 hukuk
    2. dosya 2021/kasım 35 hukuk
    3. dosya 2022/ekim 36

ben daha çok beklerim.

• A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt

Aynı dönemlerde istinafa gitmiş benimkide Ocak 2020 ama dosya şuan 50.hukukta 1650 lerde aramizda neden okadar fark olmuş anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen cuma İstanbul.24.hukuka bizzat gittim.soylenen şu Kasım sonunda 2019 davaları bitecek bunda sıkıntı yok. Ama sıkıntı şimdi şu. Ben Şubat Ocak ayında gittiğimde 2019 800 lu dosyalardayiz dediler 2019 da toplam 3800 dosya vardı yani 11 ayda 3000 dosyaya bakılmış. Benim dosyam ise 2020 10.. dedim ki ozaman bana 4 aya sıra gelir görevli döndü dediki asla gelmez sana adlı tatilden önce sıra gelmez bekleme dedi adli tatil 20 temmuzda başlıyor yani diyor ki sana 8 ay sıra gelmez nasıl olur dedim ben onumde 1000 dosya kalmış ortalama 4 ay dedim bana döndü o işler öyle olmuyor dedi. Hatta Şubat ayında verdiğim öne alım dilekcem kabul olmuş buna rağmen böyle dedim nasıl o işler öyle değil anlamadım dediki görevli memur iş iadeleri var bilmem ne var sanki iş iadeleri önceden yoktu vallahi billahi ben bu işten bişey anlamadım . Her yıl faliyet raporu olurdu faliyet raporlarina göre şimdiye kadar çoktan sonuçlanması gerekirdi. Bu yıl faliyet raporu bile yayınlanmadı. Yayınlanan raporlar zaten gercegide yansıtmıyor bukadar başı boslukuk olmuş ki ne diyeyim ki hakkımı kom yiyorsa zehir zıkkım olsun. Allah belasını versin paraninda zaten degeride kalmadı artık umurum da bile değil kim buna sebep olup adaleti öldürdüyse colugundan çocuğundan çıksın..çoluk çocuğum perişan oldu kaç yılda kendimi yeni toparladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İkmsoner -- 11 Kasım 2022; 10:46:55 >

• blackazus B kullanıcısına yanıt

benim dosyada 2020 5 martta istinafa gitti 3 daire gezdikten sonra 51 de kaldı 2021/3030 larda size 1600 lerde hala sıra gelmediyse benim 2023 ten ümidim kalmadı 2024 diyeceğiz artık

• blackazus B kullanıcısına yanıt

2020 ocak ayından bu yana 30-47 ve 50.hukuk 3 daire değişti.

• istanbul bam 50.hukuk dairesinde işe iade davası olan var mı?

• Selam. Benim alacak davası. İşe iadeler öncelik tanındığından daha hızlı sonuçlanır. Dm göremiyorum kusura bakma.

• 51. hukuktan kimse yokmu burda. yanlızmıyım nerede benden önceki 3000 kişi.

• Arkadaşlar, bursa bölge adliye mahkemelerinde dosyası olan var mı?

Vallahi yıldık, bu ülke de kanunlara kaldıysa işiniz ya telef olur ya da paranız erir gider..

Benim kaynana ile kayınpeder 5 sene önce şiddetli geçimsizlik nedeni ile ayrıldı.

Kayınpeder içkici geçimsiz, eve para vermeye erinen ama pavyonda 2-3 bin lira saçan cahil adamın biri.

Mahkeme 2,5 sene sürdü, akabinde boşanmalarına karar verdi, kaynanaya 600 lira nafaka ve 35 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti..

Kayınpeder olacak akbaba hemen istinafa başvurdu, hem tazminatın ödemesini ötelemek, hem de nafaka istinaf süresince arttırıma uğramasın diye..

Kahvehane işletiyor kaynpeder, iyi de para kazanıyor, hele hele ayrıldıktan sonra hepten cozuttu, bir tane kadın ile dost hayatı yaşıyor üstelik daha resmi olarak evli olduğu halde.

Her akşam içki içer gezer tozar, kısacası oda evden kovalandığına memnun.

Ama sorsan kıt kanaat geçiniyor.

Mahkemeye sürekli yalan söylüyor..

param yok, maaşım yetmiyor, çalışmıyorum vs habire sıkıyor..

Kahvehaneyi dava açılır açılmaz, başkasının üstüne devretti, kafasıda çalışıyor

Dosya şu an bursa bölge adliye'de 2 hukuk dairesinde..

Tam 2,5 senedir istinaf sonuçlanmasını bekliyor..

Kaynana mağdur oldu iyice, boşanma resmi olarak sonuçlanmadığı için nafaka arttırım davası açamıyor.

Tazminatı da doğal olarak alamıyor.

Geçen telefon açtık 2. hukuk dairesine, sanki adam öldürmüşüz gibi telefonun ucundaki kadın bağırıyor, bilgi veremeyiz vs azarlıyor..

Ne yapacağız şaşırdık, kaynanayı bursaya mahkemeye götürsem bir faydası olur mu?

• Cihan9999 kullanıcısına yanıt

Yok, bildiğim kadarıyla da istinafta duruşma olmuyor diye biliyorum.

Kadını bursa bölge adliye mahkemesi 2. Hukuk dairesine götüreyim, niye götüreyim oradaki artık hakim olur katip olur savcı olur hangisi varsa derdini anlatsın.

2,5 senedir istinafta dosya, mağdur olduğunu anlatsın, belki dosyayı öne alırlar ya da insafa gelirler de dosyayı aradan çıkartırlar diye düşündük

• Aralık 2019 dosya açılışı. Son durum şöyle:

Takipte Kesinlesen Miktar ₺102.891,64

Toplam Faiz Miktari ₺43.271,23

Vekalet Ücreti ₺12.325,31

Masraf Miktari ₺56,30

Tahsil Harcı ₺9.363,14

Toplam Alacak ₺167.907,62

Yatan Para ₺0,00

Bakiye Borç Miktari ₺167.907,62

3 sene desek 102 bine 43 bin faiz işlemiş falan filan..

• En yüksek banka mevduat faizi baz alınıyor. İcra dosyasında yazan günceldir. İstersen hesaplanmasına itiraz edebilirsin ama iş uzayabilir

• miamibanana M kullanıcısına yanıt

MERHABA

ben sürekli uyap vatandaştan dosyamı inceliyordum para nekadar olmuş nekadar faiz getirmiş bakıyordum ama bugün baktığımda dosyayı incele kısmı yok dosyayı gizle diyor içeriğine bakamıyorum

• Menu değişmiş şimdi baktım dosya inceleme başka bir sekmeye alınmış. Normal herşey

• Arkadaşlar, daha önce de yazmıştım burada, bizim kayınpeder ile kaynana boşanmıştı.
    Daha doğrusu, 5 sene önce dava açılmış, 2,5 sene sonra yerel mahkeme bunları boşamıştı.
    Kayınpeder ise nafaka arttırım davası açılma süresini uzatmak ve tazminat ödemesini ertelemek için davayı istinafa taşımıştı.

Burada daha önce de dile getirmiş, dosya 2,5 senedir istinafta Bursa bölge adliye mahkemesinde demiştim.

Herhalde burada yazdıklarımızı birileri okudu sanırım

Dosya perşembe günü istinafta karara bağlanmış, hem nafaka miktarını hem de tazminat miktarını arttırarak yerel mahkemenin boşama kararını onaylamış.

Lakin yargıtayda temyiz yolu açık olarak diye de sonuna eklenmiş..

Kayınpeder şimdi de yargıtaya temyiz edeceğini, süreç daha da uzasın, benim için kardır diyormuş.

Sorum şu; yargıtaya temyize giden boşanma davası, İstinaf süresi gibi 2-2,5 yıl daha sürer mi?

Yine istinafta olduğu gibi, boşanma resmi olarak gerçekleşmemiş sayılır mı?

Yine tazminat ve arttırılan nakafaka ödemesi yargıtaydan çıkacak olan temyiz sonucuna kadar bekler mi?

Bilen birileri varsa cevaplarsa çok memnun olurum…

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Cevap veren olmamış hala 😀 arada birşeyler yazın arkadaşlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ne yazsakki kimse bi bilgiye ulaşmıyor sanırım. zaten 51 de tek kaldım . 2 ay sonra 3 yıl bitiyor istinafa gideli gelsin 4. yıl

• İstinaf 51 hukuk dairesinde dosyam bozma kararıyla ilk mahkemeye gönderildi yeniden yargılama için ilk mahkeme oldu karşı taraf ıslah etti 5 senelik zaman aşımı istedi dosya tekrar ek rapor için bilirkişiye gitti şimdi ben 24 marrta mahkeme olacak büyük olasılıkla rapor gelirse karar a bağlayacak karşı taraf tekrar istinaf a gidecek ben öncelik alırmıyım tekrardan sıfırdan mı istinaf bekleyceğim

• benim de 2020 şubat da gitti. 49. hukuk da şuan ne zaman arasam 1000 tane dosyamız kaldı ya bu sezon sonuna kadar yada seneye,.

• bende 51. hukuğu aradım biz dosya numarasına göre bakmıyoruz dava açılış tarihine göre bakıyoruz dediler. daha 2016 ya bakıyormuşlar benimki 2018 sonu :(

• 
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.