Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Romeo0

quote:

Orijinalden alıntı: Ngamlinga

Hepiniz hoşgeldiniz tekrardan. Bu sene hazırlık okuyan biri olarak sorularınızı cevaplayabilirim.

Hangi kur kaç saat ders görüyor ?

a kuru 20, b kuru 22, c kuru 24, d kuruda 26 saat. ıkıncı dönem dersler 2 saat artıyor.

Geçen senenin takvimine bakmışsınız. Bu senenin takvimi
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2015/ingilizce_hazirlik.htm

proficiency hazırlıgı atlamak için yapılan bir sınav. Kur belirleme sınavıysa profu gecemeyenler iççin hazırlıktaki sınıfları belirlemek için yapılan bir sınav. @Masiva95

• Ben de ekonomiye yerleştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nöroglia -- 24 Temmuz 2014; 21:23:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmalat Mühendisleri Pm'e gelsin,facebook ve whatsapp grubu kuruyoruz.
  • elektronik haberleşme mühendisliği pmye gelsin whatsapp grubu için
  • Bir de burslar için ne zaman başvurular başlayacak? (KYK dışında)
    Örnek veriyorumhttp://www.alarko.com.tr/alev-burs.asp
    Burada 300 liralık burs imkanı sağladığını söylüyor.Sağolsunlar İmalat Mühendisliğini eklememişler! En azından makine ve diğer müh.'teki arkadaşlar başvurabilir ama ne zaman başvuru yapılıyor?Kayıt yaptırıldıktan sonra mı?Okula başladığımız ilk ayda bize burs veya kredi verebilecek kurum yok mu arkadaş?

İmalatı Dışlayan Sisteme

• Makina fakültesi diye başvurun. Kabul ederler muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle hocam benide işletme mühendisliği :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

hazırlık okuyan adam hiç dereceye giremeyecek o zaman???

Öyle bir şey yok. Hazırlık sınıfı okuyarak da dereceye girilebilir.

Ara dönemde, yani güz yarıyılı ile bahar yarıyılı arasında mezun olmamanız gerekiyor. Bunların girdiği bir derece listesi yok çünkü. Irregular bitirenler bu yüzden dereceye giremiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Daha erken biliyorum ama bu ders seçme olayının tam tarih ve saati belli olmuyormuş galiba. Seneye güzden sonra saat başı siteye girmem gerekecek sanırım. Bu konuda bir öneriniz var mı acaba?

Hayır, belli bir programı var ders seçiminin.

Mesela bu yılki güz dönemi için, yani 2014-15 Güz Yarıyılı için ders seçim programı aşağıdaki gibi olacak.

4. sınıf öğrencileri: 25 Ağustos
    3. sınıf öğrencileri: 26 Ağustos
    2. sınıf öğrencileri: 27 Ağustos
    0-35 kredi arasında olan 1. sınıf (Irregular) öğrencileri: 28 Ağustos

Ek olarak, lisans eğitimine ilk defa bu güz yarıyılında başlayacak olan öğrencilerin (hazırlık sınıfı okumadan lisansa geçmiş ya da 1 yıl hazırlık sınıfı okuyup lisansa geçmiş, Regular öğrenciler) ders programları otomasyon tarafından otomatik hazırlanacak. Bu da 8 Eylül'de olacak. Sonraki dönemlerde bu öğrenciler diğer öğrenciler gibi dersleri kendi alıyor ama.

25 Ağustos'ta 8. ders seçimimi yapacağım. Neler görmedik ki sistemde...

Bir kere şunu söyleyeyim; bu ders seçiminde Internet performansınızın çok önemi yok. Sunucular o an felç geçiriyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Ben evde 8 MBit'lik ADSL ve Turkcell 3G VINN bağlantılarıyla ders alabilmişken, aynı anda okuldan bağlanan arkadaşlarımın ders alamadığı olmuştu. Şans yani. Şansın yanında, biraz da hızlı davranmanız gerekiyor ilk sayfa yenileme için. Ders seçim saati (genelde 10.00) gelmeden biraz önce SIS'te oturum açın, ders ekleme sayfasına gelin ve bunu ayrı bir sekmede açın. O, o sekmede dursun. Ders seçim saati geldiğinde o sayfayı yenilersiniz. Dersleri aldığınız CRN kutucuklarını (CRN: ders kodları) gördüyseniz sizden şanslısı yoktur o an. :)

Bu birkaç saniye içinde kontenjanları dolan dersler var. Genelde havuz derslerinde, daha çok da ING (İngilizce), SNT (Sanat), ITB (İnsan ve Toplum Bilimleri) derslerinde oluyor bu. Bu nedenle hem hızlı hem de şanslı olmalısınız. Sonra sistem çöktüğünde elinizden bir şey gelmiyor maalesef, sürekli sayfa yenilemeyi deneyin. Sonra sistem kendine geldiğinde almak istediğiniz derslerden kontenjan kaldıysa ne mutlu. Kalmadıysa, kontenjan arttırımlarını takip edeceksiniz ki bu da sonraki 3 günlük bir süreç.

Neyse, boşver şimdi bunları. Zamanı gelince düşünürsün yine. Dediğin gibi, erken daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2014; 0:48:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: moneyball

ben tek kişilik odada kalmak istiyorum tek kişilik oda piyasası nedir en pahalıdan en ucuza

Gölet Yurtları'nda var tek kişilik odalar. 920 TL bu yıl.

http://yurtburs.itu.edu.tr/yurt/yurt-ucretleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: moneyball

suit olmayan tek kişilik odalar nekadar

"Süit olmayan tek kişilik oda" yok.
  • 18-22 ağustos arasında yurt başvuruları var.1-5 arası kayıt sonra hazırlık sınavları vs.

Peki bu süre zarfında biz nerede kalıcaz?Abi istanbul sonuçta???

edit:Dersler ne zaman başlıyor? Yurt sonuçları ne zaman açıklanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B111CD008 -- 25 Temmuz 2014; 0:54:40 >
  • Sabancı var burs verirken bölüm değil üniversite bakıyorlar ve bizim üniversitemiz bu listede
    http://www.sabancivakfi.org/sayfa/basvuru-kosullari
  • İşte aradığım ayrıntılı cevap. Emin ol fazlasıyla rahatlattın hocam. Teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

ekleyin ben de -kontrol ve otomasyon
    bir de burs var mı burs

Burs başvurusu yapacağınız 4 yer var.

• KYK
  • İTÜ
  • Özel kurumlar
  • Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası vb.

KYK başvuruları ağustosta olur.www.kyk.gov.tr adresinde bir başvuru formu yayınlanacak. Onu doldurup gönderiyorsunuz.

İTÜ'ye başvurabilirsiniz. Burs Başvuru Formu adlı belgeyi doldurup, fakültenizin sekreterliğine veya öğrenci işlerine teslim ediyorsunuz. Başvuru dönemi ekim ayı olur genelde, son başvuru tarihi fakülteden fakülteye değişiyor. Fakülte, bu form aracılığıyla, sizin adınıza şu 3 yere başvuruyor:

- İTÜ'nün Yemek Bursu: Kampüs yemekhanelerinde verilen 2 TL'lik öğle yemeklerini karşılıyor.
    - Gereksinim Bursu: Bunun ayrıntılarını bilmiyorum, merak da etmedim pek. Ama maddi durumu çok kötü olup, başarılı olan öğrencilere verilen, ihtiyaçlarının karşılandığı bir burs olmalı.
    - Bazı özel kurumlar: İTÜ, o form aracılığıyla, sizin adınıza bazı özel kurumlara başvurur. Sabancı Vakfı, Birkökler Vakfı, Özyeğin Vakfı, Koç Vakfı, Alarko Kültür ve Eğitim Vakfı gibi birkaç kurum var böyle. Çıkarsa birinden çıkar.

Başvuru prosedürü İTÜ'den bağımsız olan, burs veren özel kurumlar var. Türk Eğitim Vakfı (TEV), 1884 Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Anadolu Vakfı, Tekfen aklıma gelen birkaç kurum. Çok vardır böyle. Mason Locası bile burs veriyor.

Bunlar dışında; mesela nüfusunuzun kayıtlı olduğu ilçenin kaymakamlığı burs verebilir, araştırın. Nüfusunuzun kayıtlı olduğu ilin ticaret ve sanayi odası burs verebilir, araştırın. Hemşehri derneklerinin burs verdiği oluyor, araştırın.

• Pm'den bi kaç sorum vardı ama buraya sorayım mı sanırım meşgul orası bayağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbgencer -- 25 Temmuz 2014; 1:09:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

18-22 ağustos arasında yurt başvuruları var.1-5 arası kayıt sonra hazırlık sınavları vs.

Peki bu süre zarfında biz nerede kalıcaz?Abi istanbul sonuçta???

edit:Dersler ne zaman başlıyor? Yurt sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Yurt başvuruları Internet üzerinden yapılıyor zaten. yurtkayit.itu.edu.tr adresi etkinleşecek, buradaki başvuru formunu doldurup gönderiyorsunuz. Sonra, bir yurdu asil listeden kazanırsanız ve o yurda kayıt yaptırmaya karar verirseniz, istenen bazı evraklar var, onları da yurda geldiğiniz gün teslim edersiniz. Yani yurt başvuruları için sizin bir yere gitmenize gerek yok. Siz, dönem başlamadan önce okula sadece kayıt günü ve aynı gün düzenlenen -hazırlık sınıfına kalırsanız- kur belirleme sınavına geleceksiniz, bir de eğer hazırlık sınıfını atlamak istiyorsanız Proficiency'e gelirsiniz. Başka bir şey için okula gelmiyorsunuz.

Kayıt ve sınav için geldiğinizde de bir yerde kalmanıza gerek yok aslında, günlük işler bunlar.

Dönem 8 Eylül'de başlıyor. Yurt sonuçları da ağustos sonu veya eylül başında açıklanır muhtemelen.

Tarihler için akademik takvimden de yararlanabilirsiniz.

www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2015/lisanstakvim.htm
    www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2015/ingilizce_hazirlik.htm

• UOLP SUNY hakkında sorusu olan varsa PM'den gelebilir. Geçen sene bilgisizlikten kafayı yemiştim resmen, şimdi yardımım dokunur belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbgencer

Pm'den bi kaç sorum vardı ama buraya sorayım mı sanırım meşgul orası bayağı
    quote:

Orijinalden alinti: fbgencer

Pm'den bi kaç sorum vardi ama buraya sorayim mi sanirim mesgul orasi bayagi

PM kutuma ilk defa bakyyorum bugün. Bütün günüm yurttan eve yolculukla geçti de. :)

• Benide ekleyin İTÜ Deniz ulaştırma işletme mühendisiği
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.