Şimdi Ara

İTF’den CTF’ye yatay geçiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben geçen sene Çapa Tıp Türkçe’ye yerleşmiştim.Çapa’nın takvimini gereksiz derecede şişkin,tıp etiği vb.dersleri uzayan program yüzünden çoğu fakülteye göre hafif bir programımız olmasına rağmen çoğu fakülteden geç kapattık.(Bütsüz 28 Haziran,bütlü 12 Temmuz’da bitti.)Klinik eğitimi daha iyi,daha iyi hekim yetiştiriyor tarzı söylemler yüzünde CTF tutarken İTF seçtim ama açıkçası okulun klinik eğitim dediği şey bir tane poliklinikte öğrencileri boş boş bekletmek.Ayrıca internlere sorduğumda yaptığımız şeyler hasta battaniyesini değiştirmek falan dedi.Uygulamalar ve amfi derslerinin çoğuna katılmama rağmen anatomi ve 1-2 hoca hariç hiç verim alamadım.(Üst dönemler klinikçiler çok iyiiii falan diyor ama pek inanasım da gelmiyor artık)CTF daha rahat olduğu için geçmek istiyorum ama İTF’nin sosyal ortamını çok sevdiğim için(oturmuş bir arkadaş çevrem var,dönemin çoğu da beni seviyor)arada kalıyorum.

CTF’nin avantajları:Daha rahat akademik takvim ve bir tık daha kolay sınavlar.Ayrıca intern senesi nispeten daha rahat.

İTF’nin avantajları:Daha iyi bir sosyal ortam ve merkezi konum,kampüs çok ufak bir farkla daha iyi.Oturmuş arkadaş çevrem var.

Eğitim olarak ikisinden de pek beklentim yok.

Siz olsanız ne yaparsınız?

• BaronVladimirHarkonnen kullanıcısına yanıt
    Hocam öncesinde bir paragraf daha yazmıştım ama anlatım bozukluklarıyla doluydu içime sinmedi daha kısa ve öz tutacağım
    Geçmek istemenizin sebebi aslında çapanın giderek değersizleşeceğini, puanının vs düşeceğini düşünmeniz mi
    Eğitim hakkında bir beklentiniz yoksa kalmamanız için bence bir sebep yok
    Geç bitmesi konusu da yani bir tık geç bitiyor ama diğer fakültelerdeki insanlar da finale giriyor o tarihte zaten ,eş zamanlı kapatıyorsunuz yani
    Çapada 4-5.sınıf olan birçok kişiyle konuşmuştum geçen sene ve hepsi kliniğin aşırı aşırı kaliteli olduğunu belirttiler, 1 tanesi bile ya yok kalitesiz abartıyorlar onlar demedi yani ,Cerrahpaşa için aynısını hiç duymadım onu belirteyim
    Kalitesi 4-5teki stajlarda anlaşılır zaten intörnlük döneminde iş olarak ne yaptıklarıyla sonuca varamayız bence
    Çok iyi bir yerdesiniz ve ben çapanın değerleneceğini düşünüyorum biraz beklemenizi tavsiye ederim en azından 1 yıl daha beklemeniz mantıklı olur

• BalonPatlatann B kullanıcısına yanıt
    Cerrahpaşada da aynısıdır hocam klinik hocaları çok iyidir
  • 343code kullanıcısına yanıt
    Hocam olabilir bir ihtimal dahilinde ben sadece cerrahpaşada staj yapan öğrencilerden bizzat onu duyamadım daha çok preklinikle övündüler
    Doğrudur hocam benden duymuş olun =)
  • Ben olsam ugrasmaz sosyal ortamımı bozmazdım aşırı bunaltıcı degilse
  • BilmiyorumKii B kullanıcısına yanıt
    100 saatten fazla teorik ders aldım klinik hocalarından + klinik gözlemde bulundum çevreden duyduğum da bu yönde nolmuştu?

Hocam zaten bir yıl daha beklersem Çapa’dan devam ederim.2.sınıfı bitirince geriye pek bir şey kalmıyor.

Yani evet Çapa’nın gittikçe değersizleşmesi hissi de bende var.

Bir tık geç bitmiyor,baktığım tüm fakülteler arasında en geç biten Çapa.Müfredat yoğun olsa gene anlarım,ama bu kadar boş bir programı bu kadar uzun sürede bitiren sadece Çapa var.Progrmada adam akıllı ders işlenmiyor,saçma sapan felsefe dersleri veriliyor.(Vizyon zart zurt demeyin çünkü zaten dikey koridorda işlenen şeyleri tekrar anlatan ne olduğu belirsiz bir program).

Benim üst dönemlerim de hep klinik aşırı iyi zart zurt diyor ama artık inanasım gelmiyor.Tercih zamanı gelseniz hemen “Evet,tüm hocalar çok kaliteli” diyecek adamlar alt dönemlere “klinikçiler çok kaliteli”diyor,ayrıca bunu diyenlerin çoğu da derslere katılmayanlar oluyor.

Çapa kötü bir yer değil zaten,hatta esas beklentiniz eğitim değil sosyalim vb. ise bir Boğaziçi olmasa da en iyi tıp fakültelerinden biri hatta belki de en iyisi.Ama benim 1 senelik deneyimim eğitimin gayet vasat olduğu yönünde.Ortalama bir eğitim bence,tabii ki taşra fakülteleri gibi hoca eksiği olan okullardan iyi.

Siz nerede okuyorsunuz bu arada.

28 hazirana geç diyorsun da bazı fakülteler(akdeniz gibi)8 temmuzda final yaptı.1 ağustosta büt var.

Ben de Ankara tıptayım eğer aradığınız eğitim kalitesiyse ve merakınızı kamçılayacak bir sistemin varlığıysa ve İstanbula bağlılığınızı gerektiren bir durum yoksa burayı da öneririm , eğitim kalitesi konusunda sıkıntı yaşamazsınız ama çok yıpranabilirsiniz çapa dan sonra gerçi anladığım kadarıyla aklınızda Cerrahpaşa var ,durum dediğiniz gibiyse -son paragrafta çok iyi açıklamışsınız dediğinizi net olarak anladım - Cerrahpaşaya geçmek kalmaktan daha mantıklı olabilir ama Cerrahpaşanın durumu hakkında bilgi aldınız mı gerçekten eğrisini doğrusunu açık açık anlatacak kişiler lazım size cerrahpaşa hakkında sadece birkaç kişiden aldığınız duyumlar bu olasılığı epey düşürüyor o yüzden olabildiğince kişiyle irtibata geçmekte fayda var

Dipnot:Ya ilk paragrafta reklam yapıyomuşum gibi oldu ama emin olun Ankara tıpın reklamının yapılmasına en karşı olanlardan biri benim, okulu çok zar zor överim çünkü okuldan öğrencilere karşı nasıl bir tavır gördüysem okula da aynı tavrı takınma gibi bir huyum var , öğrenciye eziyet ediyorsa her yerde açık açık gömerim tercih dönemindekilere de asla yazdırtmam ama inkar edilemeyecek bir gerçek var ki o da eğitim kalitesi, o yüzden o konuda gömemiyorum kendilerini
    Aradığınız eğitim kalitesiyse buyrun gelin
    Rekabet zaten o kadar üst seviyede ki ,her zaman diğerlerinden farklı olarak daha üstüne ne koyabilirim şeklinde düşünmeler sonucu ortamdaki herkes çıtayı biraz daha yükseltiyor ve sonra önceden yüksek olan o çıta herkes için normalleşmiş bir hale geliyor ve aynı döngü sürekli tekrarlanıyor
    Gerçekten yıpratıyor ,gereksiz şeyleri var ama çok iyi öğretiyor o yüzden bırakmakta zorlanıyor insan burayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalonPatlatann -- 28 Temmuz 2024; 16:47:16 >

• ben olsam ugrasmazdım

• erhy0 E kullanıcısına yanıt

Akdeniz’de ablam okuyor zaten.Ama Akdeniz’de aynı dersler çok daha detay işleniyor.Ablamın sorularına baktığımda adamların en kolay sorusu bizim en zor sorumuza denk neredeyse.Çapa’da müfredat çok daha yüzeysel olduğu halde bu kadar geçe bırakmaları saçma bence.Ben baktığımda Hacettepe ve Ankara’dan geç kapanmış Çapa.

Ya açıkçası Cerrahpaşa’da bulabildiğim kadar üst dönemle konuşmaya çalışıyorum.Ama hala çok fazla kişiyle konuştuğumu söyleyemem.Beni açıkçası İTF’ye bağlayan tek şey sosyal ortamı,yoksa direk CTF’ye geçerim.

Eğitim kalitesi olarak dürüst düşüncem eğer çok iyi öğretmiyorsa rahat olması,zor olmasından daha iyi ,en azından sizi rahat bırakması durumunda kendinizi geliştirecek fırsatı bulabileceğinizi düşünüyorum.

Bu arada fakültenizi dürüstçe eleştirebildiğiniz için tebrik ederim,çoğu kişi okuldayken okulun yedi sülalesini sövüp tercih dönemi hiçbir problem yokmuş gibi tanıtım yapıyor.

Kendini geliştirme hakkında yazdığınız paragrafa kesinlikle katılıyorum çok güzel özetlemişsiniz
    Umarım eninde sonunda sizin için en iyisi en güzeli olur hocam en içten dileklerimle
    *_*

( Ve evet o tip insanlar beni de deli ediyor ,iki yüzlülüğü kaldıramıyorum sıralamanın yükselmesi uğruna öğrencilerin geleceğini yakıyorlar )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalonPatlatann -- 28 Temmuz 2024; 19:56:25 >

Teşekkürler hocam,hangi okulda olursak olalım iyi bir hekim olmak günün sonunda isteğimize ve emeğimize bağlı.Ben de sizin için en hayırlısını diliyorum.

• Konu döndü dolaştı klinik eğitime geldi , klinikte en iyi kadro ve hastaneler sbü hamidiyede bunu belirtmeden geçemiycem
  • Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt
    İTF’den CTF’ye yatay geçiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.