Şimdi Ara

İşyerinden 7- 8 Bin TL Alacağım var Arabulucu işi Çözermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 ay kadar sigortam var bir ayda sigortasız çalıştım. doğru düzgün maaş alamadım. şu gün ödeme yapacam bugün faturayı ödeyecekler sana şu kadar para verecem diye oyaladı patron. şirket batık duruma geldi bende ayrıldım yılbaşında. ücretimi aldığıma dair bi kağıt bordro vs imzalamadım. banka hesabımada para yatırılmadı. iş mahkemesine başvurayım dedim ama şimdi önce arabulucu avkata gitmek zorunluymuş sanırım. nasıl bir yol izlememi önerirsiniz. ankaradayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuki süreci devam ettir. Arabulucu zorunlu, hakkını alabilisen orada halledersin. Yanaşmazlarsa mahkemeden alırsın alacağını

• Sen diyeceksin 7-8 bin alacağım var o diyecek benim vereceğim yok
    Arabulucu diyecek 3 binde anlaşın..

Türkiyede arabulucuk bu. Hakkını alamıyorsun sus payını alıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Hukuki süreci devam ettir. Arabulucu zorunlu, hakkını alabilisen orada halledersin. Yanaşmazlarsa mahkemeden alırsın alacağını
    aynen zorunlu olduğunu bende bugün öğrendim. yoksa kendim gidecektim mahkemeye. işin kötüsü adam batık bakalım alabilecezmi

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

Sen diyeceksin 7-8 bin alacağım var o diyecek benim vereceğim yok
    Arabulucu diyecek 3 binde anlaşın..

Türkiyede arabulucuk bu. Hakkını alamıyorsun sus payını alıyorsun
    şöle bana para ödediğini gösteren bi belge kanıt yok adamın elinde. sigortam işledi 6 7 ay boyunca o şirketten. tr de hak diye bişey yok tabi o kesin. avrupadan işte anca paralı poşeti felan getirirler vurgun yapmak için. ordaki iş kanunlarını getirsinler yiyorsa

• -RAUL kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir yorum, iş hukukunda hocada sürekli olarak bu durumdan yakınıyor.

Kural asgari ücretten aşşağı ücret talep edilemez , sözleşmede aşşağı ücret verilenemez. Yasak tam tahsil anı gelince arabuluculuk ile uçuyor. Sonuçta işveren gücünü kullanarak aşşağı ücrete mahkum ediyor. İnsanlarda dava süreci vs uzun olduğu için arabulucuyla yolunu bulmak zorunda kalıyor.

Madem öyle niye yasak var. Kamu düzeni sebebiyle konulan hükümler bile hiçe sayılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabulucunun davetine icabet etmeyen mahkemeyi kazansa bile tüm yargılama masraflarını öder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.000.000 TL ile iş kurmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take That

aynen zorunlu olduğunu bende bugün öğrendim. yoksa kendim gidecektim mahkemeye. işin kötüsü adam batık bakalım alabilecezmi

Alıntıları Göster
    İflas masasından ilk tahsil edilen alacaklar işci alacakları diye biliyorum. Arabulucu'da çözüm olmazsa da paranızı alırsınız tahminimce.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

arabulucunun davetine icabet etmeyen mahkemeyi kazansa bile tüm yargılama masraflarını öder
    patron icabet etmeyebilir. avkata gittim bu arad. önce arabulucu mahkemeye gidip başvurman lazım dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

İflas masasından ilk tahsil edilen alacaklar işci alacakları diye biliyorum. Arabulucu'da çözüm olmazsa da paranızı alırsınız tahminimce.

Alıntıları Göster
    aynen avkatda öyle dedi. önemli olan alacak birşeyi olması. biraz sıkıntılı bi tip eski patron. her tür dalevereyi deneyebilir
  • Sorunun cevabını yazmışsın zaten.
    Arabulucu ardından iş mahkemesi geri vites yapma kaç ay sürerse sürsün faiziyle alırsın paranı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rebellion87

Sorunun cevabını yazmışsın zaten.
    Arabulucu ardından iş mahkemesi geri vites yapma kaç ay sürerse sürsün faiziyle alırsın paranı...
    inşallah abi bizi aylarca salak yerine koyduğunu sandı. bende de hata var para vermeyeceğini yalan söylediğini bile bile durdum. en son mahkemeye veririrm diyordum öyle oldu yarın dilekçe verip başvuracam.
  • Take That kullanıcısına yanıt
    Çok oyalanmadan hallet.
    Alırsın paranı biraz geç sürer ama alırsın dediğim gibi faiziyle.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 7 Ocak 2019; 22:19:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşyerinden 7- 8 Bin TL Alacağım var Arabulucu işi Çözermi

şunları çağır hallederler
  • Neden para almadan calisiyorsunuz ki? Maasim yatmazsa işten cıkardim direk. Enayimisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 7 Ocak 2019; 23:9:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rebellion87

Çok oyalanmadan hallet.
    Alırsın paranı biraz geç sürer ama alırsın dediğim gibi faiziyle.Kolay gelsin.
    eyvallah reis sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Neden para almadan calisiyorsunuz ki? Maasim yatmazsa işten cıkardim direk. Enayimisiniz?
    haklısın kardeşim. açıkcası rahat dedik kendi yerimiz gibi çalışırız dedik ondan öle oldu
  • gittim bugün arabuluculuk mahkemesine. forumu doldurdum. kapıda 7 8 kişi bekliyordu. sonra içerden memur kadın çıktı sistem iki gündür yokmuş boşa beklemeyin dedi. ne sistemmiş arkadaş ya. boşa gitmiş bulunduk. 7 8 tane memur oturmuş odada kaynatıyorlardı. hayat onlara güzel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.