Arkadaşlar meslek lisesi mezunuyum. mezun olurken aldığım iş yeri açma belgesi ile ustalık belgesi alabilirmiyim? yurtdışına gideceğim için gerekli. |
İşyeri Açma Belgesi ile Ustalık Belgesi Alınabilir mi?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Meslek lisesinden ne zaman mezun oldun yeni mezunlara artık belge verilmiyor diye duymuştum -
İşyeri açma belgesi, Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ya da Meslek Yüksek Okulu mezunlarına verilen ve Ustalık Belgesine tanınan hakların tümünü kapsayan belgedir.
Kaynak : gatem.meb.k12.tr/icerikler/isyeri-acma-belgesi-hakkinda_7587634.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum belgenin altında ‘ Bu belge ustalık belgesine tanınan haklarının tamamını kapsar ‘ gibi bi kısım bulunması gerekiyor.
Bende meslek lisesi mezunuyum. Ustalık belgesine gerek yok iş yeri açabilirsin bununla denmişti ama ne kadar doğru bilmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi
Meslek lisesinden ne zaman mezun oldun yeni mezunlara artık belge verilmiyor diye duymuştum2019
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnkAdA
İşyeri açma belgesi, Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ya da Meslek Yüksek Okulu mezunlarına verilen ve Ustalık Belgesine tanınan hakların tümünü kapsayan belgedir.
Kaynak : gatem.meb.k12.tr/icerikler/isyeri-acma-belgesi-hakkinda_7587634.htmlevet ama yurtdışı için ustalık belgesi gerekiyormuş işyeri açma belgesi işe yaramıyormuş. işyeri açma belgem ile ustalık belgesi alabilirmiyim
-
quote:
Orijinalden alıntı: hayrikoc61
Dostum belgenin altında ‘ Bu belge ustalık belgesine tanınan haklarının tamamını kapsar ‘ gibi bi kısım bulunması gerekiyor.
Bende meslek lisesi mezunuyum. Ustalık belgesine gerek yok iş yeri açabilirsin bununla denmişti ama ne kadar doğru bilmiyorumişyeri açmayacağım. yurtdışına gideceğim. çalışma ve oturum alabilmem için ustalık belgesine ihtiyacım var. türkiyede işyeri açma belgesi ustalık yerinede geçiyor ama almanyada öyle değil. işyeri açma belgesi ile ustalık belgesi alabilirmiyim?
-
Dostum bu belge onu kapsıyor diye belirtsen olmuyor muquote:
Orijinalden alıntı: leonardo58işyeri açmayacağım. yurtdışına gideceğim. çalışma ve oturum alabilmem için ustalık belgesine ihtiyacım var. türkiyede işyeri açma belgesi ustalık yerinede geçiyor ama almanyada öyle değil. işyeri açma belgesi ile ustalık belgesi alabilirmiyim?
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD
Dostum bu belge onu kapsıyor diye belirtsen olmuyor mu
Alıntıları GösterOlmuyor dedi patron
-
Bir tane sitede işyeri açma belgesi ustalık belgesi ile aynı işleve sahiptir diye okudum haberin olsun -
Ne ustasısın?
quote:
Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi
Bir tane sitede işyeri açma belgesi ustalık belgesi ile aynı işleve sahiptir diye okudum haberin olsunbende öyle okudum. belgede de öyle yazıyor zaten. ama alman hükümeti tanımıyormuş o belgeyi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Elk.de
Ne ustasısın?meslek lisesi mezunuyum. cephe sistemleri işyeri açma belgem var. alüminyum cephe işlerinde imalat montaj işleri yapıyorum. ekstra olarak 3 boyutlu modelleme ve yazılım programı olan rhinoceros-grasshopper programlarının uluslararası geçerli sertifikaya sahibim. bir de adobe vs kullanarak sosyal medya içerikleri(video,animasyon,fotoğraf vs), office programları ile fiyat teklifi hazırlama, resmi yazılar, özel şablonlar vs yapıyoru.
-
Bildiğim kadarıyla ustalık belgesi, mesleki (çıraklık) eğitim merkezleri tarafından veriliyor. Meslek lisesi diploması ile bu merkezlerden birine başvur, ustalık belgeni al. Belgeye gerek yok diploma ile işyeri açabilirsin derlerse, yurtdışı için gerektiğini anlatırsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X