Şimdi Ara

İttihatçılarla İlgili Zevkli Bir Tartışma// Enver Paşa 80 tane Atatürk eder:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzlerken gerçekten inanılmaz zevk aldım.Bunda hayatımda ilk defa ittihatçıların savunulmasını izlediğimden olabilir.
    Her dediğine katılmasamda Mustafa Çalık bence Ahmet Şimşirgili rezil etmiştir.
    Enver 80 tane Mustafa Kemal eder ise yardırmalıktır

Gerçekten çok zevkli.İzleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecunçı -- 25 Mayıs 2015; 17:37:28 >

• Televizyonda sonlarına doğru yakaladım. Tadı kaçmasın, baştan sona izlerim diye kapattım. İttihatcılar gerçekten tarihimizde kilit noktayı oynuyor. Necip Fazıl'ın "Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır" sözüde burayı işaret ediyor kanaatindeyim.
  • On binlerce askeri soğukta telef etmiş Enver Paşa mı 80 tane Atatürk ediyor? Atatürk dediğin adam onca generale rağmen Çanakkale Kara Savaşları'nın kazanılmasını sağlayan bir adamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

On binlerce askeri soğukta telef etmiş Enver Paşa mı 80 tane Atatürk ediyor? Atatürk dediğin adam onca generale rağmen Çanakkale Kara Savaşları'nın kazanılmasını sağlayan bir adamdır.

Zaten ben adamın bu dediğini desteklemiyorum.
    Ama gerçekten bazı noktalarına katılıyorum.Ve gerçek tarihçi olan Ahmet Şimşirgilin öntespitlerinin boşluğuna işaret etmiş adam.

Ama kabadayı üslubundan ve sinirinden bazı noktaları abartmış.Buda onlardan biri.

Her hıyar gösteren aydına tuzlukla koşan tiplerdende değilim.(maalesef ülkemizdeki her kesim böyle)Ama bence bu adam boş adam değil.
    İlk defa adını duydum.Şu an makalelerine bakıyorum.

Bu arada Enverciler eksilemeye başlamış hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mecunçı

quote:

On binlerce askeri soğukta telef etmiş Enver Paşa mı 80 tane Atatürk ediyor? Atatürk dediğin adam onca generale rağmen Çanakkale Kara Savaşları'nın kazanılmasını sağlayan bir adamdır.

Zaten ben adamın bu dediğini desteklemiyorum.
    Ama gerçekten bazı noktalarına katılıyorum.Ve gerçek tarihçi olan Ahmet Şimşirgilin öntespitlerinin boşluğuna işaret etmiş adam.

Ama kabadayı üslubundan ve sinirinden bazı noktaları abartmış.Buda onlardan biri.

Her hıyar gösteren aydına tuzlukla koşan tiplerdende değilim.(maalesef ülkemizdeki her kesim böyle)Ama bence bu adam boş adam değil.
    İlk defa adını duydum.Şu an makalelerine bakıyorum.

Bu arada Enverciler eksilemeye başlamış hocam

Alıntıları Göster
    Memleket ve tarih kimlere kaldı...

• quote:

Kendine Tarihçi diyorsun da uydurulmuş bilgilerle konuşuyorsun. Yanlış anlaşılmasın Enver Paşa'nın 80 Atatürk ettiğini savunmuyorum ama Enver Paşa'nın da hakkı yenmesin. Kendisi yanına aldığı birkaç subayla gittiği Türkistan'ın dağlarında topladığı basmacılarla Sovyet Askerlerine karşı çarpışıp vurulmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Kendine Tarihçi diyorsun da uydurulmuş bilgilerle konuşuyorsun. Yanlış anlaşılmasın Enver Paşa'nın 80 Atatürk ettiğini savunmuyorum ama Enver Paşa'nın da hakkı yenmesin. Kendisi yanına aldığı birkaç subayla gittiği Türkistan'ın dağlarında topladığı basmacılarla Sovyet Askerlerine karşı çarpışıp vurulmuştur.

Enver Paşa basiretsizin,beceriksizin tekidir.Bu tespit bana değil, İlber Ortaylı'ya aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 25 Mayıs 2015; 19:18:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

quote:

quote:

Enver Paşa basiretsizin,beceriksizin tekidir.Bu tespit bana değil, İlber Ortaylı'ya aittir.

beceriksiz kısmını bilemem ama ben "basiretsiz ve isabetsiz" olduğunu düşünüyorum...

ek: yada şanssız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Mayıs 2015; 20:13:17 >

• quote:

quote:

Sadece aptallar kazanamayacakları savaşa girerler. Bu söz Dünya'nın en büyük kara imparatorluğunu kurmuş Cengiz Han'a ait.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

quote:

Sadece aptallar kazanamayacakları savaşa girerler. Bu söz Dünya'nın en büyük kara imparatorluğunu kurmuş Cengiz Han'a ait.

Alıntıları Göster
    Şu millet bir türlü aptalı ve akıllıyı ayırt etmeyi öğrenemedi!
    Bu işi de varolan düzeyiyle çözümlemeye kalktığından saçma şeyler tartışılıyor!
    Bir Kenan 80 Enver'e bedeldir deyim bende!

• Dünyaya kan ve gözyaşından başka bişey kazandırmamış olan zalim cengiz halt etmiş.

Onun dediğine gelmeyiz.Onun dediğine gelseydik yani güçlü olandan kaçsaydık İstanbulu almayı geçtim yok olur giderdik.
  • quote:

Dünyaya kan ve gözyaşından başka bişey kazandırmamış olan zalim cengiz halt etmiş.

Onun dediğine gelmeyiz.Onun dediğine gelseydik yani güçlü olandan kaçsaydık İstanbulu almayı geçtim yok olur giderdik.

İstanbul ile be alakası var?
  • Osmanlının kuruluşunu bir gözden geçir.Küçücük beylik nasıl olmuşda bir İmparatorluk olmuş.

Eğer korkuyla hareket etseydi yok olup gidecekti.
  • quote:

Osmanlının kuruluşunu bir gözden geçir.Küçücük beylik nasıl olmuşda bir İmparatorluk olmuş.

Eğer korkuyla hareket etseydi yok olup gidecekti.

Yok İstanbul ne alaka diyorum. İstanbul'u alırken Bizans daha kuvvetli falan mı sanıyorsun? Ayrıca Cengiz Han çok isabetli bir söz söylemiş. Boşuna yok o şöyle o böyle demeye gerek yok. Adamın dediği şey doğru.
  • İstanbulun fethine kadar olan süreci kastediyorum.Fethi değil.

Adamın dediğinin neresi doğru şimdi savaş çıkması şart olsa ve düşman çok kuvvetli olsa,kazanma ihtimalimizde olmasa
    yine savaşmayacakmıyız.
  • quote:

İstanbulun fethine kadar olan süreci kastediyorum.Fethi değil.

Adamın dediğinin neresi doğru şimdi savaş çıkması şart olsa ve düşman çok kuvvetli olsa,kazanma ihtimalimizde olmasa
    yine savaşmayacakmıyız.

Kazanamayacağın savaşa neden gidiyorsun? İntikam bunun adı.
  • quote:

quote:

İstanbulun fethine kadar olan süreci kastediyorum.Fethi değil.

yine savaşmayacakmıyız.

İntikam de ne dersen de.
    Sonuçta Enver Paşa düşmana karşı savaşırken şehit olmuştur.

Ayrıca Sarıkamış harekatı bize anlatıldığı gibide değilmiş.Oradaki Musatafa Çakır doğru söylüyor.

Bu nedenlerden yanlış olduğu savunulamaz.
    Ha başka konularda eleştirilebilir.Bencede birçok hata yapmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecunçı -- 25 Mayıs 2015; 21:04:25 >

• quote:

"intihar" demek istediniz sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

"intihar" demek istediniz sanırım...

Evet, telefon otomatik düzeltme yapıyor.
  • Yav bu Cengiz Komutan harbi kazanıp, kazanmayacağını kesin olarak nasıl biliyor?
    Riske al, belki kazanacaksın. Yanlış mıyım?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.