İtalya'da Universita Degli Studi di Milano üniversitesinde Computer Science Master programına katıldım Erasmus+ ile. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim. |
İtalya'da Erasmus yapıyorum soruları alabilirim
-
-
Ytu ehm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
biat et
-
Sa, süreç nasıl gelişti hocam. Nasıl karar verdiniz erasmus sınavı yer yurt ve şuanda derslerle aranız nasıl, sosyallik ortam vs nasıl, İngilizce bilmek yeterli oluyor mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam erasmusa ben anlık olarak karar verdim hazırlıktaki dil puanım yüksekti onu kullandım ve ortalamam da iyi olunca direkt geldi erasmus zaten. Yurdu buradaki okulum ayarladı. Dersler haftaya başlıyor. Sosyallik açısından sıkıntı çekiyorum daha adapte olamadım nejat işler gibi geziyorum. İtalyan halkı ingilizce bilmiyor genel olarak el kol yaparak falan anlaşıyoruz genelde
-
Orada ki süreci genel olarak anlatırsınız iyi olur hocam İngilizcesiz günlük hayat, sosyallik vs. nasıl olursa artık
Lisansta mı gittin yüksek mi birde staj mı akademi mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maddi yükü size ne kadar oldu hocam? Erasmus yaparkenki ödemeler burs hakkında bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yaşanılır mi sahil kısmı ve insanları nasıl?
sosyallik sıkıntı hocam diğer milletten insanlarla kaynaşamadım ben türk de bulamadım açıkçası yalnızlık zor o yüzden. İngilizce-italyanca yaparak bir şekil iletişim kuruluyor
-
lisans okuyorum trde burada cs master yapmaya geldim
-
ab 3300 euro hibe vericek 27000+600 şeklinde. burası çok pahalı ama ben aylık harcamamı 1k euro'ya indirmeye çalışıyorum. kaldığım yer milanonun en ucuz yerlerinden birisi 300 euro aylık. maddi yük olarak sıkıntıdayım biraz rahat rahat harcayamıyorum
-
sahil kısmına gitmedim milanodayım ben. bence yaşanılmaz ben asla alışamadım. yemek kültürü hiç bize göre değil. internette yazılanlar yalan çoğu. insanlar fena değil sakin bir yaşam var burada genelde. istanbuldaki hızlı yaşam yok burada
-
Daha önce hiç böyle bir deneyiminin olmuş muydu yurtdışı, yurt vs? Hazırlık ve uçak süreçlerin nasıl oldu, indiğinde neler hissettin?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ilk defa yurtdışı deneyimim oldu bu. Hazırlık süreci biraz uğraştırıcı ama halloluyor. İndiğimde hiçbir şey hissetmedim ama gecesine epey düşündüm çünkü yalnızlık oluyor biraz. diğer öğrenciler epey sosyal aslında ama türk öğrencileri bence pek tutunamıyor avrupa kültürüne. Her gece içip takılmak türklere göre değşl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X